Voor hooggevoelige vrouwen

Totaal uitgeblust?

Totaal uitgeblust?

Na een drukke dag kun je als hooggevoelige vrouw totaal uitgeblust thuiskomen. Dan wacht het thuisfront op je en moet je nog boodschappen doen en eten koken en heb je afspraken ‘s avonds. Of je moet de kinderen nog verzorgen en naar bed brengen, voordat je eindelijk op de bank neer kunt ploffen. Het liefst zou je je hoofd op een kussen neer willen leggen… Herken je dit?

Hoe reguleer je je energie gedurende de dag beter… Dat is de kunst. Veel mensen kijken pas naar hun energielevel als het al te laat is, als ze al moe zijn. Dan kun je dit bijna niet meer terugdraaien, alleen nog erger voorkomen, door direct in te grijpen. De kunst is om je energielevel gedurende de dag te reguleren, beslissingen te nemen over wat je wel of niet moet doen, wel of niet moet eten, hoe je er wel of niet in gaat staan vanuit je volle bewustzijn.

Als je voortdurend de lat heel hoog legt, zul je eerder uitgeput raken dan wanneer je een project uitvoert en daar volledig je aandacht aan besteedt, in plaats van dat je 10 dingen tegelijkertijd doet en je aandacht versnipperd is. Grote kans dat je energie dan ook versnipperd raakt. Als je junkfood gaat eten, snelle suikers en koolhydraten omdat je moe bent, reken er maar op dat je je na een uur nog vermoeider zult gaan voelen. Als je te veel ja zegt op wat anderen aan je vragen, ren je jezelf op een gegeven moment ook voorbij. Voor wie ben je dan aan het leven?

Als hooggevoelige weet je ook dat je anders reageert op situaties. Je hebt een ander zenuwstelsel, waardoor prikkels en ervaringen heel anders bij je binnenkomen, je beleeft situaties dieper, intenser en je hebt langere verwerkingstijd nodig. Houd rekening met jezelf en las gedurende de dag kleine pauzemomenten in, waarin je even tot jezelf kunt komen en je zenuwstelsel kunt kalmeren. Als je op je werk bent, kun je dit ook op het toilet doen, een paar minuten is voldoende.

Hoe begin je je dag dan?

Als je wakker wordt, blijf dan eerst gewoon een paar minuten liggen, je voelt hoe ontspannen en warm je lichaam aanvoelt. Je doet een bodyscan, je voelt je ademhaling, je hebt dan nog geen gedachtegangen, er is even niets, er bestaat in die enkele ogenblikken geen tijd en ruimte, maak daar gebruik van, adem de nieuwe dag in.

Benoem je intentie voor die dag; waar wil jij vandaag je aandacht op richten, waar wil je aandacht aan geven vandaag?

Rek je lekker uit, doe het krachtige energieprogramma, waardoor je je oplaadt, verbindt en energetisch de hele dag beschermt.

Sluit nog even 5 minuten je ogen en maak contact met je fysieke lichaam, je energielichaam, Moeder Aarde, je hogere zelf, je gidsen en engelen, het maakt niet uit of je er nu wel of niet in gelooft, ze zijn er. Activeer dan je hartsbewustzijn door je hand op je hart te leggen en daar de woorden: liefde, heling en dankbaarheid als zaadjes in te planten. Dit gaat je veel brengen op de langere termijn.

Dan sta je pas op. Je zult merken door elke ochtend een kwartiertje extra tijd en aandacht aan jezelf te besteden je dagen er heel anders uit komen te zien. Veel bewuster, veel meer leven vanuit zelfliefde en dankbaarheid en veel energieker kom je de dag door. Dan zul je óók merken dat je gedurende de dag dat fijne gevoel niet wilt kwijtraken en je daarom andere, betere keuzes zult maken. Eerder nee zult zeggen tegen anderen omdat je je energie goed bewaakt en zo ook je grenzen in de gaten houdt. Je leert je energie veel beter te verdelen, waardoor je ook gedurende de dag momenten uit zult kiezen om je opnieuw te verbinden met dat ontspannen gevoel, dat je zomaar op kunt roepen. En dat zal zeker effect hebben op je algehele uitstraling, je dagindeling en zelfs je relaties.

Op momenten dat je vol zit, blaas je de energie krachtig op, zet je deze buiten je energielichaam en je maakt verbinding met Moeder Aarde waarna je zegt: “Moeder Aarde wil jij je met mij verbinden en mij komen gronden, vandaag, de hele dag. Wil je gedurende de dag alle zware energie die ik van anderen op pik en de zware energie van mezelf helpen loslaten en afvoeren op de automatische piloot, de hele dag? Dank je wel.”

