Voor hooggevoelige vrouwen

Hoe zorg je als hooggevoelige vrouw beter voor je energie?

Hoe zorg je als hooggevoelige vrouw beter voor je energie?

 

Ben jij ook vaak zo moe als je even boodschappen hebt gedaan? Of als je lekker zit te eten in een restaurant? Of als je door de stad loopt? Als hooggevoelige voelt dit vaak niet prettig of het voelt als een straf. De drukte (prikkels) kan overweldigend aanvoelen. Je bent dan helemaal kapot!

Hoe komt dat?

Dat komt omdat jij als hooggevoelige vrouw (ook mannen natuurlijk) een ander zenuwstelsel hebt, waardoor jij prikkels van buitenaf veel intenser beleeft, ze komen dieper binnen lijkt wel en het duurt ook langer voordat jij het verwerkt hebt. Als jij je er (nog) niet bewust van bent hoe jij je hiervoor energetisch kunt beschermen, kun je hier zoveel last van hebben! Dit kan echt leiden tot chronische oververmoeidheid, angststoornissen, depressies en burn-outs. Je betrekt het vaak op jezelf, je zelfvertrouwen gaat eraan en je sluit je op een gegeven moment helemaal af van de wereld en het sociale leven. Je doet dan alleen nog maar wat je moet doen. Ik spreek zelf uit ervaring, in het verleden ben ik hier zelf ook allemaal stevig tegen aan gelopen. Het was voort durend roeien met de riemen die ik had tot ik oefeningen voor mezelf ging ontwikkelen. Ik ging aan de slag met mijn mind-set en leerde mezelf opnieuw te programmeren.

Ik wil je in dit artikel leren hoe  je je eigen energie kunt behouden, ook bij grote evenementen of (familie) bijeenkomsten! Maar ook in de supermarkt 😉


Hoe kun je ineens energie laten weg lekken?

Het ‘weg-lekken’ van de energie heeft te maken met de energie in onze aura. In je aura zit je zogenaamde ‘levensenergie’, waardoor je je goed voelt en optimaal kunt functioneren. Als die energie weglekt of vervuild raakt dan merk je dit direct; je wordt moe of voelt dat je niet meer lekker in je vel zit. Dat kan zich binnen of buiten je lichaam afspelen.

Nu is het zo dat iedereen onbewust energie uitwisselt. Het zou mooi zijn als we dat allemaal eens zouden kunnen zien! Sommigen mensen hebben de gave om het te zien. Soms zie je het ook bij dieren. Als je er over nadenkt, weet je het ook wel, want hoe voel je je als je een dikke knuffel van een geliefde of vriend krijgt? Of als je met iemand praat die verdrietig is? Je merkt dan dat je meegaat in het gevoel, ofwel je energie gaat mee op het niveau van de energie van de ander. Nu is het de kunst om voor een deel in jezelf te blijven, en de andere helft bij de ander te zijn met je aandacht, liefde en energie. Geef je teveel ineens van jezelf weg, dan kun je gelijk klachten krijgen, zoals hoofdpijn of je niet lekker voelen of doodmoe zijn.

Op het moment dat je iemand knuffelt, geef je energie weg én krijg je energie terug. Op het moment dat je echter met iemand praat die verdrietig is dan zul je vooral energie weggeven. Geen probleem, mits het niet te vaak of te lang gebeurt! Adem dan ook diep in en kom ook weer terug bij jezelf, in je eigen energie.

Nu is het ook zo dat sommige mensen onbewust energie van anderen afnemen, zelfs al praten ze niet met elkaar of kennen ze elkaar niet eens! Zo gebeurt dat geregeld op het schoolplein of in een drukke supermarkt of winkelstraat. Deze mensen hebben niet goed geleerd hoe zij dit zelf kunnen doen, zichzelf kunnen opladen en hebben daarvoor andere mensen nodig. Dit zijn veelal mensen die vanuit hun hoofd leven, totaal uit verbinding met hun emotionele en/of fysieke lichaam. Dat is ook heel heftig voor die persoon, dat is ook vrij pijnlijk. Je zou het die ander ook kunnen leren of erop wijzen dat zij dat ook kunnen leren om wel bij zichzelf te blijven.


