Voor hooggevoelige vrouwen

De relatie met je moeder zegt alles over de relatie met je leven!

De relatie met je moeder zegt alles over de relatie met je leven!

Alleen wanneer je op je eigen plek in jouw eigen in je familiesysteem staat, kun je goed in balans komen. Als je boven je moeder gaat staan, sta je op haar moedersplek en niet op je kindplek. Als je niet op de plaats staat die klopt, kun je niet bij je geboorterecht komen, niet bij je authenticiteit.

Je draagt dan je moeder, in plaats van dat je gedragen wordt door het familiesysteem en kan ontvangen van je familiesysteem wat je nodig hebt. Waardoor je ook echt ouder kan zijn van jouw kinderen.

Wat er vaak gebeurt is dat we als kind voelde dat onze ouders het niet aan konden, gingen we ze ‘helpen’ door voor hen te zorgen.
Dan ben je als het ware boven hen gaan staan. Daar kunnen nog allerlei redenen voor zijn. Meestal vanuit je kindertijd. En meestal onbewust.

Bijvoorbeeld omdat:

  • Je bent gaan zorgen voor een ouder die niet in staat was om dat zelf te doen
  • Je als kind bemiddelde tussen je ouders wanneer ze ruzie hadden
  • Een broer of zusje is overleden waardoor jouw moeder zoveel verdriet had dat ze niet meer goed voor jou kon zorgen
  • Je ouders emotioneel niet beschikbaar waren voor jou
  • Je ouders niet voldoende ontwikkeld waren door eigen trauma of druk met andere werkzaamheden

Het gevolg is dat je in je leven dingen alles op eigen wilskracht moet doen, zonder de natuurlijke ondersteuning van de bedding en veiligheid van een gezin.

Dat kun je onder andere herkennen aan:

  • Een gevoel van leegte van binnen
  • Het altijd willen pleasen van anderen
  • Het moeilijk vinden om je eigen grenzen aan te geven
  • Oordelen over anderen en denken dat je het beter kunt
  • Uitstellen, omdat je vanuit jouw zakelijk rol geen vervelende beslissingen wilt nemen

Als je een van deze dingen voelt, is de kans groot dat je emotioneel boven je moeder bent gaan staan en haar plek bent gaan innemen.
Dat zou je zowel thuis als op het werk kunnen merken. Als je eigen bedrijf geen winst maakt, heb je bijna altijd nog iets uit te zoeken met je moeder.
Patronen hebben namelijk de eigenschap dat ze zich te herhalen.

Dit kan ook zeker doorwerken in partner relaties, of dat jij je tekort zoekt bij je eigen kind. Als je je moeder vanuit je innerlijke houding helemaal kunt nemen dat zij je moeder is, krijg je het vermogen om je ten diepste met jezelf en daardoor ook met een ander te kunnen verbinden.

Alleen moeders geven het leven door. Als jij het leven niet kunt nemen, dan zegt dit iets over de relatie met je moeder, of jouw moeder met haar moeder en soms nog verder terug in de vrouwenlijn. Als jij alles van je moeder kunt aannemen zoals ze is, dan gaat het echt stromen in jezelf en je eigen leven. En daar is soms innerlijke werk voor nodig, voordat we dit kunnen. Soms is dit zwaar en pijnlijk om te voelen.

Maar gaat het er niet om om jezelf vrij te maken om zelf het leven te kunnen nemen?

En zijn je kinderen ook vrij om het leven te kunnen nemen. Dat maakt je vrij om te ontvangen en te geven. Het geeft kracht.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

De relatie met je moeder zegt alles over de relatie met je leven!