Voor hooggevoelige vrouwen

Vrouw zijn!

Vrouw zijn!

Vrouwen zíjn of vrouwén zijn of vróuwen zijn! Of alle drie? Het gaat om de verbondenheid tussen vrouwen wat nu in volle opkomst is over de hele wereld, maar zeker in de westerse wereld. Sisterhood, oftewel zusterschap ook genoemd. Je als vrouw verbonden voelen met anderen vrouwen, geen concurrentie of elkaar omlaag halen. Maar juist er voor elkaar zijn, in het hart, mededogen, vanuit respect en verbondenheid.

Het is heel bijzonder als een groep vrouwen bij elkaar zitten, onze hersenen maken dan knuffelhormonen aan. Dat is vaak het goede gevoel wat we er nog als extraatje bij krijgen. Vanuit dit gevoel kunnen we ontspannen, en zijn. Voor onderlinge steun en herkenning. Binnen de groep ervaren we de unieke vrouwelijke scheppingskracht, om dichterbij onze kern te komen en te blijven. Je voelt je als vrouw binnen een vrouwengroep meer gedragen, krachtiger en authentieker worden in je alledaagse bestaan. Het voedt de ziel. Je beleeft meer voldoening en plezier aan je vrouwelijkheid en je plek in de maatschappij.

In de hooggevoelige vrouwen groepen die ik begeleidt, merk ik soms, dat vrouwen het spannend vinden om contact te maken met elkaar. De meeste vrouwen zijn bang voor kritiek en /of afkeuring. Ik heb een manier van werken ontwikkeld, waarbij vrouwen al heel snel vertrouwd met elkaar raken. Veiligheid is heel belangrijk in een groep, daarin kunnen ontspannen en dat je hier gewoon mag zijn is enorm belangrijk. Zijn zoals je bent. Dan groeit het contact van hart tot hart en er ontstaat er een prachtige bedding van verbondenheid. We lachen, huilen en groeien met elkaar. Op een respectvolle, oordeelvrije wijze leren we met elkaar omgaan en communiceren. Elkaar de ruimte geven. Gezien worden, gezien voelen en gekoesterd. Deze manier van ontmoeten is steunend, veilig en waarachtig en geeft veel bedding om te groeien en ontwikkelen.

Vrouwelijk leiderschap krijgt een hele andere dimensie wanneer ze (terug) gevoed wordt. Dit zit door en door verankerd in het collectieve vrouwelijke bewustzijn. Het is van groot belang die vrouwelijke wijsheid weer wakker te maken. Ons lichaam te helen met zuiverende ademhaling, innerlijke glimlach en helende geluiden. Onze bekkenbodem wordt weer levendig met gerichte oefeningen. Dat maakt ons lichaam weer soepel, sterk, zacht en ontvankelijk.

Als vrouw zijnde dragen we onze spirituele poort in ons lichaam. Vaak maken we daar te weinig tijd en ruimte voor omdat we te druk zijn, wat tot laagjes van emotie, spijt, zelfverwijt en onmacht kan vormen. Het regelmatig afdalen in onze diepte innerlijke wijsheid, is pas volledig mogelijk als we thuis zijn in ons lichaam, van hieruit onze emotionele en mentale patronen kunnen doorzien. Hierbij hebben wij de andere vrouw nodig als spiegel, als moeder, als innerlijke begeleidster tot onze diepste zielenroerselen. Door deze herkenning in elkaar, komen wij innerlijk in beweging, naar heelheid en heling van onszelf. Er wordt iets ‘aangeraakt’, wordt wakker en verbind zich met al het leven in jou.

Het verlangen van een HSP-vrouw naar een bezielend en vol leven, vanuit je hart, je innerlijke zachter kracht, je liefde. De roeping van je ziel.

Vele boeken, vriendschappen, vrouwenworkshops, vrouwencirkels, rode tenten en opleidingen hebben mij geïnspireerd om steeds meer vrouwengroepen op te zetten, in de vorm van het jaarprogramma voor hooggevoelige vrouwen waarin de vrouwen zich leren verbinden met zichzelf en andere vrouwen.

Doordat ik zelf de kracht en de magie heb mogen ervaren wat de aanwezigheid wat vrouwen onderling voedt wil ik deze graag dragen, om dit voor andere vrouwen mogelijk te maken, zodat zij deze energie en krachten ook in zichzelf door middel van andere vrouwen mogen ervaren. Want als vrouwen eenmaal in hun hart komen, brengen zij ook hun eigen omgeving daarmee in hun hart. Ook de relatie met je eigen moeder is hierin van groot belang, als daar de liefde kan stromen, zul jij als vrouw veel meer vanuit jouw ontembare kracht kunnen leven, helen en heb je ruimte in jezelf gemaakt om je innerlijke wijsheid tot volle bloei te laten komen.

De tijd is NU gekomen. Onze tijd is gekomen. Women can heal our world!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Vrouw zijn!