Voor hooggevoelige vrouwen

Kies jij voor Angst of voor Liefde?

Kies jij voor Angst of voor Liefde?

Kies jij voor Angst of kies jij voor Liefde? Elke situatie vraagt aan jou hoe je handelt, hoe je het ervaart. Je kunt als hooggevoelige namelijk maar op 6 primaire manieren reageren, bewust of onbewust: mentaal, emotioneel, gevoelsmatig, lichamelijk, energetisch en vanuit je liefdesbewustzijn. Vandaag ga ik in op: liefde en angst, omdat je van hieruit het meest handelt.

Handelen vanuit angst

Angst kan leiden tot jaloezie, haatgevoelens, afgunst, jezelf en anderen afzonderen of isoleren, vechten, vluchten of bevriezen. Vaak heeft angst te maken met gevoelens die je pijn doen, het brengt een gedachtestroom op gang waar je last van krijgt. Als je van hieruit handelt, ben je bezig met of jezelf en/of anderen te vernietigen. Bewust of onbewust.

Als je langdurig angstig bent, sloopt dit je helemaal, je houdt dit niet vol, en kun je van de ene angst in de andere terecht komen. Door een bepaalde angst voor iets steeds te bevestigen kun je in een neerwaartse spiraal terecht komen. Waar je bijna niet meer uit kunt komen. Het lastige is dat onze maatschappij ook op angst is ingericht. We worden voortdurend getriggerd door angst als je de media en politiek volgt. Vanuit het oude ‘ego-mechanisme’ worden we op deze wijze gecontroleerd. Het effect wat dit op ons heeft, is dat we vaak verlammen. Daarom zijn er steeds meer mensen zijn die deze druk niet aan kunnen en hierin gevangen raken. Je gevoelsleven zal dan overheerst worden door al deze negatieve gevoelens, dit verwijdert je nog meer van jezelf. Weet dat je vrijwillig kiest voor deze emotie, dat is niet leuk om te horen maar het is wel waar. Je kunt namelijk ook kiezen om vanuit liefde te kijken, te leven en hiervoor te kiezen in plaats van angst. Het vraagt moed, daadkracht en een sterke wil. Een sterke wil, die je kunt gaan ontwikkelen!

Liefdesbewustzijn

Liefde is vanuit verbinding leven, met jezelf en de wereld om je heen. Je ervaart zo veel meer blijdschap, vreugde, je voelt je warm van binnen, je voelt behoefte om samen te willen zijn en een positieve basishouding, die effect heeft op jouw leven en de wereld en levende wezens om jou heen. Elke keer kun je opnieuw ervoor kiezen om vanuit dit gevoel te reageren op mensen en situaties, ook al zijn dit mensen en situaties die je pijn doen, waarin je gekwetst wordt. Gekwetst worden geeft alleen maar aan dat JIJ nog werk te verrichten heb in jezelf. Oude pijn die je in het verleden heeft verwond, wat nog niet is geheeld en hersteld.

Vanuit het liefdesbewustzijn ontwikkel je als hooggevoelige vrouw, een groter empathisch vermogen om jezelf in te leven in anderen, je kunt eerder begrip op brengen voor een ander, maar ook voor jezelf. Je vergeeft jezelf en anderen eerder, juist omdat je niet verbitterd en zuur wilt worden. Het vraagt wel van je om niet vanuit primaire gevoelens en gedachtes te reageren, maar jezelf hierop te corrigeren, waardoor jouw leven zo veel dragelijker wordt en vooral vreugdevoller. Je gaat voortdurend in volle bewustzijn aan de slag met jezelf als je je pijn hierin tegen komt. Deze onderzoek je, doorvoel je en hiermee ga je aan de slag om oude verwondingen die je op hebt gedaan in het verleden voorgoed te genezen, zodat deze geen triggers meer worden voor jouw toekomst.

Als je vanuit liefde leeft, maakt dat je leven zo anders, echt veel mooier. Je lichaam wordt zachter en ook gezonder, je krijgt meer ruimte in je hoofd, je energielevel stijgt naar grote hoogtes en je straalt dit in je energie uit, maar ook de manier waarop je uit je ogen kijkt is stralender. Door meer liefde te ervaren in jezelf, heb je veel meer onvoorwaardelijk te geven, je bent er niet zuinig mee, gewoon omdat je geen tekort meer voelt. En dan zul je ook veel liefde terug krijgen, vanuit onverwachte hoeken, juist omdat jij er niet om vraagt, je er niet zo naar gedraagt en er niet om vraagt, zul je veel meer krijgen dan je nu zou kunnen voorzien, de meest zuivere vorm van liefde. Eentje die geen voorwaarden heeft of aan onuitgesproken afspraken is verbonden (“als jij van mij houdt, hou ik van jou”) Want zo werkt het vaak. Je kunt er bewust voor kiezen om liefde te voelen bij alles wat je overkomt. Je kunt kiezen voor een positieve energie in je leven die doorwerkt in alle gebieden van je leven.

Hoe kies je voor gevoelens van liefde?

Als er zich iets lastigs voor doet, vraag jezelf dan even af: Reageer ik vanuit angst of liefde? En: Hoe wil ik reageren? Leer jezelf allerlei manieren aan hoe je kunt reageren uit liefde. Soms is niets zeggen ook reageren uit liefde, uit liefde voor jezelf, of uit liefde voor anderen. Als een ander jou kwetst, kun je ervoor kiezen niet te reageren op dezelfde manier. Dat wil niet zeggen dat je maar over jezelf heen moet laten lopen, maar dat je niet terug ‘vernietigt’ als een ander dat bij jou probeert te doen. Want als je weet, dat elke keer dat jij een ander vanuit jouw onverwerkte pijn terug probeert te ‘vernietigen’, je alleen maar delen van jezelf kapot maakt. Want alles luistert namelijk in jou mee, je hart, je gevoelens, je innerlijke criticus, je lichaam, tot op celniveau wordt alle informatie opgeslagen. En dat komt er later allemaal nog een keer uit, op een manier die jij niet voor het kiezen hebt. Als je dit weet, doe je jezelf dit niet meer aan. En je leert kijken vanuit empathie, dat een ander vanuit onverwerkte rauwe pijn reageert en dit niet eens zoveel met jou te maken heeft, maar het op jou richt omdat de ander geen controle heeft over zijn of haar gevoelens, angsten en liefdesbewustzijn.

Dit is ook makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel te doen. Je kunt jezelf hierin trainen en oefenen. Je mag fouten maken, daar leer je alleen maar van. Een leven zonder onnodige angsten is een sterke motivatie. Maak kleine stapjes, stel jezelf elke maand een doel, en maand voor maand groei je hierin verder. Leer van je fouten en vier het ook als je je kleine doelen hebt behaald! Zorg ervoor dat je leert ingrijpen op de automatische piloot.

Waarom is dit zo boeiend?

Veel mensen verlangen naar liefde van buiten zichzelf, zo zijn we een beetje opgevoed. Maar het is eigenlijk zo dat je verlangt naar jezelf lief te hebben. Je mist eigenlijk jezelf dan nog het meest, maar je weet niet hoe. Door wat vaker je hand op je hart te leggen en daar naar toe te ademen in een moeilijke situatie breng je al je lichaam in beweging om vanuit zachtheid te reageren en jouw eerste pijn weg te ademen die naar boven komt. Oefen hierin. Wees de expert hierin die dit kan!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Kies jij voor Angst of voor Liefde?