Voor hooggevoelige vrouwen

Referenties van de Vrouwenkrachtacademie

“Een Topper🤗. Wat een waardevolle en liefdevolle ervaring om een kristallen grid door Tamara te laten leggen. Ze neemt er echt de tijd voor die nodig is en doet niets gehaast🙏. Ik voelde het energetische werk met golven binnen in mijn lijf, zodat er beweging kwam om het te laten stromen, blokkades die open gingen. Het kristallen grid is prachtig geworden en wat een kracht komt er vanaf! Het verslag  bij de kristallen grid legging is zo raak en kloppend! Tamara ziet echt wie je in wezen bent door alle lagen heen, en kan daar ook doorheen gaan. Ze ziet ook wat in ontwikkeling is en wat nog meer geactiveerd mag worden om verder te groeien. Zoveel Herkenning en Erkenning in haar verslag. En de muziek en kaart zijn ook passend bij mij. Mijn bewustzijn groeit met vele inzichten, echt wonderbaarlijk. Elke dag weer… Dank je wel Tamara voor de kristallen legging die je met liefde gemaakt hebt, ik ben er zo bij mee ♥️”

Wies Douma

“Dank je Tamara, voor mijn kristallen grid legging. Het was even wachten, maar het is inderdaad wachten op het juiste moment. Dat heb ik ook zo gevoeld. Toen ik de foto zag, was er direct een gevoel van connectie, van ‘ja, dat is het’. Het voelde zo goed, ik werd er enorm blij van. Ik voelde innerlijk wat het me bracht, en nog zal brengen. Ik voelde de blijdschap in heel mijn wezen. Ik voelde fysieke reacties op het moment van de legging, en ook innerlijk gebeurde er veel. Het hielp me bij het afsluiten van bepaalde processen waar ik toen in zat, en al een opening maken naar wat komende was. Ook nu nog voel ik elke dag de connectie, de werking, ondersteuning en blijdschap in heel mijn wezen.”

Martina Claessens

“Wat een bijzonder en mooi geschenk doe je jezelf kado als je Tamara een Kristalgrid laat leggen voor je. In mijn geval kreeg ik de Kristalgrid cadeau van mijn twee lieve kinderen. Ik kende het begrip Kristalgrid niet en wat kristallen betreft: ik vind ze mooi en ik wist van vorige studies wel dat er veel informatie in kristallen is opgeslagen. Er is niets intiemers en persoonlijkers dan een Kristalgrid die speciaal op jou is afgestemd te laten maken. Het vraagt tijd van Tamara om af te stemmen op jouw wezen. Het is niet zomaar een opdracht die zij er even tussendoor doet en het vroeg van mij ook veel geduld. Geduld en het volste vertrouwen in Tamara dat mijn Kristalgrid eens klaar zou zijn. Dan als het zover is en je de eerste afbeeldingen ziet en vervolgens de beschrijving leest… Wauw… ik werd er beduusd van, was overdonderd. Gaat dit over mij? Ik werd ook heel nederig. Wat geeft deze overgedragen kennis mij een rijkdom. Te weten wie je in wezen bent, ver voorbij je huidige leven, je ego!Ik zal iedere dag de tijd nemen om mij af te stemmen om mijn bronfrequentie, mijn kristalcode. Te weten dat mijn persoonlijke proces verder wordt geactiveerd als ik ernaar kijk. Dat ik verder mag groeien in mijn zielenmissie! Tamara, uit het diepst van mijn hart: veel dank voor dit prachtige werk dat je doet en voor mij hebt gedaan.”

Ingeline Ribbens

“Het was een proces kan ik achteraf zeggen. Het was zo kloppend dat ik wat langer moest/mocht wachten. Tamara hield me liefdevol op de hoogte. Ik kon het redelijk goed loslaten, maar dan soms schoot het door mijn hoofd. Meestal op die momenten berichte Tamara mij. De dag dat ik de mail ontving met de foto’s en de uitleg, wauw! Zo kloppend voelde mijn kristallengrid aan. (Ergens logisch natuurlijk, maar toch…) En zo mooi! Duidelijke liefdevolle uitleg erbij. Prachtige bonus: een orakelkaart trekking. En zo juist weer. En de muziek waarop ze mijn kristallengrid heeft gemaakt zat er ook bij. Wauw wauw wauw! Inmiddels heb ik mijn kristallengrid thuis (op afbeelding) en iedere keer zie ik weer iets nieuws, of voel ik nieuws. Vooral rust, vertrouwen en kleine nieuwsgierigheid ervaar ik op dit moment als ik erna kijk. Zo bijzonder. Erg dankbaar voor de liefde, tijd en zorgvuldigheid van mooie Tamara die zij hierin heeft gestoken. DANK . En het leuke toetje is; dat ik me inmiddels ook heb ingeschreven voor de lichtcirkels.  Ik heb er zin in!”

Dorenda Janssen

“Eind april heb ik zonder twijfel een mail gestuurd en Tamara gevraagd een kristalgrid te leggen voor mij. 
En wat voor 1! Vorig jaar is er bij mij zo veel gebeurd dat er veel ruis was bij mij. Tamara heeft voordat ze kristallen kon leggen een reading gedaan en kon merken dat ze moeite had gehad om door mijn lagen te komen, wat ik me heel goed kon voorstellen, dit klopte ook zeker! Maar toen het af was en ik de foto zag was ik zo ontroerd en dankbaar. Het was een beeldschoon kristalgrid, wit van kleur met onder andere goud in het midden.
De reading die Tamara heeft bijgevoegd was zo indrukwekkend, met zoveel informatie. Ik heb diverse readingen ontvangen maar van deze orde heb ik nog niet eerder gehad. En wat ik zo bijzonder vind, is dat deze reading en kristalgrid over iets heel dieps gaan, iets unieks van mij, mijn ziel, mijn bron frequentie.
Het schilderij hangt nu in mijn slaapkamer, ik kijk er iedere dag naar en neem ik het mee mijn dromen in!
Het is niet in geld uit te drukken wat de reading en kristalgrid voor mij betekent.
Bedankt Tamara voor jouw energie, je gave, je tijd die je in het geschenk hebt verwerkt!”

Jessica Goosen

Moniek-300x300

Moniek Noij

Ik voelde heel vaak dat ik niet op de goede plek stond, ik voelde dat er iets was, maar wist niet waar mijn gevoel vandaan kwam. Zag mijn hsp meer als een klacht. Ik volgde Tamara al een jaar en na het lezen van haar boek dacht ik: NU moet ik hiermee stoppen, want anders ga ik op mijn tweede burn-out af en dat wilde ik echt niet. Het jaarprogramma was de reis van mijn leven en een reis door mijn leven. Het was een reis van liefde, heling en dankbaarheid op alle vlakken op mijn pad. Het heeft me in verbinding gebracht met mezelf en de wereld om mij heen, vanuit mijn hart en niet meer vanuit mijn hoofd.

Ik kan nu leven in plaats van overleven. Ik voel nu dat ik me niet meer hoef te verantwoorden voor mijn hsp, dat ik anders reageer als anderen. Ik ben zoals ik ben en ik heb mijn kracht erin gevonden. En ik mag het ook zeggen als iets voor mij niet werkt. Ook de mensen om mij heen zien een verandering bij mij. Ze spreken dat ook uit, dat ik opener ben geworden. De gesprekken die ik nu heb zijn intenser. De trainingsweekenden pasten heel goed bij de momenten op mijn eigen pad. Het is een goede mix van horen, voelen, zien, zwijgen, spreken en doen in een fijne groep vrouwen met Tamara en haar assistenten in een veilige omgeving. Wat elke keer zo bijzonder was, was dat Tamara precies voelde wat nodig was voor mij en voor de groep. Voelen werkt zoveel mooier en beter dan alleen denken. Tamara liet me echt voelen wat voor mij nodig was en daarna kon ik het zelf uitwerken. De aanpak van zelf ontdekken, (beetje) sturen, reflecteren, helen en groeien werkte heel goed en het proces naar nog meer hartsbewustzijn werkt nog steeds door. Ik durf nu op mezelf te vertrouwen, hoef niet meer te toetsen. Ik voel echt verbondenheid met alle vrouwen die de jaartraining gevolgd hebben en zij die dat nog gaan doen. Ik hoop dat zij er net zoveel profijt van zullen hebben als ik ervan heb gehad. We brengen elkaar op een steeds hoger bewustzijnsniveau. Het grootste resultaat van het jaarprogramma voor mij is dat ik meer op mezelf kan en durf te vertrouwen, mezelf kan zijn en dat kan uitspreken. Ik had altijd veel last van mijn keel, was niet zo van het uitspreken. Maar nu zeg ik wel wat ik vind, hoe ik me voel, maak een praatje met anderen, alles wordt lichter in mijn omgeving. Ik heb geen sombere gedachtes meer. Ik denk positiever over mezelf en kan daardoor ook positiever op mijn omgeving reageren. Ik ontmoet ineens ook veel positieve mensen. Het jaarprogramma was een krachtig proces om te ervaren en het heeft me ontzettend veel groei opgeleverd. Door mezelf eerlijk, met soms pijnlijke momenten, aan te kijken en hiervoor te werken, ben ik een betere versie van mezelf geworden. Het jaarprogramma is het dubbel en dwars waard en heeft mij zoveel gebracht. Ik kan nu in vertrouwen mijn pad verder volgen, durf mijn plek in te nemen er echt te staan!

