Voor hooggevoelige vrouwen

We deden als kind alles voor liefde van onze moeder, ook ten koste van onszelf

We deden als kind alles voor liefde van onze moeder, ook ten koste van onszelf

Onze pijnlijke emoties stammen nog uit onze vroegste jaren van ons leven. Deze zijn systematisch perfect weggedrukt of we verdoven ze door te compenseren met afleiding, eten, verslavingen etc. We reageren dan bijna altijd onbewust af op de buitenwereld omdat dit deel nooit goed verwerkt en ontladen is. Het is ook moeilijk te verwerken omdat het afweermechanisme van ons overlevingsmechanisme onszelf tegen houdt te beseffen dat deze pijn vrij komt. We zijn een kei geworden in het onderdrukken ervan.

Hierdoor is heel moeilijk om te beseffen dat er tekort aan emotionele steun en erkenning van je bestaansrecht in de kindertijd was. De loyaliteit naar ouders is vaak groter dan we zelf denken, dan we kunnen kijken naar de eigen pijn die nog niet is geheeld.

Er rust nog een soort taboe op om te spreken over de pijn als de loyaliteit naar onze moeder heel groot is, wat bijna altijd zo is. Door het taboe, kan het niet helen en blijft het in onze diepten van ons emotionele pijnlichaam. Vooral diep weggestopt, je uiterste best doen om dit te blijven negeren, want anders ken je niet. Misschien ook uit angst, voor de pijn die vrij zal komen, alsof deze je zou kunnen overspoelen. De angst voor de angst. Bang zijn om angstgevoelens te ervaren. Deze pijn kan van generatie op generatie doorgegeven zijn, zelfs als je relatie met je eigen moeder goed is, kunnen beiden niet tot bloei komen en deze liefde volledig te laten stromen. Doordat de liefde niet vrij kan stromen omdat het onderdrukken van emoties van eerdere gebeurtenissen, ook in voorgaande generaties in de familieziel nog niet verwerkt is. Dan weet je niet beter dan dat het zo is, dat dit normaal is. Dat liefde tot op zekere hoogte toch beperkt beschikbaar is, of niet voldoende aanwezig, een tekort is iets wat niet normaal hoeft te zijn. Er zitten dan nog onverwerkte delen in die zich generatie op generatie blijven herhalen, tot iemand het gaat zien en helen.

Zonen en dochters nemen ook onbewust de negatieve overtuigingen over van moeder, als is het de subtiele vorm, van: ‘Ik ben niet goed genoeg’ of ‘Ik mag er niet zijn’ bijvoorbeeld. Als kind vraag je dan goedkeuring van je moeder, waardoor je je eigen potentie verraad door loyaal te zijn aan de onbewuste innerlijke behoefte van je moeder. Het gevoel, je moeder niet te mogen overstijgen in fijnere gevoelens over jezelf en over je leven zou voelen als verraad aan haar, dus je kon en kunt dat niet. Dit gebeurt allemaal op systemisch niveau. Als ze wel haar kracht en kwaliteiten zelf zou bevestigen, is ze zich ervan bewust dat háár moeder dit onbewust kan zien als een persoonlijke afwijzing. En om dat te voorkomen neemt ze onbewust deze persoonlijke overtuiging over, om in verbinding te blijven met haar moeder. Zo subtiel ontstaat dit.

Het gaat er ook niet over of je moeder geen goede moeder was of is. Nee, het gaat om wat er onbewust al generaties wordt doorgegeven, wat jij nu kan omdraaien en helen. Daar gaat het over. Dat we hier vandaag zelf de verantwoordelijkheid over kunnen nemen en vanuit ons bewustzijn kunnen zien. Daarom gaan we ook systemisch werken met opstellingen 1 op 1 of heel intensief in de retraite om de generationele pijn op te sporen, zodat bij jou weer de liefde kan doorstromen in het hier en nu.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Online Training Systemisch Werk

Het Helen van je Vrouwenlijn

Jij als vrouw bent verbonden met jouw vrouwenlijn: de verbinding met alle moeders vóór jou tot aan de oermoeder. Deze lijn geeft kracht en levensenergie wanneer jij in deze lijn op je eigen plek staat. Je ervaart dan stroming in je leven, kracht en als vanzelf leef jij jouw volledige potentie. Je staat stevig, je voelt je veilig, geliefd en beschermd. Je durft jezelf te laten zien in al jouw facetten.
Het Helen van je Vrouwenlijn

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Online Training Systemisch Werk

Het Helen van je Vrouwenlijn

Jij als vrouw bent verbonden met jouw vrouwenlijn: de verbinding met alle moeders vóór jou tot aan de oermoeder.