Voor hooggevoelige vrouwen

Totaal uitgeblust?

Totaal uitgeblust?

Na een drukke dag kun je als hooggevoelige vrouw totaal uitgeblust thuiskomen. Dan wacht het thuisfront op je en moet je nog boodschappen doen en eten koken en heb je afspraken ‘s avonds. Of je moet de kinderen nog verzorgen en naar bed brengen, voordat je eindelijk op de bank neer kunt ploffen. Het liefst zou je je hoofd op een kussen neer willen leggen… Herken je dit?

Hoe reguleer je je energie gedurende de dag beter… Dat is de kunst. Veel mensen kijken pas naar hun energielevel als het al te laat is, als ze al moe zijn. Dan kun je dit bijna niet meer terugdraaien, alleen nog erger voorkomen, door direct in te grijpen. De kunst is om je energielevel gedurende de dag te reguleren, beslissingen te nemen over wat je wel of niet moet doen, wel of niet moet eten, hoe je er wel of niet in gaat staan vanuit je volle bewustzijn.

Als je voortdurend de lat heel hoog legt, zul je eerder uitgeput raken dan wanneer je een project uitvoert en daar volledig je aandacht aan besteedt, in plaats van dat je 10 dingen tegelijkertijd doet en je aandacht versnipperd is. Grote kans dat je energie dan ook versnipperd raakt. Als je junkfood gaat eten, snelle suikers en koolhydraten omdat je moe bent, reken er maar op dat je je na een uur nog vermoeider zult gaan voelen. Als je te veel ja zegt op wat anderen aan je vragen, ren je jezelf op een gegeven moment ook voorbij. Voor wie ben je dan aan het leven?

Als hooggevoelige weet je ook dat je anders reageert op situaties. Je hebt een ander zenuwstelsel, waardoor prikkels en ervaringen heel anders bij je binnenkomen, je beleeft situaties dieper, intenser en je hebt langere verwerkingstijd nodig. Houd rekening met jezelf en las gedurende de dag kleine pauzemomenten in, waarin je even tot jezelf kunt komen en je zenuwstelsel kunt kalmeren. Als je op je werk bent, kun je dit ook op het toilet doen, een paar minuten is voldoende.

Hoe begin je je dag dan?

Als je wakker wordt, blijf dan eerst gewoon een paar minuten liggen, je voelt hoe ontspannen en warm je lichaam aanvoelt. Je doet een bodyscan, je voelt je ademhaling, je hebt dan nog geen gedachtegangen, er is even niets, er bestaat in die enkele ogenblikken geen tijd en ruimte, maak daar gebruik van, adem de nieuwe dag in.

Benoem je intentie voor die dag; waar wil jij vandaag je aandacht op richten, waar wil je aandacht aan geven vandaag?

Rek je lekker uit, doe het krachtige energieprogramma, waardoor je je oplaadt, verbindt en energetisch de hele dag beschermt.

Sluit nog even 5 minuten je ogen en maak contact met je fysieke lichaam, je energielichaam, Moeder Aarde, je hogere zelf, je gidsen en engelen, het maakt niet uit of je er nu wel of niet in gelooft, ze zijn er. Activeer dan je hartsbewustzijn door je hand op je hart te leggen en daar de woorden: liefde, heling en dankbaarheid als zaadjes in te planten. Dit gaat je veel brengen op de langere termijn.

Dan sta je pas op. Je zult merken door elke ochtend een kwartiertje extra tijd en aandacht aan jezelf te besteden je dagen er heel anders uit komen te zien. Veel bewuster, veel meer leven vanuit zelfliefde en dankbaarheid en veel energieker kom je de dag door. Dan zul je óók merken dat je gedurende de dag dat fijne gevoel niet wilt kwijtraken en je daarom andere, betere keuzes zult maken. Eerder nee zult zeggen tegen anderen omdat je je energie goed bewaakt en zo ook je grenzen in de gaten houdt. Je leert je energie veel beter te verdelen, waardoor je ook gedurende de dag momenten uit zult kiezen om je opnieuw te verbinden met dat ontspannen gevoel, dat je zomaar op kunt roepen. En dat zal zeker effect hebben op je algehele uitstraling, je dagindeling en zelfs je relaties.

Op momenten dat je vol zit, blaas je de energie krachtig op, zet je deze buiten je energielichaam en je maakt verbinding met Moeder Aarde waarna je zegt: “Moeder Aarde wil jij je met mij verbinden en mij komen gronden, vandaag, de hele dag. Wil je gedurende de dag alle zware energie die ik van anderen op pik en de zware energie van mezelf helpen loslaten en afvoeren op de automatische piloot, de hele dag? Dank je wel.”

Probeer het maar eens uit, het werkt als een ‘tierelier’.

Nóg meer waardevolle tips:

 • Zorg dat je elke dag voldoende nachtrust krijgt.
 • Eet gezond en in de avond licht verteerbaar.
 • Reguleer de stress in je leven, wissel spanning en ontspanning af.
 • Wandel vaak in de natuur.
 • Zet de wifi uit als je hem niet gebruikt, en altijd in de nacht! Wifi is een aanslag op je energiehuishouding.
 • Zet de telefoon uit als je rust wilt. Leg je telefoon ‘s nachts buiten de slaapruimte.
 • Laad zo vaak mogelijk je accu op, door activiteiten te doen die je echt leuk vindt en de mensen op te zoeken waar je blij van wordt.
 • Leef niet alleen vanuit je hoofd, maak gedurende de dag regelmatig contact met je lichaam.
 • Blijf zo veel mogelijk lachen, dit werkt op alles in jou door.
 • Kies bewust je activiteiten en je gedachten uit: geven ze energie of kosten ze energie, voor nu en op de lange termijn?
 • Begin de dag met een intentie en leef hier naar.
 • Neem voldoende rust, ’moe is moe’. Luister naar je lichaam, je lichaam kan niet liegen.
 • Plan voor jezelf tijd in waarin je je helemaal op kunt laden, wacht niet totdat je al erg moe bent, maar doe het preventief, zodat je niet zo moe hoeft te worden.
 • Ga iets zinnigs doen met je tijd! Dat geeft meer energie en levenslust dan ‘bankhangen’.
 • Als je voelt dat je ineens heel moe wordt na contact met een ander persoon, ga zo snel mogelijk weg en blaas de energie van de ander als het ware op, waardoor je deze buiten jezelf plaatst.
 • Als je niet goed in je eigen energie kunt blijven, kun je emoties en gedachten van iemand anders oppikken, deze kunnen aanvoelen als die van jezelf. Leer het mijn en dein te onderscheiden. Door langdurig het energieprogramma te volgen, blijf je steeds beter in je eigen energielichaam en wordt dit steeds krachtiger, waardoor anderen niet meer zo gemakkelijk in jouw ruimte kunnen komen. Dit is een kwestie van bewust trainen.
 • Ga zoveel mogelijk met gelijkgestemden om, mensen die ook hooggevoelig zijn, kosten het minste energie omdat je elkaars ‘taal’ spreekt. Je hoeft niet uit te leggen hoe jij dingen beleeft en verwerkt.
 • Leg elke avond even je hand op je hart en loop de dag eens even na en haal de momenten naar voren waar je je dankbaar voor voelt.
 • Wees dankbaar voor je hooggevoeligheid en als je de juiste tools aan leert, zal het voor jou gaan werken!
 • In het jaarprogramma leer je hoe je precies kunt opladen onder gelijkgestemden en krijg je krachtige en waardevolle tools mee, die je in je dagelijkse leven kunt inzetten als hooggevoelige vrouw.

Binnen het jaarprogramma voor hooggevoelige vrouwen werken we heel bewust keer op keer op het opnieuw programmeren van je gedachten en gedragspatronen. De pijn van je gekwetste innerlijke kind ga je leren helen. Dit komt je relaties ten goede en heeft zelfs positieve invloed op je werksituatie. Hierdoor leer je ook weer voelen en kun je je hooggevoeligheid goed ontwikkelen, zodat je het positief kan gebruiken in je leven. Wil je meer weten kun je een telefonisch intakegesprek aanvragen. Lees hier meer> .

 

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

De innerlijke criticus loslaten

Innerlijke Criticus

Deze online cursus gaat over het bewust worden van wat je innerlijke criticus veroorzaakt in je leven. Je gaat tot de ontdekking komen dat dit oude beschermingsmechanisme een zeer dominante rol heeft in jezelf en ik leer je hoe je deze innerlijke criticus kunt loslaten.

Je ontvangt 4 weken de meest krachtige en intensieve online lessen waar je echt iets aan hebt.
Elke week een mail met een nieuwe werkboeken, oefeningen om jezelf te helen!

Innerlijke Criticus

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

115 Comments

 • Wat ik vaak doe om op te laden, als het gaat, is douchen. Maar alleen handen wassen werkt vaak ook. En daarnaast probeer ik makkelijke regelmatige keuzes routine te maken. Dan hoef je namelijk niet meer te kiezen, en daar dus geen energie aan te besteden.

  • Wat ik doe is Knuffelen met mijn hond, die voelt mij goed aan..
   En bedankt voor al je positiviteit altijd! Een reading zou heel welkom zijn ..heb net mijn kleinzoon 2 weken hier gehad van bijna drie en opladen is momenteel hard nodig.

   Lieve groet Jose.

