Voor hooggevoelige vrouwen

Wat doet angst met je?

Wat doet angst met je?

Ieder van ons kent wel angsten. Natuurlijk is dat vervelend, de meeste mensen zijn daar niet trots op. Het beperkt je leven, maar vooral je levenslust en je ondermijnt hierdoor je innerlijke kracht. Het ergste is, dat we het zelf doen, maar we hebben dit vaak niet door, omdat het een gewoonte- patroon is geworden. De op angst gebaseerde delen van je persoonlijkheid zijn geen belemmeringen, ze zijn niet je vijand. Ze vormen juist de weg naar een groter zelfbewustzijn.


En natuurlijk zijn er angsten waar een goede reden voor is. Uitkijken voor je de straat oversteekt, omdat je anders wordt aangereden. Dat noemen we positieve angst. Maar veel mensen hebben ook angstgevoelens zoals ‘Ik ben bang voor de vrouw of die man, omdat ik bang ben om te worden afgewezen.’ Dat is negatieve angst, omdat dit te veel impact heeft op jou en deze keuzes die je maakt in je leven. Laat deze angsten je niet verlammen door gedachtegangen die in de basis ongegrond zijn.
Als je je verbindt met je hart, spreek je positieve emoties aan die een positief effect hebben, zowel op je gemoedstoestand als op je lichaam.Als iemand je ten onrechte van iets beschuldigt, voel je jezelf vaak slachtoffer, maar ook boos en vernederd. Het goede nieuws is dat je het zelf in de hand hebt hoe je met die boosheid omgaat door er op dat moment bewust voor te kiezen om je persoonlijkheid af te stemmen op je hart en je ziel. Voordat je contact maakt met je hart om je boosheid te laten oplossen in liefde, doe je er goed aan om je boosheid onder ogen te zien en te herkennen als een impuls van een angstig deel van je persoonlijkheid. Op dat moment ervaar je een innerlijke strijd, vertrouw dan op je hart, je intuïtie. Zie je boosheid en je angsten als steeds terugkerende delen in jezelf, die je de kans geven om verder te groeien.

Bedenk positieve manieren waarop je naar je situatie kunt kijken. Dan groeit de kans dat je meer mogelijkheden leert zien, die je anders over het hoofd zou hebben gezien.
Als je kiest voor een liefdevolle manier van kijken naar situaties en andere mensen, laat je die energie in je hart groeien.

Maar hoe doe je dat? Je kunt jezelf op zo’n moment een aantal vragen stellen. Misschien kun je dan je antwoorden op papier zetten om zo meer inzicht te krijgen in jouw denkprocessen.
Adem, voordat je jezelf deze vragen stelt, driemaal aandachtig in en uit, zodat je in het NU komt.

Richt je aandacht op positieve gedachten en gebeurtenissen, dat is de manier. Je hoeft pijnlijke gevoelens of oordelende gedachten niet jouw leven en gevoel te laten bepalen. Ze hoeven ook je handelen niet te bepalen. Weet hoe vaker je jezelf hierin traint, des te meer deze delen van je persoonlijkheid hun macht over jou gaan verliezen. Je voelt ze dan nog wel, maar zij bepalen niet meer je leven en en je keuzes. Het is een andere mindset, een andere denkwijze. In het jaarprogramma werken we met bepaalde ‘ikken’ die dan de leiding nemen over je leven, als je hier inzicht in krijgt, ben je ook in staat deze permanent zelf te veranderen. Het is geen trucje, je legt simpelweg nieuwe hersenbanen aan.

Negatieve emoties zullen je pad blijven kruisen, ook als je in verbinding staat met je innerlijke kracht vanuit je hart. Waar het om gaat is dat zij niet meer het voortouw nemen, je gevoel, je gedachten en je leven beheersen. Je gaat er dan heel anders mee om. Dat is een keuze die je zelf iedere keer weer kunt maken als je hebt geleerd hoe je dat moet doen.

tips

 1. Handel vanuit authentieke kracht.

 2. Weet dat een ander persoon nooit iets met jouw boosheid of angst te maken heeft.

 3. Alles heeft met je eigen keuze te maken: Je gedachtegang en je gevoelens.

 4. Neem de controle over jouw eigen leven terug en train jezelf hierin.

 5. Dit duurt een leven lang, je zult gaan ervaren dat dit een van de grootste sleutels is om je innerlijke kracht te versterken.
  Als je persoonlijkheid volledig in overeenstemming is met je hart en je ziel, kun je beter naar de stem van je eigen hart luisteren, ook op het moment dat een negatieve gedachtegang of emotie je dreigt te overheersen.

Dan is er ook nog de ANGST om VERLATEN te worden.


Je kunt alleen maar angst hebben voor iets als er een aansluitingspunt in jezelf leeft. Het is een soort magneet die hetzelfde blijft aantrekken. In het geval van de angst om verlaten te worden kan je dit alleen maar voelen als er al een vorm van verlating in jezelf leeft. Bij de meeste mensen is die magneet nog actief in hun lichaam. Om de eenvoudige reden dat ze ZICHZELF verlaten hebben.

