Voor hooggevoelige vrouwen

Hoe versterk je je innerlijke licht?

Hoe versterk je je innerlijke licht?

Herken je dit, je zit lekker in je vel, je voelt de liefde van binnen stromen, je voelt je in balans, alles gaat goed. Helemaal happy en tevreden. Je voelt je rustig. Je straalt van energie. Je geeft bijna licht af, zo positief sta jij op dit moment in je leven. Dat hebben we allemaal wel eens met momenten, toch?

Dan ga je naar buiten en dan word je bijna onmiddellijk geconfronteerd met iemand die zich niet zoals jij voelt, maar boos op zichzelf en de wereld, en diegene zal het niet nalaten dat ook te uiten naar jou!

Weg is je licht, je bent gelijk van slag. Je begrijpt onmiddellijk dat de ander in haar of zijn donkere stuk zit. En diegene doet er nu alles aan om jou daar ook te krijgen.

Waarom zul je je afvragen? Omdat jij jouw licht uitstraalt. Doordat jij jouw licht uitstraalt confronteer jij op een onbewuste laag waar de ander zit. Als de ander in zijn of haar donkerte zit, doet het vreselijk pijn voor diegene om jou in jouw liefde en licht te zien. Dat is het ego. Dat wil graag niet met deze gevoelens geconfronteerd worden, dus wat doet het? Het haalt alles uit de kast om jou in hetzelfde donkere stuk te brengen, en meestal lukt dat nog ook bij hooggevoeligen door hun groot empathisch vermogen! Diegene wil jou onbewust daar brengen, want dan voelt zij/hij zich minder ellendig omdat jij daar wel staat te stralen en zij/hij niet! Dat betekent eigenlijk alleen maar werk aan de winkel voor de ander, maar meestal hebben mensen daar helemaal geen zin in om zich verantwoordelijk te voelen voor hun eigen geluk(sgevoel). Het is zo gemakkelijk om alles om je heen de schuld te geven, behalve jezelf!

Daar sta je dan! Weg licht, weg fijn gevoel, weg balans, weg je gevoel van tevredenheid, je bent weer terug bij af, alleen nog wat erger. Je bent boos! Verontwaardigd! En jezelf weer kwijt en daardoor ook nog eens heel verdrietig waardoor je een dikke kans hebt je opnieuw te identificeren met je slachtofferrol! Maar hoe kom je daar dan weer uit?

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je dit proces door hebt. Als jij in staat bent je zo nu en dan zo goed te voelen, je eigen licht naar buiten te laten stralen, ben je al een heel eind. Nu nog daarin blijven! Je moet ervoor zorgen dat je door krijgt dat een ander dit doet uit (onbewust) eigenbelang. En dat het niets persoonlijks is naar jou toe. Dus blijf in je eigen energieveld zitten. Probeer van een afstandje naar dit (theater)stuk te kijken, betrek dit niet op jezelf en zie dat dit de worsteling is van die ander, die jij waarschijnlijk al te goed herkent.

‘Adem in je hart’ en voel compassie en blijf in je licht staan. Mocht de ander te veel uit de kast gaan halen, draai om en loop weg. Verbind je niet met de ander door iets negatiefs te zeggen, maar communiceer duidelijk, dat dit niets met jou te maken heeft en je wenst de ander op een vriendelijke manier op jouw grenzen en je zegt dat je nu weg gaat en je graag wel in contact wilt hebben om over dingen te praten als de ander respectvoller met jou omgaat. Het effect hiervan zal zijn dat de ander best wel hier van zal schrikken, en dat deze reactie net genoeg is om weer vanuit het bewustzijn na te gaan denken, vanuit het volwassen stuk waar diegene zelf mee bezig is, juist omdat jij zo redelijk bent gebleven. De energie en verwijten niet hebt overgenomen, maar bij de ander hebt gelaten. Hierdoor kan de ander het zelf weer oppakken en de verantwoordelijkheid nemen over haar/zijn deel. En zo start het leerproces van anderen die zich te vaak identificeren met het donkere deel in zichzelf waardoor zij door jouw reactie zelf ervaren dat je er voor kunt kiezen in je eigen licht te blijven. Hierdoor ontdekken ze eigenlijk wie zij in wezen zijn, ook liefde… net als jij (zonder zweverig te doen, dit is juist heel aards!)

