Voor hooggevoelige vrouwen

10 geheimen voor meer wilskracht!

10 geheimen voor meer wilskracht!

Wilskracht, de één heeft het meer dan een ander. En als hooggevoelige raak je soms zo overprikkeld dat je meer de behoefte krijgt om je even terug te trekken, en vooral niets doen. Maar soms is even je gedachten verzetten en je richten op iets heel anders heel gezond. Je kunt je dan namelijk ook ontladen, en weer opladen. Dat hoeft niet altijd door jezelf volledig terug te trekken en onder je dekbed kruipen. Dan neem je geen deel aan het echte leven. Hoe creëer je meer wilskracht om in contact met jezelf te blijven én de ander?

Je zult gaan merken dat deze drive je leven verandert en je tot veel meer in staat stelt dan je voor mogelijk had gehouden. Het is een andere energiebron die je aanspoort in jezelf, om wakker te worden. Je maakt van jezelf geen slachtoffer meer van je hooggevoeligheid, maar je komt meer in je (wils) kracht! Dusssss, hoe kun je het voor je zelf gemakkelijker maken?

Lees mijn 10 geheimen, die ik dagelijks gebruik, om persoonlijk en beroepsmatig mijzelf verder te ontwikkelen.

Geheim 1: Wees altijd positief en blijf dit ook, te allen tijde

Iedereen denkt wel eens dat hij of zij iets niet kan, maar wanneer je denkt dat je het wel kan, zal het ook sneller goed gaan. Zeg bijvoorbeeld eens tegen jezelf ‘Ik kan het!’ of ‘Het moet lukken’. Als je dit meerdere keren tegen jezelf zegt, ga je het vanzelf geloven door de positieve ervaring die je keer op keer opdoet. Je creëert zelf een nieuw gedachten patroon, wat uitmondt in een nieuw fijn leefpatroon.

Geheim 2: Neem af en toe risico’s

Soms kom je in een situatie terecht waar je een beslissing moet nemen. Mensen die meer durven zullen de uitdaging sneller aangaan. Angst speelt vaak een grote rol bij het nemen van risico’s. Denk vooral aan de dingen die allemaal goed kunnen gaan en niet wat er mis kan gaan. Laat je niet leiden door angst! En onthoud, van fouten leer je enorm veel. Mijn motto is: maak zoveel fouten als je kunt! Daar groei je het snelste van en word je ook wijzer!

Geheim 3: Loop niet weg voor problemen

Blijf staan bij problemen, blijf in je hart en communiceer van hieruit. Ja, het is soms eng en spannend, maar hiermee laat je ook je kracht groeien in jezelf. Je voelt hem dan zelfs! Ook vanuit je hart kun je je grenzen aangeven. Ga niet in de afhankelijke rol zitten, maar juist in de actieve rol en blijf bij je gevoel. Als je elke dag mijn ‘Top 25 energieoefeningen voor een HSP’er’ doet, ga je na een tijdje merken dat je je meer beschermd en veiliger gaat voelen van binnenuit. Dit helpt je om bij jezelf te blijven, ongeacht of die ander nu op zijn of haar kop gaat staan of niet. Hoe fijn is dat als je dit kunt. Je kunt dit trainen, door dit niet meer uit de weg te gaan, maar juist te blijven staan en het aan te gaan. Dan zul je ook merken dat je heel snel in je innerlijke kracht groeit en je steeds minder conflictsituaties zult krijgen, want anderen voelen jou door jouw innerlijke kracht ook sterker, waardoor jouw natuurlijke grens duidelijker wordt in je energieveld.

TIP: Grond je elke dag goed en zet een transparant gouden ei om jezelf heen van ruim 1,5 meter, en blijf dit ook elke dag doen!

Geheim 4: Denk bewust aan je ademhaling

Ik hoor je denken ‘Wat heeft ademen met wilskracht te maken?’. Je wilskracht daalt enorm wanneer je gestrest bent. Het beste wat je kunt doen als je gestrest bent is een paar minuten op je ademhaling letten. Wanneer je weer rustig bent, zal ook je wilskracht weer toenemen. Wat een verademing! En als je merkt dat je ‘vol’ zit, blaas je met kracht de energie op die niet van jou is en de stress die je los wilt laten. Dat doe je in een uitademing, pers je lippen op elkaar en blaas deze met kracht open.

