Voor hooggevoelige vrouwen

Hoe heel je jezelf via de Vrouwelijke Weg?

Hoe heel je jezelf via de Vrouwelijke Weg?

Hoe heel je jezelf via de Vrouwelijke Weg?

Vrouwelijke weg zul je denken? Ja, de vrouwelijke weg, die is anders dan de mannelijke weg. Wij zijn opgevoed om alles op een mannelijke manier te doen, te denken en ons te gedragen, vaak zijn we ons er niet eens bewust van. Eigenlijk weten we niet eens meer beter, omdat onze gehele maatschappij al decennia, wat zeg ik honderden jaren hierop is ingericht. Een productieve maatschappij die naar status en rijkdom is ingedeeld.

De reden waarom ik hier een artikel aan wend is dat ik hier vaak vragen over krijg; Wat is de reden dat veel hooggevoelige vrouwen een burn-out krijgen of er tegen aan zitten? De mannelijke manier van leven is harder, sneller en richt zich naar buiten toe. De vrouwelijke weg is intuïtiever, rustiger, de innerlijke rijkdom en wijsheid bij een vrouw komt van binnen uit, het is meer de weg bewandelen van rust en stilte. Je leeft meer vanuit je gevoel en hebt hier ook wat meer tijd voor nodig. Als een hooggevoelige vrouw dit niet doet, kun je je intuïtie niet goed meer volgen en neemt je hoofd het over. Hét recept voor een burn-out!

Hooggevoelige vrouwen hebben een solide basis in zichzelf nodig, om in noodsituaties op hun innerlijke stem en wijsheid te kunnen vertrouwen. Vrouwen moeten hier zelf voor zorgen. Het is heel belangrijk dat een hooggevoelige vrouw, juist in deze woelige tijden, de tijd neemt om met regelmaat te mediteren, zich terug te trekken in zichzelf waardoor ze zich kan verbinden met haar vrouwelijke wijsheid en intuïtie. Hierdoor krijgt haar spirituele zelf voeding van binnenuit, dan kan ze groeien.

Het gevoelsvlak van een hooggevoelige vrouw kan niet alleen door het verstand ontsloten worden, maar juist door een rijke innerlijke gevoelswereld. Een gedachte is namelijk geen gevoel. Gevoelens zijn en blijven namelijk onbeschrijfelijk. Hier heb ik het over intuïtie, dit kan niet verklaard worden. Intuïtie moet ook niet verklaard worden.

Bij vrouwen die hun vrouwelijke delen niet hebben geheeld, ontstaan projecties in plaats van intuïtie. Projecteren betekent dat de eigen onverwerkte delen op andere mensen of situaties worden overgedragen. Afgunst is bijvoorbeeld een concentraat van emotionele onzekerheid en verwondingen. Dit is ook zo’n vreselijk gevoel dat je van alles probeert om daar van af te komen. Dit kunnen destructieve gedragspatronen worden, die zich vaak uiten in liefdesrelaties of zich richt naar andere vrouwen.

Vrouwen die hun leven lang sterk vanuit het verstand hebben geleefd, hebben veel moed nodig om hun intuïtie weer te gaan volgen, actief het bewustzijn activeren om zo hun eigen beschermings- en overlevingsmechanismen te doorgronden. Hier zul je andere vrouwen voor nodig hebben die fungeren als spiegel. Alleen een bewuste vrouw is bereid om naar zichzelf te kijken, de blik naar binnen te richten en niet meer te projecteren naar buiten toe. Dan start het spirituele helingsproces op alle lagen van Vrouw zijn.

Zolang een vrouw controle wil uitoefenen op zichzelf en haar leven, kán ze haar intuïtie niet volgen. De vrouwelijke weg gaat niet om perfectie, status, snelheid en macht, maar om natuurlijkheid en authenticiteit. Hiervoor is geen discipline en training voor nodig om deze weg naar vrouwelijke heelheid te ontwikkelen. De vrouwelijke weg is de weg van het water (gevoel), de weg van de stilte, de weg van meditatie, de weg van verbondenheid met medezusters, de weg van liefde, de weg van verantwoordelijkheidsgevoel, de weg van nieuwsgierigheid en behoefte naar meer…. Vanuit zachtheid, compassie en mededogen naar jezelf en je medezusters.