 

Lieve-300x300

Lieve Huygens

Ken je het gevoel geen plek te hebben en verlang je er zo naar? Dan zit je nu op de juiste site! Bijna 50 ben ik en nu kan ik dankbaar zeggen dat ik mijn kleine, maar waardevolle, plek vond in dit grote universum. Een kindertijd waarin er geen plaats was voor mijn gevoeligheid en een stukgelopen huwelijk dat oude patronen in stand hield, gingen aan mijn proces vooraf. Mijn God, wat was ik goed bezig, zo vauit mijn hoofd! Stoer, uit één stuk, taaie tante … ik was het allemaal. Tenminste, dat is wat ik liet zien, dat was mijn manier van ‘overleven’. Tot er iemand in mijn leven kwam die de Lieve achter het masker zag.

Wat was de confrontatie heftig, maar ik wist vanaf de eerste seconde dat ik toen vooral te luisteren had. Weken heb ik geworsteld met mezelf, meer tranen dan alle regendruppels waar ik ooit doorheen liep, tot ik op de site van de Vrouwenkracht Academie kwam. Onmiddellijk voelde dat als het juiste pad, een veilige strohalm. In het eerste weekend was het al duidelijk dat iedereen zijn eigen verhaal had en dat de Vrouwenkracht Academie een veilige plek was om te delen en te verbinden. Stuk voor stuk mooie vrouwen ontmoette ik, elk met hun eigen verhaal. Mijn pad was geplaveid met takken, keien, rotsen en gaten, … maar ook met zacht, warm zand. Kortom het was vaak hard werken, maar ik werd gezegend met inzichten, nieuws-gierigheid, warmte van mijn sisters en de liefdevolle omarming van Tamara. Schil voor schil kwam ik met deze vrouwen tot de kern van mezelf, leerde ik mezelf graag zien, leerde ik anderen graag zien, helemaal zoals ze zijn. Perfect, ieder op zijn eigen manier, waardoor er harmonie kwam in mijn leven en in mijn relaties met anderen. Het goede nieuws is dat je ontwikkeling na het jaarprogramma doorgaat. Eén keer betalen, tien keer prijs, zo lijkt het wel. Beter dan een loterij; het enige dat je nodig hebt is een commitment met jezelf. “Go girl, you’re worth it!” Ik zou het opnieuw, opnieuw en opnieuw doen! Samen kunnen we stralen en leren we dansen met onze kwetsuren! Life has never been more beautiful than today!

Katja-Rooijakkers-300x300

Katja Rooijakkers

Het is onvoorstelbaar hoeveel er in een jaar tijd kan veranderen. Ik heb het gevoel dat ik weer relaxt kan ademhalen. Het was net alsof ik altijd mijn adem inhield bij alles. Het voelt nu lichter, ik ben nu zoveel meer mezelf en heb energie over waardoor ik me kan concentreren op andere dingen. Ik heb ineens tijd, tijd voor andere dingen, tijd voor mensen. Ik heb ineens andere gesprekken, op een dieper niveau.

Ik zat op een dieptepunt waardoor ik voelde: nu moet ik er iets aan veranderen. Door het jaarprogramma zag ik in wat ik allemaal met mezelf aan het doen was. En ik besloot: dat ga ik niet meer doen. Het jaarprogramma gaf me de tools en handvatten om dat ook te kunnen doen. Het proces was soms best pittig. Het was heel schommelig, met pieken soms. In het begin had ik een enorme groei en soms voelde het of ik weer terug was bij af. Maar alles in de opleiding hielp me om daar doorheen te komen. Er werd ook verteld dat het soms een rollercoaster kon zijn en daardoor kon ik erop vertrouwen dat het bij het proces hoorde. Ook het contact met de andere vrouwen die hetzelfde meemaakten, hielp daar enorm bij. De mensen om mij heen merken ook dat ik veranderd ben, dat ik relaxter in het leven sta. Ik zeg nu wat ik voel, deel meer met andere mensen in plaats van manieren vinden om er omheen te draaien. Ik communiceer nu veel helderder, ook omdat ik nu steeds beter weet wat ik zelf wil en wat ik van dingen vind. Ik neem nu steeds meer mijn eigen plek in vanuit mijn eigen gevoel, niet meer vanuit de onderliggende behoeftes, zoals gezien worden, dat heb ik niet meer nodig. Het is echt een ander leven, een andere ik, een andere kijk. De afstemming met Tamara die ik ervaren in het coachen en trainen was heel goed. Ze coachte me op een soort van afstand en voelde heel goed aan, dat ik zoveel mogelijk zelf wilde ontdekken. Dat werkte heel goed en gaf onbewust ook een flinke boost aan mijn zelfvertrouwen. Achteraf (na mijn aarzeling over zo’n enorm bedrag) kan ik stellen dat het de beste investering in mijn leven is geweest ooit! Ik heb mijn doelen behaald, wat ik vooraf niet voor mogelijk had gehouden, dacht dat mijn verwachtingen veel te hoog waren. Ongelooflijk vind ik dit nog steeds. De Vrouwenkracht Methode® is effectief en ook blijvend. Geen oplapmiddel, geen oppeper, maar het geeft je voor altijd een andere blik op jezelf en op de wereld. Je gaat anders handelen. Er wordt niets voorgekauwd, je gaat het door het volledig aangaan van je proces, zelf ontdekken. Bovendien kom je in een warm bad terecht, waar je onbevooroordeeld met gelijkgestemde vrouwen aan de slag gaat. Het jaarprogramma werkt echt!

germaine-van-vugt-150x150

Germaine van Vugt

Ik heb er echt van genoten. Ik lees al 20 boeken over spiritualiteit en zelfonderzoek maar de online cursus heeft meer gedaan met mij dan al die boeken. Innerlijke kracht in 45 dagen een houvast voor elk moment. Om naast je dagelijks leven bezig zijn waar het werkelijk om gaat in het leven. Beter contact met je ware zelf (leven vanuit je hart) en daardoor beter contact/ verbinding met de ander. Bedankt Tamara!

carlajansen

Carla Jansen

Al vanaf mijn 16e liep ik met periodes vast in mijn leven. Psycholoog, regressietherapie, verschillende vormen van coaching, maar om de zoveel jaar ging het mis. Voelde me dan enorm onzeker en niks waard. Hoopte dat anderen dit gevoel weg konden nemen en zocht voortdurende de bevestiging bij anderen. Daardoor ging ik telkens over mijn eigen grenzen heen, durfde geen nee te zeggen, omdat ik dan bang was iemand kwijt te raken.

