Voor hooggevoelige vrouwen

Niet meer overgeleverd zijn aan je eigen grillen…

Niet meer overgeleverd zijn aan je eigen grillen…

Het valt mij vaak op dat mensen reageren en echt geloven dat het leven hen overkomt. Ja, sommige situaties worden veroorzaakt door anderen, maar het is altijd nog je eigen keuze HOE JIJ er zelf mee omgaat. Maar het is mij niet vreemd….

Ga je mee in de afwijzing of de teleurstelling, of je vermoeidheid, waardoor je niet echt aan het leven deel hoeft te nemen? Dit is soms zo moeilijk voor iemand om zelf in te zien, wat je met jezelf doet, omdat het een gewoonte is geworden.

Een gewoonte om eigenlijk geen verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. Je eigen geluk. Ik ben ook daar geweest. Totdat iemand tegen mij zei: dat ik er binnen 2 minuten anders naar zou kunnen kijken, als ik er toe bereid was en mijn zelf gecreëerde identiteit van het slachtofferschap op moest geven. Pfffffffoe, ik sputterde enorm tegen…. Er was mij verteld dat ik maar met mijn depressie moest leren leven. En graag geloofde ik hierin, want dan hoefde ik geen verantwoordelijkheid over mij en alles wat mij overkwam in het leven te dragen. Het was een soort overlevering, maar wel een waar ik op de lange termijn nooit gelukkig van kon worden.

Maar na een week viel bij mij het kwartje. Dus als ik dit zelf veroorzaakte, kon ik het ook zelf veranderen? Jeeeeetje. Wat een EYEOPENER. Was dit wel waar?

Ik begon met experimenteren, dat was het enige wat ik kon doen. Ik begon dingen te creëren in mijn leven die mij iets gingen opleveren, al was het maar heel klein, zoals elke avond de afwas doen. Dát bevredigende gevoel weer te mogen ervaren, van zoiets simpels als de afwas doen. Want als ik de afwas deed, kookte ik gezonder, ging ik tenminste koken, omdat de aanrecht leeg was. Als ik elke dag gezond at, voelde ik me ook beter, hupsakee, weer een positieve bevestiging erbij. Door dat gezonde eten, kreeg ik meer energie en een helderder hoofd. Mmmm, dat betekende uiteindelijk dat ik uit die verdoving kon komen, om geen verantwoordelijkheid over mij en mijn leven te nemen. Zo, heb ik stapje voor stapje mezelf elke 21 dagen iets nieuws geleerd, waar ik begon met praktische dingen, ging ik ook verder met mentale en emotionele blokkades en overtuigingen.

Ik had immers geleerd dat het 21 dagen duurde voordat je hersenen een nieuwe gewoonte patroon ‘baan’ aan legde en als je elke dag dit herhaalde, het na 3 weken een nieuwe gewoonte werd. Dus ik ging dat uitproberen, met uiteindelijk een positief resultaat. In een jaar tijd was ik uit mijn schulp gekropen en maakte mijzelf weer zichtbaarder in de wereld. Ik kon hierdoor ineens wel bij mijn gaven en talenten komen. Deze werden weer actief, tijdens mijn depressie, waren ze er ineens niet meer. Toen leefde ik in mijn zelfafwijzend ego. Maar ik had duidelijke stappen gezet om in contact te komen met wie ik in wezen was. Ik geloofde niet meer zoveel in mijn slachtoffer gedrag, dat ego deel werd ook kleiner, omdat ik van iets anders had geproefd.

Ik ging meer verantwoordelijkheid nemen over mijn geluk en levenskwaliteit. Ik wilde me niet meer terug trekken van deze wereld. Ik ging beetje bij beetje meer geloven in mijzelf.

Dat ik dat kon?! Ik was vastbesloten en ik liet me door niets en niemand meer tegenhouden, vooral mezelf niet, ik had mijn eigen grootste saboteur genekt, degene die ik de laatste jaren had gevoed, laten groeien totdat deze mijn leven overnam… Het leverde me niets meer op.

Dit proces is achteraf zooo waardevol geweest voor mij, maar destijds, voelde het soms verschrikkelijk, en werd ik er moedeloos van. Maar ik zette door, want ik geloofde dat dit niet mijn leven moest zijn, dit was niet waarvoor ik geboren was. Toen ik klein was, had ik niet gedacht dat zo mijn leven zou worden. Ik zou alle moed en lef in mijzelf verzamelen om hier uit te komen en dit was de beste beslissing in mijn leven. Ik was ondertussen mijn bedrijf, mijn bijbaan, mijn relatie en al mijn vrienden kwijt geraakt, door destructief gedrag vanuit mijn overlevingsmechanisme. Ik had niets meer te verliezen. Ik was op het nulpunt uitgekomen. Dan was er nog maar een weg, en dat was eruit komen….

Als ik nu terug kijk dan had ik dit proces niet willen missen, ik herken nu zo goed in mijn praktijk hoe anderen daar mee worstelen, net als ik destijds. Ik heb de weg gevonden om hier uit te komen, en het is bijzonder boeiend om anderen zelf dit inzicht te laten verwerven. Ik kan ze alleen laten zien, dat ze altijd een keuze hebben, maar dat ze dan ook de consequentie op de lange termijn deze verantwoordelijkheid ook zelf moeten dragen, en dan niet moeten klagen.

