Voor hooggevoelige vrouwen

Over mij

Tamara Beekmans

Aards en Spritueel

Tamara Beekmans (1975), oprichtster en directeur van de Vrouwenkracht Academie.

Ik put uit meer dan 25 jaar ervaring; ik werk met hooggevoelige vrouwen sinds 2013 via de Academie. Daarnaast ben ik hoofddocent van de Vrouwenkracht Methode® Coachopleiding, de opleiding Systemisch Werk en auteur van een goed verkocht boek: De roep van de hooggevoelige vrouw. Ik heb honderden artikelen geschreven en duizenden vrouwen begeleid in het proces van hoofd naar hart.

Sinds 2013 werk ik binnen de Vrouwenkracht Academie met hooggevoelige vrouwen die zijn vastgelopen in hun leven door een actief overlevingsmechanisme, dat ze weerhoudt om bij hun ware potentie te komen.

Als persoon ben ik respectvol direct; ik sta heel aards in het leven en midden in de realiteit. Mijn gevoel voor humor speelt daarbij een grote rol, zowel in mijn aardse nuchterheid als in mijn spiritualiteit. Ik ervaar dat als een krachtige combi in deze tijd.

Alle activiteiten voer ik met veel liefde en passie uit binnen de Vrouwenkracht Academie. De Academie is nog steeds flink aan het groeien en wordt ondersteund door een team van professionals. Daarnaast zijn er in de Vrouwenkracht Academie ook een aantal vrijwilligers en assistenten werkzaam, die ik opleid en die mij ondersteunen tijdens de trainingsweekenden. Al deze ‘ondersteuners’ hebben het jaarprogramma met succes doorlopen.

Mijn manier van werken is zeer intuïtief en dienstbaar zijn aan het proces van mijn klanten staat voorop, zodat zij een goede, bereikbare ondersteuning krijgen. Met mijn ervaring in 30 jaar groepen begeleiden, weet ik vanuit een open staat van ‘zijn’ een veilige ruimte te creëren, waar inzicht en verandering zich moeiteloos kunnen ontvouwen. Mijn omgeving en mijn sterk ontwikkelde intuïtie en levenservaring zijn daarbij mijn natuurlijke hulpbronnen.

Het is mij duidelijk geworden dat ik niet alleen intuïtief ben, maar dat ik ook een empathische gevoeligheid heb ontwikkeld voor vibraties, energiepatronen, bewustzijnsfrequenties en structuren van onderling verweven emoties, overtuigingen en levensdoelen.

Toen ik na mijn twintigste professioneel met mijn intuïtie ging werken, kreeg ik inzichten vooral visueel en auditief binnen. Niet lang daarna veranderde mijn intuïtie en richtte zich dit meer op gewaarwording, dit wordt ook wel ‘heldervoelend’ genoemd; het is een innerlijk tastzintuig.

Ik merkte dat ik mensen met mijn hele lichaam en wezen waarnam, niet alleen met mijn hoofd; ik voelde me persoonlijk met hen verbonden. Daardoor kon ik tijdelijk en functioneel de gevoelens van anderen overnemen; ik kon de lichamelijke klachten voelen of ik rook een geur als die persoon gericht was op geuren. Het was op heel subtiel niveau, alsof op één of andere manier de informatie en gevoelens in mij binnendrongen. Zodra ik mij weer richtte op mijn eigen lichaam en mijn aangeboren vrolijkheid, keerde ik terug naar mijn natuurlijke en evenwichtige zelf. Ik leerde dit aan of uit te zetten.

Ik leerde dat mijn gevoel verband kon houden met wat mensen om me heen voelden en dat dit niet altijd mijn eigen gevoelens zijn. We zijn als mensen net als een stemvork en trillen mee met alles waar we energetisch contact mee maken.

Mijn weg, of manier is om door de verschillende niveaus van het brein naar de versmelting van de informatie van het lichaam te gaan, waarin ik mijn persoonlijke vibratie heb leren kennen en waarmee ik werk. Dit leer ik nu ook aan anderen, omdat het zo handig is in het leven. Tijdens mijn werk zak ik in een zachte, minder persoonlijke identiteit en breid ik mijzelf uit, zodat ik meer ruimte en tijd omvat. Ik breng mijn lichaam, emoties en geest naar een hoger trillingsniveau, terwijl ik mij op de groep of de ander afstem en word mij dan bewust van het uitgebreide informatieveld van de groep of persoon, waarin hun/haar potentieel zit. Vervolgens kom ik in contact met de energetische informatie van de ander.