Ik deed alles voor een ander en mijn eigen behoeftes negeerde ik of maakte ik met te assertief en kattig gedrag kenbaar. Ook herhaalde ik continue alles in mijn hoofd, wat mij enorm veel energie koste en ik kon niet meer echt genieten. Toen ik in 2018 een vriendschap hierdoor dreigde te verliezen, ging ik mij afvragen wat ik nu echt wilde en dat was me onafhankelijk voelen. Ik zag de site van de Vrouwenkracht Academie voorbijkomen en voelde aan alles dat dat het was. Ik heb het boek van Tamara besteld en sindsdien heb ik denk ik elke dag wel zitten lezen op de site. Mijn hele hart zei ja, alleen het geld hield mij tegen. Totdat ik mij tijdens de kerstdagen bedacht dat ik voor 3 weken reizen ook veel geld uitgaf, terwijl dit iets voor de rest van mijn hele leven was. Wat vond ik het eerste weekend spannend. Ik was helemaal geen groepsmens en opeens ‘moest’ ik een weekend met 10 vrouwen doorbrengen. Ik wilde dan ook de eerste dag ‘s middags bijna weglopen, omdat het zo intens voelde. Ik was voelen helemaal niet gewend. Maar na de tweede dag, wilde ik alleen maar meer. Zoveel herkenning en het voelde als een soort thuiskomen. Dat was het begin van een intens bijzonder, liefdevol, emotioneel, soms pijnlijk en confronterend jaar. Want het was ook echt pittig. Vooraf had Tamara mij dit aangegeven en ik dacht nog: ”dat zal wel meevallen”. Nou het viel niet mee, maar het mooie wat ik gedurende het jaar leerde was dat elk ongemakkelijk gevoel daarna leidde tot een groei en dit ging ik steeds meer bewust voelen. Een enorme rollercoaster. Ik leerde uithouden en mezelf geruststellen. Iets wat mij zoveel veiligheid gaf en door het te voelen, werd het iets fijns en ging het nare gevoel snel over. Wat ik altijd bij anderen zocht, kon ik nu aan mezelf geven. De coachingsgesprekken waren ondersteunend en ook erg confronterend. Ik heb 1 keer een hele harde schop onder mijn kont gehad, maar dat was zó nodig. En ik wist dat Tamara dit deed om mij verder te helpen en elke keer ging ik achteraf erover nadenken en zag ik in dat ik er iets mee moest en bracht het mij weer zoveel verder. Ik leerde mijn beschermingsmechanisme kennen en heb echt de diepere laag ontdekt. Iets wat ik nooit kon en durfde aan te kijken en te voelen. Wat mij het meest heeft gebracht is het helen van mijn kindspijn. Steeds een stapje verder totdat ik echt mijn kleine meisje in mij kon omarmen en troosten. Ik begon mezelf steeds meer lief te hebben. Wat heeft het mij veel gebracht. Het contact met mijn ouders is zoveel fijner en meer in verbinding en ik leef veel meer vanuit mijn hart. Na het jaar houdt het niet op. Doordat ik zo bewust ben van mezelf, valt mijn blinde vlek mij steeds sneller op en dit blijft vallen en opstaan. Ik vind het prachtig om te ontdekken. Durf mij steeds meer te uiten en mij kwetsbaar op te stellen en zeg nu ook wat ik vind. Omarm mijn schaduwkanten, maar zie ook mijn licht inmiddels en voel deze ook. Ik sta in mijn kracht en vertrouw op mezelf. Het was een prachtig proces vol verbinding met de andere mooie vrouwen en in de weekenden voelde ik de enorme liefde en vreugde tussen en voor elkaar en dat met alle support, onvoorwaardelijke liefde, humor en inspiratie van Tamara. Ik ben enorm dankbaar en dit is eigenlijk bijna niet in woorden uit te drukken.

ann-van-de-peer-150x150

Ann van de Peer

Ik leef nu terug meer vanuit liefde, dankbaarheid, ik sta al veel krachtiger terug in mijn gevoel (is nog voor verbetering vatbaar maar stapje per stapje komt dat goed !! )
Glimlach : ook mooie oefening Hand op hart mooie oefening Roos in hart mooie oefening.
Ja, de online cursussen zijn echt een aanrader om dichter bij jezelf te komen!

patricia-van-houtum-200x200

Patricia van Houtum

Toen ik Tamara ontmoette kreeg ik een gevoel van welkom zijn. Wat er ook gebeurde, het was goed volgens Tamara en dat was precies wat ik nodig had! Tamara is een vrouw die haar mannetje staat in de wereld van de hooggevoelige vrouw! Dit doet ze vanuit een liefdevolle, duidelijke en open houding. Ze confronteert je met jezelf, waardoor er een heel proces in werking wordt gezet, om je vervolgens weer de liefde voor jezelf te laten ervaren.

In een individuele opstelling tijdens HSP coaching heeft Tamara mij begeleid naar het loslaten van mijn lang gekoesterde angsten. Deze opstelling was zo helder en duidelijk dat ik me daarna compleet vrij voelde en met een grote glimlach en een gevoel van ongeloof naar huis fietste. Ik besefte dat er een mooi begin was gemaakt en dat ik daar nu naar wilde gaan leven. Dit is lastig als je in bepaalde patronen zit, maar door de persoonlijke coaching van Tamara kreeg ik vertrouwen en ging ik verder. Als je op zoek bent naar meer verbinding in je leven, niet bang bent om kritisch naar jezelf te kijken en dit onder begeleiding van een echte professional te doen, die je altijd in je waarde zal laten, humor heeft én op jouw is afgestemd, dan kan ik je Tamara van harte aanbevelen.

gerry-van-denken-200x200

Gerry van Denken

Het was een heel mooi samenzijn met hele mooie, lieve en warme vrouwen. We hebben mooie rituelen uitgevoerd en zijn op een hele liefdevolle manier met elkaar in verbinding geweest. Ook met jezelf in verbinding staan was ook belangrijk in dit weekend en dat werd mogelijk gemaakt door de bijzondere oefeningen die vakkundig en liefdevol werden geleid door Tamara.

Zij wist een hele fijne en intieme sfeer te creëren waarbij we ons veilig en relaxed konden voelen. Ook na het weekend staan we nog steeds met elkaar in verbinding wat een heel bijzonder cadeau is. Het weekend kan ik iedereen aanraden die een nieuwe start willen maken in het leven waarbij er ruimte komt voor je dromen en waarbij je het oude wat je niet meer dient kunt loslaten. Tamara is bovendien een hele fijne en warme vrouw en heel gastvrij.

Kunstenaar.

natalie-marijs-200x200-2

Natalie Marijs

Dit is voor mij een hele waardevolle dag geweest. Ik heb veel over mezelf geleerd en dat heeft me dichter bij mijn gevoel gebracht. Tamara gaf al vanaf het eerste moment een hele fijne en open sfeer in de groep, waardoor ik mij gelijk veilig voelde.

Ze weet op de juiste momenten een spiegel voor te houden. Soms een kritische, waarmee ze je helpt om bepaalde patronen waarin je vastzit te doorbreken. Ze laat je bij je ontdekkingstocht naar verbinding met jezelf altijd volledig in je waarde. Niets is daarbij fout of gek. Het mooie vond ik dat we ook als groep groeiden. Het vertrouwen in elkaar en de kracht die ik uit de verhalen van de andere vrouwen haalde zijn voor mij heel belangrijk geweest. Ik ben Tamara en de andere vrouwen heel dankbaar!”

mariska-peters-200x200

Mariska Peters

Terugkijkend op het moeder-dochteropstellingendag krijg ik spontaan weer kippenvel. Mijn eerste ervaring met Vrouwenkracht en met Tamara; Wat een kracht en passie! Hoe mooi is het om je met een groep onbekende vrouwen te mogen verbinden en energie, liefde en verdriet te mogen delen. Hoe mooi is het om in een onbekende omgeving terug te worden geworpen op je basis en vanuit je eigen kern te mogen helen en te groeien?