Kort samengevat:
Als jij iemand bent die straalt dan voelen sommige mensen zich bedreigd door jouw licht en ervaren dat daardoor alsof ze in jouw schaduw staan. Ze kunnen hierop reageren door jou aan te vallen of zich van jou terug te trekken. Het gaat erom hoe jij hierop reageert, dat is de sleutel tot vooruitgang. Hou jij je bewust in en doe je je kleiner voor dan je bent om de relatie met deze medemens in stand te houden? Of blijf je bij jezelf, je ware authentieke ik en blijf je je heldere licht uitstralen? Het zijn de onzekerheden van de ander die zorgen voor deze reactie op jou, dan is het juíst belangrijk dat je licht fel blijft schijnen.

Blijf trouw aan jezelf, zelfs als je je eenzaam voelt. Het zal niet lang duren voordat het licht overal doordringt en je gelijkgestemden vindt. Velen zijn met jou bezig hun licht te laten schijnen. En weet je wat het is, als je dat lukt, groeit er iets bijzonders in jouw uitstraling, waardoor het steeds gemakkelijker wordt om dit te blijven doen, het staat dan gewoon ààn!

Laat degenen los die zich door jouw licht bedreigd voelen. De machteloosheid die zij voelen is een onderdeel van de lessen van hun ziel. Jij kwam hier om jouw leven op een bepaalde manier te leiden, volgens jouw zielenopdracht, net als zij. Op een gegeven moment kun je er zelfs voor zorgen dat de mensen opnieuw hun eigen licht gaan schijnen, degenen die in het donker zaten kunnen door middel van jouw krachtige licht, ook de weg terug vinden naar die van hen.

Want in ons allemaal zit het, je moet je soms weer even herinneren waar de lichtschakelaar ook al weer zat!

 • Zorg dat je je energetisch goed beschermt.
 • Wees bewust van je licht, adem deze bij elke adem in en versterk deze met je intentie.
 • Laat de woede en frustratie van anderen via je gronding via de aarde goed afvoeren.
 • Blijf in jezelf je eigen naam noemen, zodat je in je eigen energieveld blijft, en zo het mijn en dein leert onderscheiden.
 • Maak het niet persoonlijk.
 • Vertrouw op jezelf, dat je meer aan kunt dan je denkt.
 • Laat je innerlijke kracht groeien, door elke situatie als een training te zien, waarin je leert steeds beter hierin te worden.
 • Wees bewust van het licht wat je uit straalt en versterk dit bewust met je aandacht, juist als er iemand in je buurt is die in het ‘donker’ zit en jou daar ook (onbewust) wilt krijgen.
 • Til je energieniveau naar een hoger level.
 • Wees zuinig op je licht, je hebt er maar een bepaalde hoeveelheid van, geef het niet zomaar weg en laat je ook niet zomaar aftappen. Dit is je levenskracht, je levensenergie. Je bent zelf verantwoordelijk hiervoor. Het is niet onbeperkt, wees er alleen voor jezelf niet zuinig mee! Maar geef het niet zomaar weg aan anderen, zodat jij je weer uitgeput en leeg voelt.
 • Als iemand zo blijft, laat degenen dan ook los uit liefde. Je wilt immers niet dat jij je bewust laat vernietigen keer op keer.
 • Blijf trouw aan je zelf en je intuïtie.
 • Zoek gelijkgestemden op, mensen die jouw licht niet bedreigend vinden, maar ook volop blijven schijnen.
 • Leg je hand op je hart en adem zo vaak als je kan vanuit je hart, plant daar de woorden: Liefde, Heling en Dankbaarheid in.
 • Geef op tijd je grenzen aan, jij moet het met jouw lichaam, energie, spirit, gevoelens en gedachten doen in jouw leven, zorg daar goed voor. Blijf zo positief mogelijk en geef nooit, nooit maar dan ook nooit op!

