Voor hooggevoelige vrouwen

Ben jij een pleaser?

Ben jij een pleaser?

In je please-gedrag laat je jezelf in de steek, zo heb je het geleerd, je weet niet beter. Als je je maar aanpast aan de ander, dan hoor je erbij. Dan mag je er zijn. En toch ervaar je die pijn er altijd bij. Je hebt geleerd, als je echt jezelf was, dan werd je niet gezien, je hebt je als kind leren aanpassen. Misschien heb je je moeder dit zo zien doen en dacht dat dit zo hoorde in het leven en bent dit gedrag gaan kopiëren. Misschien ben je als kind op je eigenheid afgekeurd. Die verscheurende pijn wilde je nooit weer voelen dacht je toen misschien en je bent je gaan verschuilen achter het gedrag om altijd dienstbaar te zijn aan de ander, als beschermingsmechanisme. Om niet gekwetst te worden misschien?

Wat een pijn doet dit, ik weet het, en toch kan je niet anders. Dit is een overlevingsmechanisme. Hoe stap je hieruit? Je wit jezelf niet volledig kwijt raken. Je bent gewend geraakt aan het pleasen. Maar hoe moet je dit dan anders doen? De angst voor afkeuring van anderen zijn een te grote rol gaan spelen en zijn een soort gevangenis van je eigen gedrag geworden.

Het is niet meer van nu. Het is oud. Het mag getransformeerd worden. Wil je dit? Het leren vertrouwen op jezelf. Jezelf niet meer afwijzen. Jezelf niet meer weggeven. Jezelf niet meer verloochenen. Je grenzen weer voelen, wat is een ja, en hoe voelt een nee. Liefde voor jezelf voelen, jezelf niet meer opofferen om gezien te worden, een plek te krijgen, aandacht naar je toe te trekken door complimenten te creëren door jezelf op te offeren.

Door deze liefde voor jezelf leer je je weer verbinden met je lichaam om deze goed te bewonen, te aarden. Je voelt je eigen hart, voor jezelf, genieten van de kleine dingen, er mogen zijn. Alleen durven zijn. Weer verbinden met je ziel, je wezen. Wie jij echt bent.

Je wilt diep van binnen wel je eigen lessen leren, je eigen pad lopen. Je eigen leven leven, en niet altijd dienstbaar zijn naar anderen en jezelf opzij zetten om gezien te worden.

Leren zorgen voor je eigen energie en je opladen in plaats van jezelf steeds uit te putten. Leren zelf aanvulling aan je leven te geven. De verantwoordelijkheid dragen voor jezelf. Geef jezelf ruimte en bemoei je niet meer met anderen. Geef hen ook meer ruimte. Ontdek wie je dan bent. Het scheelt zoveel pijn. Want elke keer dat je iemand pleast, voel je de pijn in jezelf, want wanneer ben jij aan de beurt. Wanneer geef je jezelf wat jij nodig hebt?

Het is jouw eigen werk om je te bevestigen in je bestaansrecht. Dat is je geboorterecht, je bestaat al lieverd.

Moedig jezelf aan, geef eens liefde en steun aan jezelf. Maak je onafhankelijk. Neem de verantwoording voor jezelf en niet voor anderen. Het is de taak van de ander om voor zichzelf te zorgen. Dit mogen anderen ook zelf leren. Op eigen benen staan.

Als je begint met nee te zeggen, zullen mensen in het begin boos op je worden en tegen sputteren, want ze zijn gewend dat jij alles voor ze doet en niet aan jezelf denkt, maar aan hen. Ze zijn niet gewend dat jij je ruimte en plek ook voor jezelf inneemt. Leer dat uithouden en communiceer duidelijk, maar geef niet toe. Probeer het uit, eens moet je de eerste stap zetten om dit pijnlijke gedrag voor jezelf te doorbreken toch?

Geloof in je grootsheid, en ook jij mag het leven gaan leiden wat echt voor jou bedoeld is, en je ware potentie gaat benutten.

Dan zie je steeds meer je binnenste naar buiten komen, tot je op een gegeven moment je waarde voelt en jouw plek in de wereld in neemt.

Het is zo fijn om vrij te zijn van de pleaser in ons, het is zo fijn om vrij te zijn van deze pijn.

Ik ben al jaren vrij van de pleaser en ik kan zeggen, ik houd bakken met energie over en ben trouw en loyaal aan mezelf. Mensen waarderen mij om wie ik ben. En als ze mij om hulp vragen is mijn  JA zoveel meer waard voor hen en ook voor mij. Want ik kies dan ook echt.

In de jaartraining leer ik je ook zoveel hierover om je eigen authenticiteit te ontwikkelen. Vanaf dit moment kun je op elk moment de jaartraining voor hooggevoelige vrouwen starten waar we de eerste maanden werken aan interne veiligheid. Dat is de basis van ons bestaan. Zonder interne veiligheid heb je geen fundering in jezelf en voelt het heel naar. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij.

Elke week heb je de mogelijkheid om coaching in te plannen met jouw eigen coach naar voorkeur, via de agenda in je ledensite. Daarnaast kun je zo vaak als je wilt een opstelling boeken bij Tamara. Daarnaast worden en ook live workshops aangeboden door de coaches naar behoefte en thema naar voorkeur van de jaartraining.

Thema’s per maand:

Maand 1: Energieprogramma en ontladen van pijnlichaam met 5-minuten regel, ontladen pijnlichaam. Verlangen voelen en intentie.

Maand 2: Emoties en gevoelens, herschrijven verhaal van je verleden, loskomen slachtofferschap.

Maand 3: Interne veiligheid, je plek innemen, innerlijke rust vinden, werken met je energieveld.

Maand 4: Karresporen; 21 dagen programma, opsporen en omzetten van negatieve overtuigingen. Compassie, vertrouwen en loslaten.

Maand 5: Innerlijke criticus, angsten.

Maand 6: Innerlijke criticus, grenzen en begrenzen.

Maand 7: Innerlijke kind en lichaamsbewustzijn.

Maand 8: Innerlijke kind en je vrouwenlijn.

Maand 9: Hartsbewustzijn, intuïtie en versterk je innerlijk licht.

Maand 10: Zielenopdracht en hoger bewustzijn. Authentieke kracht verinnerlijken, bestaansrecht.

Via deze link kun je alles over de jaartraining lezen.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Vrouwelijk Leiderschap

Online Jaarprogramma

Een door haar ziel bekrachtigde vrouw gaat vanuit haar eigen visie voelen hoe ze wil leven, een doel voelen dat groter is dan haar eigenbelang, een roep die groter is dan de som van haarzelf. Een  vrouw die vanuit haar ziel leeft, weet wat ze wil en ze zal geen genoegen nemen met minder dan wat ze waard is.

Online Jaarprogramma

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Vrouwelijk Leiderschap

Online Jaarprogramma

Leven vanuit je hartsbewustzijn betekent dat je leeft vanuit je volledige bewustzijn. Je erkent dat je meer bent dan je ego, gedachten en overtuigingen.