De familieopstelling als instrument om zaken die op onbewust niveau in jou, je gezin, je familie spelen op te lossen: Ik wist dat het kon, en heb het bewijs dat weekeTerugkijkend op het moeder-dochteropstellingendag krijg ik spontaan weer kippenvel. Mijn eerste ervaring met Vrouwenkracht en met Tamara; Wat een kracht en passie! Hoe mooi is het om je met een groep onbekende vrouwen te mogen verbinden en energie, liefde en verdriet te mogen delen. Hoe mooi is het om in een onbekende omgeving terug te worden geworpen op je basis en vanuit je eigen kern te mogen helen en te groeien?

joyce-schaule-200x200

Joyce Schaule Jullens

Tamara geeft je in een paar intensieve en mooie dagen die inzichten, die gevoelens, waar je misschien al heel lang naar op zoek bent en nog veel langer op hoopt dit ooit te mogen ervaren…..met zachte kracht begeleidt Tamara jou naar ongekende emotionele pieken en dalen, om er tenslotte gelouterd weer uit te komen…

nathalie-van-de-wielen-200x200

Nathalie van der Wielen

Voordat ik begon, stelde ik mijzelf constant de vraag waarom de relatie met mijn moeder niet open was. Door dit opstellingsweekend heb ik kunnen ervaren en voelen waar onze ¨blokkade¨ lag en hoe ik dat weer in liefde kon laten stromen. Samen met een groep vrouwen die in alle respect en verbondenheid met elkaar omgingen heb ik kunnen ervaren en geleerd om tot mijn eigen stuk te komen. Tot op de dag van vandaag besef ik mij hoe mooi het kan zijn om inderdaad Dochter van mijn Moeder te zijn!

 

claudia-van-de-velden-200x200

Claudia van de Velde

Ik had behoefte aan (h)erkenning voor mijn hooggevoeligheid, ik verlangde om weer in mijn kracht te komen. Het diepe verlangen van mij om met mijn hooggevoeligheid aan de slag te gaan. Een gevoel van ik moet anders met mijn hooggevoeligheid om leren gaan. Een diepgang op een ander niveau merkte ik tijdens de kennismakingsmiddag waarvan ik wist dat ik daar naar op zoek was.

 

Door deze training heb ik deze kracht ook weer ervaren als iets fijns. Ik heb geleerd mijzelf beter in balans te houden doordat ik meer rekening houd met mijn hooggevoeligheid. Tamara is een duidelijke leider, maar kan ook deelgenoot zijn van de groep. Juist door haar hartelijkheid, warmte maar ook confronterend durven te zijn. Ze heeft de specifieke kennis en ervaring om hier vrouwen in te begeleiden. Ik ben haar dankbaar voor haar confrontatie naar mij toe, ik voel dat ik er mocht zijn. Toen ik op het einde mijn reflectieverslag maakte, kon ik echt goed voelen wat deze reis mij allemaal gebracht had.

Coach bij http://www.inspiratief.nu/Home/

aukjetournier

Aukje Tournier

Mijn deelname aan het jaarprogramma voor hooggevoelige vrouwen heb ik ervaren als liefdevol en intens, inzicht gevend, helend en ontzettend praktisch! Deze training is de moeite waard voor iedere vrouw die er aan toe is om zichzelf als hooggevoelige vrouw volledig te omarmen en die zichzelf krachtig(er) op deze aarde wil neerzetten. Het brengt je in beweging naar een hoger bewustzijn.

 

Tamara begeleidt vanuit zuiverheid en wijsheid en ze is een inspirerend voorbeeld: Leven vanuit hartsverbinding en je in vertrouwen verbinden met je ziel en zielenpad. Ze is eerlijk, direct en weet jou je innerlijke kracht te laten voelen en (weer) te gebruiken. Ik heb geleerd om deze verbinding te herstellen en mijn eigen verantwoordelijkheid te pakken om mijn eigen kracht toe te laten en te laten groeien. Door het samenzijn met andere gelijkgestemde vrouwen, is het mogelijk om echt gehoord en gezien te worden en herkenning te vinden. Het samenzijn werkt als een spiegel en is daarnaast ook nog eens gezellig, ondersteunend en heel inspirerend! Je ziet iedereen, inclusief jezelf enorme stappen maken. Heel mooi!

Kinderopvang en healer.

anouk-joosten-200x200

Anouk Joosten

Eigenlijk ben ik niet zo’n ‘website referentie type’ maar in dit geval maak ik graag een uitzondering, want deze jaartraining gun ik iedereen die zichzelf persoonlijk wil ontwikkelen! Na een periode van grote gebeurtenissen in mijn leven, met veel verliezen en verdriet, had ik namelijk behoefte aan handvatten. Handvatten om in combinatie met mijn hoogsensitiviteit stap voor stap te kunnen gaan verwerken om zo weer dichter bij mezelf uit te komen.

In het jaarprogramma kreeg ik geen vage, zweverige, abstracte theorieën maar duidelijke direct toepasbare handvatten om zaken aan te gaan, vertrouwen en balans in denken en voelen te krijgen én te behouden. De eerste bijeenkomst was al heel transformerend, omdat het heel fijn is om met gelijkgestemden te zijn. Dat was voor mij het begin van overgave en transformatie van het denken naar het voelen dat ik mezelf eerder nooit toestond. Tamara heeft een natuurlijk en duidelijk leiderschap waarbij in de groep ruimte is voor ieders individuele proces. Ze is oprecht en persoonlijk bij je betrokken zonder de rode draad per deelnemer te verliezen en in het drama mee te gaan. Tamara is open en eerlijk en ze heeft me alles zelf laten ontdekken en doorleven: me gewezen waar ik naar zou kunnen kijken en niet wat ik daar dan zou moeten zien. Tijdens deze jaartraining heb ik met Tamara als richtingaanwijzer zaadjes kunnen planten waar ik nu en op de langere termijn de vruchten van kan plukken. Het beste cadeau dat ik mezelf heb kunnen geven én dat smaakt naar méér!

 

hannekevandekam-300x300

Hanneke Van de Kam

Ik ben begonnen met het jaarprogramma, omdat ik behoefte had aan meer inzicht in mezelf. Werken aan meer vertrouwen, wilde een goede verdeling van mijn energie en me leren afschermen van allerlei omgevings-energieën die ik te veel oppikte. Mezelf niet meer altijd aan te passen en leren meer rekening te houden met mezelf. Door het jaarprogramma ben ik mezelf gaan zien, waardoor er in mijn omgeving ook veel veranderde in hoe mensen naar mij keken en met mij omgingen.

Ik heb geleerd uit mijn hart te handelen. Het stimuleerde mij doordat Tamara haar persoonlijke verhalen deelde met de groep, daardoor leerde ik overal leermomenten in te zien zonder mee te gaan in het negatieve. Dit heeft me al veel moois gebracht. De nuchtere, confronterende opmerkingen van Tamara gaven mij inzicht in mijn eigen handelen. Op het moment dat dit me duidelijk werd, kon ik ook iets veranderen in mijn situatie. Op een gegeven moment vielen de kwartjes bij mij op zijn plaats in de training, ik werd rustiger van binnen en begon mijzelf te zien en begrijpen. Door deze inzichten kon ik ook een andere denkwijze toepassen. Hiervoor had ik weinig woorden nodig om in te zien wat ik zelf deed en daardoor kon veranderen.

Coach en begeleidster in de zorg.

jitty-de-wind-200x200

Jitty de Wind

Ik had me opgegeven voor het jaarprogramma, omdat ik me oververmoeid voelde, ik gaf moeilijk mijn grenzen aan omdat ik wilde pleasen. Daardoor leefde ik niet vanuit mezelf, vanuit mijn hart. Mijn levensenergie leek op. Het jaarprogramma heeft me weer geleerd te luisteren naar mijn eigen hart, maar ook om mijn grenzen aan te geven. Ik heb geleerd mijn Eigen pad te volgen.

Ik heb ervaren dat ik hierdoor in mijn eigen kracht kon gaan staan, waardoor ik mijn wensen werkelijkheid kon laten worden. Ik werd geconfronteerd met mijn angsten, maar ook hoe ik hiermee om kon gaan om deze te overwinnen. Daardoor kon ik meer keuzes maken vanuit mijn hart. Tamara is heel open, warm, vrolijk en heel enthousiast. Ik beveel dit jaarprogramma aan omdat je leert dat je van jezelf mag houden, zoals je bent. De kracht die hieruit ontstaat, geeft je veel levensenergie, waardoor je weer kunt gaan genieten. Ik ben dankbaar dat ik door het jaarprogramma mezelf heb terug gevonden en ook steeds meer energie heb gekregen om datgene te doen waar ik van houd. Ik ben Tamara dankbaar dat mijn levensdoel nu werkelijkheid is geworden.”