Elk puntje in je leven waarbij jij niet in je eigen kracht staat = een verlaten van jezelf. Enkel als we innerlijk vervuld zijn, vol licht en kracht, is er geen plaats meer voor angst. Angst is altijd een ontkrachting van jezelf. De dag dat je begrijpt dat je jezelf verlaten en verloren hebt, zul je thuiskomen en dan kan niemand je nog verlaten, want als je thuiskomt in jezelf heb je niemand meer NODIG, dan is er geen angst meer voor afwijzing dan is er ZIJN.

Zolang jij jezelf verlaat, blijft je angst om verlaten te worden actief omdat je je al verlaten voelt. Als je thuiskomt bij jezelf is elke relatie een pure verrijking en beleving en is er geen angst meer maar aanvaarden van het proces. Moeten sommige relaties eindigen, dan is er geen conflict meer, omdat je altijd terug op jezelf kan terugvallen.

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

5 Comments

 • Tip 1: Handel vanuit authentieke kracht.
  Maar die heb je dan toch niet? Dat is nu juist het probleem.
  Tip 2: Een ander heeft nooit iets met jouw boosheid of angst te maken.
  Het is idd hoe je omgaat met wat een ander doet. Maar om nu te zeggen dat de ander er niets mee te maken heeft dat hij zij kwetst/liegt/kleineert enz gaat me te ver. Je mag van een ander vragen dat hij of zij dat niet doet. Of wegwezen bij deze persoon. Een mens is geen robot.

  • Hoi José,
   Ik zal zo goed mogelijk proberen te antwoorden op je vraag.

   Tip 1: Wie zegt dat iemand geen authentieke kracht bezit? Is dit geen aanname? Ik denk wel degelijk dat iedereen dit kan en heeft. Maar of iemand er naar leeft is ten tweede.

   Tip 2: (Een ander heeft nooit iets met jouw boosheid of angst te maken.
   Het is idd hoe je omgaat met wat een ander doet. Maar om nu te zeggen dat de ander er niets mee te maken heeft dat hij zij kwetst/liegt/kleineert enz gaat me te ver. Je mag van een ander vragen dat hij of zij dat niet doet. Of wegwezen bij deze persoon. Een mens is geen robot.)
   * Ik denk dat je hier 2 dingen door elkaar haalt. Een ander heeft nooit iets met JOUW boosheid of angst te maken. Als jij boos bent of bang, zitten deze gevoelens in jou! Iemand anders triggert deze emoties. (tenzij je echt in levensgevaar bent, is het een natuurlijke reactie vanuit je hersenen en je lichaam).
   Wat een ander doet, heeft altijd iets met de ander te maken, niet met jou. Dat is de zaak van de ander. Wanneer een ander kwetst, kleineert of liegt zegt dat ook iets over de ander. Ook hoeveel respect een ander voor jou heeft, maar vooral of jij dit toelaat. Dan heb je het over zelfrespect en grenzen stellen. Als jij dit toestaat, ga jij erin mee en wordt en zogezegd ook van jou. Je mag idd vragen aan de ander dit niet te doen, anders moet je idd wegwezen. Maar de gevoelens en emoties rondom dit proces zijn altijd van jou. Er zijn ook mensen die zichzelf zover hebben ontwikkeld, dat het niet meer raakt, als iemand liegt of kwetst. Maar zij maken dan ook een beslissing hier niet meer te verbonden willen zijn.
   Ik hoop dat ik het heb kunnen verduidelijken voor je.
   Hartegroet Tamara

 • War doe je dan met mensen die je innerlijk klein gemaakt hebben, zomaar blijven liefhebben en aanvaarden, en voor jezelf dan in liefde blijven kijken naar de ander … kweet het niet , kzal je wel verkeerd begrijpen.
  Niet boos zijn en angstig zijn als iemand je echt pijn doet…is toch ook weg van je eigen ziel?
  Je kan het jaren volhouden maar eens krakt het, en dan sta je er … alleen met jezelf … die je niet meer lief hebt … omdat je de ander teveel lief hebt gehad en je angst en boosheid hebt opzij geschoven voor positieve gedachten …

  • Hoi Elke,
   Ook hier ben jezelf bij geweest. Je had dit op dat moment vast niet door en raakt verstrikt in een web. Maar op het moment dat je je positieve gedachten opzij schoof ben je je daar altijd wel even bewust van geweest, en doch heb je deze keuze gemaakt om mee te gaan in angst en boosheid. Dit is erg pijnlijk vaak om dit later opnieuw te ontdekken, maar het kan er ook voor zorgen dat je weer opstaat. Gaat staan voor jezelf, nieuwe paden gaat bewandelen, juist door die knak. Deze knak heb ik zelf meerdere malen ervaren en het heeft me juist gebracht waar ik nu sta. Maar als je nu blijft ‘liggen’, dan gaat het alleen maar zwaarder worden en is het veel moeilijker om nog op te staan, ook in de toekomst.
   Ik wens je veel wijsheid en kracht op je pad om te gaan leven voor jezelf.
   Liefs Tamara

Comments are closed.

Wat doet angst met je?