Voor hooggevoelige vrouwen

Hoe laat jij jouw Ego voor jou werken?

Hoe laat jij jouw Ego voor jou werken?

Hoe kun jij als hooggevoelige een groter bewustzijn ontwikkelen,  zodat je jouw ego voor jouw hart laat werken?

Ken jij dat: heb je een goed idee, komt je onzekerheid naar boven, je twijfel, het eeuwige stemmetje dat je dat toch niet kan, dan komen er gevoelens van angst naar boven en….voilá. Weg idee!

Of je hebt een goed plan om bepaalde aspecten in je leven te veranderen, dit deel je dan met anderen, je hoort alleen  maar ‘tegens’ aan en je kunt hierdoor niet bij jezelf blijven, je gaat mee in de angsten en aannames van anderen en voilá: weg plan! En zo gaat het voortdurend; je wilt wel vooruit, je ziet het zo voor je hoe je het anders zou willen, maar je komt niet tot actie! Je innerlijke saboteur zit aan het stuur en deze leidt jouw leven. Jouw ego werkt jou tegen!

Weet je, alles wat we doen, het bewust en onbewust handelen heeft te maken met onze staat van bewustzijn of onbewustzijn. Al onze gedachtes, al onze emoties en intuïtie treden op het moment in werking, zodra je gaat handelen. Alles wat we doen, komt vanuit de basis waar we vandaan komen, hoe we zijn opgegroeid, hoe ons karakter zich gevormd heeft, de stem van je ouders of leraren die je in jouw hoofd blijft horen, jarenlang. Dit vormt je en maakt je tot wie je bent. Hierop baseer jij ook de keuzes in jouw leven! Hierdoor denk je groot óf klein. Ben je moedig of angstig.

Maar je bent niet afhankelijk van jouw verleden over hoe jouw toekomst eruit komt te zien. Dat heb je als volwassene zelf in de hand. Daar ben jij zelf verantwoordelijk voor, ongeacht waar jij vandaan komt. En ik spreek ook uit eigen ervaring, ik heb dit zelf ‘doorleefd’ en meegemaakt en ben uiteindelijk gekomen waar ik ben. Op eigen kracht. Daar groeit ook je innerlijke kracht van. Het zijn bepaalde cruciale stappen in mijn leven geweest die ik heb gezet, hoe moeilijk en pijnlijk deze ook waren, het was de vruchtbare bodem waarop ik toen zaadjes heb geplant en waar ik nu de vruchten van pluk. Maar ik vergeet niet nieuwe zaadjes te blijven planten en deze water te geven. Het is mijn taak om hier heel goed voor te zorgen.

Ik heb geleerd door mezelf echt open te stellen en bereid te zijn om mezelf écht te ontmoeten, van binnen, WIE IK echt was, in plaats van iets waardoor ik onbewust gedreven werd. Ik had ergens gelezen dat bewustzijn een enorme rijkdom is, die we als mens kunnen ervaren en waarin ‘heelwording’ een belangrijke rol speelt. Het zaadje was gepland. Een nieuwe aanzet in mijzelf werd geboren. Werkte dit zo?

Door te werken naar een hoger bewustzijn ging ik door de diepten van mijn eigen ziel, waarin mijn ego me uitdaagde daar juist vandaan te blijven, omdat deze bang was bestaansrecht te verliezen.

Het ego, waar je je mee identificeert wordt bang en kan zich hierdoor terug trekken of het gehele bewustwordingsproces blokkeren. Terwijl bewustzijn overal aanwezig is, wat veel groter is dan wij ons ooit kunnen voorstellen. Mijn ego was geniaal om mij om de tuin te leiden om zo ver mogelijk van mijn innerlijke kracht, levensenergie, liefde en vergeving voor mezelf en anderen vandaan te blijven. Mijn ego was geniaal om mij langdurig te laten blijven geloven dat ik mij niet veilig kon voelen in de wereld, dat ik te dik was om te kunnen doen wat ik leuk vond, dat ik niet slim genoeg was om gehoord te worden, dat ik maar beter zo klein en onzichtbaar mogelijk kon blijven, dan zou niemand mij nog meer pijn doen in mijn leven.