Coach bij http://decoachingsboerderij.nl/

dore-schenkelaars-200x200

Doré Schenkelaars

Mijn behoefte bestond om vanuit een dieper contact met andere vrouwen op een intensieve manier te werken om mezelf beter te leren kennen als hooggevoelige vrouw. In het jaarprogramma komen mooie thema’s aan bod die toepasbaar waren in de praktijk. Uiteindelijk leek ieder haar rode draad te hebben waarbij je regelmatig meemaakte in een spiegel van herkenning te kijken wat zeer leerzaam was.

Mijn grootste rendement van dit jaarprogramma is dat ik meer dan ooit ben gaan nadenken hoe ik mijn leven leef, en hoe ik dat anders wilde, of gewoonweg niet meer kon volhouden. Ik ben ervan overtuigd dat dit jaarprogramma me heeft behoed voor een flinke burnout die ik al 3 jaar aan het omzeilen was. Tamara is een geweldige coach, ervaringsdeskundige, zeer bekwaam en bovenal een prachtig mens! Ze schuwde het nooit om met respect iemand te confronteren, waarbij haar kracht zat in het zelf laten ontdekken van de clou door de persoon zelf. Ik zou iedereen dit jaarprogramma aanraden. Ik zorg nu zoveel beter voor mezelf door de inzichten die ik heb gekregen.

Tandarts.

ineke-kremers-200x200

Ineke Kremers

Ik had heel erg de behoefte om mijn hooggevoeligheid te ontdekken en hiermee beter om te leren gaan. Het niet meer als een last te zien, maar juist als mijn kracht te gaan gebruiken. Toen ik met de jaartraining begon, maakte ik mij klein, het contact met anderen leverde stress op en nu sta ik voor mijzelf en laat ik mijzelf steeds meer zien. Gewoon zoals ik ben en met alles wat daarbij hoort.

Ook ben ik veel milder geworden naar mijzelf. Zonder de jaartraining had ik nu niet gestaan waar ik sta. Het heeft er voor gezorgd dat ik verdere stappen durfde te nemen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het is superfijn dat Tamara nooit oordeelt, dat ze door haar vragen mijzelf tot inzichten liet komen. Door haar eigen ervaringen heeft ze snel inzicht in andermans valkuilen. Ik zou dit jaarprogramma zeker aanbevelen.

Het is een investering in jezelf, waardoor je steeds dichter bij je ware ik komt. Het is ook enorm waardevol om dit proces samen met andere vrouwen te delen, omdat zij je spiegelen en je ook inzichten krijgt vanuit hun processen. Door een persoonlijk gesprek ben ik in een stroomversnelling terecht gekomen, daardoor kreeg ik inzicht in beperkende gedragspatronen en kon ik deze daarna echt aanpakken. Mijn leven is nu veranderd, ik sta meer open voor anderen, ik leef niet meer zo krampachtig, ik volg mijn eigen wensen en geef veel beter mijn grenzen aan.

Ik heb keuzes gemaakt om meer mijn eigen pad te gaan volgen; ik heb afscheid genomen van een baan die niet meer paste en ben zelfstandig ondernemer geworden. Ik voel meer verdieping in mijn relatie met mijzelf én met anderen.

Groei coach voor moeders (in spé), https://www.inekekremers.nl/

elise-vagevuur-200x200

Elise Vagevuur

Ik wilde voor mezelf een methode vinden om te leren omgaan met de prikkelovergevoeligheid die ontstaan is na een cva. Al zoekend kwam ik bij Tamara terecht en ik besloot het jaarprogramma te gaan doen naar aanleiding van een gesprek met haar. Weg uit het medische en psychologische veld, maar mijn eigen kracht ontdekken, wie ik was en waar ik heen wilde.

De informatie die ik las over de Vrouwenkrachtacademie resoneerde enorm met mijn drang te onderzoeken. De eerste dag was heel spannend, maar het was ook meteen een krachtige eerste dag. Niks geen zweverig ‘gemuts’, maar gewoon met handvatten en in een veilige omgeving jezelf steeds een beetje meer vrij geven. Het is hard aan jezelf werken. Maar dat is een keuze. Je hoeft niks, het mag op je eigen tempo, maar als je het maximale eruit wilt halen, lukt dat niet door excuses te verzinnen, je te verstoppen of af te haken.

Ik had de neiging om steeds mentaal en rationeel bezig te zijn om zaken op te lossen. Dat heeft me ver gebracht, maar ook veel gekost, omdat ik de gevoeligheid en de intuïtie heb verwaarloosd en daardoor een groot deel van mezelf had ontkend. Ik heb een masker opgezet om alles zoveel mogelijk buiten te houden. Door het jaarprogramma zijn er weer stappen gezet en begint mijn intuïtie weer wakker te worden, weet ik dat ik erop kan vertrouwen en heb ik mijn masker af kunnen zetten. Mijn gevoeligheid heeft veel mooie kanten en die mogen belicht worden.

Het leven is niet zwaarder omdat je gevoelig bent, als je maar leert ermee om te gaan en dat kan met dit jaarprogramma. Nu ik het heb gevolgd, scheelt het bakken vermoeidheid. Nu ik mezelf heb geaccepteerd zoals ik ben, mijn gevoeligheid me ook veel leert, heb ik het masker niet meer nodig en dat voelt vrij. Ik ben heel blij dat ik het heb gedaan en het heeft me veel gebracht. Maar eerlijk is eerlijk, ook omdat ik dat wilde, niet wegliep voor emoties en angsten onder ogen durfde te zien. Ik heb m’ n eigen kracht, mijn vrouwenkracht ontdekt inclusief de kwetsbare kant.

Van hieruit kan ik weer verder. Je kunt in een veilige, liefdevolle omgeving met gelijkgestemde vrouwen jezelf ontdekken, je krijgt handvatten waardoor je leert om te gaan met stukken waar je op vast loopt en je leert ook veel van de andere vrouwen. Door persoonlijke doelen te stellen en deze helder te hebben, ontwikkel je een routekaart om je eigen jaarprogramma te volgen.

Fotograaf.

Wendy-Veenendaal-200x200

Wendy Veenendaal

Mijn grote verlangen om van mijn hooggevoeligheid een kracht te maken, bracht mij bij de online cursus: “Versterk je innerlijke kracht” van Tamara Beekmans. Ik was al lang op zoek naar de balans en wilde zo graag minder last ervaren van het hooggevoelig zijn. Mijn intense verlangen om me ‘vrij’ te voelen…

In oktober 2015 heb ik een heel bijzonder weekend meegemaakt van de Vrouwenkrachtacademie, waarbij ik een warme verbinding heb gevoeld. Dit deed mij besluiten om de jaartraining te gaan volgen. Ik voelde zo sterk dat deze training mij veel zou opleveren. In het begin vroeg ik me wel af hoe ik het zou ervaren om dit met een groep vrouwen samen te doen, maar al snel bleek dat het juist een hele goede manier was om dingen te oefenen, te delen.

Zo mooi om de ontwikkeling te zien van elkaars proces, hetgeen ook leerzaam was en gepaard ging met een lach en een traan. Tamara zorgt voor een respect- en liefdevolle sfeer, waardoor je snel stappen kunt zetten. Ze laat je door haar manier van vragen stellen, loskomen van ‘je verhaal’ en leert je om oude patronen te transformeren en te vertrouwen op je intuïtie, zodat je echt kunt gaan leven vanuit je hart. Ze leert je doelen te stellen en wat je nodig hebt om daar te komen. Tijdens een opstelling vond er een heling plaats, waardoor de liefde weer kon stromen. Ook haar manier van coachen is doortastend en werkt stimulerend om door te zetten. Als je weet wat je wilt, je belemmerende factoren herkent en leert kiezen voor datgene waar je energie van krijgt en blij van wordt, dan krijg je vleugels! Je wordt opgetild! Dit werkt door op verschillende gebieden; ook je relaties verbeteren en veranderen. Oude pijnpunten worden gezien en geheeld. Ik koester mijn reflectieverslag! Er zijn ook diepere lagen aangeboord door middel van mooie, krachtige visualisaties en meditaties, zodat ik gebruik kan maken van mijn innerlijke wijsheid. De jaartraining heeft mijn leven zo verrijkt én zoveel lichter gemaakt. Hoe fijn is dat!

