Voor hooggevoelige vrouwen

Wanneer neem je wel genoeg ruimte voor jezelf in?

Wanneer neem je wel genoeg ruimte voor jezelf in?

Tijd is een vaag begrip, toch praten we er elke dag over, we hebben geen tijd voor iets, of te veel tijd waardoor we tot niets komen. Hoeveel tijd hebben we nodig voor onszelf om de dag of een gebeurtenis te verwerken. Staan we daar eigenlijk wel eens bij stil dat dat tijd kost, gewoon om even bij stil te staan. Er aan te denken en dan je lichaamssensaties voelen zodat je weer ruimte en ontspanning kunt gaan ervaren. Er voor zorgen dat de emmer niet vol stroomt, maar er altijd genoeg ruimte overblijft voor jezelf om ook met licht en plezier je dagen te vullen.

Als je ruimte voelt bij jezelf en vanuit ontspanning kunt leven voel je eerder waar je behoeftes liggen. Kun je veel beter voor jezelf zorgen, ook in emotioneel en spiritueel opzicht. Als de emmer vol zit als hooggevoelige, dan komt de onrust en ook vaak interne afwijzing meteen om de hoek kijken. Je kunt weinig hebben en je kunt dan moeilijk bij je positieve gevoelens komen. Of mee gaan met de flow van het leven. Dan komt de innerlijke criticus of controleur om de hoek kijken en daar ga je al. Ver weg van jezelf en je verlangens en behoeftes. Strijd is daarvoor in de plaats gekomen. Een interne strijd met jezelf, vaak willen we deze stevig wegdrukken en komt deze naar buiten in contact met anderen waarop je je gevoelens projecteert. Oefff, dat doet erg veel pijn, want de ander reageert natuurlijk daarop. En daar ga je al, nog verder in de negatieve spiraal.

Hoe kom je hier nu weer uit?

Hoe kom je hier nu weer uit? Je gaat praten met mensen, je zoekt oplossingen, duikt onder je dekbed weg en gaat ‘facebooken’ of internetten of een andere verslaving, die het gevoel van verloren zijn, verdooft. Maar je weet net zo goed als ik dat dit geen oplossing biedt.

Het gaat er eigenlijk om dat je jezelf aanleert dat het niet zover hoeft te komen. Je grijpt tijdig in. Je neemt als hooggevoelige op tijd je rust, je slaapt genoeg, je eet gezond, je beweegt voldoende, je brengt tijd door in de natuur en doet ook elke dag een paar uur niets waarin je mag ontspannen en verwerken.

Als er een gebeurtenis plaats vindt die je gevoelens raakt, dan heb ik het over pijn en/of verdriet dan heb je hier even tijd voor nodig om dit een plekje te geven, waardoor je er eigenlijk voor zorgt dat de emmer elke keer wordt geleegd. Dat betekent dat je veel flexibeler wordt en blijft. Je minder in je angst schiet en meer in het zelf-vertrouwen dat je het leven veel beter aan kan. Dat maakt je vrij. Daarom is tijd nemen voor jezelf zo belangrijk. Om je te ontladen en op te laden, zodat je alles kunt doen wat je leuk vindt. Ook als je hooggevoelig bent. Dan kun je juist sterk genieten van plezier, geluksmomenten en vrijuit lachen.

Dan komt er vanzelf ruimte in je leven om te gaan plannen, wat is je droom? Wat is je levensopdracht? Welke stappen moet je daarvoor zetten? Wat moet je daarvoor achter laten? Ruimte maken om het nieuwe te laten creëren in je leven.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Wanneer neem je wel genoeg ruimte voor jezelf in?