Lang heb ik me daar met periodes mee geïdentificeerd. Ik koos relaties en vriendschappen uit, die dit donkere deel in mijzelf ook bevestigden, zodat ik zeker wist dat er niet meer in mij zat en dat ik daarom ook niet echt deel hoefde te nemen aan het echte leven. Zo min mogelijk verantwoordelijkheidsgevoel wilde ik dragen, ik vond het leven en mijzelf al zwaar genoeg. Mij verstoppen en onzichtbaar maken, dat was toen fijn (dacht ik écht). Mijn innerlijke criticus heeft mij nog niet zolang geleden TWEE JAREN van mijn leven weten te overtuigen dat ik maar beter binnen kon blijven, mezelf op te sluiten, werd bang van mensen, van hun oordelen. Ik heb 2 jaar van mijn leven achter de tv met de gordijnen dicht mezelf opgesloten. Ik had het opgegeven, mijn leven, dat er nog iets te maken van viel. Mijn energie was op van het strijden en vechten met en tegen mezelf,  ik had totaal geen energie meer en geen levenslust meer, want daar achter die gordijnen was ik het ‘allerveiligst’ en hoefde ik niets, dacht ik.

Soms duurde het drie dagen voordat ik naar de supermarkt durfde te gaan, zelfs als de koelkast al leeg was. Ik schaamde me zo voor mezelf dat ik bang was dat mensen aan mij zagen hoe slecht het met mij ging. Ik had straatvrees ontwikkeld in die volgende maanden, doordat ik de gedachtegang geloofde dat ik er niet mocht zijn, niet mocht bestaan,  waar ik me volledig mee was gaan identificeren. Ik voelde me super gevoelig en kwetsbaar voor kritiek omdat ik mezelf voortdurend af aan het kraken was. Dan zou het oordeel van de ander gewoon te veel voor me zijn. Ik werd steeds moedelozer, depressiever, wilde niet zo verder leven. Ik zakte steeds verder weg. Ik wilde de hele dag op bed liggen en deed de deur niet meer open als er aan werd gebeld. Mijn vriendschappen was ik hierdoor kwijtgeraakt omdat ik zo in mijn slachtofferstuk vast zat. En dit dik twee jaar lang! Ik had wel vaker dieptepunten gehad, burn-outs, chronische depressie met dieptepunten, maar dit. Dit was andere koek, dit was veel heftiger dan alles bij elkaar. Wat een pijn voelde ik van binnen elke dag. Opgesloten in mezelf. Ik had mezelf opgegeven voor het eerst in mijn leven, daardoor konden mijn innerlijke criticussen en saboteurs vrij hun gang gaan. Ik verdween langzaam aan.

Op een dag werd er iets anders in mij wakker.  Een stemmetje fluisterde En met wakker, bedoel ik echt WAKKER geschud, klaarwakker. Ik bedacht me ineens dat toen ik klein was en de wereld voor me open lag, dat ik nooit, maar dan ook nooit achter gesloten gordijnen zou leven, dat ik daar vrijwillig voor zou kiezen? Ik kon ineens van een afstandje naar mezelf kijken.

Was is dit geworden? Neee! Dit was ik niet. Zo was ik niet. Zo wilde ik niet zijn. Maar ik was wel zo. Zo wilde ik toch niet sterven, want dat gevoel had ik, dat ik langzaam af aan het sterven was. Ik kon het zelfs in de spiegel zien… Dit was toch niet mijn leven? Ik verloor in die tijd alles en iedereen om mij heen toen, mijn relatie, mijn werk, al mijn vriendschappen, mijn gezondheid, álles!

