Voor hooggevoelige vrouwen

Hooggevoeligheid in alle soorten en maten

Hooggevoeligheid in alle soorten en maten

Informatie komt bij een hooggevoelige binnen vanuit diverse bronnen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je als hooggevoelig kind veel informatie door krijgt die je je niet kunt plaatsen, dat dit kan leiden tot onwenselijk gedrag, terugtrekken, agressiviteit, overprikkeling en andere vormen van gedragsproblemen. Hoe ga je als klein kind om met zoveel informatie, gevoelens en emoties die je allemaal oppikt en niet kunt uiten en plaatsen? Dit kan resulteren in een disbalans van de chakra’s en je verliest vaak naarmate je ouder wordt de controle over het herstel hiervan. Dit is niet altijd het geval. Een onbewuste hooggevoelige volwassene hoeft geen disbalans te creëren maar kan zich wel eenzaam, onbegrepen en soms zelfs beperkt voelen; hij of zij kan dan deze emoties en dit gevoel niet zo goed plaatsen.

Een hooggevoelige is gevoelig voor sensaties, prikkels en indrukken. Hij/zij heeft moeite om zichzelf te aarden omdat een hooggevoelige een ‘hoge’ energie heeft. Als je een aura van een hooggevoelige bekijkt, dan ziet deze er dikwijls uit als een trechter als diegene zich niet goed kan of wil gronden. Daar komt dan vaak bij dat diegene dan last heeft van zijn/haar fysieke gesteldheid en soms moeite heeft met taal.

Veel hooggevoelige hebben ook een paranormale aanleg, pikken gemakkelijk emoties, gedachten en gevoelens van andere mensen en soms ook dieren/bomen/planten op. Ze zijn vaak erg creatief met liefde voor kunst, cultuur en muziek. Toch ontwikkelen ze vaak een laag zelfbeeld omdat ze het gevoel hebben niet aan de maatschappelijke eisen, patronen en structuren te kunnen voldoen. Ook gebeurtenissen die verdriet of pijn met zich meedragen kunnen vaak een grote indruk achterlaten en zijn moeilijk te verwerken. Als volwassenen zich langdurig niet kunnen ontladen en daardoor indrukwekkende gebeurtenissen niet kunnen verwerken, kan dat leiden tot verslavingen of een gevoel willen creëren om zichzelf te verdoven, bijvoorbeeld dissociëren.

Ook hebben veel hooggevoelige een combinatie van hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid. Dan zie en voel je veel en is je tempo waarin je je ontwikkeld ook heel hoog. Je processen van bewustwording gaan heel snel, het nadeel hiervan is dat je je snel verveelt en soms op zoek gaat naar nieuwe prikkels. Soms te veel, waar je dan weer van moet ontladen. Het is telkens zoeken naar een soort evenwicht wat bij jou past. Je houdt rekening met wat je gaat doen, vandaag en morgen, hoe hoog je energielevel is en wanneer je moet bijtanken. Dan kan het leven erg aangenaam worden, het is even zoeken wat bij jouw past.

 

Wanneer de gevoeligheid van een hooggevoelige ziel erkend en herkend wordt, vallen alle puzzelstukjes op hun plaats en zal het leerproces starten. De ontwikkeling zal groeien. Een reis zal beginnen. Een reis terug naar de kern, een reis terug naar liefde, een reis terug naar jouzelf.

Bedankt voor het lezen.

Wil jij ook je eigen de leiding terug over je eigen leven en je energie? Wil jij een goede relatie met jezelf, leren hoe je jezelf heelt en daardoor ook goede relaties met anderen opbouwen? Wil jij leren hoe jij in je kracht kunt blijven als hooggevoelige vrouw in elke situatie, omdat jij bewust bent hoe jij op je best kunt zijn en blijven? Wil jij jouw energielevel hoog krijgen en houden, zonder daar al te veel moeite voor te doen? Wil jij uit je overlevingsmechanisme komen en vanuit ontspanning je leven inrichten? Wil jij weten hoe het is om vanuit je hart te gaan leven?

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Hooggevoeligheid in alle soorten en maten