Zo word ik me bewust van een complex patroon van aardse verlangens, ziel-intenties, vrijheden, blokkades, levenslessen, talenten en hoe het waarschijnlijk voelt als deze groep of persoon haar potentieel ontplooit. Door de gewaarwordingen in mijn eigen lichaam kan ik afstemmen op deze informatie. Hoe dit allemaal werkt, is voor ons denken niet te begrijpen.

Iedereen kan dit vermogen ontwikkelen. Het is onze meest natuurlijke manier van weten. Deze gevoeligheid komt voort uit ons vermogen om te ‘communiceren met het leven’. Het fijne van deze ontwikkeling is, dat wanneer we iets ‘weten’ door via een uitgebreide hoge trilling contact te maken, het resultaat altijd begrip, waardering en compassie is. Zo is dit ook bij mij gegaan. En ik zie dit bij vele anderen gebeuren. Hierin kan ook jouw (hoog)gevoeligheid een ongelooflijke kracht worden en je geweldige vaardigheden geven bij het vinden van jouw weg in het leven.

Door dit verder in jezelf te ontwikkelen kan dit je helpen om je angsten te doorzien en een liefdevoller mens te worden. Echte stabiliteit te krijgen, betere relaties aan te gaan, eigenlijk het leven te creëren dat je nodig hebt en wenst. Het doet je spirituele groei versnellen. Hier gaat het jaarprogramma over, gericht op hooggevoelige vrouwen. Omdat deze vrouwen een ongelooflijke potentie hebben, die ik graag wil ondersteunen, vanuit mijn hele wezen. Naast mijn eigen levenservaring, die niet gemakkelijk was, waarin ik veel moest overwinnen, heb ik de draagkracht in mezelf kunnen ontwikkelen, zodat ik kan uitdragen waar ik voor sta. Heelheid, liefde en plezier!

Hoe meer ik in mezelf onderzocht, hoe gelukkiger ik eigenlijk werd. Voor mij is dit een fascinerend onderzoek om de potentie in anderen naar boven te krijgen.

Wil je meer over mij weten, dan kun je dat doen via mijn boek; De roep van de hooggevoelige vrouw. Hierin lees je mijn levensverhaal en het ontstaan van de Vrouwenkracht Academie en de Vrouwenkracht Methode®.

"Toen ik na mijn twintigste professioneel met mijn intuïtie ging werken, kreeg ik inzichten vooral visueel en auditief binnen. Niet lang daarna veranderde mijn intuïtie en richtte zich dit meer op gewaarwording, dit wordt ook wel ‘heldervoelend’ genoemd; het is een innerlijk tastzintuig."

Levensenergie

Ik geloof in de kracht van eenvoud. Persoonlijke bewustzijnsontwikkeling in de letterlijke zin van het woord. Ik neem beschermende wikkels weg, zodat je eenvoudige unieke kern kan schijnen als krachtbron. Ik leer je telkens weer loslaten van dat, wat jou niet meer dient. Het is de weg naar puur zijn, naar een totale acceptatie van alles wat is. Dit heeft niets te maken met passief zijn of lijdzaam toekijken. Het gaat om het opheffen van verzet tegen dat wat er is, of is geweest. Als je dat accepteert, ontstaat er een oneindige ruimte van creativiteit, van kracht en van vreugde. Dan kan de levensenergie weer volop stromen!

Hoger bewustzijn

Voor mijn eigen ontwikkeling laat ik mij voeden door jaarlijkse retraites, internationale trainingen, de beste coaches, supervisie en een bijzonder fijn team van collega’s binnen de Vrouwenkracht Academie. Sinds mijn 14de levensjaar beoefen ik een intensieve vorm van meditatie, waardoor ik mijn eigen bewustzijnsprocessen en oude blokkades heb leren doorzien en transformeren naar kwaliteiten en talenten om vanuit te gaan leven. Daardoor voel ik dagelijks, elk moment, de verbinding met mijn eigen wezen, wat de kwaliteit van mijn leven enorm verhoogt.

Wat anderen, die mijn programma’s hebben gevolgd, zeggen over mij: “Tamara is een meesterhealer, iemand van de nieuwe tijd, een wijze vrouw die tevens uit diepe wijsheid put in combinatie met de energie en hoge trillingsfrequentie, gericht op het bewustzijn van de 5e dimensie en hoger, om mensen te helpen zichzelf te helen door hun oude pijn te transformeren en hun hartsbewustzijn te activeren.”