Een flinterdun glimpje licht kwam terug in het donker doordat ik een plan ging maken. De stemmen in mijn hoofd, mijn criticus maakte geen plannen. Nee, iets anders in mijn nam het over, achteraf wist ik dat dit mijn ziel was met de gidsen en engelen die me hielpen, ik had hier nog iets te doen. Ik kon het leven niet door mijn handen laten glippen en het opgeven. Maar echt niemand kon me hieruit helpen, dus uiteindelijk vanuit het wakkere deel in mijn, ben ik stap voor stap begonnen mezelf te gaan helpen.

O, wat vocht ik met mezelf, want mijn innerlijke criticus die de macht zo lang had, gaf niet zomaar op. Ik verscheurde van binnen, het was hels. Het was bijna niet te doen, maar het gezonde deel in mij had toch gewonnen.

Uiteindelijk om een lang verhaal kort te maken had ik met mezelf afgesproken dat ik echt meer energie moest krijgen en mijn leven weer op de rit moest krijgen. Want dat binnen zitten en mijn angsten geloven en voeden, was ook niet echt het mooie en totaal niet het veilige leven waar ik naar verlangde. Het was de grootste hel waar ik ooit in terecht was gekomen. Mijn eigen interne hel, waar ik mezelf kapot maakte.

Het moment dat mijn hond doodziek werd en ik alles op alles moest zetten om hem in leven te houden, ging ik ook weer kiezen voor het leven. Hij spiegelde mij, en ik zag de absurditeit waar ik in was getuind, vanuit mijn beschermingsmechanisme.

Dat kwartje ging om en ik ging van de een op de andere dag mijn hele keuken opruimen met een aantal vuilniszakken bij de hand en haalde mijn keukenkastjes leeg, alles gooide ik weg waar een E-nummer op stond. Daar begon ik mee, ik had net een docu gezien, wat dit met angsten en depressie deed en ik moest ergens beginnen. Ik wilde voor mezelf een statement maken, waar ik echt in beweging kwam. Ik ging volledig Biologisch eten. Ik durfde nog niet naar buiten en vroeg mijn moeder dit voor me mee te nemen.

Na een maand kon ik weer goed slapen in de nacht, had ik minder pijn in mijn lichaam, mijn hoofd voelde niet meer verdoofd, ik kon veel helderder denken. Die negatieve stemmen waren niet zo overheersend meer, er kwam ruimte voor meer inzicht en inspiratie. Langzaam en stap voor stap ging ik weer kort naar buiten, mijn angsten overwinnen, herschrijven met een goede ervaring. Dit was de oude Tamara, ik ging stevig met mijzelf aan de slag en wilde uit mijn eigen hel komen, waar ik mezelf had vast gezet.

Ik had ergens gelezen hoe je je hersenen opnieuw kon programmeren. Als je elke dag lang, 21 dagen hetzelfde doet, leg je een nieuwe baan aan in je hersenen. Dit werd dan een nieuwe gewoonte. Van kleine praktische alledaagse dingen te veranderen begon ik steeds grotere stappen te zetten om ook gedrags- en gewoonteveranderingen maand na maand aan te pakken. Na 1 jaar, was ik gewoon een hele andere vrouw. De betere versie van mezelf geworden. Ik had besloten de gordijnen maar weg te gooien, om nooit meer in de verleiding te komen! Ja, ik moest streng en consequent zijn naar mezelf, maar het resultaat wat het opleverde was niet te vergelijken en dat was al een enorme beloning op zichzelf! Als ik kijk waar ik nu sta met de Vrouwenkrachtacademie en hoe mijn privé leven en vriendschappen en relaties zich nu hebben ontwikkeld, zie ik hoe ik ben gegroeid en dat ik nu alles uit het leven haal wat ik maar kan. Ik ben super gedreven en vertrouw volledig op mijzelf.

Ik heb nu een ego gecreëerd die nu voor mij werkt. Ik zet mijn ego nu in om in verbinding te blijven met de wereld om mij heen. Mijn ego ondersteunt nu elk proces waar ik in zit en laat mij nu genieten door de verbinding met mijn hart en hogere zelf (ziel). Geen negatieve gedachtegangen meer.

