Voor hooggevoelige vrouwen

Je hart en je pijn zelf helen.

Je hart en je pijn zelf helen.

Be the healer that you are, but first heal yourself.

Jij bent het namelijk waard dat je hart geheeld wordt, dat je weer verbonden bent met je onvoorwaardelijke liefde. En dat is iets wat je alleen zelf kan doen. Bereid zijn dit proces aan te gaan, zodat jouw liefde weer kan stromen.

Want alleen dan, kan jij met heel je hart van jezelf en vervolgens van iemand anders houden.

Het ego wat zo nu en dan de verleiding niet kan weerstaan om toch even te gaan oordelen of bang te worden, vast te zitten in gedachten, uit het lichaam te vluchten of om medelijden te vragen, worstelt zo met zichzelf.

Keer op keer de tegennatuurlijke beweging maken om niet van angst of pijn weg te lopen, maar om deze vol aan te kijken is niet niks. Het vraagt moed en kracht. Het vraag om deze keuze te maken.

De lessen van het moment zijn die van verandering van oude overlevingspatronen. Die doen pijn.

We mogen gaan zien hoe we reageren op innerlijke pijnen, op zelfafkeuring, op zelfafwijzing, op zelfveroordeling, op faalangsten, op eenzaamheid en daar, te midden van deze innerlijke stormen, toch andere keuzes te durven gaan maken..

Dan kan het zijn dat je opnieuw op de proef wordt gesteld, juist als je sterker gaat worden, of iets krachtigs en groots doet voor het grote geheel. Juist dan word je dikwijls uitgedaagd en enorm op de proef gesteld door interne (wat je nog niet geheeld hebt) of externe tegenkrachten (vanuit het oude bewustzijn/oude denkpatronen van jezelf of anderen die je spiegelen) die je op de proef stellen en je tegenwerken waardoor je werkelijk je kracht gaat voelen en deze bewust moet gaan inzetten, verbonden met je hart. Hoe sterker je wordt, hoe groter je beproevingen worden, ook in de wereld. Dit gaat de rest van je leven door, tot je op een punt uitkomt waar je in een soort neutraliteit komt. Het bijzondere fenomeen van loslaten en doorleven vraagt veel van ons onbewuste ego op weg naar een hoger bewustzijn.

Als je het voor elkaar krijgt je normale verdedigingsmechanisme niet te gebruiken, dan zul je eerst eventjes in een stevige onbalans terecht komen.. om daarna weer echt in balans te komen, losgeweekt van je oude patronen die nu niet meer passen maar ooit je zo dienstbaar waren. Interne veiligheid creëren gebeurt op dat moment.. Daar, in die korte onbalans zit je werkelijke ware gevoel. In het even niet weten moet je wel gaan voelen; je kracht, je zijn, je intuïtie, je grootsheid, je moedigheid. Onderdruk deze niet en laat deze vanuit je licht de wereld inkomen.

Blijf naar binnen gericht met je aandacht, totaal in verbinding met jezelf en voel dát wat geheeld mag worden en ga het elke keer met kleine stapjes aan. Maak het behapbaar.

Je leert op een gegeven moment jezelf te begeleiden in je (oude onverwerkte) verdriet en eenzaamheid. Maar vooral terug in verbinding te komen met de vrijheid die in jou zit, met de verbinding met wie jij in wezen van nature bent. Jouw grootste kostbaarheid, ben jezelf. Je bent het grootste geschenk voor de wereld door helemaal jezelf te mogen zijn, dan kan de wereld zich ook openen en haar ware zelf tonen.

Hoe meer jij jezelf durft toe te wijden aan datgene wat jij je eigen duisternis noemt, hoe meer je deze leert kennen en hoe meer je uit je schaduwdelen komt. Omdat je er klaar voor bent om gezien te worden door jezelf en anderen vanuit je eigen licht, in de grootsheid die je in wezen bent en bestemd bent om te worden wie je bent vanuit je wezen, je ziel, je spirit, je zielsmissie. Hoe meer jij je dit bewust wordt van jezelf, hoe meer anderen dit licht in jou kunnen herkennen en deze zelf ook aan gaan zetten.

En dan stijgt er een geweldige roep op vanuit jouw ziel – de roep van innerlijk vrij zijn.

Je tijd is gekomen om de volgende stap naar jouw grootsheid te volgen.

Dat gaat stap voor stap, het dient zich vanzelf aan. Wees dan zacht voor jezelf en houd vol.

Als je vanuit je hart leeft, leef je op een goede manier voor jezelf en dan ook vanzelf voor anderen. Dat voelen, die eigen ervaring, dat is je kern. Leer te luisteren naar jezelf, wat zijn je behoeftes, wat zijn je verlangens? Geef dit aan jezelf, wat heb je nodig en regel het met de mogelijkheden binnen je bereik. Dat is je cadeau.

Zet dat vooral door, geef niet op en de beloning komt later. Deze beloning is een hoger bewustzijn, onvoorwaardelijke liefde, geen innerlijke pijnen meer en dit is echte vrijheid.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Je hart en je pijn zelf helen.