Ook in mijn deeltijdbaan op een kleurrijke basisschool werk ik nu weer met passie en plezier. Ik heb geleerd om beter mijn energie te verdelen en goed te voelen wat bij mij past. Ik weet nu veel sneller of iets ‘klopt’. Ik voel diepe dankbaarheid voor alles wat ik van Tamara geleerd heb. Ik mag mijn licht laten stralen. Ik mag er zijn zoals ik ben. Alles begint bij jezelf….. “That the circle of women may live on”…Vanuit mijn hart.

Wendy Veenendaal. (december 2016 jaartraining afgerond).

Marieke-Steenbakkers

Marieke Steenbakkers

Heel mijn leven weet ik al dat ik gevoelig ben, maar voor mij is hoe ik ben ‘normaal’ en ik heb er nooit bij stilgestaan dat het bij andere mensen ‘anders’ gaat vanbinnen. Ik denk dat ik me door ervaringen in mijn leven ben gaan afsluiten voor mijn intuïtie en ik kom uit een omgeving die alles graag rationeel verklaart.

Dat ben ik ook gaan doen. Nu is het tijd om te leren luisteren naar mijn gevoel. Voor mij is mijn intuïtie in balans brengen met mijn denken een belangrijke stap om mezelf beter te leren kennen. Zodat ik vanuit mijn eigen innerlijk keuzes kan maken die mij echt gelukkig maken. Ik kan me altijd goed inleven in alle kanten van een verhaal en ik vind dat ik altijd voor iedereen begrip moet hebben. Ik begin te leren dat ik voor mezelf mag kiezen en grenzen mag stellen om zo goed voor mezelf te zorgen. Dat ik mijn behoeftes mag aangeven en mag kiezen voor de dingen die mij blij maken.

Dit is niet altijd makkelijk, want het betekent soms ook afscheid nemen. Daar moet je doorheen, maar het levert op dat ik steeds meer mijn eigen weg leer vinden. En de steun van de groep en Tamara helpen hier ontzettend bij! Het jaarprogramma is een confronterende, maar mooie reis. Uiteindelijk moet je het zelf doen, maar Tamara begeleidt je op een fijne manier. Ze is streng als het nodig is, maar vooral heel warm en liefdevol. En om dit te delen binnen een groep mooie vrouwen die je steeds beter leert kennen is ook een groot cadeau. De warmte in de groep, het begrip en de veiligheid die we samen creëren om te kunnen groeien en helen is heel bijzonder.

De keuze voor het jaarprogramma is een keuze voor jezelf. Een stap waarvan je de rest van je leven profijt zult hebben. En hoe bijzonder het is om dit met een groep gelijkgestemde vrouwen te ervaren, is niet te beschrijven. Dit is wat de wereld nodig heeft: dat vrouwen er voor elkaar zijn en elkaar helpen om het beste van zichzelf te laten zien!

Communicatieadviseur en Virtueel Assistente bij https://www.steengoedgeregeld.nl/

annemijn-eerenbeemt-200x200

Annemijn van Eerenbeemt

Ik merk in mijn laatste weken van het jaarprogramma dat er echt een verschuiving aan het plaatsvinden is. Er is van alles op zijn plek aan het vallen/aan het landen. Ik voel een levenslust en een levenskracht die ik van te voren niet heb ervaren. Of er een sluier is opgetrokken en ik steeds helderder begin te zien wat mijn pad is.

Ik zie uit naar de mooie toekomst en heb een enorme drive mezelf verder te ontwikkelen en ontplooien. Ik geniet van de weg en merk dat ik steeds meer een natuurlijke scheidslijn aan kan brengen in hetgeen me dient en niet meer dient. Mijn lijf is hierin een bondgenoot die niet meer te foppen valt en stribbelt ongelofelijk tegen als ik zaken onderneem die niet meer passen. Ik ervaar dat hetgeen ik eerder in theorie tot me nam, nu ook voelbaar is in mijn lijf en zelfs tot in de kleinste cellen ervaar ik deze liefdevolle beleving. Heel mooi en ongelofelijk dankbaar voor het jaarprogramma voor hooggevoelige vrouwen in dit proces.

Ik ervaar dat er ‘meer’ is dan alleen het zichtbare leven. Contact maken en voelen met een hoge energiebron voor inspiratie. Weten dat ik mezelf kan manifesteren en mijn eigen pad mag gaan bewandelen. Ik ervaar dat er een enorme krachtbron in mezelf aangeboord is. Mijn gevoelige en liefdevolle hart in contact brengen met deze krachtbron en mijn ruimte in durven nemen. Van daaruit mijn leven zoals het

carla-mampaey-300x300

Carla Mampaey

Het klopt gewoon! Jouw jaarprogamma zit zo goed in elkaar. Wat je doet is zo goed onderbouwd. Alles werkt op elkaar in. Je doet wat je belooft. Er zit structuur en eenheid in je verhaal. Je haalt dingen naar boven waardoor alles in mij als een wervelwind door elkaar beweegt.

Ik krijg een beter zicht op mijn handelen, op mijn wezen, op mijn kunnen, mijn dromen, dat wat ik wil realiseren. Ik voel me veilig begeleid. Ik voel me bij de hand gehouden en ook los gelaten. Ik voel me vol vertrouwen mijn weg gaan. Het loopt alles behalve perfect. Ik word geconfronteerd met mezelf en mijn uitwerking op anderen. Ik voel en zie dit en mag hier iets mee doen. Het is niet altijd OK, die Carla en dan toch … weer wel! Want juist die dingen die niet OK voelen, zijn ‘part of the deal’. Het zijn die dingen die me juist vooruit stuwen, als ik bereid ben om hier ook iets mee te doen. Vrouwenkrachtacademie is voor mij een intense leerschool! Tamara is voor mij een echte liefdevolle moeder (‘facilitator’ noemt zij dat!) die straalt in haar vrouwelijke kracht. Ik spiegel me graag aan haar.

Werkt in het bankwezen en als masseuze.

Carine-Wijers-2

Carine Wijers

Ik wist in eerste instantie niet dat zoiets als een Vrouwenkracht Academie bestond, er kwam een bericht voorbij op facebook en ik werd nieuwsgierig. Alsof het een antwoord was voor mijn vragen die ik al een tijdje had. Ik heb toen alles bekeken en ik ben de berichten gaan volgen.

Ook heb ik de video over: ‘Gedachten en overtuigingen’ bekeken. Ik herkende heel veel (oude) patronen, het leek wel of er een complete puzzel gemaakt kon worden, veel dingen vielen op z’n plek. Op de een of andere manier bleef de Vrouwenkracht Academie “roepen, resoneren”, het waaide niet over. Het was zo anders dan ik tot nu toe met cursussen en opleidingen gedaan had.

Vooral het ‘voelen, doorleven’ sprak me erg aan, totaal uit mijn comfortzone. Ik zag mezelf eigenlijk helemaal niet als hooggevoelig, wel behoorlijk sensitief. Dus hoorde ik er wel thuis? Het bijzondere was dat ik tijdens het intakegesprek me gelijk thuis voelde. Ik kon mijn twijfels en zoektocht bespreken, helemaal goed. Ik heb op basis van mijn gevoel gekozen voor 1 weekend, het weekend van hartsbewustzijn in januari. Dat had vooral te maken met ook het thema ‘intuïtie’.

Ik wilde graag uitvinden hoe dat bij mij werkt en wat ik zou kunnen ontwikkelen. Voor mij is het nu heel belangrijk geworden om mijn hoog gevoeligheid te (h)erkennen. Af en toe krijg ik wat puzzelstukjes aangereikt en vallen dingen op z’n plek. Het is een bijzondere en totaal nieuwe ‘dimensie’ voor mij. Een weekend op zich heeft mij al veel inzicht gebracht, de weldaad van meditaties en visualisaties. De impact van 2 krachtige oefeningen (the Work en Mission Statement). Ik vond het bijzonder hoe de diepere lagen zich aandienden. Ik heb me verbaasd over hoe in de beweging van deze oefeningen een boost aan energie ging stromen.