Het bewustzijn ontwikkelen

Als je je bewustzijn wilt gaan ontwikkelen, zul je eerst het ego door moeten krijgen, hoeveel hand deze heeft in onze drijfveren in re-actie en beslissingen in ons leven. Van wat we wel aangaan, of waar we telkens van weg willen lopen. Als het bewustzijn, je hart, je ziel leert communiceren met het ego, zul je als mens steeds meer in balans komen, zowel mentaal als lichamelijk, waardoor je meer één wordt! Daarmee veranderen je gedachtegangen van veel herhalende destructieve gedachten naar functionele gedachten (gewoon praktische gedachten) en ontstaat er meer ruimte voor inspiratie waardoor je je meer in evenwicht voelt komen. Om dit te leren vraagt van dit jou echt wakker te blijven, je zelf moeilijke vragen durven stellen en de antwoorden op te laten komen, van binnenuit. Je moet dan echt een sterke wil trainen. Je zelf leren je ook aan je eigen afspraken te houden.

Ons creatieve denkvermogen stelt ons in staat om dit voor elkaar te krijgen. Maar het komt niet vanzelf, dit moet je echt elke dag trainen en bijhouden. Een dag het laten liggen en terug stappen in het oude patroon kan echt al funest zijn om weer opnieuw te moeten beginnen. Zó wakker zijn, dat je je brein in staat stelt om in je eigen geest en gedachten te trainen om vooruitziende creaties te voorzien, de consequentie van beslissingen en handelingen voor je toekomst mee te laten wegen of je iets wel of niet zal doen. Op een gegeven moment gaat het wel vanzelf.

Vanuit je ego handel je vaak alleen op korte termijn (korte-termijn-bevrediging), alleen maar om een fijn gevoel te krijgen of van een rot gevoel af te komen. Hooggevoeligen die hun bewustzijn aan het verhogen/verruimen zijn, denken en handelen anders. Zij kijken meer naar wat iets voor impact op zichzelf zal hebben voor de toekomst, of deze keuze zich van zichzelf vandaan brengt, of juist dichter bij zichzelf zal komen. Hierbij heb ik het niet over eigenbelang, maar over zelfliefde. Als je van jezelf houdt, doe je namelijk ook nooit een ander tekort, omdat er altijd overvloed is.

Als je dit bewustzijn krachtig bundelt en je daar een levenswijze van maakt, kom je echt in aanraking met je eigen uniekheid, waardoor jouw gekozen pad zichtbaar gaat worden, dat wat jouw ziel wil leren in dit leven. Ook ik heb dit zo ervaren en het is echt te doen. Achteraf valt het enorm mee, maar je moet de weg weten. Anders blijf je in cirkeltjes draaien. Jij moet het doen!

Dit kan een pad zijn wat van groot belang is voor jou om de zuivere kracht van je leven te kunnen ervaren, daar op dat pad voel jij je wel in balans. Dit is ook hetzelfde pad waar ieder zo naar verlangt, maar waar je soms zo moeilijk los kan komen van overlevingsmechanismes en beschermingsmechanises vanuit de ervaringen van het verleden. Daarom moet je ervoor gaan zorgen dat het ego voor jou gaat werken. Door praktische dingen te doen, elke dag, 21 dagen lang waardoor je nieuwe gedachten en gedragspatronen ontwikkelt en deze vervangt door de oude. Elke keer maak je een nieuw plan, stap voor stap.

Ook door dagelijks te mediteren, en dit is echt noodzakelijk! Ook door bij elke beslissing stil te staan, te onderzoeken wat de gronding van je keuze is, of dit voor de lange termijn goed voor JOU is. Hierdoor word je steeds meer helder en wakker tot je een ANKERPUNT in jezelf ontdekt, die je houvast biedt, datgene waar je telkens weer naar terug kunt keren. Dan ben je er, van hieruit kun je jezelf verder gaan ontwikkelen en her-programmeren.