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

41 Comments

 • Dank je wel voor de mooie tekst. Eindelijk een verslag over hoe ik het zie en vooral ervaar.

  Xx marion

  • Dit is nu precies waar ik af en toe mee worstel, bedankt voor de sleutel, ik ga nog dichterbij mezelf staan, knuf

 • Dank je wel voor je mailtje en kwam even goed binnen. Ik heb al jaren in vriendin waar ik koffie mee drink. Ik voelde me op die dagen niet altijd goed vanwege veel verdriet en een burnout, steeds haalde zij mij naar beneden. Ik zei niks en wilde niet boos worden, 2 weken geleden gebeurde het weer. Toen ze weg ging was, was ik zo depri terwijl ik mezelf heel goed voelde voor ze kwam. Ik was trots op mezelf dat ik 3 dagen gewerkt had en voelde dat ik het leven weer aan kon. Toen ze weg was, heb er een dag over nagedacht en haar laten weten dat ik er niet meer zal zijn voor koffie. Ik kreeg een duimpje als reactie. Toen wist ik genoeg en heb het nu ook mogen lezen via jou blog. Ik voelde me gisteren heerlijk in het licht en wil dat zo houden. Lieve groet xxxx

  • Erg herkenbaar Adrie en heel knap van je. Zelf zit ik helaas ook in een burn-out en doe nog heel veel, omdat ik nogal veel regelzaken heb die ik niet uit handen kan geven i.v.m. de complexiteit. Omdat ik ook veel rust nodig heb neem ik deze zoveel mogelijk.

   Omdat ik een beetje in een isolement raakte heeft iemand mij eruit gehaald en mij meegenomen naar een festival. En dat deed mij goed al ging ik er moe heen maar kwam met energie terug. Nou dit werd mij gelijk verweten door de vriendin van mijn ex. Omdat ik gevraagd had of de kinderen bij hem mochten blijven gunde ze mij het leuke uitje niet. Jammer dat mensen zo zijn. Dus ik ben ook bezig al het donkerte te laten verdwijnen uit mijn leven al is het soms moeilijk. Sommige zijn heel erg donker. Die kan je gewoonweg niet helpen met het licht dat wij uit (kunnen) stralen.

 • Dank je wel, nu begrijp ik waarom mijn dochter plotseling zo negatief kan doen. Het is haar donkere stuk dat zichtbaar wordt als ik straal. Ik begreep het niet, in een eerder stadium heb ik ervaren dat mijn groei en kracht haar versterkte, dat ze meeliftte en dat er ruimte ontstond voor groei, ook bij haar! Nu lijkt het haar juist te verzwakken. Ze kan mijn groei en kracht soms niet meer aanzien. De kunst voor mij is om mezelf nu niet aan te passen maar in mijn kracht te blijven…al is er mijn angst dat zij daardoor nóg kleiner wordt…als je me begrijpt. Zij leek namelijk ook te groeien als ik het soms niet meer zag zitten, dan liet ze zien dat ze sterk was en leek het alsof haar licht feller kon schijnen. Maar het zal toch niet de bedoeling zijn dat ze alleen kan groeien als ik klein ben? Ik zou graag zien dat zij groeit met mijn licht, dat we sámen groeien!!!
  Dankjewel voor het heldere stuk en voor je tips! Liefs

   • Zelfde levenslessen tussen mijn dochter en ik…

    Angst om te moeten toezien hoe afgewezen, eenzaam en onbegrepen ze zich voelen als ik durf kiezen om in mijn eigen kracht te blijven staan.
    Vertrouwen te leren hebben dat dit nog de enige manier zal zijn om elkaar opnieuw te mogen treffen in datzelfde licht.
    Het was moeizaam haar te voelen wegglijden en te ” vechten” om haar bij me te houden. Einde van de rit ging zij gaan lopen met al mijn energie en bleef ik uitgeput, verdrietig en radeloos achter.
    Keerpunt … Loslaten in liefde en geduldig wachten in mijn eigen licht tot ze zelf kan delen.

