Voor hooggevoelige vrouwen

Van hoofd naar hart.

Van hoofd naar hart.

Herken je dit? Dat je zo je best doet om alles bij elkaar te houden. De controle te houden dat de boel niet in elkaar stort. Dat jij niet in elkaar stort. Eigenlijk ben je dan aan het overleven en is het moeilijk om nog te genieten en zelfs te voelen. Uit angst dat je de pijn gaat voelen heb je alles, vaak onbewust afgesloten. Dan ook je geluks- en vreugdegevoelens. Je weet het, maar je weet niet hoe je dit kunt gaan oplossen voor jezelf. Je doet dit al zo lang, dat je niet beter meer weet. Maar er beginnen wel scheurtjes te ontstaan in dit overleven. Het blijft niet lang meer overeind. En dat is eng. Dat kan ik me voorstellen.

Hoe kom je uit je hoofd naar je hart?

Veel hooggevoelige vrouwen weten niet dat ze hooggevoelig zijn. Dat weten ze niet omdat ze vanuit hun hoofd zijn gaan leven. Dat doen we als we in ons overlevingsmechanisme zijn gaan zitten en daar niet meer uit zijn gestapt. Dat heeft vaak al in je kindertijd of puberteit plaatsgevonden. Dan kon het zijn dat je grote gevoeligheid niet (h)erkend werd in je gezin van herkomst, of het werd ontkend. Dan stopte je het weg. Het kon ook zijn dat je je niet veilig genoeg voelde, omdat een of beide ouders emotioneel afwezig waren, of dat er iets traumatisch is voorgevallen. Dat kan tal van redenen hebben waardoor we als vanzelf, bewust of onbewust ons gevoel hebben afgesloten omdat het te pijnlijk was en dat we daardoor vanuit ons hoofd zijn gaan leven.

Hierdoor hebben we ons met ons overlevingsmechanisme geïdentificeerd; we denken dat we dat zijn. Je leest het goed: we DENKEN dat. Maar dat zijn we niet. Door dat overlevingsmechanisme blijven we adrenaline aanmaken, raken we hormonaal wel eens uit balans als dat te lang duurt en hierdoor raken we totaal verwijderd van ons gevoelsleven en vooral WIE we in WEZEN zijn.

We voelen dan nog wel emoties en denken dat dat ons gevoel is. Maar emoties zijn gevoelens die reageren op situaties van buitenaf. Maar we zijn onze vrouwelijke intuïtie kwijt geraakt en onze zachte kracht. Ook onze bron van innerlijke wijsheid en we weten dat die opgeslagen zit in ons bekken, het tweede chakra, onze levensenergie. Deze afgescheidenheid maakt dat we uit balans zijn geraakt. Dan is het verdomd moeilijk om weer in balans te komen. We proberen dat vanuit ons hoofd te doen. Maar dat gaat niet lukken. We leven dan al vanuit ons hoofd. Ons hoofd kan dit niet voor ons oplossen om uit het hoofd te komen.

Begrijp me niet verkeerd, er is niets mis met het verstand en het ego, zolang het maar voor ons gaat werken en niet tegen ons werkt, wat vaak wel het geval is. Wij zijn zo geïdentificeerd met onze innerlijke criticus en onze saboteur dat we vaak niet meer weten hoe het voelt om in balans te zijn.

We zijn de gevangene van onszelf geworden. Hoe kom je hier in godsnaam weer uit. Dit is precies de reden waarom ik het Vrouwenkracht Jaarprogramma heb geschreven omdat er niet iets was wat zo compleet was en zo gericht hierop wat een hooggevoelige vrouw in een jaar vooruit kon helpen. Ik heb er zelf in mijn eentje met veel vallen en net zoveel opstaan voor gedaan om hieruit te komen en voorgoed. Om te leren leven vanuit mijn hart. Hierdoor moest ik eerst de pijn oplossen die ik daar had weggestopt. Ik hoefde deze pijn niet opnieuw te herleven, maar wel te erkennen en helen. Elke keer dat ik hiertoe bereid was kon ik dichter bij mezelf uitkomen, mijn ware zelf. Mijn hart, mijn ziel. Maar ik moest ook iets gaan doen met al die ikken in mijn hoofd, vooral die innerlijke criticus die zich overal mee bemoeide en mij vooral afwees en zei dat ik niet goed genoeg was. Deze ikken nam ik onder de loep en ging hen opvoeden door nieuwe banen aan te leggen in mijn hersenen, van nieuwe gedachtegangen en gedragspatronen. Ik begon simpel en na een jaar, begon ik al meer de beste versie van mezelf te worden. Hierdoor kwam ik vanzelf meer bij mijn hart. Ook de kwaliteiten die ik had ontwikkeld vanuit mijn overlevingsmechanisme bleven bestaan, maar nu constructief in plaats van destructief.