Mijn missie waarom ik me specifiek op hooggevoelige vrouwen richt:

De Vrouwenkracht Academie richt zich specifiek op hooggevoelige vrouwen. In onze trainingen zitten ook alleen vrouwen. Daarnaast is er een mannengroep voor opstellingen en een Mannenkracht Jaarprogramma. Dat is met een reden.

Ik geloof er namelijk in dat op dit moment de westerse vrouw onze wereld kan veranderen als zij weer verbonden is met zichzelf. Het is een uitspraak van de Dalai Lama: “Het is nu tijd dat de Westerse vrouw gaat opstaan om de wereld te doen veranderen!”. Deze roep heb ik tot diep in mijn ziel gehoord.

Ik werk voornamelijk veel met vrouwen omdat haar heelwording zo krachtig doorwerkt in haar gezin, waardoor iedereen mee transformeert in dit proces, als een natuurlijke verschuiving die plaatsvindt. De ingang zit bij de vrouw, doordat zij leven kan geven vanuit haar baarmoeder, heeft zij van nature een hoger hartsbewustzijn, dat zij met gemak kan leren activeren, omdat haar wijsheid van binnenuit komt.

Bij mannen werkt dit net andersom, daarom leren zij gemakkelijk van vrouwen. Mannen leren op een andere wijze, zij leren zich op een andere wijze helen dan een vrouw. Al 2000 jaar is onze maatschappij op het mannelijke ingericht. Dit doet niet alleen vrouwen tekort, maar ook mannen. Zij mogen hun vrouwelijke kwaliteiten niet ontplooien en zijn afgesneden van hun gevoelswereld. Vrouwen hebben een mannelijke manier aangeleerd om te kunnen functioneren in deze wereld. Zeker voor de hooggevoeligen onder ons, is dit niet te doen en zeer zwaar. Mijn missie om hooggevoeligen weer terug bij zichzelf te brengen en het mannelijke en vrouwelijke deel in onszelf in balans te brengen, zorgt voor een andere dynamiek op wereldbewustzijnsniveau. We stappen uit het industriële tijdperk en staan al met 2 benen in het intuïtieve tijdperk. Dat is de nieuwe wereld, in balans.

Dat is mijn zielenopdracht en mijn missie!!!

De cyclus die nu van start gaat, begint nu bij de vrouw. Wereldwijd komen op dit moment groepen vrouwen bij elkaar om te verbinden, waardoor er een krachtveld ontstaat waarin alle wijsheid en ‘ziels-afstemmingen’ tot uiting kunnen komen. Juist nu is dat zo hard nodig om dit gevoel terug in de wereld te brengen.

We gaan van een informatie-tijdperk naar een intuïtie-tijdperk.

Waarom hooggevoelige vrouwen? Vrouwen staan meer in verbinding met de natuur, met moeder aarde, met de cyclus, en zijn emotioneel en seksueel krachtiger dan mannen. Doordat vrouwen leven kunnen scheppen in hun lichaam, staan zij rechtstreeks in verbinding met de wijsheid van de schepping en deze kracht kunnen zij inzetten vanuit hun eigen wezen.

Nu is het na duizenden jaren weer tijd om onze stem en hart in te zetten om te helen wat geheeld moet worden. Het is nu tijd om op te staan en te laten zien dat het ook anders kan, evenwichtiger kan.

We zijn van ver gekomen, het is nu tijd om te helen en er te mogen zijn, vanuit onze volledige potentie en zachte kracht!

Vrouwen verbinden zich weer met elkaar, daardoor verbinden zij al het leven op aarde met elkaar voor heling en herstel. De balans tussen het mannelijke en vrouwelijke. Het ego en de ziel. Het hart en het hoofd.

Online Training Systemisch Werk

Het Helen van je Vrouwenlijn

Jij als vrouw bent verbonden met jouw vrouwenlijn: de verbinding met alle moeders vóór jou tot aan de oermoeder. Deze lijn geeft kracht en levensenergie wanneer jij in deze lijn op je eigen plek staat. Je ervaart dan stroming in je leven, kracht en als vanzelf leef jij jouw volledige potentie. Je staat stevig, je voelt je veilig, geliefd en beschermd. Je durft jezelf te laten zien in al jouw facetten.
Het Helen van je Vrouwenlijn
Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Online Training Systemisch Werk

Het Helen van je Vrouwenlijn

Jij als vrouw bent verbonden met jouw vrouwenlijn: de verbinding met alle moeders vóór jou tot aan de oermoeder.