   • Jouw reactie is precies hoe ik het voelde☺fijn om te lezen. Ik ken (nog) weinig gelijk gestemden.

 • Zo treffend en mooi geschreven,Dank je! Ga dit toepassen. , helemaal op mij van toepassing. …
  Schone on you crazy Diamond! !! ❤

 • Wat een mooie tekst, zo duidelijk en liefdevol verwoord en zo herkenbaar. Ik voel me op het moment helemaal leeg gezogen en zwak….mijn relatie is al sinds een aantal maanden over en ik voelde mezelf weer sterker en fijner in het leven komen te staan…totdat ik in contact kwam met de oudjes in de buurt…gezellig koffie drinken en een praatje maken zal de mensjes wel goed doen dacht ik. In plaats van een gezellig praatje kreeg ik een wolk van klachten en negatieviteit over me heen, ik begrijp ze heel goed….maar ik schrok ervan wat het met me deed.. Ik werd totaal leeggezogen..toen ik thuis kwam zat er geen energie meer in me en ben ik op de bank gaan liggen van vermoeidheid.
  Nu weet ik waardoor het komt, dank je wel voor je uitleg en lieve woorden ????????????

 • Zo mooi verwoord, helder en herkenbaar. Ik herken dat stuk zo, ook tussen mij en mijn zoon en soms mijn man naar mij ook.. Ze konden me echt leegzuigen. Ik ben inmiddels gegroeid, kan steeds beter mijn grenzen aangeven. Mijn licht is van mij en dat deel ik vanuit liefde en compassie wanneer het voor mij goed voelt en met wie het voor mij goed voelt. lieve groet.

 • Wat een prachtig herkenningsteken. Woord voor woord overkomt me dit vaak. Vorige week stuurde ik een kaartje naar een jarige waarop vreselijk negatief werd gereageerd. Ik heb kennelijk het proces door welke jij boven beschrijft. Het duurde even, mijn verontwaardiging. Ik heb me omgekeerd en mezelf weer in het positieve licht gezet. Wonderbaarlijk genoeg lukte het me. Wat een fantastische ervaring èn reactie van mezelf! Ik ben trots op mezelf! Dank je wel. Dit had anders nooit tot me doorgedrongen…….
  Marja

 • Raak! Bedankt voor de mooie woorden en uitleg. Komt ook als geroepen!!
  De woorden sterken mij nu al, ik weet wat ik moet doen.

 • De vraag is soms ben ik het licht of juist de duisternis haha .
  Het is vaak een wisselwerking en ik weet als geen ander dat de regel geld je trekt aan wat je nodig hebt maar je zoekt ook gelijkgestemden.
  In mijn eigen licht blijven vind ik wel de allermoeilijkste. Ik voel heel veel van anderen.
  Dus mijn opdracht is blijf jezelf en laat anderen zichzelf zijn bij mij dan kan iedereen zijn haar licht versterken.

 • Lieve Tamara,

  Zo herkenbaar jouw artikel. Dit omschrijft op dit moment precies mijn worsteling. Een hele uitdaging om in mijn eigen licht te blijven staan.

  Ik merk dat het me deze week steeds beter lukt. Dat ik mezelf mijn eigen licht ook steeds meer gun. Ook meer grenzen aangeef naar mensen die ongelimiteerd van mij willen aftappen. Voorheen deed ik dit uit boosheid (waarmee ik mezelf weer verlaagde), nu kan ik het veel meer vanuit liefde en compassie. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat mijn energie hoog blijft en ik kan blijven stralen.