 • Lieve Tamara
  Allereerst bedankt voor dit nuttige artikel.
  Omdat ik dus herstellende verslaafden vrouwen begeleid is het dus voor mijn als HSP er belangrijk om niet hun meestal zware energie en drama op te nemen. Dit voorkom ik door na elk gesprek bewust 5 tot 10 minuten in stilte te focussen op mijn ademhaling te letten,voelen waar de spanning in mijn lijf zit en die te reinigen met het water van moeder aarde ( de oefening die ik van jou geleerd heb).
  Ook beseffen dat het die ander haar/zijn zware energie is en ik er mezelf en niemand mee help als ik al die energie in mezelf opsla.
  En elke dag ook dingen plannen wat mijn energie oplaad:Tekenen,zingen,fitness met mn katjes knuffelen. Dan gaat telefoon ook echt uit en ben ik voor niemand bereikbaar. Verder gezond eten,voldoende slaap,lekkere ontspannende douche, gezonde dosis zelfspot en last but not least trots zijn op mezelf als ik iets moeilijks toch maar weer gedaan heb.!
  Liefdevolle hugs Patricia

 • Hoi Tamara,
  Ik weet nog niet echt goed hoe ik mijn energie moet reguleren, vandaar ook mijn interesse voor dit artikel. Zou graag meer energie hebben en probeer dit nu vooral voor elkaar te krijgen door uit te vinden wat ik echt leuk vind en dat te doen ???? Dat is vooral sporten, heerlijk en laad me echt op!
  Groetjes, Sanne

 • Hoi, ik laad mij altijd op in de natuur. Zodra ik ga wandelen in de buitenlucht kom ik helemaal tot rust. Ik kom daar echt thuis. Ik maak mijn hoofd leeg en neem alles in me op dat ik zie. Helemaal in het Nu. De pracht van moeder natuur in me opnemen. Dat geeft me zoveel nieuwe energi, rust en inspiratie. Het is de manier voor mij om weer bij mezelf te komen. Dankje voor je geweldige artikel. Heb altijd veel aan je tips. En zou graaag winnen! Love and light Jamie Vousten

 • Ik start m’n dag met positieve gedachten en die herhaal ik de ganse dag door. Het denken, beseffen, het voelen komt niet altijd aan in mijn lijfje. De verbinding tussen hoofd en lichaam hapert met momenten. Ik wil me 1 voelen met mezelf, de energie van kop tot teen voelen stromen. Groetjes, Ilse

 • Bedankt voor de Mooie blog met waardevolle tips!
  Wat ik op het werk vaak doe om even op te laden en me af te sluiten van de omgeving is mijn muziekoordopjes indoen en (met meditatiemuziek) een aantal minuten naar binnen gaan. M’n lijf in en aarden met m’n voeten op de grond. In gedachten pak ik de zon op en sluit hem in mijn hart, deze energie voel ik dan in mijn lichaam.
  Verder thuis helpt het me om mezelf goed te verzorgen, insmeren met bodycreme en met mildheid bewust tijd voor mezelf nemen.. Vertragen voor wat rust:)

  Ik weet nog niet zo lang dat ik hooggevoelig ben. En er gaat een wereld voor me open en voel me niet meer zo eenzaam. Ik kan de criticus in me iets temmen hierdoor en zou denk ik heel veel baar hebben bij de reading.

  Warme groet van Linda

  • Hallo Linda,

   Ik gebruik ook oordopjes om weer bij mezelf en tot rust te komen door zo het contact met mijn lichaam te herstellen. Ik ben vorig jaar langdurig psychotisch geweest en alles vormt “lawaai” voor mijn hoofd. Drastisch mijn huis opruimen en reorganiseren (in fases) en alle ‘lawaai’ de deur uit, is voor mij een erg aangename bezigheid.

   Marieke

 • Super deze tips! Ik gebruik mijn stem, vanuit ademen met aandacht variërend van een neuriënd wiegelied tot diepe rauwe klanken.. Ik zing zelfs in mijn hoofd tijdens een doktersbehandeling. Stemexpressie aardt me, voedt me, verbindt me met mijn diepste kern en heelt me door oude pijn op te ruimen en zorgt er voor dat mijn levensenergie weer steeds meer gaat stromen.

 • Goedemorgen tamara,
  Ik volg sinds enkele weken je automatische blog emails vanaf 8 augustus er is iets aan het veranderen in alle chaos in mij
  En ik denk dat het door jouw website komt als ik de naam vrouwenkrachtacademie in mijn mail zie staan ben ik al blij
  Verder doe ik nog niet zoveel gestructureerd en ben dus ook vaak lichamelijk en geestelijk moe
  Lieve groet van mij

 • Dankjewel voor de blog en de mooie tips.
  Ik stroom altijd mijn energie. Daar begin ik mee onder de douche in de ochtend en als ik merk dat energie kwijt raak dan neem ik even een momentje om op te laden en mijn energie te stromen. Zo kan ik alle energie die niet van mij is loslaten mijn eigen energie terughalen en mijn systeem even resetten. Maar ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik het niet even consequent doe en het dan ook gelijk merk

 • Mij energielevel reguleren door bewust zijn van oude gewoonte patronen. Bewegingen die je automatisch als interactie op een situatie maakt. Ook bij piekeren het hoofd een opdracht geven.

 • Alvast bedankt voor de tips , S’avonds heb ik een vast ritueel als ik,ga slapen, om mij helemaal,te kunnen ontspannen mediteer ik alle avonden om zo een goede nachtrust te kunnen hebben en probeer ik alles van de dag los,te,laten . Toch in de loop van de dag blijf ik mijn moeheid houden en ik probeer mij regelmatig te aarden ,er zijn dagen bij dat dit me goedl lukt maar niet altijd . Ik blijf in feite met een constante moeheid zitten ik kan nooit zeggen dat ik mij echt super fit voel is iets dat ik niet ken. Voor een of andere reden krijg ik het niet . voor elkaar om mij echt super fit te krijgen . Ik probeer zo veel mogelijk een ik momentje in te lassen als dit kan en in het weekend doe ik dingen die mij echt ontspannen , wandelen in de natuur is daar een van kom,ik helemaal tot rust , of naar de sauna gaan ,wodt ik ook hlelemaal zen van , maw ik probeer mij dan zoveel vogelijk te ontspannen en leuke dingen te doen. In de week probeer ik me thuis te ontspannen.. dus ja voor mezelf vindt ik dat ik veel te weinig energie heb om mijn dag door te komen … Ben daar wel mee bezig om er aan te werken maar ik krijg het niet zoals ik het zou willen

  • Beste Diane,

   Oh dit is zo herkenbaar! Ik heb echt precies hetzelfde… De vraag die ik mezelf wel eens stel is: blijft dit altijd zo en zo ja, kan ik daar dan vrede mee hebben (dat ik me nooit 100% fit en energiek voel)?

   Succes en liefs,

   Melissa

 • Ik weet nog noet lang dat ik hooggevoelig ben, ben 45. Ik ben erachter gekomen nadat ik in therapie gegaan ben na een burn-out. Ik vind het allemaal nog heel verwarrend en kan niet goed in mezelf komen. Ik besef dat ik nog een hele weg af te leggen heb. Het doet me goed om dingen als deze te lezen. Wat ik nu wel begrijp is waarom ik al mijn hele leven moe ben. Ik ben alleenstaande mama, wat maakt dat het niet eenvoudig is om momenten voor mezelf te vinden. Ook mijn dochtertje is hooggevoelig en vraagt heel veel aandacht van me, maar die geef ik haar met heel veel liefde. Bedankt voor de fijne en leerrijke artikels. X

 • Bedankt voor de tips.
  Op het moment in mijn chaotisch leventje is het moeilijk om tijd voor mezelf te pakken. Maar toch doe ik mijn best dat ik mijn dag zo goed mogelijk benut.
  Meestal als ik ‘s morgens van bed kom zorg ik dat ik eerst goed ontbijt. Daar neem ik de tijd voor. Dan overdenk ik de planning wat ik ga doen en schrijf het op. Het helpt voor mij om te schrijven zodat ik mijn overzicht behoud. Zodra ik iets gedaan heb zet ik er een streep door, dat geeft een goed gevoel. Tussendoor pak ik mijn rustmomentjes met een kopje thee of koffie of ik ga gezellig naar iemand toe om bij te kletsen of een eindje wandelen met mn dochtertje. Ook lezen is rustgevend voor mij als ik s avonds op de bank zit. Ondanks alle drukte lukt het mij aardig om balans te krijgen in mijn dagen.

 • Lieve Tamara, dank je voor je mooie tips. Die ga ik zeker printen en in mijn slaapkamer ophangen.
  Voordat ik ga slapen adem ik alle energie die ik in een dag heb weg gegeven of achtergelaten weer terug om mijn eigen energielichaam te vullen. Daarnaast geef ik alle koorden (afhankelijkheidsrelaties) die in de loop van de dag zijn ontstaan terug aan iedereen maar met name ook aan de belangrijkste personen in mijn leven. Hiermee kom ik weer tot mezelf. Als ik in de nacht wakker schrik met zorgen (ik heb een burnout aleen tijdje) doe ik hetzelfde, en dat helpt mij..

 • Ik weet nog niet zo lang dat ik hooggevoelig ben. Als alleenstaande mama heb ik ook niet veel tijd voor mezelf. Tel daarbij een lichamelijk en emotioneel zware job als verpleegkundige bij en je weet dat er amper tijd overblijft.
  Ik weet nog niet goed hoe ik mezelf moet opladen. De laatste maanden heb ik zelfs geen energie. Vanwege mijn uren en mijn beperkt budget vind ik ook geen gepaste hulp. En ik heb hulp nodig voor mezelf nu….

  • wat mij ooit heel bijzonder getroffen heeft is ,: ik was in het bos en zag een hele dikke boom staan dat viel me op en ik kreeg de neiging om deze te omhelzen ,ik dacht why not ,zo ik deed mijn armen om die boom wat ik toen voelde een oerkracht uit deze stam fantastisch ,een mooie ervaring ,ik raad je aan om dat ook eens te proberen de moehei
   d valt zo van je af alsof de boom het de grond intrekt ,liefs van mij

 • liefste Tamara,

  ook ik wil wel graag mijn truukjes met jullie delen, al was het maar omdat het zo leuk is om te lezen hoe anderen dat doen. Wat ben ik dom geweest in het verleden.. Werken op een raadpleging voor diabetes, de mensen zo vlug mogelijk achter elkaar proberen te zien zonder tussenpauze… Ik weet nu wel beter. Door de overstap te maken naar de thuisverpleging heb ik nu de luxe om na iedere patiënt in mijn auto te stappen, in de rit naar de volgende patiënt draai ik zeer rustige muziek, doe ik postieve affirmaties en wanneer ik merk dat ik ‘iets’ meegenomen heb stop ik soms bewust en vraag ik om mijn balast kwijt te raken. Wanneer ik bij mensen binnen ben en ik voel de druk, stel ik me voor dat er zich van de linkerkant van mijn lichaam een groot gouden ei vormt naar de rechterkant waarin ik helemaal ingesloten zit en zodoende beschermd ben. Verder ga ik ook onder de douche staan om alles van mij af te spoelen naar moeder Aarde. Dit werkt enorm. Ik heb er maanden over gedaan en vroeger zou ik hiermee gelachen hebben maar nu weet ik wel beter…. Nogmaals dank voor alle kennis en dat ik ook deel mag uitmaken van deze groep. Liefs, Ann.