Het ego is dus meer dan gedachtegangen in je hoofd die overal commentaar op geven. Als je weet wat het ego doet en wil, kun je het ook omzetten en je er niet mee identificeren. Des te meer je het kunt, des te meer innerlijke vrijheid en gelukgevoelens je zult ervaren. Je ontdekt wie je werkelijk bent en je krijgt meer innerlijke vrijheid en ruimte. Hierdoor kun je veel meer van je leven genieten.

Wat is een EGO?

Het ego ontstaat als je als kind opgroeit. We zijn zo gehecht geraakt aan het ego, dat dus grotendeels bestaat uit oude gedachten en emoties, dat we bereid zijn dit ego koste wat kost in stand te houden! Dat is ook de taak van het ego: het ego houdt niet van veranderingen en uitdagingen. Het wil je beschermen tegen nieuwe dingen, tegen het onbekende… Het wil je eigenlijk tegen alles beschermen wat ertoe zou kunnen leiden dat jij je bewust wordt van wat je ego eigenlijk doet.. Waardoor het ego beetje bij beetje terrein zou verliezen en jij meer en meer in geluksgevoelens, vreugde en vrijheid gaat leven!

15 Geweldige Voordelen van een functioneel Ego.

 1. Wanneer je je niet meer identificeert met je ego door het innerlijke werk te doen, ontstaat er meer bewustzijn.
 2. Met meer bewustzijn kun je de wereld weer fris en direct ervaren.
 3. Je voelt je dan weer een met alles en de natuur en dat levert extatische momenten op.
 4. Je staat weer open voor de wereld om je heen.
 5. Je hebt geen angstige gedachtewereld meer.
 6. Een ander groot voordeel van zelfinzicht is dat je andere mensen beter leert begrijpen.
 7. Hoe meer bewustzijn, hoe vollediger en helderder je begrip van de werkelijkheid is en hoe scherper je geestelijk bent.
 8. Hierdoor kun je beter omgaan met tegenslagen en veranderingen.
 9. Je bent emotioneel stabieler en minder snel gekwetst of in de war.
 10. Je kunt je beter focussen op de doelen die je wilt bereiken en je onderneemt meer constructieve handelingen in de richting van je doelen die je wilt behalen.
 11. Hierdoor doe je meer kennis en ervaring op, die vervolgens weer leidt tot een groter bewustzijn.
 12. En zo bevind je je binnen korte tijd in in een opwaartse spiraal naar de top van jouw berg.
 13. Geluk komt dan ook werkelijk van binnenuit en staat los van externe omstandigheden.
 14. Het ware geluk zit natuurlijk van binnen. Niet in de buitenwereld of bij iemand anders.
 15. Menselijk bewustzijn heeft de potentie om te groeien, zich steeds te verdiepen, te ontwikkelen en zelfs te verruimen.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

De innerlijke criticus loslaten

Innerlijke Criticus

Deze online cursus gaat over het bewust worden van wat je innerlijke criticus veroorzaakt in je leven. Je gaat tot de ontdekking komen dat dit oude beschermingsmechanisme een zeer dominante rol heeft in jezelf en ik leer je hoe je deze innerlijke criticus kunt loslaten.

Je ontvangt 4 weken de meest krachtige en intensieve online lessen waar je echt iets aan hebt.
Elke week een mail met een nieuwe werkboeken, oefeningen om jezelf te helen!

Innerlijke Criticus

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

De innerlijke criticus loslaten

Innerlijke Criticus

Deze online cursus gaat over het bewust worden van wat je innerlijke criticus veroorzaakt in je leven. Je gaat tot de ontdekking komen dat dit oude beschermingsmechanisme een zeer dominante rol heeft in jezelf en ik leer je hoe je deze innerlijke criticus kunt loslaten.

Je ontvangt 4 weken de meest krachtige en intensieve online lessen waar je echt iets aan hebt.
Elke week een mail met een nieuwe werkboeken, oefeningen om jezelf te helen!