Voor hooggevoelige vrouwen

De diepere betekenis van overgave

De diepere betekenis van overgave

We leven in een wereld waarin alles voortdurend verandert en niets ook maar enig moment hetzelfde blijft. Situaties veranderen, dromen veranderen, overtuigingen veranderen en gedachten veranderen iedere seconde. En volgens natuurkundigen is zelfs materie niets anders dan beweging en dus veranderlijk.

Dit is een gegeven waar we veel vertrouwen aan kunnen ontlenen. Het kan een fijn vooruitzicht zijn dat elke dag weer nieuw en fris is, vol ongekende mogelijkheden. Dat ieder moment weer verrassend anders kan zijn. In de praktijk blijkt het omgekeerde het geval. We zijn ons continu aan het verzetten tegen die veranderlijkheid. Verliefdheden mogen niet voorbijgaan, een verworven status moet onaangetast blijven, wie dichtbij ons staat mag zich niet verwijderen, roem moet blijven, geluk moet eeuwig duren, overtuigingen mogen niet veranderen, en laat ons lijf in godsnaam jong blijven.

Krampachtig beschermen we dat wat we aangenaam vinden en net zo krampachtig proberen we het onaangename buiten de deur te houden. Een zeer vermoeiende en ook pijnlijke bezigheid. Want wat we in feite doen is ons verzetten tegen de volheid van het leven zoals het aan ons verschijnt. Eigenlijk willen we slechts een mager deel en verkeren we in de illusie dat we juist voor rijkdom gaan. Materiële of immateriële rijkdom, dat doet er niet toe. Het patroon van beheersen is hetzelfde. En even vermoeiend.

Ook het volgen van een spiritueel pad, kan een poging zijn om te willen ontsnappen aan die veranderlijkheid van het leven. Een zoektocht naar een plek die helemaal goed is. De belofte van het paradijs op aarde. Het bezoeken van retraites, workshops en spirituele trainingen kunnen bijzondere ervaringen geven die als een doorbraak en/of verlichting aanvoelen en nog lange tijd nagloeien, maar heel vaak komt er toch weer die terugslag. Dat vinden we onaangenaam en hup, de volgende workshop is alweer geboekt.

Wat betekent overgave nu eigenlijk? Overgave leert je iedere situatie, aangenaam of onaangenaam, te respecteren als een uiting van dat goddelijke wat zich manifesteert. Maar ook iedere relatie tussen jou en de ander. Je leert diep te ontspannen in de werkelijkheid zoals die zich aan jou mag ontvouwen, zonder er ook maar enig moment aan te willen sleutelen. Dat brengt een ongekende vreugde en lichtheid in je bestaan. Nu is ons hoofd daar het niet altijd zo mee eens. Dit vereist wel oefening en is voor gevorderden.

Overgave aan bijvoorbeeld de goddelijke intelligentie van de natuur, betekent overigens niet een apathisch toekijken of je overgeven aan een God (of het Goddelijke, universum of hoe je het noemen wilt) die alles regelt. In de overgave ben je alert en aanwezig en volg je je natuurlijke impulsen tot actie en handelen, wat iets heel anders is dan geforceerd aan het leven willen sleutelen tegen de natuurlijke stroom in. Je komt wel in beweging als iets klopt of goed voelt. Vaak doe je dat heel snel. Als een impuls. Op deze momenten grijpt je ziel in. Je hoofd heeft niet zoveel verstand van dit soort zaken ;-). Volg altijd je hart hierin, die weet wat klopt.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

De diepere betekenis van overgave