Het voelde heel natuurlijk om eenmaal thuis om verder te gaan in dit proces. Ik mediteer nu elke ochtend met een dagintentie en een dagafsluiting. Ik heb daarna met grote gretigheid/nieuwsgierigheid de online-cursus: ‘Bewust leven vanuit je hart’ gedaan die ik er als bonus bij kreeg. Als je dit een jaar lang doet middels het jaarprogramma zet je stevige stappen om hardnekkige patronen te doorbreken en nieuwe te ontdekken en te verinnerlijken. Je ontdekt, creëert, voelt je eigen ‘Vrouwenkracht’, dat wens je toch iedere vrouw toe en daarmee de hele wereld.

(Inmiddels is Carine in het jaarprogramma gestapt.) Docent middelbaar onderwijs.

Sandra-Dierick-2-200x200

Sandra Dierick

Geen licht zonder donker … We moeten eerst het donker ervaren voordat we bewust voor het licht kunnen kiezen. Het is eigen aan mens zijn … Dus laat los dat oordeel en wees dankbaar voor de weg die je hebt afgelegd.

Kies er nu maar voor om die stap naar het licht te zetten … In zachtheid en met mildheid voor alle delen in jezelf. Ze maken je tot wie je bent … En jij mag helemaal zijn zoals je bent. En het licht in jezelf laten schijnen! Geïnspireerd door het ‘Verstrek je innerlijk licht’ weekend bij de Vrouwenkracht Academie. Dank je Tamara Beekmans en alle mooie vrouwen met wie ik dit proces mocht delen!

Posturale Integratie therapeute, Bio-energetica Specialiste en Emotioneel en Energetisch Lichaamswerkster: http://bodymindtherapie.be/

Erica-Mengede-200x200

Erica Mengede

Zooooo, ik ben weer bijgetankt, zoveel indrukken verwerkt….. Afgelopen weekend had ik een trainingsweekend bij de Vrouwenkracht Academie voor hooggevoelige vrouwen: ‘versterk je innerlijk licht’. Wat een heerlijke en inspirerende dagen vol verbinding waren het.

Speciaal voor mijzelf en met mijzelf. Om weer een stap dichter bij mezelf te komen. Tijd en aandacht voor mezelf. Uit het hoofd en in het hart. De zachtheid en de puurheid intens gevoeld en beleefd. Meditaties, oefeningen, rituelen. En dat samen met een hele fijne groep hooggevoelige vrouwen. De zachtheid. Het mogen zijn zoals je bent in je vrouwelijke emotie. Het instoppen. Het aanraken. De koestering. Heerlijk om dit alles weer door te geven aan andere vrouwen….. Jonge en oudere vrouwen die allemaal in de bloei van hun leven zijn en weer en meer verbinding met zichzelf willen voelen ? AHO ?

Energetisch coach en kindercoach http://www.hetvlinderrijk.nl/

Kelly-van-der-Doelen-3-200x200

Kelly van der Doelen

Na een telefonisch gesprek met Tamara en haar radiointervieuws te hebben gehoord op haar website had ik het gevoel dat ik praktisch aan de slag zou gaan, handvaten zou krijgen om anders met omstandigheden in mijn leven om te gaan en te bekijken. Mijn doel om een training te volgen kwam naar aanleiding van het willen verbeteren van mijn intuïtie, voelde dat ik daar verder van verwijderd was op dat moment. Ik had het vertrouwen dat Tamara me daarbij kon helpen en daar praktisch en pittig mee om zou gaan. Daarnaast hoopte ik een leuke en gezellige groep vrouwen te ontmoeten.

De locatie is een hele mooie bosrijke rustige omgeving, dat voelde direct goed. Samenhorigheid met de andere vrouwen voelde ik ook direct, ervaringen uitwisselen en de tijd nemen om naar elkaar te luisteren en te helpen. Voelde als een fijn en warm thuis. Je gaat direct praktisch en soms creatief aan de slag. Voor mij is het belangrijk om dichtbij mezelf te blijven staan en eigen keuzes te maken zonder invloeden van buitenaf daarin mee te nemen. Goed kunnen voelen en weten wat goed is voor je, zodat je goede keuzes kunt maken. Daarnaast zit er in het jaarprogramma nog veel meer waar je je leven lang profijt van kan hebben dus dat was een cadeautje naar mezelf:-)

Ik ben over het algemeen rustiger geworden sinds ik het jaarprogramma volg, ik weet nu beter hoe ik weer uit mijn hoofd kan gaan waarin ik de ‘aanjager’ uit kan zetten en terug naar mijn hart kan gaan, waar het een stuk vrediger en duidelijker is. Ik heb een manier van mediteren gevonden die bij mij past en hoe ik deze weer aan kan passen. Ik ben meer zelfbewuster geworden en heb hiermee een nieuwe lifestyle aangemeten wat een belangrijk deel van mijn leven is. Het programma helpt je zowel privé als in een zakelijke hoedanigheid. Ik kreeg nieuwe inzichten over hoe je brein en je hart werkt en hoe deze met elkaar te laten samenwerken. Te vertrouwen op je ingevingen/gevoel en niet alles rationeel proberen te verklaren. Je intenties uit te spreken. Hoe je nieuwe patronen kunt aanmaken zodat handelingen en denkwijze automatisme worden. Soms ga ik uit mijn comfortzone maar in een veilige omgeving.

De coachgesprekken zijn fijn om tussendoor nog af te stemmen over nieuwe gebeurtenissen waar je nog wat hulp bij kan gebruiken. Verder is het online platform handig om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt in de groep. Met dit programma word je, mijn inziens, goed en lekker op weg geholpen hoe je voor de rest van je leven in je je kracht kan staan en blijven. Het is ervaren, delen, leren, ontwikkelen van je eigen wezen op een prettige manier in een fijne groep. De onderwerpen zijn vaak moeilijk grijp/tastbaar maar worden wel op een aardse manier gebracht. Tot slot, Tamara is scherp en to the point, een super facilitator.

Verder verandert de groep van samenstelling waardoor er bekende en nieuwe gezichten zijn wat altijd weer een nieuwe dynamiek geeft en niets hetzelfde blijft. Door het jaarprogramma ben ik ook geprikkeld om meer te gaan lezen, bijeenkomsten/evenementen bij te wonen ed., er is veel over leven met aandacht te doen op dit moment in veel verschillende vormen.

Hilde-Schellens

Hilde Schellens

Een jaar geleden besliste ik om op zoek te gaan naar mijn eigen vrouwzijn. De Vrouwenkracht Academie van Tamara trok mijn speciale aandacht. Zoals alles wat men aan toeval zou omschrijven, kreeg ik via verschillende kanalen informatie over haar academie. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik deed een aanmelding. Na een eerste kennismaking, waar Tamara mijn motivatie en doorzettingsvermogen peilde, startte ik de lang gewenste opleiding. Wat me al vanaf het begin opviel, is dat deze opleiding anders was.