Geheim 5: Sta open voor nieuwe dingen

Zeg wat vaker ‘Ja’ op onverwachte vragen en in bepaalde situaties. Wie weet pakt het wel heel leuk uit en heb je dadelijk de baan of partner die je altijd al wilde! Wie niet waagt, wie niet wint! Niet altijd bang zijn dat je energie verliest. Je ontneemt jezelf de kans om ook nieuwe ervaringen op te doen, waar je je energetisch mee kunt opladen.

Geheim 6: Wees nooit jaloers

Vooral niet als je denkt dat je jezelf tekort doet omdat je weer dat ene feestje af moet zeggen, omdat je doodmoe wordt van dat ge-bla bla en harde muziek, of mensen die je niet kent. Wees niet jaloers op mensen die dat wel kunnen. Jij kunt namelijk niet weten, hoe dat voor hen is, en of dat ze dat wel gemakkelijk af gaat? Er wordt niet voor niets vaak gedronken, dat ontspant. Kies de situaties uit die je voor jezelf als een uitdaging ziet, als een spel. En hoe leuk kun je iets voor jezelf maken? Jij kiest met wie jij wilt praten, en of je in je eentje gaat dansen! Neem de leiding in deze situatie en merk dan dat sociale activiteiten je niet zoveel kruim kosten als je denkt. Zolang jij zelf de verantwoordelijkheid en de leiding neemt over jezelf en je je niet en nooit gaat vergelijken met anderen. Jaloezie doet maar één ding, dat is niet alleen de ander op een hoger voetstuk plaatsen, maar vooral jezelf naar beneden halen. En dat is pas eem rotgevoel waarvan het wel een tijdje duurt voor je daar van bekomt.

Geheim 7: Focus voornamelijk op wat jij wilt bereiken

Focus is één van de voorwaarden die je moet hebben bij het bereiken van je doel(en). Een goede focus kan je veel opleveren, denk hierbij aan goede resultaten of een beter gevoel over jezelf. Er ontstaat een beloningssysteem in je hersenen. Je maakt hele fijne stofjes aan als je je tevreden gaat voelen als je hebt bereikt, wat je wilde bereiken. En dat smaakt altijd naar meer!

TIP: zorg voor een goede planning en nog belangrijker: houd je daar ook aan.

Geheim 8: Geloof in jezelf!!

Kijk eens naar wat je allemaal tot nu toe al hebt bereikt, dat is je toch ook gelukt? Waarom zou je volgende plan nu niet lukken? Als jij je voldoende inzet en wilskracht toont, zal er sowieso een verandering komen. Er vind dan zeker een verschuiving plaats. En vertrouw hiervoor op het leven, dat je altijd aangereikt krijgt wat je nodig hebt. Al lijkt dat in eerste instantie niet altijd even leuk, maar op de lange termijn begrijp je altijd waarom bepaalde dingen zijn gebeurd. Het gaat er vooral om HOE je ermee omgaat. Daar groei je van, en in welke richting heb je altijd zelf in de hand.

Geheim 9: Stel eisen aan jezelf

Eisen stellen kunnen je helpen sneller bij je doel te komen. Plannen maken, wil je wilt zijn over een jaar en welke tussenstappen je daarvoor moet maken. En maak die tussenstap zo klein mogelijk, zodat het doel bij elke stap ook haalbaar wordt. En voor je het weet is het jaar voorbij en ben je steeds meer in de richting van de beste versie van jezelf gegroeid. Je doel kan bijvoorbeeld zijn: sterker in mijn eigen energie komen te staan en deze ongeacht de situatie weten te behouden. Dat is oefenen, oefenen en oefenen. En dan merk je op een dag bij jezelf op dat er iets is veranderd. Transformeer je eigen muren tot deuren.

Geheim 10: Draag te allen tijde je eigen verantwoordelijkheid

Door verantwoordelijkheid te nemen, zet jij jezelf in je eigen middelpunt van je bestaan en komt je wilskracht duidelijker naar voren. Je krijgt meer overzicht over het geheel. En het allermooiste is dat je zelfrespect van binnen groeit. Als dat van binnenuit aanwezig is, is dat van buitenaf voor anderen voelbaar. En zullen ze je als vanzelf meer gaan respecteren. Zo werkt dat. Van binnen naar buiten, dus niet andersom.

En als allerlaatste: Houd van jezelf!!!!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

10 geheimen voor meer wilskracht!