 • hallo, opladen van mezelf is voor mij ook echt een aandachtspunt. Ik probeer dat ,door mijn aandacht te richten op mijn ademhaling en in gedachten me te wortelen in de aarde. Als ik in contact ben met anderen mensen visualiseer ik een rozen struik tussen hen en mij.
  groetjes ella

 • Mooi Tamara je blog en fijn om alle reacties te lezen. Voor mij helpt het heel goed om mijn voeten te masseren, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Dan voel ik de energie weer veel bewuster door mijn hele lijf stromen. Als ik voel dat ik qua energie ben leeggelopen, of teveel in mijn hoofd ben gekomen, dan helpt het mij ook heel erg om te dansen. Waarbij ik dan in verwondering de beweging van mijn lijf volg, in zachtheid: wat in mij wil bewegen, wat in mij wil naar buiten, hoe kan ik dat vorm en expressie geven. Dit helpt me altijd enorm weer helemaal in mijn eigen energie te komen.
  Dansen verbindt me met de wijsheid van mijn lijf en verbindt me met mijn ziel, alsof iets wat groter is dan ik de beweging laat ontstaan. Juist het contact met dit grotere, met mijn ziel helpt me goed voor mijzelf te zorgen. Mijn ziel wijst me de weg… Uiteraard ben ik benieuwd wat mijn ziel me nog meer te vertellen heeft, dus een reading bij jou lijkt me een groot kado….

 • Beste Tamara
  Smorgens en savonds 5 min aandacht voor je lichaam, je emoties en je gedachten is inderdaad al heel wat…
  Tijdens de dag let ik onder andere op mijn houding, schouders naar achter, bekken gekanteld, knieën los,kin op de borst… Zodat de energie kan stromen????
  Groetjes charlotte

 • Dag mooi mens.
  Als eerste wil ik je bedanken voor het mooie artikel.
  Deze tips komen voor mij als een reminder.
  En precies weer op het juiste moment.
  Wat mij ook helpt is een lichtje voor mezelf aansteken.
  Een kaarsje branden om mezelf welkom te heten.
  Een moment van stilte en dankbaarheid naar mezelf.
  In mijn werk gebruik ik dit ook in de vorm van een lichtpuntje te benoemen. Ik vraag aan de mensen waar hun hart de afgelopen dagen warm van is geworden. Dit te benoemen zonder de Ja maar…
  Ik heb zelf ook gebruik gemaakt van een schrift waarin ik schreef voor dat ik ging slapen wat de lichtpuntjes van de dag waren.
  Dankjewel voor dit mooie artikel en je wijze woorden.

  Blessed be ????

  Chantall

 • Hoi Tamara,
  Ik nog aan het leren hoe ik mijn energie het beste kan reguleren. Ik merk dat de natuur en positieve affirmaties mij iig positieve energie geven. En ‘à avonds voor ik ga slapen bedenken waar ik dankbaar voor ben… Dat sluit de dag iig goed af ;-).
  Groetjes Hennie

 • Ik laad me op door me even terug te trekken, op toilet of gewoon aan mijn buro, sluit me even helemaal af en ga naar mijn favoriete plekje in Italie, een stuwmeer, zacht kabbelend water en altijd een zonnetje, verder stilte om me heen, de warmte, rust en energie trek ik als een jas aan en dan kan ik er wel weer even tegen…. Voel me dan licht, zonnig, rustig en straal de warmte uit.

 • Hoi Tamara, twee maanden geleden werd ik met mijn neus flink op de feiten geduwd, de ziekte van Pfeiffer werd geconstateerd. Ik was al maanden extreem moe, druk op het werk, veel sporten, weinig tijd voor echte ontspanning, ik had het toegelaten dat ik werd geleefd. Ik ben 42 jaar, gescheiden, een HSP in het kwadraat, supergevoelig, maar ik dacht dat ik het allemaal goed voor elkaar had. Mijn ziekte deed me realiseren dat ik weer een les kreeg in grenzen bewaken, in pas op de plaats maken en vooral in aan mezelf leren denken en mezelf op de eerste plaats gaan zetten. Ik ben even volledig gestopt met werken (fulltimer) en met sporten (tennis). Het heeft weken geduurd voordat ik de situatie kon accepteren. Bijkomend probleem was dat ik nauwelijks sliep. Sinds 2 weken gaat het wat beter, langzaam komt de energie terug, ik kan weer slapen en ik heb ook weer zin om dingen te doen. Ik ben er nog lang niet en ik zal helemaal opnieuw moeten beginnen met energie reguleren. Ik heb van de bedrijfsarts toestemming gekregen om een paar dagen naar zee te gaan, dat is altijd voor mij de plek geweest om rust te vinden en op te laden. Hoewel het 2,5 uur rijden is, kijk ik er naar uit om er weer eens naar toe te gaan. Verder helpt het mij om een geurkaarsje aan te steken en te mediteren met (of staren in) haar vlammetje. Knuffelen met mijn katjes ontspant, in bad gaan ontspant en hoewel het misschien raar klinkt, een reep chocola met nootjes eten ontspant ook. Bedankt voor al je artikelen en je tips. Ik ga ze zeker proberen. En ik wil hierbij graag een kansje wagen om de zielenopdrachtreading te winnen.
  Lieve groet, Vicky

 • Ik heb van jou geleerd om te kijken en te onderzoeken waar mijn hart van open gaat. Ik ben me daar nu veel meer bewust van en wanneer ik moe word zoek ik de dingen bewust op waar mijn hart van open gaat en waar ik energie van krijg. Die dingen zijn vaak wel om mij heen te vinden, was me er eerder niet zo van bewust. Zo kan het zijn dat ik met aandacht naar de prachtige, bloeiende gekleurde plant kijk of heel hard meezing met een vrolijk liedje. Even een dansje doen helpt ook….. eerder vond ik dit vreemd, nu weet ik dat het bij mij past en dat ik er juist energie van krijg. Het helpt mij energiek en positief de dag door te komen. Soms kan ik met mijn energie zelfs anderen inspireren. En dat geeft mij dan weer energie 🙂

 • Hoi Tamara, wat mij altijd helpt is om mezelf te visualiseren als een grote ouderwetse telefoon. Ik zie dan dat ik bewust en onbewust veel lijnen heb uitstaan en die hang ik dan in gedachten op, dit geef me meteen veel rust. Ik doe het iedere avond voordat ik ga slapen, maar soms ook overdag als ik het idee heb dat het nodig is.

  Groetjes Danielle

 • Een date met mezelf, zoals het maken van een collage. Intuïtief platen uit oude tijdschriften scheuren en plakken. En overschouwen. Of even zien wat het geheel mij vertelt. Ze geven me rust, erkenning, halen me uit mijn hoofd, maken me blij.

 • Hoi Tamara,

  Al een tijdje volg ik jou via facebook, mail, en ik heb het ebook gedownload. Ik vind het heel interessant en haal er veel uit. En het winnen van de zielenopdracht lijkt mij helemaal geweldig. Maar hoe laad ik mij op. Ik heb een hele goede vriendin en samen doen wij veel meditaties, lichaamswerk, we volgen allerlei workshops, en als we dan samen zijn voelt het alsof ik naar een hoger energie niveau wordt getild. Heerlijk, warm, knus en fijn. We komen thuis bij elkaar. Ga zo door je bent een mooie, wijze vrouw.

 • Hoi Tamara,
  Wat een mooie verzameling tips!
  Ik merk dat ik oplaad van “Lijf zijn”, even niet denken maar Voelen. Voor mij werkt dat het beste tijdens een dag naar de sauna, ne daar lekker laten masseren.
  Tevens merk ik de laatste tijd dat voor mijzelf de vraag beantwoorden “Wat doe ik NIET?” i.p.v “ToDo lijstjes” volgen, strepen in deze lijstjes tot er 1/2/3 dingen overblijven waar ik mij vandaag mee wil bezig houden, zorgt voor heel veel rust en ruimte in mijzelf.
  Liefs,

 • Bedankt voor het mooie artikel!
  Ik begin mijn ochtend met wat focus op mn ademhaling! Rek me uit en vraag Moeder Aarde om mij te helpen gronden. Dan stap ik onder een warme douche en laat al het eventuele negatieve van me af wassen. Ik eindig onder een koude douche…..is even wennen maar daarna voel je je zo fris en energiek! Heerlijk! Het proberen waard!
  Liefs Sharon

 • Hoi Tamara,
  Dankjewel voor je leerzame artikel. Ik merk voor mezelf dat ik de ene keer op een andere manier oplaad dan de andere keer. Het hangt ervan af wat ik doe op een dag. Heb ik een drukke dag, dan laad ik op door in bad te gaan, te mediteren, of gewoon op de bank te hangen. Heb ik een dag gehad waarin ik vooral gezeten heb, dan helpt sporten me juist om op te laden. Gedurende de dag heb ik het nodig om voldoende licht en buitenlucht te krijgen. Maar ik blijf het moeilijk vinden om hier bewust mee om te gaan. In de waan van de dag wil ik mezelf nog wel eens vergeten.
  Liefs,

 • Hoi! Ik heb zelf al ruim 4 jaar last van insomnia en ben vaak erg vermoeid. Dit heeft invloed op alles. Heb bijna geen inkomen meer omdat ik eigen ondernemer was en dacht goed verzekerd te zijn. Ik leef het meest in een soort cocon,thuis. Kan geen auto meer rijden, vriendschappen veranderen, kan veel minder dan voorheen en heb veel moeten loslaten maar ben ook veel bewuster geworden in deze tijd. Een transformatie om weer vanuit mezelf te gaan leven, wat eigenlijk prachtig Is. Wat mij energie geeft, Is natuur, het werken met kleuren en edelstenen(zie mijn site) , een zout bad nemen, bij de haard liggen, het vuur geeft veel energie net als de zon! Meditaties, bewegen /sporten, lekker eten, even eruit gaan ook al is t zwaar. Dingen dus die voldoening geven, rust, waar je blij van wordt,die aardend werken. En wees vooral bewust van gedachtes en patronen, . Leef nu!
  Ik heb zelf ook wat betere tijden dat ik meer kan en dan merk hoe blij dat mij maakt. Dan “leef” ik meer. Ik hoop met jouw reading te bereiken, dat het me een flinke zet geeft om weer in het leven te kunnen komen. Zodat ik weer echt kan vertrouwen en leven vanuit mijn (vrouwen) kracht, met veel energie en liefde. Dat Is mijn grootste wens. Groetjes van Jessica.