  Ik gun mezelf ook veel meer gelijkgestemde mensen om me heen. Hierdoor komen ze meer en meer op mijn pad.

  Dankjewel voor je mooie en versterkende woorden!

  Liefs Larissa

 • Ha dit is wat er gebeurde op mijn net begonnen naailes, Even werd ik er verdrietig van, daar heb je het weer zoveel negativiteit…….Ik betrek het nu niet meer op mezelf! Bedankt voor je mooie tekst Tamara!

 • Mooie tekst,heel herkenbaar.
  Op mijn werk heerst veel negativiteit,is dus een uitdaging om bij mezelf te blijven,
  Hartelijk bedankt voor dit artikel.
  Warme groet,Teunie

 • Bedankt voor de goede tips om in mijn licht te blijven ik heb aan Den lijve ondervonden dat ik werd leeggezogen door een persoon die in het donker zat en niet met mijn licht kon omgaan. Ik wilde hem ook in het licht krijgen maar dat wilde hij niet ik maakte me steeds kleiner om de relatie behouden maar het trok me helemaal leeg en uiteraard kwam het tot een einde. Wat ik heb geleerd is beter mn grenzen bewaken. Dank je wel voor de tips

 • Herkenbaar verhaal. Iknkan mezelf verliezen in negatief gedrag als ik onrechtvaardig wordt behandeld of als anderen onrechtvaardig worden behandeld. Dan wil mijn ego zijn ‘ recht’ halen. Ik krijg wel steeds beter grip hierop door de Ki ademhaling en omdat ik weet wat mijn zielsmissie is. Ik denk dat het belangrijk is om je ego te accepteren want het heeft altijd een goede intentie. Er aan voorbij gaan is ontkennen van een deel van jezelf.
  Ik ben het niet eens dat je licht op kunt raken. Je kunt je in verbinding stellen met je bron en dat is oneindig licht. Door uit deze bron te putten vul je steeds je licht weer aan waarmee je je hart kunt voeden

 • Wat bijzonder goed en duidelijk geschreven. Of het over mij gaat. Ik zit in een leerproces om los te laten. Ik als leidinggevende wil een goed en leuk team neer zetten, maar nota bene mijn rechterhand van dit team wil haar collega’s meetrekken in haar negativiteit, zei doet dit door middel om over mij onterechte dingen te zeggen. Ik kan nog niet zo goed met deze energie omgaan, tips zijn welkom. ik ga nog een paar keer het bovenstaande schrijven lezen dan kom ik vast verder in dit proces. Bedankt voor het schrijven.

 • Goeide avond tamara,

  wat ik hier lees is mij net (weekje) geleden overkomen!
  Ik was t donkere ..voelde mij heel rustig geen stress in t bijzijn van t licht mens..
  verbazingwekkend, om net nu dit allen te lezen..

  bedankt tamara, ervaring rijker
  groetjes

 • Dit stuk liet een goede vriendin van mij zien. Het is precies hoe ik ben. Ik word door bepaalde mensen heel erg naar beneden gehaald, en snappen niet dat ik daar heel donker en somber van word. gedrag verander je niet zomaar en het zal moeilijk zijn voor mij. Maar ik ga het proberen.