Ik heb eens gelezen dat je in moeilijke periodes kunt voelen hoe groot je eigen kracht is. Ik vond dat een mooie zin, die ik vaak in de spiegel tegen mezelf heb verteld. Het zijn van die kleine dingen die je weer op je juiste spoor zetten. Nu voel ik mijn kracht ook, en dat maakt dat ik nu andere keuzes maak, en niet meer bang hoef te zijn. Moeilijkheden ga ik niet meer uit de weg, ik kijk ze recht in de ogen aan, en maak er het beste van. Ik trek me niet meer terug, maar ga vol in het leven staan…. en zo positief mogelijk denken, in mogelijkheden in plaats van beperkingen denken, dat is mijn nieuwe gewoonte geworden, dan ga je dat ook uitstralen…. dan krijg je mooie en aangename spiegels terug van het leven zelf..als cadeau denk ik dan maar.

Nu ben ik vooral elke dag dankbaar, voor dit mooie leven, het is geen gemakkelijk leven geweest, maar ik had er niets van willen missen, omdat ik nu blij ben met wie ik ben, hoe ik ben, dat ik elke dag mijn hartenergie voel, contact met mijn wezen en wat ik met mijn leven doe. Ik voel me voldaan en vervuld. En dat kun jij ook! En dat is JA zeggen tegen dit proces….

Leg ieder dag je hand op je hart, adem naar je hart, activeer de liefde in je hart zodat het kan groeien.

vrouwharticht

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

16 Comments

 • Wauw wat een mooi verhaal, en wat ben jij al ver!
  Vanaf vandaag ga ik weer voor de spiegel met positivisme
  Bedankt &
  Veel succes!

 • Mooi verhaal. Goed geschreven ook 🙂 Vanuit mijn achtergrond heb ik dezelfde ervaring en voel en zie ik hetzelfde gebeuren bij bijna iedereen die bereid is zelf echt de keuze voor eigen verandering te maken. Voor mannen werkt het trouwen ook 😉

 • Bedankt voor het delen. Ook ik weet wel dat het werkt zoals je het beschrijft. Maar het ook doen en volhouden, vind ik lastig. Misschien wil ik wel beginnen met het zetten van te grote stappen, omdat ik dat toch moet kunnen. En ja, dan zijn de stappen te hoog en te lastig. Ik ga idd. maar eens beginnen met kleine stapjes. Elke dag even extra dingen opruimen, die administratie, nog gezonder eten, wat meer bewegen, niet meer mezelf naar beneden halen, maar mezelf positief toespreken. Deed dit wel, maar hield het maar een paar dagen vol. Dus vanaf nu, doen en zeker 3 weken vol houden. Succes gewenst aan mezelf..Ik kan het..:)

  • Hoi Tea, heel herkenbaar hoe je allerlei doelen hebt en het dan moeilijk vol kan houden. Ik heb daar ook moeite mee. Wat ik vooral aan het leren ben is dat je kleine stapjes mag zetten. Elke keer een beetje en dat volhouden is dan niet zo moeilijk. En gaat het een keer mis; niet erg, ben niet te streng voor jezelf en dan weer opnieuw verder gaan. Succes!

 • Wat een mooi en inspirerend verhaal weer Tamara! Ik ga in kleine stapjes vooruit maar mag zeker al trots zijn op het punt waar ik nu ben. Ik ontvang graag je berichten je bent een inspiratiebron voor veel vrouwen! lieve groet van Ingrid

 • Wauw Tamara, daar ben ik even stil van …
  Een eye opener voor mij …
  Ik ben totaal leeg en uitgeput geweest en ben nog volop aan’t herstellen en heb ook al de kracht gevonden om nu eerst voor mezelf te zorgen en me veel me-time te gunnen, want ik heb /had me leeg gegeven aan iedereen behalve mezelf …
  Jou verhaal maakt me vrolijk en blij en geeft me nog wat extra kracht ????
  Bedankt voor jou verhaal, lieve groetjes, Ann

 • mooi.. maar idd geen makkelijk proces die ommekeer.. heeft ook met stroop in je emoties te maken en als je eenmaal ‘vastzit’… maar idd.. tis wel mogelijk, maar hulp en spiegels krijgen hierin ook! geen makkelijk proces… want niemand wilt in die diepte zitten, en tis gewoon een doolhof om eruit te komen als je de ‘wegen’ niet meer ziet of door ‘conditionering’ van je onbewuste dat je dan steeds teruggezogen wordt.. je wilt niet, maar iets in je lijkt soms wel ‘elastiek’ (fysieke conditionering????) alsof je een bolletje garen helemaal moet ontwarren/ontkluwen… niet ‘zomaar’ gedaan dus

 • Wat een mooi en waardevolle blog Tamara. Schitterend geschreven vanuit jouw pure zelf. Voor vele onder ons nog moeilijk te bevatten, maar zo’n waarheid. Pas het zelf al een tijd toe en het werkt

 • Hoi Tamara, Een heel mooi verhaal, waar ik in geloof. Graag wil ik hier mee aan de slag. 1 vraag heb ik echter wel : waarom doe je dit vooral voor vrouwen. Ik ben man en ook een HSP. Warme groet, Micha Kuijl

 • Wat mooi geschreven! Zo herkenbaar! Ik zit in zo’n zelfde soort fase en begin hier nu uit te klimmen. De energie/creativiteit begint nu weer te stromen:)
  Dank voor je verhaal.
  Warme hartegroet
  Lysette

 • Herkenbaar verhaal en mij weer eens op mijn eigen feiten gedrukt. Als jij het kan, kan ik het vast ook!

  Thnx!

 • Zo herkenbaar! Ik wil zo graag naar het positieve toe, maar val steeds terug in mijn oude patroon. Dank je wel voor het mooie stuk, ik ga aan de slag en idd op naar 3 weken per keer volhouden!!

 • Wat mooi geschreven. Het ontroerd me. Dank je wel!
  Lieve warme groet

Comments are closed.

Niet meer overgeleverd zijn aan je eigen grillen…