 • Als ik vermoed thuis kom, dan schop ik mijn schoenen uit en ga op bloten voeten verder.
  Mijn energie en batterij laad ik op met centrerende hara-oefening en laat alle negatieve energie naar de aarde zaken via mijn voeten. Als mijn partner er is, dan vraag ik om een reiki handeling en het openen van mijn kruinchakra, de opgebouwde en vermoeiende mist verdwijnt dan helemaal en voel me als herboren en sta dan weer wijdt open en in verbinding met de kosmos…. Kom dan maar op!!!

 • Allemaal zo herkenbaar. Vooral degene die nog zoekende zijn zoals ik. Ik ben 50 en weet sinds een half jaar dat ik hooggevoelig ben. Ik heb inmiddels het een en ander gelezen en het is me duidelijk geworden dat ik ECHT hooggevoelig ben. Op mijn werk loopt het al een aantal jaar niet lekker, sinds kort loopt het uit de klauw. Ik zit midden in het veranderproces waar geen eind aan lijkt te komen. Ik vertrouw erop dat goed komt. Inmiddels doe ik de energieprogramma’s en het steunt me wel in deze voor mij nare situatie. Wandelen en dansen (liefst flamenco) doet me ook erg goed. Al moet ik me er wel toe zetten om het te doen. Ook hier heb ik er vertrouwen in dat dit ook steeds beter zal gaan.

 • Lieve Tamara,

  Jou website “vinden” was een zegen…;-)
  Geweldig al die artikels en reacties van andere “gevoelige” vrouwen.
  Ineens ontdek je mensen die je taal spreken.Wat ik geleerd heb is…lief en zacht en mild te zijn met mezelf, en vooral op tijd en stond ‘ns goed lachen met mezelf..;-))
  lieve groet, jasmine

 • Mooie tip en adviezen. Ik ben op zoek naar rust in mn hoofd. …ik word echt stapel dol van de suis in mn oor. Ben ook heel benieuwd wat een zielenopdrachtreading zal zijn. Lijkt me bijzonder om eens te mogen meemaken.

 • Hoi Tamara,
  Ik begin de dag altijd met het openschuiven van de gordijnen en daar het raam de ochtendlucht naar binnen te snuiven. Héérlijk! Ik kijk even naar buiten en de beginnende dag. Ik voel de rust van de startende dag.
  Wat me al een hele tijd niet meer lukt is s avonds op tijd naar bed gaan om voldoende nachtrust te pakken…. Ik ben zo’n bezige bij met zoveel plannen, wensen, ideeën dat ik s avonds, als de kinderen naar bed zijn, ik de ruimte hiervoor voel en bijna niet meer kan stoppen. Ik neem al een hele tijd deze intentie voor, maar ik saboteer mezelf op een of andere manier. En ik heb hier overdag ook last van. Dan ben ik moe.
  Ik sluit de dag wel bijna altijd af met stil staan bij de dag, liefde sturen naar m’n slapende kinderen en partner en stil staan bij waarvoor ik dankbaar ben. Ik voel me dan oprecht gelukkig! Liefs Susan

 • Hallo.
  Ja, wat doe ik allemaal om mijn energie een beetje op peil te houden. Allereerst begin ik ‘s morgens al met even helemaal contact te maken met mijn lichaam en hoe het voelt vandaag. Ook met mijn gevoelens. Daarna rek ik me even lekker helemaal uit zodat alles weer wat losser komt te zitten en helemaal ontspannen wordt. Ik maak dan ook contact met de Aarde en laat alles wat er evt nog zit van negativiteit of zware gevoelens doorzakken naar haar zodat ze dit kan omzetten in voedende energie, die ik dan op mijn beurt weer kan opnemen. Gedurende de dag let ik op wat ik eet en drink. Dat maakt heel veel uit. Als ik voel dat iets voldoende geweest ik, probeer ik ermee te stoppen en als dat niet kan dan neem ik een pauze waarbij ik opnieuw dezelfde oefening doe als ‘s morgens. Ik probeer ook op alle kleine vreugdevolle dingen te letten en daar heel dankbaar voor te zijn en die dankbaarheid echt in mijn lichaam te voelen. Ongelooflijk wat dat doet met je lichaam. ‘s Avonds doe ik weer de bodyscan en laat alles wat te zwaar is, niet van mij is of negatief weer naar e Aarde zakken. Ik laat me ook dragen door haar. Dat doe ik overigens ook vaak overdag: gewoon even helemaal op de grond gaan liggen, maar dan wel buiten, letterlijk op de aarde of op het gras. Dat laadt enorm op. ik kijk ook nog even mijn dag na en benoem de drie dingen van die dag waar ik het meest dankbaar voor ben, Alweer laat ik die dankbaarheid mijn lichaam vullen.
  Waarschijnlijk ben ik nog veel vergeten, maar dit zijn zowat de voornaamste dingen die ik doe.

 • Hallo Tamara, Dank je wel voor je mooie artikel met fijne tips.
  Ik weet t niet goed meer waar ik blij van word of van kan opladen. Ik vind het fijn om even afleiding te zoeken met een film, vroeg naar bed helpt als ik ook kan slapen. Koffie met een vriendin of kunnen delen is fijn.
  Jouw tips wil ik zeker ter harte nemen. ♡
  Liefs Sonja

 • Hoi Tamara,

  Dank je wel voor je artikel.
  De manier waarop ik zowel energie oplaadt als loslaat is door te douchen, en door geregeld in bad te gaan liggen. Verder helpt de autorit van werk naar huis om het werk geleidelijk los te laten en weer te focussen op thuis. Tijdens mijn werk kan ik geregeld even naar buiten om iemand weg te brengen of op te halen en in het moment dat ik nog alleen loop focus ik me bewust op de omgeving om me heen,de bomen, de vogels,en de wind in mijn gezicht. Vaak probeer ik de zwaarte die ik dan heb opgebouwd vanuit mezelf of die ik mee heb gedragen van een ander uit te ademen. Tussendoor laat ik de dingen los door een diepe ademhaling/uitblazen en een pff achtig geluid te maken.
  Groetjes, Maaike ????

 • Ik doe vaak de boomoef: je bent zelf de boom en maakt eerst je voetchakra open door met een tennisballetje te rollen en dan stel je voor dat je wortels gaat maken en die kan je zo groot maken als je zelf wilt en dat maak je vast aan het middelpunt van de aarde. Ik geef dit ook aan veel van mijn patiënten mee en is overal toe te passen.
  Bedankt voor alle tips en voor je nuttige informatie.

 • Voor ik ga slapen visualiseer ik de dag die komen gaat en kies de eerste oefeningen voor die dag. Ik doe de MIR oefening en daarna kies ik tussen yoga, wandeling of ademhalingsoefeningen. Dat hangt af van de dag, het weer en wat die dag nog meer van me vraagt aan afspraken met mezelf en anderen. Ik heb verzamelt wat nu past en heb een rijke keuze aan mooie oefeningen. Als het nodig is schoon ik mezelf nog van energieën van anderen, maar daarin ben ik nog een beginneling.

 • Hoi Tamara,

  Ik laad mezelf op door veel te lachen, onder de douche, buiten in de natuur met name als het hard waait…heerlijk ff lekker in de wind hangen en je hoofd leeg maken.

 • Dag Tamara,

  Wat voor mij heel goed werkt is Grounden.
  Met mijn blote voeten de natuur in. Heb een landtong gevonden in het natuurgebied, dit plekje voelt heel goed aan. Schoenen uit en dan ga ik even in het gras liggen. Doe ademalingsoefeningen en vaak mediteer ik daar ook. Ook hardlopen doe ik een stuk (op het gras) op blote voeten 🙂

  Maar ook in mijn eigen tuin loop ik veel op blote voeten, lekker tuinieren. Dit maakt mijn hoofd leeg.

  Ik mediteer iedere dag 20 minuten. Sinds ik dit doe is mijn leven in een hele andere flow terecht gekomen. Ben een stuk rustiger, voelt ook als uitgerust, laat me niet zo makkelijk meer uit het veld slaan door gebeurtenissen, voel me meer gecentreerd.
  Voel me iets opgelaten om dit te zeggen maar dit alles maakt me een gelukkiger mens.

  Als het mediteren me een dag niet lukt dan voel ik dat ik mijn rustpunt mis.

  Liefs, Mascha

 • Ha Tamara,
  Mooie blog weer. Merk bij het lezen ervan dat het allemaal zo logisch is. Bij mij ontbreekt het vaak aan de zelfdiscipline om iets met de tips te doen :-/ … of is het slordigheid? Kan ook nog.
  Bij mij werkt het wel om wat vaker water te drinken, naar rustige muziek te luisteren en in de tuin te werken. Met mijn handen in de aarde van mijn tuin wroeten voert meer zwaarte af dan wandelen in een bos. Het kan daar natuurlijk best meespelen dat ik zo nodig ook nuttig bezig moet zijn. Maar mijn handen iets laten doen, haalt me wel in ieder geval wel uit mijn hoofd en dat zorg ook al voor het weer op stroom brengen van energie, dus ook voor afvoeren van zwaarte van anderen.
  Zo, en nu ga ik even de tuin in, de zon schijnt 🙂

 • Hoi Tamara,

  Bedankt voor je waardevolle tips, ik probeer zoveel mogelijk van de natuur te genieten
  en zeg ook wel afspraken af met mensen die me te veel energie kosten.
  Ik woon weliswaar in een grote stad maar vlakbij park en strand dus kan ik regelmatig wandelen.