Probeer het maar eens uit, het werkt als een ‘tierelier’.

Nóg meer waardevolle tips:

 • Zorg dat je elke dag voldoende nachtrust krijgt.
 • Eet gezond en in de avond licht verteerbaar.
 • Reguleer de stress in je leven, wissel spanning en ontspanning af.
 • Wandel vaak in de natuur.
 • Zet de wifi uit als je hem niet gebruikt, en altijd in de nacht! Wifi is een aanslag op je energiehuishouding.
 • Zet de telefoon uit als je rust wilt. Leg je telefoon ‘s nachts buiten de slaapruimte.
 • Laad zo vaak mogelijk je accu op, door activiteiten te doen die je echt leuk vindt en de mensen op te zoeken waar je blij van wordt.
 • Leef niet alleen vanuit je hoofd, maak gedurende de dag regelmatig contact met je lichaam.
 • Blijf zo veel mogelijk lachen, dit werkt op alles in jou door.
 • Kies bewust je activiteiten en je gedachten uit: geven ze energie of kosten ze energie, voor nu en op de lange termijn?
 • Begin de dag met een intentie en leef hier naar.
 • Neem voldoende rust, ’moe is moe’. Luister naar je lichaam, je lichaam kan niet liegen.
 • Plan voor jezelf tijd in waarin je je helemaal op kunt laden, wacht niet totdat je al erg moe bent, maar doe het preventief, zodat je niet zo moe hoeft te worden.
 • Ga iets zinnigs doen met je tijd! Dat geeft meer energie en levenslust dan ‘bankhangen’.
 • Als je voelt dat je ineens heel moe wordt na contact met een ander persoon, ga zo snel mogelijk weg en blaas de energie van de ander als het ware op, waardoor je deze buiten jezelf plaatst.
 • Als je niet goed in je eigen energie kunt blijven, kun je emoties en gedachten van iemand anders oppikken, deze kunnen aanvoelen als die van jezelf. Leer het mijn en dein te onderscheiden. Door langdurig het energieprogramma te volgen, blijf je steeds beter in je eigen energielichaam en wordt dit steeds krachtiger, waardoor anderen niet meer zo gemakkelijk in jouw ruimte kunnen komen. Dit is een kwestie van bewust trainen.
 • Ga zoveel mogelijk met gelijkgestemden om, mensen die ook hooggevoelig zijn, kosten het minste energie omdat je elkaars ‘taal’ spreekt. Je hoeft niet uit te leggen hoe jij dingen beleeft en verwerkt.
 • Leg elke avond even je hand op je hart en loop de dag eens even na en haal de momenten naar voren waar je je dankbaar voor voelt.
 • Wees dankbaar voor je hooggevoeligheid en als je de juiste tools aan leert, zal het voor jou gaan werken!
 • In het jaarprogramma leer je hoe je precies kunt opladen onder gelijkgestemden en krijg je krachtige en waardevolle tools mee, die je in je dagelijkse leven kunt inzetten als hooggevoelige vrouw.

Binnen het jaarprogramma voor hooggevoelige vrouwen werken we heel bewust keer op keer op het opnieuw programmeren van je gedachten en gedragspatronen. De pijn van je gekwetste innerlijke kind ga je leren helen. Dit komt je relaties ten goede en heeft zelfs positieve invloed op je werksituatie. Hierdoor leer je ook weer voelen en kun je je hooggevoeligheid goed ontwikkelen, zodat je het positief kan gebruiken in je leven. Wil je meer weten kun je een telefonisch intakegesprek aanvragen. Lees hier meer> .

 

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

De innerlijke criticus loslaten

Innerlijke Criticus

Deze online cursus gaat over het bewust worden van wat je innerlijke criticus veroorzaakt in je leven. Je gaat tot de ontdekking komen dat dit oude beschermingsmechanisme een zeer dominante rol heeft in jezelf en ik leer je hoe je deze innerlijke criticus kunt loslaten.

Je ontvangt 4 weken de meest krachtige en intensieve online lessen waar je echt iets aan hebt.
Elke week een mail met een nieuwe werkboeken, oefeningen om jezelf te helen!

Innerlijke Criticus

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

De innerlijke criticus loslaten

Innerlijke Criticus

Deze online cursus gaat over het bewust worden van wat je innerlijke criticus veroorzaakt in je leven. Je gaat tot de ontdekking komen dat dit oude beschermingsmechanisme een zeer dominante rol heeft in jezelf en ik leer je hoe je deze innerlijke criticus kunt loslaten.

Je ontvangt 4 weken de meest krachtige en intensieve online lessen waar je echt iets aan hebt.
Elke week een mail met een nieuwe werkboeken, oefeningen om jezelf te helen!