Voor hooggevoelige vrouwen

Waarom doelen stellen voor vrouwen van levensbelang is?

Waarom doelen stellen voor vrouwen van levensbelang is?

Doelen zijn, net als beweegredenen, belangrijke onderdelen van de vrouwelijke weg. Als je bewust korte- en langetermijn doelen stelt, maak je ze eerder mogelijk door je, via deze weg bewuster door het leven mee te laten voeren.

Voor vrouwen is het nu de tijd om onafhankelijk te zijn en worden. Niet alleen in materialistisch opzicht, maar ook mentaal en emotioneel. Veel vrouwen ervaren hier weerstand tegen. Ze associëren hiermee dat ze alleen komen te staan en het alleen moeten doen. Daar is veel over te zeggen. Het gaat hier niet over om het alleen te moeten doen of alleen te zijn. Maar om je authenticiteit te ervaren en ontdekken. Om van hieruit juist de verbinding met anderen aan te gaan, op een ander level. Daar waar de liefde kan stromen vanuit gelijkheid en respect.

Er zijn vrouwen die ervaren ook weerstand met het werken van doelen, omdat dit bij hen associaties met mannelijke eigenschappen (als discipline en controle) oproept. Maar op de vrouwelijke weg wordt met doelen iets anders bedoeld. Als je heldere doelen gaat stellen en die in je wezen verankert, kun je ze als het ware ‘loslaten’ waardoor jij en de doelen gedragen gaan worden door de stroom van het leven. Dit betekent niet dat je die doelen krampachtig moet najagen. Maar juist vanuit het toelaten en overgave.

Wanneer je jezelf bewust doelen stelt, gaan ze functioneren als wegwijzer. Je kunt ontspannen blijven en erop vertrouwen dat de vrouwelijke stroom, de weg die je bewandelt als hooggevoelige vrouw, je op de juiste manier naar je doel brengt.

Zonder doelen leven betekent dat je je leven steeds moet controleren en manipuleren, om niet bij iets betrokken te raken waar je helemaal geen zin in hebt. Dan ga je uitwegen zoeken bij andere mensen of groepen. Je bent dan net als ieder ander op zoek naar de zin van je leven binnen je relatie, kinderen of familie. Als je wel bewuste doelen hebt, wijk je niet zo gauw af van jouw weg. Voel je geen leegte waarin je op zoek bent naar jezelf. Dan ga je op je doel af, en niets of niemand houdt jou daarin nog tegen.

Ga eens na wat voor gevoelens er dan groeien in jezelf.

Authenticiteit, wilskracht, doorzettingsvermogen, welbevinden, gemoedsrust, blij zijn met jezelf, zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, energie, liefde en nog veel meer kernwaarden, die jij ook wel kunt bedenken.

Als je je als hooggevoelige vrouw wilt laten meevoeren door de stroom van het leven, dan kun je je dit zonder doel nauwelijks veroorloven. Zonder bewust spirituele doelen te stellen en deze te verankeren in de spirituele wereld, zal je leven vast wel ergens heen gaan. Maar waar….naar toe? Niet persé naar een grotere bewustwording en heling. Hoe sterker en bewuster je doelen zijn, des te natuurlijker stroomt ook je wezen, je ziel daar heel gericht heen en je hoeft je om het hoe en wat niet eens druk te maken. Het leven ontvouwt zich dan wonderlijk, precies om jou en je doel heen. Zorg hierbij wel dat de motieven van je doel kloppen.

Op het spirituele vlak gaat zelden iets vanzelf en nog minder vaak op de manier waarop je dingen graag doet. Dat is ook de bedoeling, want het gaat bij je persoonlijke en spirituele ontwikkeling in eerste instantie om jezelf beter te leren kennen. Om dat mogelijk te maken, daagt het leven je uit. Hoe meer je je best doet voor je ontwikkeling (omdat je je doelen hebt gesteld), des te overweldigender en ingrijpender zullen ook je ervaringen zijn. Je dromen en wensen worden dan op een natuurlijke en harmonische wijze vervuld.

Het leren bewust te formuleren van je eigen doelen is een belangrijk proces dat niet altijd gemakkelijk is, maar onontbeerlijk voor je ‘heelwording’ als hooggevoelige vrouw.

Dat is precies de reden waarom we in het jaarprogramma ook met persoonlijke doelen werken in de richting van je zielenopdracht. Toen ik dit zelf ont-dekte heeft dit mijn hele leven en mijn hele zijn veranderd. Het is heel bijzonder. Wat nog bijzonderder is dat we dit op de vrouwelijke manier doen, dat is anders dan we geleerd hebben in onze mannenwereld.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Waarom doelen stellen voor vrouwen van levensbelang is?