 • Hoi Tamara en lezers,

  Ik krijg energie en ik kom in mijn gevoel door het kijken naar kunst. Kijken naar een mooi schilderij (Van Gogh, Monet) of een dansvoorstelling kan me helemaal ontroeren, dan voel ik me opengaan en voel ik liefde. Heel bijzonder. Ik zoek dus regelmatig musea en de schouwburg op.
  Warme groet, Monique

 • Hallo Tamara,

  Ik word altijd zo blij als ik een mailtje van je mag ontvangen, of als je iets nieuws op facebook hebt gepost. Zo enorm leerzaam!! Echt super dat je deze weg hebt en bent ingeslagen!! Geweldig dat je je kennis met ons deelt 🙂
  Wanneer ik ontwaak, ben ik allereerst dankbaar dat ik wakker word en weer een dag mag beleven hier op aarde. De eerste paar minuten blijf ik nog even liggen en doe ik mijn ogen open en volg ik je ochtendenergieprogramma en merk de laatste weken dat dit echt invloed heeft op de rest van de dag. Na een hele werkdag gehad te hebben, zelfs nog energie over om 1,5 u te sporten! Blij met de aanschaf van de avond-en ochtendenergieprogramma, het is in het begin even wennen maar echt zeker te volgen. Raad het iedereen aan!

  Fijne dag!!! Groetjes Dilara

 • Dank voor je tips. Ik denk dat die beter zullen helpen dan de manier die ik vaak gebruik: vluchten in een spelletje op mijn telefoon of sociale media, om even niks te voelen en de ratel in mijn hoofd even uit te schakelen. Een soort MacDonalds voor innerlijke rust. Snelle bevrediging maar eigenlijk werkt het je lichaam alleen maar tegen…

 • Ik ben nog zoekende na een burnout een paar jaar geleden. Jouw energieprogramma werkt goed bij mij. Ik douche vaak en laat dan de energie die niet bij mij hoort weglopen. Ook gebruik ik auraspays van de groene linde en etherische olie. De geur alleen al doet wonderen! Verder masseer ik graag, daar krijg ik ook energie van. Dus dingen doen waar je een passie voor hebt.

 • De zon, de natuur, waar dan ook, bossen, zee, zijn mijn oplader. Prioriteiten stellen en nee durven zeggen. Soms terugvallen in je valkuil en je dit bewust zijn. Leren van je fouten. Mooie woorden. Veel wijsheid. Wat zou ik blij zijn met de zielenopdracht-reading van jou Tamara.
  Zonnegroet Sylvia

 • Mijn engergie beschermen als ik in negatieve ernergie terecht drijg te komen.
  Een ballon om mijn energie visualiseren en voelen. Met spiegels.Alles wordt meteen weer terugteketst. En ik blijf wel gewoon contact kunnen maken met de buitenwereld.
  Ik doe dat tegenwoordig ook als ik voel dat iemand bij voorbeeld te hoog voor mij in de energie zit, om op mee te gaan. (Gister bij een keukenverkoper, bij voorbeeld. Die op zich heel positief is. Gaf alleen overbodige info, die ik niet wilde ;_))
  Ben benieuwd.
  Gaaf kado <3
  Zo geniet ik nog meer van alle overvloed.

  Harte groet,

  Heleen

 • Hey,
  Ik ga, telkens ik energie nodig heb, met mijn volle aandacht naar mijn chi-plek (3 cm onder mijn navel). Ik adem vervolgens rustig in en uit in deze plek en volg enkel nog mijn ademhaling…. tot alle energie terug goed doorstroomt.
  Succes 🙂

 • Ik doe elke keer als ik op het toilet zit mijn grondingsoefening. Vooral op mijn werk kan ik dan beter mijn energie over de dag verdelen.

 • Ik probeer heel dicht bij mezelf te blijven hoe ik me voel en sinds kort durf ik ook steeds meer op mezelf te vertouwen en dat voelt zo fijn omdat ik weet wat goed is.. Deze grenzen worden me zo duidelijk en daar geef ik gehoor aan zodat energie niet verkoren gaat. Yoga, sporten en wandelen in bos of op het strand .. goed voor mijn energie… <3

 • Ik ga de natuur in. Wandelen. Diep in en uit ademen en contact maken met bomen, dieren, alles om me heen. Heerlijk. En ieder dag trouw mijn ochtend en avond energieprogramma volgen. Doet me goed en ik voel subtiele verschuivingen. Mocht ik winnen, dan is er iemand die het op dit moment moeilijk heeft en die er iets aan zou kunnen hebben. Fingers crossers. Lieve groet Petra

 • Hoi Tamara,
  Bedankt allereerst voor je tips.
  Wat ik zelf doe om mijn energie te reguleren is voelen waar je op dat moment behoefte aan hebt; wandelen, douchen, een bad, genoeg water drinken, en soms werkt in de zon op de grond zitten of liggen voor mij het allerbeste. Maar mijn meest waardevolle tip die ik van een ander doorkreeg is: doe regelmatig voetwisselbaden! Dit trekt de energie van je hoofd direct naar je voeten. En ontspannen voetzolen scheelt zóveel in prikkelverwerking en loslaten. Eén emmer met warm (zo warm mogelijk wat je aankunt) water, evt met wat zout of bakpoeder erin. En één emmer met zo koud mogelijk water. En nu maar afwisselen; 3 minuten met je voeten in de warme emmer en vervolgens EVEN 15 seconden afkoelen met je voeten in de koude emmer, dan weer naar het warm, etc. Doe dit minimaal een kwartier per dag, echt een weldaad.. 🙂 <3
  Liefs Lies

 • Hallo Tamara bedankt voor je prachtige artikel. Wat ik dagelijks een aantak keren doe is een eenvoudige ademhalingsoefening die ervoor zorgt dat ik rustig blijf in m’n hoofd en dat zorgt ervoor dat ik m’n energie behoud. Een vol hoofd zorgt voor moeheid. De ademhalingsoefening gaat als volgt: 4 tellen door je neus inademen

  • Mijn verhaal was nog niet klaar. Vier tellen door de neus inademen, buik uitzetten, even vasthouden en dan zo lang mogelijk door je mond uitademen. Dit 4 a 5 keer achter elkaar doen en meerdere keren per dag, zeker ook voor het slapen gaan. Het werkt super goed !!

 • Heel herkenbaar. Ik laad mijzelf op Door te douchen en mezelf scrubben en wassen met zeezout of keltisch zout. Ik heb nu zeezout met magnesium, deze is heerlijk. Dit werkt erg goed bij mij. Ook even een uurtje liggen tussen de middag met meditatie muziek werkt goed om weer even op te kunnen laden. En veel buiten in de natuur zijn.

 • In plaats van de hele dag op mijn werk achter de conputer te ‘verdwijnen’ las ik looppauzes in waarin ik even tot mezelf kan komen. Met aandacht voor mezelf gemaakte gezonde lunch en altijd even naar buiten. S avonds een voetenbad en soms wat langer op de bank zitten met mijn voeten op de grond en dan pas naar bed!

 • wauw , dat zou een mooie aanvulling zijn in mijn proces om beter voor mezelf te zorgen!Dankzij jouw cursus die ik momenteel volg wordt het iedere dag een beetje “lichter”en krachtiger. Dat voelt heerlijk! En ik hou van kadootjes, vooral als je ze niet verwacht 😉

 • Wat een mooi adviezen allemaal. En ook gelukkig heel herkenbaar.
  Wat ikzelf heel belangrijk vind is de herkenning en acceptatie van je hooggevoeligheid. Zo kort mogelijk bij jezelf blijven en authentiek zijn. Dit helpt mij enorm, net als elke dag een korte verbinding met mijn ziel in liefde. Een keer per week een morgen helemaal voor mezelf in meditatie en healing door mezelf. En vooral datgene doen waar je blij van wordt waar je hart ligt en waar je enthousiast over bent.

 • Er is in mijn leven ontzettend veel veranderd sinds ik de jaartraining heb gevolgd!

  – ochtend en avond programma, erg fijn!
  – hand op hart: liefde, heling, dankbaarheid. Dat kan altijd, ook in vergaderingen en vooral als je met mensen praat die in het ego zitten en niet fijn aanvoelt. Dan blijf je bij jezelf.
  – gezond eten, geen suikers. Het is even wennen maar je komt erachter dat er zoveel lekkere recepten zijn en dat het zo lekker is! Ik eet nooit meer chips terwijl ik daar altijd naar snakte… Hele pure chocola! Heerlijk en echt een traktatie!
  – elke dag bewegen! Niet elke dag naar de sportschool maar pak de fiets ipv de auto, wandel door het bos, doe yoga in de tuin, pak de trap ipv de roltrap! Het is echt simpel. Je moet gewoon een omschakeling maken, je krijgt er enorm veel energie van als je je fitter voelt!
  – niet iedereen kan je vriend zijn en dat moet je ook niet willen. Mensen om je heen waarmee je kunt lachen en ook de diepte mee in kunt, mensen die er onvoorwaardelijk voor je zijn. Daar krijg je energie van!
  – ik voelde me altijd gekwetst, geraakt en was dan boos en lang ook. Het lijkt simpel wat ik zeg maar dat is het ook: het is een keuze! Dit betekent niet dat niks mij meer raakt maar ik kan er op een afstand naar kijken en kiezen wat ik ermee doe. Dit is het fijnste wat ik van Tamara heb geleerd afgelopen jaar!
  Blijven hangen in boosheid, verdriet en teleurstelling kost zo veel energie!
  – informatieve boeken lezen! Heerlijk nieuwe dingen leren. Er is namelijk zo veel meer!

