Voor hooggevoelige vrouwen

Liefde is loslaten, hoe ga je om met pijnlijke emoties

Liefde is loslaten, hoe ga je om met pijnlijke emoties

Heb jij dat ook gemerkt in de afgelopen weken? Er is een behoorlijke kosmische transitieverschuiving die plaats aan het vinden is. In een superversneld tempo komt nu alles in beweging wat niet meer klopt. Alles komt op tafel en wordt zichtbaar. Overgave in loslaten in liefde wordt gevraagd van ons.

Ik merk het zelf ook aan den lijve. Vriendschappen die veranderen, mijn moeder die ziek wordt, grenzen die gesteld moeten worden. Hoe je dan toch sterk in verbinding kan blijven met jezelf, hoe je ondanks alles goede keuzes maakt vanuit je hart. Kun je de pijn toelaten die deze processen met zich meebrengen? Kun je ze uithuilen zodat het weer opgeschoond en geheeld kan worden? Of blijf je in slachtofferschap, drama of je hoofd? Alles wat op dit moment nog een oude programmering heeft, heeft geen energie meer en wordt zichtbaar. Alles komt boven wat niet meer klopt en getransformeerd of losgelaten moet worden.

Mensen die zich bewust zijn, stellen zich nu eerder de volgende vragen af.

Maak ik wel de juiste keuzes? Vertrouw ik wel de juiste mensen? Hoe is dat voor mij als mensen niet eerlijk zijn naar je. Ben je niet té aardig of te naïef zelfs? Te eerlijk? Waren het schijnzekerheden die je in je leven hebt toegelaten of is het de sterke schifting van 2018 die nu plaatsvindt in je leven? Als ik zelf terugkijk, is er het afgelopen jaar ontzettend veel gebeurd. Hoe blijf je staan in de stilte van de storm en hoe stel je jezelf gerust? Emoties van verdriet, frustratie en boosheid laat je toe met mijn 5 minuten regel en doorvoel ze gewoon, ontlaad jezelf. Ga weer op je eigen (goddelijke ;-)) benen staan en volg je eigen pad.

Je moet jezelf niet uit elkaar scheuren om anderen heel te laten

Als ik bijvoorbeeld mezelf losmaak van mensen die emotioneel niet beschikbaar zijn, bevrijd ik mezelf. Ik vergeef mezelf en ik houd genoeg van mezelf, ook al doet het pijn. Ho’oponopono werkt voor mij fantastisch om de kracht en verbinding met mezelf te herstellen en te voelen. Ook vanuit een helicopterview het grote geheel vanuit 5D situaties bekijken en dankbaar zijn voor wat er was en nu is en gaat komen. Dat vraagt overgave van mij, nog meer leren uithouden en mezelf loskoppelen van het resultaat. Deze processen ken ik en ik weet dat ik uiteindelijk rust krijg en door de uithouding voel ik mijn draagkracht toenemen met de jaren en ik weiger mijn hart te sluiten als ik word gekwetst of geraakt door iets wat ik niet begrijp.

Ik heb besloten het pad van mijn ziel te volgen wat er ook gebeurt en er is er maar een van, mijn eigen unieke pad. Ik waak voor mijn innerlijke rust en ik merk dat het leven doorgaat, ik kan dit aan. Dat zeg ik ook tegen mezelf en dat helpt. Ik herschrijf mijn angstgedachten en ik ondervind dat ik steeds meer aankan dan ik dacht. Wat ben ik innerlijk draagkrachtig geworden afgelopen jaren zeg, geen overlevingskracht maar liefdeskracht. Als iemand mij afwijst of onheus bejegent, merk ik dat ik mezelf niet meer afwijs of mezelf en ook de ander niet meer tekort doe, ik kan echt in verbinding blijven, je had een paar jaar geleden moeten zien wat voor een dramaqueen ik was.

