Voor hooggevoelige vrouwen

Loskomen van negatieve gedachten

Loskomen van negatieve gedachten

Gelukkig zijn, ongeacht wat er gebeurt, is een state of mind die je kunt trainen door jezelf uit te dagen.
Dat betekent dat je je eigen gedachtepatronen doorhebt, wat deze met je emoties doen en dat je een keuze hebt om je daar niet mee te identificeren.
Jij bént namelijk die gedachtepatronen niet, die HEB je.

Ook wanneer je getest wordt door het leven, zijn er altijd situaties en mensen die op de loer liggen om je uit te dagen of jij in je hart kunt blijven.
Wanneer jij tot de grond toe wordt gekwetst en afgewezen, kun jij dan jezelf met een liefdevolle blik blijven aankijken als je in de spiegel kijkt? Zonder jezelf af te wijzen?

Wanneer een ander jou afwijst, is datgene wat ze afwijzen altijd een deel van zichzelf dat ze in jou herkennen.
Natuurlijk kun je dan ook verdriet of boosheid ervaren, dat zijn dan normale gevoelens, je bent ook maar een mens.

Maar de vraag is: Kun je deze energie van je emotie ervaren zonder dit naar buiten toe te ontladen, zonder deze terug te richten op de ander?

Ontladen zonder dat jij terug kwetst, omdat jij niet met jouw eigen pijn kunt dealen? Kun jij jouw pijn er gewoon laten zijn?
Ongeacht wat er gebeurt, dit leren incasseren en verwerken voor jezelf?
Dit zelf leren transformeren vanuit zachtheid en liefde?

Het leven test soms je kracht en doorzettingsvermogen of jij op jouw hart-pad kunt blijven, wat er ook om jou heen gebeurt.

Dan kom je erachter dat je zelfs dankbaar kunt zijn voor deze mensen en lessen van het leven, want als je de lessen van het leven begrijpt, maken ze jou juist liefdevoller, zachter en milder. Een beproeving die je leert te doorstaan, maakt je juist veel sterker én zelfs liefdevoller.

Je leert hierdoor met meer compassie naar jezelf en de ander te kijken, naar datgene wat bij jouzelf nog niet in balans is, maar je kijkt ook met meer compassie naar de ander. Zelfs al is het lastig te dragen, je krijgt nooit meer dan je aankunt. Vertrouw daarop. En als de jas niet meer past, mag je hem gewoon uitdoen en soms ook wegdoen.

Weet dat, wat er ook gebeurt, hoe zwaar je het soms ook hebt als gevoelig mens, hoe hard en diep de wereld soms ook bij jou binnendringt.
Richt je altijd weer op de wondertjes van je dag, doe waar je hart blij van wordt, neem tijd voor jezelf, ontspan, rust uit, zing, lach, werk en bewonder, herstel en herpak jezelf en geloof weer in al het mooie dat het leven je ook te bieden heeft.

Waar richt je je aandacht op? Is dat niet een keuze?

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

De innerlijke criticus loslaten

Innerlijke Criticus

Deze online cursus gaat over het bewust worden van wat je innerlijke criticus veroorzaakt in je leven. Je gaat tot de ontdekking komen dat dit oude beschermingsmechanisme een zeer dominante rol heeft in jezelf en ik leer je hoe je deze innerlijke criticus kunt loslaten.

Je ontvangt 4 weken de meest krachtige en intensieve online lessen waar je echt iets aan hebt.
Elke week een mail met een nieuwe werkboeken, oefeningen om jezelf te helen!

Innerlijke Criticus

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

De innerlijke criticus loslaten

Innerlijke Criticus

Deze online cursus gaat over het bewust worden van wat je innerlijke criticus veroorzaakt in je leven. Je gaat tot de ontdekking komen dat dit oude beschermingsmechanisme een zeer dominante rol heeft in jezelf en ik leer je hoe je deze innerlijke criticus kunt loslaten.

Je ontvangt 4 weken de meest krachtige en intensieve online lessen waar je echt iets aan hebt.
Elke week een mail met een nieuwe werkboeken, oefeningen om jezelf te helen!