  Ik kan nog wel doorgaan maar ik denk dat ik wel duidelijk heb gemaakt dat ik mijn energie goed kan regelen.
  Mooiste kado aan jezelf!

 • Hallo Tamara,
  Ik luister allereerst naar mijn lichaam en vraag wat het nodig heeft. Gezond biologisch eten word ik helemaal blij van en geeft energie. De tijd nemen om goed voor mezelf te zorgen en hiervan te genieten. Ook aandacht en liefde geven aan mijn ‘meisje’ (innerlijk kind) helpt. Erg lang wilde ik niets met haar te maken hebben, vanwege mijn verleden. Nu kan ik haar zien en van haar houden.
  Ook tekenen en schrijven zijn mooie manieren voor mij om op te laden, dan wel stress en onrust te laten afnemen. Dank je wel voor al je nuttige tips.
  Gr. Lucienne

 • Hallo Tamara,

  Wat een super mooi blog. Ik ga zeker je tips opvolgen.
  Ik heb nog moeite om mijn energiepeil goed te houden. Sinds een paar weken volg ik je blogs en website. Met jou tips gaat het al een stuk beter.

  Liefs Hannie

 • Net als een hoop anderen hier ben ik er ook nog niet zo lang achter dat ik HSP ben, ik ben net begonnen met een cursus en ben nog niet zover dat ik al dagelijkse routines heb. Wat ik wel met enige regelmaat probeer te doen is naar de sauna gaan, daar is altijd een ontspannen sfeer en in de sauna neem ik ook de tijd om in mezelf te kijken. Ik voel me altijd heerlijk ontspannen en voldaan en vol energie als ik dan naar huis ga.

 • Hallo Tamara,

  Wat een mooi leerrijk artikel, met zoveel tips, echt super bedankt hiervoor !
  Ik volgde ook al de online cursus “ik versterk mijn innerlijke kracht” en “bewust leven vanuit je hart”
  Mijn moodboard kijk ik nog regelmatig naar, ik probeer dus met positieve gedachte op te staan … Ook mijn krachtstok heeft nog altijd een plaatsje in mijn leefruimte.
  De oefening hand op hart doe ik dagelijks, heerlijk hoe ik mijn hartje terug voel stromen !! Ik heb van jou ook krachtige grondings- en aardingsoefening geleerd, en als HSP is dat heel belangrijk.
  Hoe ik rust vind is door wandelen in de natuur, meditatie, veel meer Me-time nemen en mezelf meer op de eerste plaats zetten.
  Positieve gedachten doorheen de dag door affirmaties helpen mij ook.
  Bedankt voor al je tips en waardevolle adviezen. Liefs, Ann Van de Peer

 • Aarden, douchen, op blote voeten lopen…dat helpt ook mij allemaal.

  Wat ik nog niet gelezen heb en mijzelf ook helpt:
  Ik visualiseer in drukke ruimtes / bezigheden een “eitje” om mij heen. Zo scherm ik mijzelf een beetje af voor andermans energieën Dit doe ik ook bij mijn zoontje, ieder kiest zijn eigen kleur eitje dan (paars met zilver bijv.)
  Aan het eind van de dag stuur ik hardop alle energie die niet van mij is, maar die ik heb overgenomen van anderen, weer terug, want ik wil het niet. Andersom roep ik ook mijn eigen energie die anderen onbewust gepakt hebben weer terug.

  Verder gebruik ik soms de kracht van geuren: een klein beetje zuivere geurolie in een brandertje.

 • Elke morgen doe ik mezelf afsluiten voor de negatieve energie van anderen door de volgend affirmatie op te zeggen:
  Kristal van licht
  Sluit om mij heen
  Laat niets door
  Dan licht en liefde alleen!

  Ik herhaal deze 3 keer achter elkaar en ik heb er baat bij. Als ik het een keertje vergeten ben, komen ook alle geluiden veel harder binnen heb ik het idee.

  Bedankt voor het plaatsen van dit blog.
  Groetjes,
  Marian

 • Ik merk dat ik nog moeite heb om mijn energie te reguleren. In de loop van de jaren heb ik afgeleerd om mijn gevoeligheid te gebruiken en te voelen. Dat was namelijk maar raar en moet je niet doen. Hierdoor kom ik steeds meer in de knoei. Ik zou heel graag weer mezelf leren zien en voelen. Ik heb hier Hulp voor nodig.

 • Even een moment alleen. Geen mensen om me heen! Stilt en vrijheid laden mij op. Een wandeling in de natuur, mediteren of douchen zijn mijn opladers.

 • Ik behoud mijn energie door mij ervan bewust te worden in kortstondige momenten gedurende de hele dag bij prikkels, dat ik tijdelijk mee mag als energie tussen het heelal en de aarde en tracht dan die energie even door mij heen te voelen. Klinkt wellicht wat zweverig maar met gronden en heelal energie en er de hele dag van gebruik te maken ben ik lang niet zo uitgeblust als voorheen.

 • Ik ga als het even kan iedere dag minstens een half uur alleen wandelen. Soms met muziek, soms met niks. Alleen de gedachte al aan die wandeling geeft me energie.

  • Ik ben 71 jaar en heb chronische pijn. Als dingen niet goed lopen of ik word overspoeld door emoties, ga ik zitten en naar binnen, naar mijn ziel. Ik kan dan VOELEN wat ik het beste kan doen.
   Dat kan van alles zijn. Een wandeling maken, even rusten in bed, mediteren, warm voetenbadje, goed gesprek met een vriendin of de EFT = dat is Emotionel Freedom Techniek. doen. Dit is een kombinatie van op accupressuurpunten drukken en emoties uiten. Je begint met de negatieve emoties te uitten, die mogen er gewoon zijn. Vervolgens zeg je “ondanks deze pijn houd ik van mezelf”, daarna volgen de positieve emoties vanzelf en kan lichaam en geest weer doorstromen.
   Dit klinkt allemaal erg goed, maar de praktijk in het dagelijks leven is niet altijd zo.
   Als ik me n.l. goed voel en geen pijn heb (na 3 jaar chronische pijn) word ik heel blij, ga van alles doen en heb de neiging om door te denderen. Met als gevolg de volgende dag meer pijn. Het enige wat ik dan kan doen is rust nemen, alles langzaam doen, zodat ik beter kan VOELEN en geaard blijf. En vooral……… VERGEVEN en compassie voor mezelf hebben.
   Liefs Joke
   En compassie is nu ook op zijn plaats, omdat ik mijn reactie niet geplaatst kreeg en opnieuw moest beginnen. Blijven oefenen schat!

 • Door een depressie is er nog veel ruis in mijn hoofd en is het nog erg moeilijk om bij mezelf te blijven. Ik probeer dit door artikelen zo als deze te lezen en daarna even helemaal niks te horen en voelen door in alle stilte naar binnen te gaan om alleen met mijzelf en mijn lichaam en geest bezig te zijn

 • ik sta een paar keer bij dag stil om mijn straal tussen moeder aarde en het groot mysterie te visualiseren, soms lukt dit meteen soms heb ik er wat langer voor nodig en dan moet ik wortels laten groeien uit mijn stuitje diep de aarde in en visualiseer dan warme, rode gloed die via die wortels mijn bekken inloopt en verder mijn lichaam inloopt tot het overstroomt mijn aura in en dan visualiseer ik een berkenstam ook vanaf mijn stuitje langs mijn ruggengraat omhoog wat zich boven mijn hoofd vertakt ver het universum in en daar doorheen komt dan een frisse blauwe stroom en die vult mij dan ook tot het mijn aura instroomt en dat wordt dan samen een paars ei om mij heen van beschermende voedende energie

 • Bedankt voor je mooie artikel weer!

  Ik laad zelf op als ik aan mijn geliefden denk of ze om me heen heb en dankbaarheid voel (voor het leven)
  en door zoveel mogelijk op het positieve te focussen, dat zit al in kleine dingen, dus dat kan gedurende de dag zich voordoen..
  Ook mijn negatieve gedachten niet (te) serieus nemen..maar focussen op mijn innerlijke wijsheid, dan is die criticus gauw stil..(voor zolang dat duurt dan he;)
  Gedachten komen en gaan..je kan altijd veranderen van gedachte, waarbij ook je gevoel veranderd..
  Humor is ook zeer belangrijk! Lekker lachen en het leven niet al te serieus nemen..wat vaak een valkuil is voor de meeste hsp’ers..
  Nog 1 dan 😉 ..niet te streng zijn voor mezelf..lekker af en toe je zelf verwennen..zo, dagelijks..

  Kortom, kijk met liefde naar jezelf en je medemens, draag jou steentje bij, dan werk je niet alleen aan je eigen energieniveau, maar ook aan die van een ander..

  Lieve groet,

  Lisette

 • Ik heb verschillende manieren. Het beste werkt buikdansen. Na een uur dansen bulk ik van de energie. Een van de kenmerken van deze vorm van dans is dat je je energie naar binnen leert richten. Een rustigere manier is een geleide ademhalingsmeditatie.
  Verder heb ik ook een vraag. Het ochtendritueel wat je beschrijft lijkt me heerlijk. Alleen heb ik kinderen van het type extreem vroege vogel. Ik heb niet de luxe vijf minuten extra te nemen zeker omdat ik wakker gemaakt word lang voor mijn lijf daar aan toe is. Eerder naar bed helpt tegen de vermoeidheid overdag, alleen mijn functioneren in de ochtend blijft een probleem.

 • Hai,
  Ik probeer mij zelf te ontspannen door even naar muziek te luisteren. Mensen die energie zuigen van mij af te schudden en daarna kundalini reiki geven. En mijzelf beschermen met mijn eigen innerlijke kracht/licht om mij heen. Even terug trekken in mijn slaapkamer werkt ook goed. Even me time…. En een heerlijke douche met zout om alle zware energie van mij af te spoelen. Jouw tips ga ik zeker ook uitproberen. Bedankt daar voor.