Geef eens antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe ga jij om met teleurstellingen? Wat is hierin je strategie (wat doe je dan meestal)?
  • Hoe probeer jij deze te vermijden?
  • Wat waren de grootste teleurstellingen in je leven, maar wat heb je daar vooral uit geleerd?
  • Is het je gelukt om deze wonden te helen? Of ben je verbonden gebleven met de overblijfselen van wantrouwen en angst?
  • Leef je in de werkelijkheid of ontwijk je deze zo veel mogelijk?

Hooggevoelige vrouwen die beschadiging hebben opgelopen in hun leven, laten zich graag meevoeren in een droomwereld. Daarom zijn televisie, Facebook en romannetjes zo populair. Je laten verleiden om te werkelijkheid te vermijden. Door te kiezen voor deze weg, kan het vrouwelijke heelwordingsproces niet voltrekken, dit voert je zelfs verder van jezelf vandaan. Ik vind dit heel belangrijk om te benoemen, omdat vluchtgedrag niet effectief is, maar wel vaak een gewoonte die ons niet voedt, maar die zich van onszelf verwijderd. Veel vrouwen zijn soms zo druk met hun buitenkant bezig of hoe ze overkomen dat ze niet eens merken dat de verbinding met hun innerlijke wijsheid ontbreekt. Het is van wezenlijk belang dat je je van binnen goed voelt en dus ook de moeite neemt om je met regelmaat naar binnen te richten, in plaats van met je intellect van je innerlijke oneindigheid af te splitsen.

Nu is de tijd qua energie op aarde en in ons collectieve bewustzijn rijp voor innerlijke heelwording. We leven nu in een hele bijzondere tijd waar het vrouwelijke deel gevoed mag worden en erkenning krijgt. Dit gebeurt eerst bij jezelf van binnen uit. De verbinding met je hart, je liefde, je wezen, je innerlijke rijkdom aan te spreken en deze te activeren. Vrouwen die kiezen voor een vrouwelijke bewustzijnsweg. Vrouwen die bereid zijn zichzelf te helen zijn de generatie van nieuwe priesteressen, dragers van het hartstochtelijke, geïntegreerde vrouwelijke spiritualiteit. Deze vrouwen maken juist geen deel uit van de oude (mannelijke) machtsstructuur. De nieuwe priesteressen zijn vrouwen zoals jij en ik. Vrouwen die in hun leven staan voor wat nodig is! Het zijn de vrouwen die in stilte hun werk doen.

Zolang vrouwen nog niet stevig in hun vrouwelijkheid zijn gegrond, die hun fijngevoeligheid en intuïtie nog niet in ere hebben hersteld kunnen moeilijk hun zuivere intuïtie voor hen laten werken. Weet dat hooggevoelig zijn zo veel voordelen heeft in dit proces van heelwording. Als je leert naar je intuïtie te leven, jezelf respecteerd en je rekening houdt met jezelf, kan de liefde voor jezelf weer groeien en dit heeft effect op het (zelf)vertrouwen, hierdoor kom je meer in balans, waardoor je je innerlijke kracht laat groeien tot deze zichtbaar wordt voor de buitenwereld. Als je dit wilt leren en hebt geleerd betekent dit niet dat je alleen nog maar meditatief door de supermarkt loopt. Hooggevoelige vrouwen die stevig gegrond zijn in hun bestaan, zijn veelal bijzondere krachtige en levendige vrouwen met een opmerkelijk veerkrachtig en creatief vermogen waarin ze zichzelf èn hun omgeving juist optillen.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Hoe heel je jezelf via de Vrouwelijke Weg?