 • Wat herkenbaar allemaal ik wist niet dat je eigen licht zoveel schade kan geven het verklaard een heleboel dingen . Ik ben een positief mens ben erg gelukkig met mijn kinderen en doe er alles aan om hun gelukkig te maken gelukkig reageren zij ook positief op mijn licht en ik op die van hun . Ik word erg blij van blije mensen en kan me goed in hun verplaatsen . Alleen nepblij daar word ik woest om meestal om te concurreren . Mijn man heeft ook een lage eigendunk en zijn moeder laat dat goed merken soms gaat die mee in mijn licht en dan word die weer verslagen door nog meer ego , hoe vermoeiend . Het liefst wil ik dat iedereen in het licht staat maar sommige zijn wel erg donker maar ja wie het dal niet kent zal te top ook nooit bereiken . In ieder geval bedankt voor de uitleg afdoende leert men en we blijven proberen de zon schijnt uiteindelijk voor iedereen zei mijn moeder altijd.☀️

 • Dank u wel! Ik ervaar het ook op deze manier, als er mensen (vooral vrouwen) jaloers op je (licht) zijn. Dat je heel dicht bij jezelf kan blijven, en zij maar springen en schreeuwen om dezelfde aandacht te krijgen als jij. Ze hebben dan vaak al onmiddellijk een hekel aan je. Ik wordt dan juist nog sterker op dat moment. Maar is iemand verdrietig of zwartgallig, dan ga ik juist heel makkelijk ‘mee’ en moet mezelf dan herpakken en goed beseffen dat die emoties niet eens van mijzelf zijn. Ik vind het nog steeds heel erg moeilijk allemaal. Dank u wel voor uw verhaal, weer wat geleerd en wie weet, gaat het ons allen helpen!

 • Hé Tamara, heel toevallig (of juist niet ) kwam ik op jouw site terecht en nu krijg ik dus wekelijks tips van jou. Het doet goed om te weten dat er nog anderen zijn die op dezelfde manier in het leven staan en ik begin stilletjes aan uit te kijken naar de mailtjes die ik van jou krijg. Dus bij deze een hartelijke bedankt. veel liefs Kristel

 • ik ben helder wetend helder voelend, ik stoei met dezelfde dingen op dit gebied en ik geef mezelf dan ook regelmatig tot iedere dag reiki om goed in m kracht te blijven staan,houdt in soms blijft het bij proberen in mn eigen kracht te blijven staan,ik heb trucs uitgeprobeerd soms hielpen deze soms niet,ik dacht zo vergaat het iedereen wel eens ook de beste onder ons overkomt dit wel wat n troostrijke gedachte is.warme reiki grt voor iedereen die dit leest

 • Dank je wel Tamara, dit bericht had op geen beter tijdstip kunnen komen. Ik ben blij dat ik dit nu onder ogen kreeg. Zit momenteel in een heel moeilijk en verdrietig parket en hoe me staande. Ik weet wie ik ben en wat ik moet doen, maar het kost me ontzettend veel energie om daar te blijven. Maar door dit artikel voel ik mij weer gesterkt en kan ik er weer tegen aan. Dus dank je wel lieve Tamara en ik ga jouw raad toepassen. Een lieve groet Trudy

 • Liefde, heling, dankbaarheid… Mijn nieuwe mantra… Ik voel het nu in en ga proberen het bewuster te beleven…. Alles komt op het juiste moment.. Dank u!

 • Zo Herkenbaar …op dit moment ben ik zowat geheel opgebrand door mijn enorme Empathie en mijn hooggevoeligheidsgehalte . Tijd om me terug te Herbronnen en rust te nemen ! Dank je wel …voor deze mooie Boodschap ! Liefs,Kristel x

 • Bedankt voor de mooie tekst, dit geeft mij de bevestiging waar ik al enige tijd mee bezig ben, zonder te weten wat ik nu eigenlijk doe! nu weet ik het dus wel en kan ik bewuster mijn licht laten schijnen. Nogmaals bedankt!!!