Ik houd nu echt van mezelf, dat zit nu in mijn basisgronding voel ik en ooo, wat voelt dat stevig. Dat is winst, dan zijn deze moeilijke periodes ook winst, dan herinner ik weer, hoe ik zo veerkrachtig heb kunnen worden. Ik ben veel aangegaan in mijn leven en ga niets uit te weg. Ik val wel eens, maar ik weet: ik sta altijd weer op. Dat is echt mijn eigen keuze nu die ik heel bewust maak, ook al wordt het mij soms te veel en gebeurt er te veel achter elkaar. Vroeger koos ik noodgedwongen om niet meer op te staan, dan belandde ik uiteindelijk in depressie of burn-out of nog erger, straatangst, omdat ik mezelf opgaf. Dan sloot ik me wel eens 2 of 3 jaar af van de buitenwereld. Hoe bizar is dat nu als je naar mijn leven nu kijkt. Maar ik heb het allemaal doorleefd en weet hoe het voelt als je echt denkt dat er geen andere keuze is. Nu heb ik geleerd pijn te verwerken en incasseren. Maar er is wel een andere keuze, deze hoef je maar een keer te maken en dan weet je de weg hoe je veerkracht ontwikkelt en hoe je weer op kan staan en met rechte rug zelfs.

Hoe leren we omgaan met pijnlijke emoties

Ik hoor vaak terug in de coaching met mijn klanten die het jaarprogramma of mijn online programma’s volgen, dat ze het moeilijk vinden om pijnlijke emoties echt toe te laten. We zijn ook zo gewend deze te onderdrukken, soms al van kinds af aan. Daarom is het vaak het gekwetste kind-deel in onszelf. Ik heb dat zelf ook altijd gedaan, tot mijn 28ste levensjaar kon ik niet eens echt huilen. Ik was zo gewend dat masker op te houden tot ik op een gegeven moment dat masker niet eens meer af kon zetten, ik was geïdenitificeerd daarmee, dus ik snap dat heel goed. Bang zijn voor de pijn omdat je denkt dat je dan verzuipt of dat deze te overweldigend zal zijn. Ook deze pijn komt gedoseerd, geloof me, ik heb het doorgemaakt. Ik ben erachter gekomen dat dit een illusie is geworden waar we in zijn gaan geloven, dat het ons te veel wordt. Door dit te geloven, creëeren we het ook op deze manier, dat hebben we dan niet eens door. De pijn is van eerder, niet van nu. En nog zijn we er bang zo voor, terwijl het een oud verhaal is, maar deze emoties zitten nog opgeslagen in ons lijf. Daar heb ik iets op gevonden, het is zo gemakkelijk om deze pijn te ontladen met de 5-minuten regel. Hoe, lees je verder hieronder.

Emoties zijn gezond en zullen altijd blijven komen en gaan ook al leef je in 5D (hartsbewustzijn). Maar ze blijven niet hangen, rouwprocessen gaan razendsnel, in een aantal dagen, waar ik vroeger maanden in kon blijven hangen, soms jaren zelfs. Mijn emoties laat ik stromen, ja ze doen nog net zoveel pijn, maar zonder verhaal ervan te maken is het sec de emotie van verdriet, boosheid, verwarring, angst, verlies, onrecht en kilheid. Ik rust goed, dat helpt, ik slaap lange nachten, dat helpt ook goed om stevig in mijn midden in mezelf te blijven.

Bepaalde aspecten in mijn eigen omgeving is zich van 3D naar 5D aan het veranderen en soms kan ik alleen nog maar toekijken en ondergaan en uithouden hoe processen zich gaan plaatsvinden en wat dit voor mij gaat betekenen. Ik focus me op mijn leven en mijn dierbaren om me heen. Ik voed mezelf met wat ik nodig heb en ondertussen, tussen dit alles, kan ik ook nog gewoon gelukkig zijn. Omdat de basis op orde is en ik oké ben met mezelf. In stilte luister ik elke dag naar mijn hart, wat wil het me vertellen, wat heeft het nodig. Wat kan ik mezelf geven. En dat doe ik dan. Alles wordt in een nóg diepere laag aangeraakt om getransformeerd te worden tot licht, tot een hogere trillingsfrequentie. Alles wat 3D is past mij niet meer, raakt verwijderd van mij. Kan ik niets meer mee. Altijd trouw zijn en blijven aan je eigen pad, dat doet soms pijn. Hoe goed snap ik ook mensen die hierom niet trouw zijn aan hun eigen pad, maar aan anderen. Maar dat klopt niet. Soms moet je in liefde los kunnen laten. Dat moeders sterfelijk zijn, bij vriendinnen, bij klanten, in je bedrijf, je hond, zoveel eigenlijk.

Hoe mag ik ‘in liefde’ loslaten, zonder afbreuk te doen aan het pad van de ander en vooral dat van mezelf?