Ik deed systeemopstellingen en het Werk van Byron Katie om mijn overtuigingen te onderzoeken. Het was hard werken, maar het resultaat werd beloond. Mijn rust kwam terug in mijn leven, zo ook mijn vreugde, levensenergie en geluksgevoelens. Ik wees mezelf niet meer af en daardoor anderen ook veel minder. Ik bouwde een relatie met mezelf op werd mijn eigen beste vriend. Ik steunde mezelf, ik bemoedigde mezelf, ik daagde mezelf uit de lat telkens hoger te leggen. Ik moest weer gaan leven in plaats van overleven. Ik kan je vertellen dat dat echt heel anders voelt. Mijn gevoelens kwamen weer terug en ik leerde ze kennen en wat ze betekenden en wat ik er mee kon doen. Je kunt deze gevoelens, je intuïtie zover ontwikkelen zoals jezelf zou willen, als je er maar aandacht aan besteed en leert herkennen.

tips

 1. Sta af en toe even stil bij jezelf en let op je ademhaling.
 2. Plan elke dag ruimte en tijd in waar je even alleen kan zijn.
 3. Mediteer 2 x per dag, al is het 5 minuten.
 4. Hang post-its overal in huis met complimenten over jezelf.
 5. Als je in de spiegel kijkt, lach dan even tegen jezelf.
 6. Trek elke dag iets moois aan en en besteed meer aandacht aan je uiterlijk, dat werkt door in lief zijn voor jezelf.
 7. Glimlach minstens 1 x per dag tegen een vreemde en zie de uitwerking.
 8. Leg je hand op je hart als je bang bent, en stel jezelf gerust.
 9. Zeg wat vaker nee, tegen een ander en ja tegen jezelf.
 10. Doe elke week iets waar je hart een sprongetje van maakt.
 11. Leg je hand op je hart en je onderbuik en adem daar naartoe om deze gebieden met elkaar te verbinden.
 12. Zing.
 13. Wees creatief, plan daar tijd voor in.
 14. Spreek met niemand af, waar je geen zin in hebt. Zeg gewoon: Ik heb geen zin vandaag.
 15. Laat de activiteiten los, die je niet dienen.
 16. Zet negatieve overtuigingen om naar positieve, doe dat direct.
 17. Glimlach vaker, ook als je alleen bent, je gemoedstoestand verandert onmiddellijk.
 18. Ga zoveel mogelijk de natuur in om te ontladen en op te laden zodat je jezelf weer voelt.
 19. Zet de wifi uit als je hem niet nodig hebt.
 20. Ga via douchen de energie van een ander afspoelen die je hebt geabsorbeerd.

Wil jij ook je eigen de leiding terug over je eigen leven en je energie? Wil jij een goede relatie met jezelf, leren hoe je jezelf heelt en daardoor ook goede relaties met anderen opbouwen? Wil jij leren hoe jij in je kracht kunt blijven als hooggevoelige vrouw in elke situatie, omdat jij bewust bent hoe jij op je best kunt zijn en blijven? Wil jij jouw energielevel hoog krijgen en houden, zonder daar al te veel moeite voor te doen? Wil jij uit je overlevingsmechanisme komen en vanuit ontspanning je leven inrichten? Wil jij weten hoe het is om vanuit je hart te gaan leven?

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Van hoofd naar hart.