 • prachtig beschreven, herkenbaar en voor mij nu zo actueel.

  hartelijk dank.

  hartegroet, Corinne

 • Bedankt voor dit inzicht ! Alweer een puzzelstukje dat op zijn plaats valt in de relatie van mezelf tot anderen. Voornamelijk mijn broer en zus. Ik werd steeds compleet onderuit gehaald door hun reacties of door ‘hoe’ ze steeds met mij omgaan. Waardoor ik alsmaar ging twijfelen aan mezelf. Want ik wil liever geen ruzie. En toch heb ik spijtig genoeg de stap moeten zetten om een grens te trekken. De grens van respectvol omgaan. Tot hiertoe heb ik geen van beiden meer gehoord of gezien. Ze weten dat mijn deur blijft open staan als ze me respectvol kunnen behandelen om wie ik ben. Een hoogsensitief mens.

 • Dank je Tamara je hebt me nog een beter inzicht gegeven door je tekst.
  Nu weet ik waarom sommige mensen mij ontlopen ze zijn bang van mijn licht dat heel vaak straalt . Soms denk ik dat ze gewoon jaloers zijn hiervoor. Ik zal zeker je boek eens lezen, ik ben benieuwd

  Liefs Marleen

 • Tamara ik heb al 2 keer geprobeerd om je gratis e-course te bestellen. Maar er komt geen reactie. 1e keer is al weken geleden.
  Misschien doe ik iets niet goed??

 • Supermooi en (helaas voor mij) oh zo herkenbaar stuk! Bedankt <3

 • Heel fijn om te lezen. Bevestiging van “het” voelt voor mij. Ik ben dankbaar voor hoe jij mij het allemaal hebt laten zien/lezen/beleven hoe ik eigenlijk in elkaar zit. En dat dit niet “fout” is maar dat ik mag zijn wie ik ben.
  Heel veel liefs Simone.

  • Woord vergeten sorry….ik wilde schrijven: Een bevestiging hoe “Het” voelt voor mij.

 • Heel herkenbaar!!
  Doet me soms wel verdriet.Zelf heb ik het grootste deel van mijn leven moeten overleven.Door trauma’s,pijn,onzekerheid/zelfhaat,depressies en angsten.
  Momenteel sta ik weer in het licht…en voel me zo dankbaar en liefdevol en vreugdevol.
  Maar wat schrik ik hier veel mensen mee af! Ik zie hun frustratie en boosheid en jaloezie! Verschrikkelijk!!
  Waarom….ik vind het juist fijn als iemand lekker in z’n vel zit.Waarom overal jaloezie?
  Begrijpen ze dan niet dat het licht wat ik uitstraal ook voor hun is!

 • Ik weet dat het zo werkt. Mij helpt het altijd om het meer algemeen te zien ipv in te zien dat het ego van de ander zich fijner voelt als jij ook in je donkere stuk terecht komt. Zo maak je het minder persoonlijk. Het helpt mij in te zien, dat energieën graag resoneren met elkaar. De lage frequentie van de ander wil graag resoneren met een soortgelijke lage frequentie. Als ik me dat realiseer als zoiets gebeurt, is het niet zo moeilijk meer om het te negeren, het is alleen maar een energie die zoekt naar gelijkheid.

 • Lieve Tamara!

  Dit bericht kon niet op geen beter tijdstip kunnen komen. Dit omschrijft precies mijn worsteling. Vorige week heb ik den lijve ondervonden door mijn buurvrouw die suïcidaal was. Ik heb haar geholpen met kinderen, luisteren oor, engeltjes opgestuurd enz. Vakker heb ik zo gedaan. Hele week voel ik ontzettend leeg en gebruikt. Het kost me onzettend moeite om weer in mijn licht te staan. Ze zit in erg moeilijke situatie. Ik realiseer me dat ik haar niet kan redden. Ze heeft ook mijn oude zeer aangeraakt, omdat mijn mam depressief was. Ik heb duidelijk mijn grenzen aan mijn buurvrouw aangegeven, maar het voelt apart. Ik zie deze situatie als een goede training voor mijn persoonlijke groei. Gelukkig dat ik hier met gelijkgestemde mijn ervaringen kan delen. Hartegroet, Daniela

Comments are closed.

Hoe versterk je je innerlijke licht?