De 5 minutenregel om je emoties te kanaliseren

De Amerikaanse hersenonderzoekster Jill Bolte Taylor heeft onderzocht dat wanneer wij een emotie ervaren, het minder dan 90 seconden kost voordat die getriggerd raakt. Als je leert jezelf voor de emotie te openen met je volle bewustzijn en er met je aandacht bij te blijven, dan is deze na die 90 seconden niet meer in het lichaam terug te vinden. Wat langer duurt is het verzet tegen de emotie en de verhalen en analyses die wij eraan koppelen, waardoor die emotie in je lichaam eindeloos door kan gaan.
Als je geoefend bent, gaat dit heel snel. Maar neem in het begin 5 minuten voor jezelf om aan te leren met je gedachten bij de emotie te blijven.

Meer van dit lees je in het boek: De roep van de hooggevoelige vrouw ©2018  mocht je dit proces willen aangaan kun je eens kijken bij het jaarprogramma: Uit je hoofd, in je hart.

Oefening om emoties te ontladen op een fijne manier

Als een negatieve emotie opkomt, ga dan op de bank zitten of ergens anders waar je even alleen kunt zijn. Nodig de emotie vervolgens helemaal uit, blijf er met je aandacht bij en neem heel bewust waar wat er allemaal in je lichaam gebeurt. Doe dat zonder oordeel en laat de energie van je emotie een uitweg zoeken, dan kalmeer je vanzelf binnen enkele minuten. Je zult opmerken dat je weer helder kunt denken en dat je lichaam ontspant.
Het kan ook zijn dat er bij deze oefening oude onderdrukte emoties naar boven komen, zoals boosheid en verdriet. Doorvoel dan op dezelfde manier deze emotie, zonder jezelf af te vragen waarom je die hebt. Nodig de emotie volledig uit en wacht tot de energie vanzelf afneemt in je lichaam. Het kan zijn dat je lichaam zich wil ontladen van spanningen door tranen in je ogen. Laat het toe; zo ruim je weer een deel opgeslagen negatieve emoties vanuit je pijnlichaam op.

Nu je iets meer weet van emoties en hoe ze werken, wil ik uitleggen wat het verschil is met gevoelens. Gevoelens komen voort uit je intuïtie en zijn van een heel andere aard. Ze worden ook op een andere manier waargenomen.

Ze zijn:

  • Veel stiller.
  • Zachter.
  • Het zijn de fluisteringen van je ziel, die jou bereiken via zachte aanmoedigingen.
  • Een innerlijk weten (intuïtie).

Als je blijft zoeken naar de persoon die je leven zal veranderen, kijk dan eens in de spiegel

Gevoelens komen dieper vanuit je lichaam. Ze zijn zuiverder dan emoties, omdat er geen lading op ligt van pijn vanuit het verleden. Gevoelens hebben meer te maken met je intuïtie. Ze getuigen van een hoger begrip, dat emoties en verstand overstijgt. Iedereen heeft al eens iets aangevoeld of een voorgevoel gehad. Het is een innerlijk weten dat je lichaam aangeeft via signalen. Vooral wanneer je als vrouw goed geaard bent in het onderste deel van je lichaam, in je bekkengebied en goed in je lichaam zit, dan kun je je intuïtie heel sterk gaan trainen. Door te luisteren naar de stem van je intuïtie en deze op te volgen leer je erop te vertrouwen. Vaak brengt ons hoofd ons aan het twijfelen, het geeft vaak tegenargumenten die dikwijls gebaseerd zijn op angst, of ervaringen vanuit het verleden. Je intuïtie daarentegen is altijd in het hier en nu en wordt nergens door beïnvloed. Niet door iets buiten jezelf en niet door ervaringen uit je verleden. Het is een graadmeter die voelbaar is in je lichaam. Iedereen heeft een eigen manier waarop de intuïtie wordt ervaren. De een krijgt kippenvel, de andere voelt energie vrijkomen in de buik en weer een ander voelt een lichte aanraking van de kruin. Ons diepe innerlijke weten geeft op die manier een fysieke reactie, het is de kunst om de signalen op te herkennen en te interpreteren op de juiste manier. Het is mogelijk jezelf hierin te trainen, waardoor je steeds sneller een juiste keuze kunt maken vanuit je intuïtie.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Liefde is loslaten, hoe ga je om met pijnlijke emoties