 • Wat ik vaak doe is de tuin inlopen en te genieten van elke plant en bloem. Vooral als er helder zonnig weer is lijkt het alsof de kleuren zo intensief en helder zijn. Soms ga ik ook gewoon zitten in een lekkere ligstoel en kijk om me heen. Als onze poes me dan ook nog gezelschap houdt (wat meestal gebeurt) voel ik me heerlijk en laad ik vanzelf op.

 • Hoi Tamara, leuke website heb je! Wel grappig te zien hoeveel reacties je krijgt wanneer je iets GRATIS aanbiedt. Ik ben HSP-er net zoals jij en vele anderen en net daarom kan ik voor mezelf zorgen via reading en/of healing. Eigenlijk heeft geen van ons daar een cursus of wat dan ook voor nodig. Luisteren nr jezelf volstaat. Dan weet je precies wat je nodig hebt én ook wat je moet (wel of niet) doen. Aan het gedrag van de mensen rond ons kunnen we ook zien hoe het met onszelf gesteld is. Tijd tekort? Heb ik nooit…. Overwerkt? Ook niet (meer). Eigenlijk kan iedereen alles. Eigenlijk HEEFT iedereen alles. Alles is perfect, zelfs verdriet en afzien en … Lieve groetjes, Sophie

 • Lieve Tamara,

  Ook ik heb veel last om mijn energie te verdelen. Ik werk in een zorginstelling op de afdeling Psychiatrische Geriatrie. Ik werk met mensen die de ziekte Dementie, Alzheimer e.d. hebben. Ik heb veel te maken met verdriet van de bewoners maar ook met het verdriet van de partners en familieleden. Doordat ik ook HSP-er ben , komen mensen op de één of andere manier toch snel bij je met hun verhaal. En dat is prima, maar ik merk dat ik mijn energie niet goed kan verdelen. Dus ik kan zo’n reading/healing wel heel goed gebruiken. Dank je wel voor de nuttige tips!! Daar kan ik zeker wat mee.Tot nu toe ga ik één keer per week naar yoga en ben regelmatig in de natuur te vinden. maar het werkt niet afdoende.

  Liefs,
  Rolina

 • Ik ga regelmatig naast onze kat liggen, met een hand op zijn lijf. Dan doe ik even mijn ogen dicht en na een paar minuten voel ik mij weer in balans. Dit doe ik ook met mijn dochter van 12, als ze niet lekker in haar vel zit. Dan leg ik mijn hand op haar hoofd, ze komt dan bij mij liggen, we doen onze ogen dicht en dan voel ik haar ontspannen en rustig worden. Nog meer favorieten zijn fietsen in het bos en buiten in de voortuin naar de zonsondergang kijken.

 • Ik ga een uurtje in bad zitten. Geen prikkels. Alleen maar de badkamer en het water en diepe rust. Opgeslagen zware energie geef je af aan het water en daarna wrijf ik me in et rozenolie.

 • Voor het eerst kennisgemaakt met jouw site en artikelen, bijzonder om te lezen. Hopelijk kan ik er een waardevolle toevoeging aan mijn energielevel mee geven! Zelf vind ik het nog moeilijk om mij te beschermen voor invloeden van buitenaf maar ook van binnenuit. Wat ik in ieder geval als zeer ontspannend ervaar is een sauna dag. Dan kan ik helemaal ontspannen en loslaten, helaas kan ik dit natuurlijk niet elke dag doen ????.
  Lieve groet, Eveline

 • Best heftig om te merken hoeveel HSP- vrouwen snakken naar een gratis reading. Op een enkeling na, zitten we blijkbaar allemaal tussen ‘het wel goed kunnen gebruiken’ en radeloosheid in.
  Maar lieve meiden, waarom helpen we elkáár niet gewoon, als we allemaal zo hooggevoelig zijn? Grátis. Serieus, ik vind dat we dit moeten doen, buiten het geldsysteem om, zodat het voor iedereen bereikbaar is en omdat het het om iets gaat van hart tot hart.

   • Lieve mensen allemaal,

    Het lezen én herkennen van al jullie reacties is voor mij al bijna als een zelfhulpgroep. Wat waardevol om te beseffen dat je ECHT niet de enige bent die met dit probleem worstelt. Bij het lezen van jullie verhalen en tips is er zoveel herkenning dat dit alleen mij alweer vertrouwen, hoop, moed en ENERGIE geeft.
    Ik zelf worstel na ziekte al zo’n kleine 15 jaar om weer op een acceptabel energie- en functioneringsniveau te komen. Helaas is dit me nog steeds niet gelukt en ben ik daarom ook nog steeds zoekende naar handreikingen/ verbetermogelijkheden/ “gouden” tips of whatever me zou kunnen helpen. In de tussentijd probeer ik mijn situatie zonder al teveel frustratie (=energieverlies) te accepteren en 200% te genieten van de spaarzame energiemomenten die ik heb door deze optimaal te delen met de mensen en mijn trouwe viervoeter die me lief zijn. Mijn slogan is dan ook: “Ook met een halfvol glas kun je méér dan optimaal genieten!”

  • Hallo allemaal, het meest geweldige opladen is voor mij zwemmen in koud natuurwater. Maar als dat niet kan: de Pomanders van Aura Soma werken goed. En sinds een paar weken ben ik heel streng in mijn slaapritme: elke dag om 22:00 naar bed en begin ik de dag met yogaoefeningen en rustige muziek. Ik merk dat dit mij heel goed doet. Het is ook discipline. Om te voorkomen dat ik eindeloos wegzweef en alles door mijn grenzen heengaat.

 • Als ik vol zit gaat mijn telefoon – tv uit en zet in een ontspannend muziekje op blote voetjes en diep in en uit ademen door mijn lichaam en voeten de aarde in daar waar alles getransformeerd word bij elke ademhaling voelt mijn lichaam meer ontspannen en voel ik me meer geaard.

 • Ik vind de tips zalig om te lezen. Ze geven mij een verdieping in dingen die ik aanvoel maar soms te weinig voor ga. In mijn job als therapeut zie ik mijn hooggevoeligheid als een krachtig instrument, maar tegelijk is er een evenwicht nodig dat snel verstoord kan worden. Heel fijn om te merken dat hoe meer ik luister naar mezelf (en bovenstaande tips toe pas), hoe minder last ik heb en hoe vlugger ik mijn negatieve patronen kan doorbreken. Het blijft een uitdaging 🙂
  Ik zou heel graag een reading winnen omdat ik er geen ervaring mee heb, het niet vlug zou doen omdat ik niet goed weet wat ik moet verwachten maar het heeeeel spannend zou vinden om er toch eens eentje te doen!

 • Ik heb tijdens mijn verblijf in een revalidatiecentrum de volgende tip gekregen om ontspannen te slapen. Deze tip werkt verrassend goed als je nog veel in je hoofd bezig bent. Namelijk je concentreren op je voeten. Je ademhaling en aandacht gaat dan als vanzelf omlaag, waardoor gemakkelijker en ontspannen in slaap valt. Ik gebruik deze oefening jaren later nog steeds, En het werkt altijd!

 • Ik laat weer op door creatief te zijn, te wandelen met mijn hond, meditatie en het readen van dier en mens. Daarin komt zo’n fijne en warme, liefdevolle energie in los dat het energie geeft en balanceert. Want in elke reading zit een kadootje voor mezelf…

 • Ik laad me op door te aarden, echt mijn voeten te voelen, dit doe ik iedere ochtend en avond, maar niet altijd zo lang dan ik eigenlijk zou willen :).
  Gedurende de dag ga ik ook regelmatig met mij aandacht naar mijn voeten om mijn gedachten tot rust te brengen en mijn lichaam te laten ontspannen. Ik probeer me dan af te sluiten van mijn omgeving, maar dat is nog lastig, zeker op mijn werk met 14 vrouwen om me heen.

  Het lijkt me FANTASTISCH om meer inzicht in mezelf en mijn energie te krijgen door de Reading.

  Groetjes Marieke

 • Ik weet nog niet zo heel lang dat ik HSP ben, ben 54 jaar, 3 jaar geleden gescheiden en midden in de overgang. Ik probeer mijn energie te verdelen door regelmatig op mijn ademhaling te letten. Of soms naar buiten te lopen om naar planten en bomen te kijken. Handwerken of creatief bezig zijn geeft me ook voldoening. Zou heel graag d.m.v. een Reading meer met mezelf in contact willen komen.

  Groetjes
  Ank

 • Met blote voeten rond lopen, op het gazon gaan liggen, extra water drinken, labradoriet bij me dragen, zelfgemaakte spray op aura sprayen .

  Hartegroet

 • Beste Tamara,
  Reguleren van mijn energie en aanvoelen wat niet van mij is heb ik nog niet onder de knie helaas. Tijd is een schaars fenomeen (alleenstaande moeder van een tiener en full time baan) proces van bewustwording is ontstaan,nu probeer ik een weg te zoeken om het passend in mn leven te krijgen en me dagelijks te zuiveren,wanneer ik dit niet doe wordt mijn energie opgeslurpt en raak ik snel geïrriteerd. Ik kan dan niks meer hebben. Slaap soms een gat in de dag. Ik moet het dus nog eigen maken en gaande weg zoek ik verdieping die zeker te vinden is.

  Bedankt voor de tips,(h)erkenning is fijn.

  Vriendelijke groet petra

 • Dank je wel voor alle mooie tips. Ook in vind het lastig om mijn energie bij me te houden en niet de energie van anderen op te nemen. Je er bewust van worden en een pas op de plaats maken helpt dan al even. Niet altijd is er (direct) tijd voor meditatie, yoga oid. Mij helpt het dan enorm op me even af te zonderen -bijv op de wc. Dan met beide (blote) voeten op de grond te aarden, diep in- en uit te ademen en los te laten. Ook helpt het me om mijzelf in een cocon van reflecterend licht te visualiseren om zo negatieve energie af te kaatsen.

  Al ben ik hier al jaren mee bezig, ik blijf het lastig vinden om in balans te komen/blijven.

  Nu ik mijn baan heb opgezegd zou ik dolgraag een reading en healing ondergaan om zo weer een stap verder te komen in mijn zoektocht naar mijn taak hier.

