Voor hooggevoelige vrouwen

Emotioneel afwezige moeder

Emotioneel afwezige moeder

Wat gebeurt er als je moeder er emotioneel niet voor je was? Dan treedt er de zogenaamde “moederwond” op.

Kinderen (meestal dochters, maar soms ook zonen) zouden de moederwond ervaren als je moeder:

• Ondersteuning bood door te zorgen voor je fysieke behoeften, maar geen liefde gaf, zorg en veiligheid.
• Geen empathie bood om je emoties in je kindertijd te weerspiegelen en je te helpen die emoties te erkennen en te beheersen.
• Jou als kind niet toeliet om je negatieve emoties te uiten.
• Extra kritisch was.
• Van jouw steun verwachtte bij haar eigen fysieke of emotionele behoeften.
• Niet beschikbaar was voor jou als kind, hetzij omdat ze moesten werken of omdat ze bezig waren met hun eigen interesses. (let echter op: je kunt een werkende moeder zijn – zelfs een werkende alleenstaande moeder – zonder de moederwond te veroorzaken!)
• Zelf emotionele of fysieke mishandeling hebben ondergaan, het trauma niet hebben verwerkt en daarom geen liefde en zorg kunnen bieden.
• Een onbehandelde psychische aandoening had.
• Een alcohol of drugsverslaving had/heeft.

Dochters en zonen kunnen beide de moederwond ervaren

De moederwond is geen specifieke diagnose, hoewel het zoveel pijn kan doen dat je zeker weet dat het er een rechtvaardigt. Hoewel zowel dochters als zonen de impact kunnen voelen van de ondermoedering die tot de moederwond leidt, wordt het meestal beschouwd als een moeder-op-dochterwond.

We weten inmiddels door systemisch werk, dat het vertrouwen dat een moeder in de kindertijd opbouwt, niet alleen een positieve invloed heeft op de huidige, maar ook op toekomstige relaties van het kind. Dit betekent dat een kind dat de moederwond verwerft, dit type relatie met zijn eigen kinderen hoogstwaarschijnlijk zal voortzetten en dan herhalen de patronen zich opnieuw in de volgende generatie.

Lees ook het artikel: Het nemen van je moeder.

Lees ook het artikel: Als je moeder je afwijst.

In de cursus van: Het helen van je innerlijke kind ga je aan de slag met het helen van de patronen uit je kindertijd en aan de relatie met je vader en moeder vanuit de werkboeken, zodat er van binnenuit iets verandert in jou. Klik op het boek voor meer informatie.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Vrouwelijk Leiderschap

Online Jaarprogramma

Een door haar ziel bekrachtigde vrouw gaat vanuit haar eigen visie voelen hoe ze wil leven, een doel voelen dat groter is dan haar eigenbelang, een roep die groter is dan de som van haarzelf. Een  vrouw die vanuit haar ziel leeft, weet wat ze wil en ze zal geen genoegen nemen met minder dan wat ze waard is.

Online Jaarprogramma

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Vrouwelijk Leiderschap

Online Jaarprogramma

Leven vanuit je hartsbewustzijn betekent dat je leeft vanuit je volledige bewustzijn. Je erkent dat je meer bent dan je ego, gedachten en overtuigingen.