Hoe kun je er nu voor zorgen dat je je energie behoudt?

tips

1. Bescherm jezelf altijd.
Je kunt jezelf beschermen tegen energie-aftapping door te visualiseren. Stel je voor dat je een ei met geel/wit kristalhelder licht om je heen hebt. Vanaf zo’n 100 cm boven je hoofd tot 100 cm onder je voeten en links en rechts de breedte van je uitgestrekte armen. Stel je voor dat de ‘wanden’ van het ei donkerder geel zijn, bijna goud van kleur, maar dan transparant. Dat is jouw ruimte en jouw energie blijft binnen dat ei, niemand kan jouw energie meer afnemen! Maar door die transparantie kun jij nog wel in verbinding staan met de buitenwereld en deze voelen, terwijl je toch bij je eigen energielichaam kunt blijven. Je verlaat jezelf niet meer.

2. Luister regelmatig naar je intuïtie.
Op het moment dat je met iemand praat en je luistert goed naar je intuïtie dan weet je of het goed voor jou is om door te praten met diegene of dat het beter is om afstand van hem of haar te nemen. Voelt het niet goed dan kun je erop rekenen dat je energie kwijtraakt. Probeer dan afstand van deze persoon te nemen. Zo ook in een telefoongesprek, of als je ergens koffie drinkt of in de trein zit, en je zit bij iemand in de buurt waar je onrustig van wordt, ga gerust ergens anders zitten. Zo zit ik zelf bij drukke evenementen heel bewust aan de zijkant aan het uiteinde van de rij. Dit kost mij het minste energie. Ik kijk ook altijd wie er naast en voor me zit.

3. Leef gezond.
Je aura is een weerspiegeling van je lichaam. Voel je je goed en lekker in je vel dan zul je een sterke aura hebben. Zit je niet lekker in je vel dan is je aura zwakker en ben je bevattelijker voor energie-aftapping. Het is daarom belangrijk om gezond te leven. Probeer gezond te eten, geen suiker, het liefst onbespoten, geen vlees tenzij bio, drink alcohol met mate, rook niet en gebruik geen drugs. Op die manier hou je je aura sterk en behoud je eenvoudiger je levensenergie. Hiermee verhoog je je trilling en kun je gemakkelijker groeien en ontwikkelen.

4. Ontspan geregeld.
Het liefste elke dag. Plan elke dag een uur of half uur in om je te ontspannen. Wat ook helpt, is dat je 3 x per dag je lichaam laat liggen. Dan ontspan je op een hele diepe manier. Een kleine powernap na de lunch van 10 minuten werkt ook fantastisch. Manieren om te ontspannen zijn mediteren, maar ook het luisteren naar rustgevende muziek of het lezen van een inspirerend tijdschrift helpt je om te ontspannen, in bad gaan en een douche nemen als je ‘vol’ zit. Wandelen in de natuur, vooral waar het heel groen is, werkt goed. Het ontspant de hersenen.  Maar ook goed gronden en zeggen: Moeder Aarde, wil je alle zware energie die ik heb opgepikt van anderen en zelf mag loslaten, afvoeren zodat deze energie omgezet kan worden in bruikbare energie en wil je dit doen op de automatische piloot? Bijkomend voordeel vanuit ontspanning is dat je op dat moment weer je kanaal open kan zetten voor inspiratie vanuit het universum en je ziel.

Wat levert het je op?

  • meer energie
  • een vrolijke uitstraling
  • een gelukkig gevoel
  • ontspannen leven,
  • balans tussen iets doen en niets doen
  • meer contact met jezelf, je wezen, minder in je hoofd
  • Je kunt meer hebben waardoor je meer leuke dingen kunt doen
  • meer kunnen genieten

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Hoe zorg je als hooggevoelige vrouw beter voor je energie?