 • Ik doe Het elke avond, samen met mijn kindjes. Voordat ze gaan slapen, gaan we benoemen wat iedereen het stomste vond van de dag (opvallend genoeg heeft mijn zoontje daar bijna nooit iets bij te noemen!), en wat het mooiste was wat vandaag heeft gebracht. Werkt erg goed! Voor zowel de kids als voor mezelf ????

 • Lieve Tamara.
  Wat een geweldige tips, als je je bewust wordt van je eigen energie, wil je ook graag in je eigen kracht blijven staan. Wat voor mij heel goed werkt is 2x in de week yoga.
  Iedere avond voor ik ga slapen doe ik de MIR methode en zet mijzelf in de violette vlam
  om alle negatieve energie uit mijn aura en fysiek lichaam te laten stromen (als ik dan nog niet ingeslapen ben) vul ik mijn lichaam en aura op met kosmisch licht en vraag om bescherming..

 • Dag Tamara,
  Elke dag schrijf ik ‘s ochtends drie dingen op waar ik blij mee ben en ‘s avonds minimaal 1 ding waar ik de afgelopen dag blij van ben geworden.
  En mocht ik toch overdag op mijn werk moe worden dan trek ik mij even terug op de wc en ga ‘rietstengelen’. Dat is op twee benen staan en dan visualiseren dat je net als een rietstengel door de wind heen en weer ewordt gewiegd. En dat dan ook in je lichaam toelaten, dus je wiegt mee met de wind. Doordat je voeten stevig op de grond staan, zoals bij een rietstengel stevig in de modder, aardt je heel goed. Bij mij werkt het om even op te laden en mijn hoofd helemaal leeg te krijgen.

 • Liefste Tamara,

  Dank voor je tips en mooie wijze woorden. Kon het direct toepassen voor en op een werkdag. Dank daarvoor!

  Mijn maniertjes?? Op he twerk? Even naar het toilet, even de wind door mijn haar, door even een rondje te lopen in de pauze, even de stilte opzoeken door me af te zonderen Thuis?
  Schoenen uit,…meisjes vrij laten…hihi bh uit en’ t liefst blote voeten en een joggingbroek aan…even lezen of muziek luisteren..even op bed liggen soms als het druk beneden is…lekker lang douchen en me lekker insmeren met body-lotion en vooral mijn voeten lekker insmeren..

  Maar mijn probleem is vaak dat de gedachten doorgaan, soms blijf ik vergaderen in mijn hoofd, soms ben ik zo verdrietig omdat dingen anders liepen dan ik verwachtte en soms….ik wil die hersenspinsels dan stoppen…kan me dan zo alleen voelen..terwijl ik zoveel heb om dankbaar voor te zijn. Slaap momenteel slecht, dus dan heb je ook weinig energie. Ga je tips dus snel herlezen, En ben erg benieuwd naar zo’n zielen reading…lijkt me bijzonder…en hoop dan weer vertrouwen te krijgen. liefs Wendy

 • Wauw wat een mooi artikel! Weer een hoop nieuwe dingen geleerd.
  Zelf begin ik de dag als ik wakker word heel rustig. Ik blijf nog even liggen, adem even goed en reflecteer over mijn dromen. Ik ga op de rand van mijn bed zitten en aard mijzelf door denkbeeldige wortels te schieten. Ik visualiseer daarna dat ik gereinigd word door wit licht en bescherm me met een denkbeeldig schild voor alle (negatieve) invloeden die ik op me af ga krijgen op die dag. Als ik opsta ga ik eerst een gezond ontbijt eten, want ook eten is energie. Ik houd over de dag mijn intenties en gedachten positief, ik probeer zo bewust mogelijk daarmee om te gaan zodat mijn gedachten niet met me aan de loop gaan. Over de dag neem ik ook rustmomenten, wat hele kleine dingen kunnen zijn. Even op een bankje zitten en goed in en uit ademen, even rusten op het toilet, in de pauze tot mezelf komen, even dansen en zingen, yoga doen etc. Ook probeer ik bewust te zijn van het contact met mensen. Wat doet het contact met me en past dat bij me? Zo nee, dan neem ik in liefde afstand. Want ik kies bewust voor mensen op hetzelfde trillingsniveau. Na het eten ga ik graag ook nog even een stuk wandelen door de natuur, om van de energie van de natuur te genieten en tot mezelf te komen. Aan het einde van de dag ga ik even douchen en visualiseer dat alle lasten en zware energie die ik overdag mee heb genomen van me afspoel en zie het het putje in spoelen. Als ik naar bed ga reflecteer ik over de dag, vaak schrijf ik dan nog wat in mijn inspiratieboekje en ik probeer bewust stil te staan bij dankbaarheid en liefde.

 • Nog iets waardoor ik meer energie krijg en alles gaat stromen: MANTRA’s zingen. Ik heb het net weer gedaan, samen met 8 vrouwen mantra-15 min mediteren-mantra-meditatie-mantra ..zo fijn en tijdens het zingen ben ik helemaal rustig en denk nergens aan…prachtig vandaag gate gate…denkend aan de vluchtelingen…mooi!

  Was weer zo zuiver en liefdevol.
  Dat wilde ik nog even delen.
  liefs
  Wendy

 • Hallo,
  Ik probeer van elke ochtend en elke avond een korte ademhalingsoefening te doen van 5 tellen in-2 tellen vasthouden-8 tellen uit. Dit voor 12 ademhalingen in totaal. De langere uitademing helpt bij het loslaten, wat voor mij nog steeds een oefening is. Liefs, Deborah

 • Hoi Tamara,

  Bedankt voor de tips. Ik kan ze goed gebruiken, want mijn energiepeil is nog steeds iets waar nog heel veel winst te behalen is! Als er iets belangrijk is, dan is het gezondheid. Dus werk er nu hard aan om de boel op te krikken, al is het wel een flinke uitdaging… “De” manier om fitter te worden heb ik nog niet gevonden. Maar ik ben vastberaden om de vermoeidheid aan te pakken. Gezien mijn nog steeds dalende gewicht, werk ik nog steeds op mijn reserves (en daar is niet veel meer van over). Maar ben er wel al een tijdje wat bewuster mee bezig. Onder andere qua voeding… Zo min mogelijk suikers, geen lactose en geen tarwe. Daar merk ik al een verschil.

  Buiten dat probeer ik negatieve energie bewust door het douche putje te spoelen… Gevolgd door een kleurendouche op volgorde van de chakra kleuren.

  Sinds een paar weken ga ik naar yogales. En heel eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat dit zoveel zou doen met mijn energie! Vooral de negatieve energie kan ik daar heel prima mee kwijt raken. Dan blijft er in ieder geval meer over voor de positieve energie! Stapje voor stapje, maar dat kan ik anderen echt aanraden!
  Er is nog genoeg werk aan de winkel, maar het begin is gemaakt. Bewust met jezelf aan de gang is denk ik de belangrijkste stap!

 • Snelle verlichting van stress en ander ongemak?
  Wrijf je handen snel warm, leg je handpalmen op je ogen, voel de warmte, steek dan je vingers in je haar en knijp even, zodat je hoofdhuid iets beweegt.
  Heerlijk! En ik kan er weer even tegen. Niet tijdens het autorijden doen natuurlijk.

 • Hoi Tamara,

  Eigenlijk ben ik nu nog heel erg op zoek naar manieren om geen ‘last’ meer te hebben van mijn hooggevoeligheid. Heel moe zijn en altijd het gevoel hebben dat ik het druk heb is echt niet fijn. Ik heb wel gemerkt dat als ik bij water ben ik daarna meer energie heb en wat lekkerder in mijn vel zit. Voor nu ben ik gewoon heel erg blij met tips van andere mensen en hoop ik dat er een tijd komt dat ik beter in mijn vel zit.

  Lieve groet. Wendy

 • Hallo Tamara,

  Ik heb het geluk om naast mijn drukke werk(doktersassistente) een eigen atelier te hebben waar ik alle spanning en of stress los kan laten, verder mediteer ik regelmatig en krijg ik enorm veel energie door te dansen! 1x per week doe ik dat in een groep en als ik zin heb gewoon thuis in de huiskamer met prachtige spirituele muziek. Ik weet
  hoe ik mij kan afsluiten voor negatieve energie, maar soms denk ik daar pas aan als het
  al gebeurd is. Bedankt voor al je waardevolle tips en mooie blog…..

  Liefdevolle groet,

  Marga

 • Wauw wat geweldig om te lezen en te zien waarom het me altijd zoveel energie heeft gekost. Wat je hier boven schrijft klinkt zo herkenbaar en nu het bevestigd is voor mij nog makkelijker er bewust van te zijn.
  Wat ik zelf doe elke ochtend is gronden in de douche en verbinden met het universum boven. Terwijl de stralen van de douche over mijn lichaam spoelen. Bedenk ik mij een grot wit licht van boven door mijn lijf als een langzame draai kolk alles verlichten. Mijn chaka’s reinigen en neem daarbij meteen mijn huis in gedachten mee. Uit mijn voeten groeien er wortels in de aarde de zwaarte om te laten zetten door de energie. En door die wortels ook de positieve energie en kracht die het in zich heeft je lichaam en geest te vullen met deze nieuwe energie voor de dag. Dan nog 1x sneller met het licht van boven naar beneden. Dan trek je de wortels in. Bedankt de energie voor het mogen gebruiken. Zet de douche op ijskoud om ff flink te ademen. En je dag kan beginnen!

 • ja ja ja n hart healing is wel nodig bij mij, iedereen kan n hart healing gebruiken laten we even eerlijk zijn.warme reiki grt

Comments are closed.

De innerlijke criticus loslaten

Innerlijke Criticus

Deze online cursus gaat over het bewust worden van wat je innerlijke criticus veroorzaakt in je leven. Je gaat tot de ontdekking komen dat dit oude beschermingsmechanisme een zeer dominante rol heeft in jezelf en ik leer je hoe je deze innerlijke criticus kunt loslaten.

Je ontvangt 4 weken de meest krachtige en intensieve online lessen waar je echt iets aan hebt.
Elke week een mail met een nieuwe werkboeken, oefeningen om jezelf te helen!