We kregen tools en een goed uitgewerkte syllabus. Maar hier stopte het niet bij; het was de eerste cursus waarbij ik echt met en voor mezelf aan de slag kon gaan. Tamara slaagde erin om ons te motiveren om telkens een laagje af te laten pellen en om steeds dieper naar onze kern te gaan. Ze leerde ons oefeningen hoe we verder moesten als we vast zaten. Maar ze leerde ons ook om te vertrouwen op onszelf, op ons eigen innerlijk. Tamara slaagde erin om een veiligheid te scheppen , waar elk van ons zijn plekje vond om te groeien. Ik bewonder Tamara als coach omdat ze steeds de juiste energie er bij kan halen en omdat ze ons steeds aanmoedigde om telkens opnieuw een dieper laagje te ontdekken. Voor mezelf was het een hele uitdaging om het vrouwzijn in mezelf te leren kennen. De hardere laagjes werden er week na week afgepeld en ik ontdekte een zachte kern van binnen. Ik leerde hoe ik mijn gekwetste kind kon helen en mijn hart kon openen. Waar ik het meest mee geworsteld heb was mijn blinde vlek. Ik had mijn zachte kern ontdekt en dacht dat ik die ook toonde aan de buitenwereld. Niets was minder waar. Toen ik samen met Tamara tot de ontdekking kwam dat ik een heel andere Hilde liet zien aan de buitenwereld, was ik intens verdrietig. De lange jaren waarin ik mij als een onkwetsbare dame had laten zien in de maatschappij, waren zo’n eigen stukje geworden van mezelf, dat ik dit niet eens meer doorhad. Toen ik mijn vrouwelijkheid eindelijk begon te ontdekken, groeide mijn echte ik van binnenuit. Eerlijk, ik kan niet meer zonder. Als er toch nog eens een dag is, waar ik mezelf compleet opzij zet, dan word ik al snel herinnerd aan het gemis van mezelf te zijn. Dat kan zijn door een lichamelijk probleem dat plots de kop op steekt, of een knallende ruzie, of een gebrek aan energie en een verwardheid waar ik soms geen raad mee weet. Het zijn allemaal signalen die ik nu heb leren oppikken en waardoor ik me even terugtrek om met mezelf in gesprek te gaan en me weer heel dicht bij mijn kern te voelen. Ik leer nu om meer met mijn synchroniciteit aan de slag te gaan. Veel meer op te letten wat er op mijn pad komt en me te laten leiden om de juiste weg te bewandelen. Het mooie is dat je ook heel veel signalen krijgt, als je ze wil zien. Er is een vuurtje aangestoken dat eeuwig zal branden en ik hoop dat ik erin slaag om het vuurtje nog meer aan te wakkeren en warm te houden en dat ik erin zal slagen om dit ook aan de buitenwereld te tonen. Met een dankbaar hart geef ik de fakkel door aan alle nieuwe vrouwen die zich inschrijven om met zichzelf aan de slag te gaan. Het grootste cadeau dat ik ooit aan mezelf kon geven heb ik gekregen door me in te schrijven aan de Vrouwenkracht Academie. Dankjewel Tamara, dat je ons jouw innerlijk vuur hebt getoond om zo alle vrouwen voor te gaan om meer in hun kern te leven. Aho.

Marie-Claire-van-der-Bruggen-200x200

Marie-Claire Verbruggen

Tijdens een moeilijke periode in mijn leven zag ik op Facebook regelmatig het jaarprogramma van de Vrouwenkracht Academie voorbijkomen. Ik besloot er een keer op te klikken en terwijl ik aan het lezen was, wist ik dat dit voor mij het juiste moment was om dit te gaan doen. Ik wilde echt met mezelf aan de slag om beter en sterker uit deze periode te gaan komen en voelde dat dit me hier wel eens heel erg bij zou kunnen gaan helpen. Ik heb me aangemeld en een heel fijn intakegesprek met Tamara gehad, waarin mijn gevoel alleen nog maar sterker werd.

Ik besloot in het diepe te springen en gewoon te kijken wat dit alles me zou gaan brengen. Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb! Het is echt een enorme omslag in mijn leven geweest en ik heb zoveel gehad aan alle tools die mij het afgelopen jaar zijn aangereikt. Ik gebruik deze nog steeds dagelijks. Zo waardevol! Ook heel mijn zelfbeeld is in positieve zin veranderd en ik heb het gevoel dat ik nu pas echt volledig in mezelf ben geland. Ik weet nu dat ik een heel krachtige vrouw ben. Ook de coachingsgesprekken met Tamara waren steeds heel verhelderend en waardevol. Vooral het duidelijk worden van mijn blinde vlek heeft me heel veel gebracht. Ik voel me nu veel losser en vrijer en heb niet meer zo de neiging om de controle te willen hebben. Ik weet nu dat dit ook een soort van schijn-veiligheid is. Ik begin mijn ware zelf steeds meer te vertrouwen en te laten zien. Het jaar-programma heeft me ook geleerd om beter met mijn hooggevoeligheid om te gaan en deze niet als zwakte te zien, maar juist als een positieve kracht. Elk weekend was een warm bad met lieve vrouwen en Tamara zorgde altijd voor een veilige sfeer, waarin alles er mocht zijn. Ze nodigde mij ook steeds opnieuw weer uit om me kwetsbaar op te stellen en zichtbaar te worden. Het was echt niet altijd makkelijk, maar ik ben zo blij en dankbaar dat ik dit jaarprogramma heb gevolgd. Het is een verrijking in mijn leven geweest en heeft me echt geholpen om uit mijn hoofd en in mijn hart te komen en vooral ook van het leven hier op aarde te gaan genieten!” Auteur van o.a. “Het sprookje van de dood” en “ZielsGelukkig.” www.zielsgelukkig.nu

lieda-minten-.

Lieda Minten

Ik ben bij de Vrouwenkracht Academie terechtgekomen toen ik op zoek was naar hoe ik terugkerende patronen kon doorbreken. Ik vond veel over wat je allemaal kunt tegenkomen, maar niet over hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan. En toen stuitte ik op Facebook op een bericht van de Vrouwenkracht Academie. Al lezend resoneerde het. “Wel een fikse investering en al die weekenden weg van huis” dacht ik. Maar het bleef maar door mijn hoofd gaan: “Is dit wat ik zoek, wat ik nodig heb? Helpt dit mijn patronen te doorbreken?”

Ik voelde sterk dat het roer om moest. Goed voorbereid ging ik de intake in en stelde me open voor het gesprek met Tamara: “Klikt het? Is dit wat ik zoek?” Tijdens de intake werd me duidelijk dat het volgen van dit programma mijn kans zou zijn. En nu, een jaar later, kijk ik terug op een prachtige, intensieve reis die zeker niet altijd makkelijk en op zijn tijd zeer confronterend was. De combinatie van de weekenden, tools, coaching, opstellingen en de steun van Tamara en de andere vrouwen, heeft me enorm geholpen. Ik heb hierdoor zicht gekregen op mijn beschermingsmechanismen en blinde vlek. Hierdoor leef ik nu veel meer en bewuster in het moment, vanuit mijn hart in plaats van uit mijn hoofd. En vanuit vertrouwen. Dit geeft heel veel rust. Mijn hooggevoeligheid ervaar ik nu ook als kracht. Het heeft me dichter bij mijn ware zelf gebracht en ik heb nu voldoende tools om vol vertrouwen en vanuit (zelf)liefde mijn pad te vervolgen. Het is het beste cadeau dat ik mezelf heb kunnen gunnen en het heeft me emotioneel en spiritueel enorm verrijkt.”

Nelleke-Horsman

Nelleke Horsman

Aan het einde van 2017 balanceerde ik op het randje van een burn-out. In mijn volwassen leven had ik al vaker periodes gehad van extreme vermoeidheid, doordat ik veel te veel van mezelf eiste (als moeder, als werknemer, als partner etc.) en altijd maar doorging. Ik realiseerde me heel goed dat ik zo niet door kon gaan. Ik wilde graag veranderen, meer gewoon “zijn” in plaats van altijd van alles te moeten, maar ik wist niet hoe.

Daarin liep ik vast. Per toeval kwam ik op de website van de Vrouwenkracht Academie terecht en zodra ik het jaarprogramma zag, wist ik dat ik dit moest gaan doen. Dit cadeau wilde ik mezelf geven. Wat me er vooral in aansprak, is dat je heel veel tools en handvatten leert, waarmee je zelf aan de slag kunt en waar je altijd op terug kunt vallen. Het eerste trainingsweekend heeft me al meteen geholpen om me als HSP-er beter te beschermen voor prikkels van buitenaf en te voorkomen dat ik leegloop. Dat vond ik heel fijn, want op dat moment belemmerde mijn hooggevoeligheid me soms. Het jaarprogramma was heel bijzonder en heeft me ontzettend veel gebracht! Het is me gelukt om veel oude patronen en zaken die in mijn familiesysteem zaten, los te laten. Hierdoor kan ik nu echt mezelf zijn en ervaar ik veel meer rust in mijn leven. Ik leef nu veel meer vanuit vertrouwen; het vertrouwen dat alles goed komt. Dat voelt veel fijner dan je over alles zorgen te maken! En de hoge lat ligt nu op een realistische hoogte. Je kunt met het jaarprogramma in een jaar tijd ontzettend veel bereiken, maar het is kei- en keihard werken; het gaat niet vanzelf. Ik zeg altijd maar zo: “Zonder pijn geen groei.” Het is de moeite waard om dit jaar te investeren in jezelf!

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.