Voor hooggevoelige vrouwen

Dit is het geheim van een gelukkig leven!

Dit is het geheim van een gelukkig leven!

Je kunt mensen die regelmatig dankbaarheidsoefeningen doen eenvoudig herkennen omdat ze zich altijd in een ‘staat van dankbaarheid’ bevinden. Niet zweverig, maar ze zitten meer en vaker in hun hart. Minder in het oordeel naar zichzelf en naar anderen. Ze zijn dichtbij zichzelf. Dat is vaak ‘het aantrekkelijke’ van deze mensen. Ze zijn dankbaar voor hun leven, hun successen, hun kansen en zelfs hun tegenslagen. Ze zien hun tegenslagen als lessen waarvan ze kunnen leren hoe ze dingen beter kunnen doen en zichzelf kunnen verbeteren. Daar zien ze zelfs het positieve van in.

Hoe krachtig is dat?

Het effect van elke avond voordat je gaat slapen de dag door te lopen waar je dankbaar voor bent is groter dan je je voor kunt stellen. Je traint je bewustzijn en je mind namelijk om anders te leren kijken naar situaties. Vanuit je hart, vanuit de lessen die je nog mag leren. De uitdagingen die het leven je biedt. Juist dankbaar zijn voor de moeilijke momenten die op de dag hebben plaatsgevonden en vanuit een ander perspectief de situatie benaderen waarin jij nog iets uit te leren hebt. Dat kan te maken hebben, met een situatie of persoon dat je niet als prettig hebt ervaren.
Als je kunt zien dat zij jou eigenlijk spiegelen dat je op sommige punten nog niet genoeg van jezelf houdt en jezelf respecteert, zullen deze situaties zich voor blijven doen, totdat jij gaat begrijpen waar het eigenlijk om gaat. Door dankbaarheid te ervaren voor deze momenten in je leven, zie je de waarde van de lessen en zul je ze sneller leren. Leren om je heftige emoties en oordelen niet meer naar buiten te richten en je zult eerder geneigd te zijn om het bij jezelf te houden, met respect en dat je ook milder naar jezelf leert te zijn, dat je mág leren en je jezelf vergeeft om de fouten die je hebt gemaakt.

Het maakt je ook bewuster door daar op deze manier naar te kijken. Je krijgt inzichten in je functioneren, maar ook hoe je het de volgende keer aan zou kunnen pakken. Hiermee groeit ook het vertrouwen in jezelf. En dan keer op keer. Dan verlies je de angst vanzelf om te falen of angst voor afwijzing, waardoor je meer moed en lef vergaart.
Daardoor durf je steeds meer nieuwe stappen te zetten buiten je comfortzone, waardoor jij als hooggevoelig mens groeit en ontwikkelt.

Wijze en succesvolle mensen laten zich niet beperken door teleurstelling of bitterheid. Met andere woorden: ze waarderen en genieten van het leven. Ze waarderen zelfs de tegenslagen, omdat ze deze weten te transformeren en om te buigen naar nieuwe uitdagingen en wijze inzichten. Je gaat heel anders in je leven staan, de wereld wordt rozer. Het effect van het doen van deze oefeningen is dat je gedurende de dag je dankbaarheid gaat voelen in je hart bij mooie momenten, zelfs ook bij de moeilijke momenten, omdat je dan jezelf hebt geleerd altijd er iets positiefs uit te halen, wat je meeneemt om jezelf verder te ontwikkelen en jezelf uit te dagen voor de volgende keer.

De kracht van dankbaarheid kan je zorgen en angsten verlichten.

Wanneer je merkt dat je veel zorgen aan je hoofd hebt (omdat er bijvoorbeeld te veel rekeningen zijn of mensen te veel eisen aan je stellen), probeer dan juist de grotere en belangrijkere dingen in je leven te waarderen. Begin met dankbaar te zijn voor het feit dat je leeft. Waardeer het voedsel dat je kunt eten, het dak boven je hoofd, de frisse lucht die je in kunt inademen en het schone water dat je kunt drinken. Door deze dingen te waarderen, kun je van een toestand van zorgen naar een van gemak en gelukzaligheid gaan.

De kracht van dankbaarheid transformeert obstakels in kansen.

Obstakels die in je weg staan, kunnen méér bewustzijn creëren en je méér kracht geven. Wanneer je voor een uitdaging staat, accepteer en waardeer deze dan en vertrouw erop dat er een les voor je in verborgen ligt die van grotere waarde is. Door dit te doen, leer je jezelf open te staan en gebruik te maken van alles wat in het moment verschijnt, zelfs als het anders is dan wat je had verwacht. Als je iets niet kunt doen, sta er dan bij stil en waardeer de andere kansen die vanzelf weer zullen verschijnen.

De kracht van dankbaarheid brengt meer overvloed.

Focus op en waardeer al de goede dingen in je leven, zoals je gezondheid, je relaties, je passies en je talenten. Door deze wijze van dankbaarheid te uiten zeg je ‘JA’ tegen het leven en alles wat het te bieden heeft. Volgens de wet van de aantrekkingskracht is het zo dat als je je aandacht en gedachten op iets richt, je er ook meer van zult aantrekken. Door dankbaar te zijn, focus je die intentie en aandacht op dingen die je fijn vindt in plaats van dingen die je juist niet in je leven wilt. Je zult dan juist de positieve dingen aantrekken, waardoor je meer overvloed in je leven krijgt.

Wat kunnen dankbaarheidsoefeningen bijdragen aan persoonlijke groei en succes?

Als je een bepaald doel hebt gesteld en je hebt het gevoel dat het nog wel even gaat duren voor je het bereikt, kijk dan terug en wees dankbaar voor de vooruitgang die je al hebt gemaakt. Feliciteer jezelf voor alle mijlpalen die je al hebt bereikt en besef dat het nog maar een kwestie van tijd is voor je je doel bereikt. Schrijf je mijlpalen op om een beter overzicht te krijgen van wat je al hebt bereikt. Door de stappen die je al hebt genomen te waarderen, bevestig je dat je op weg naar succes bent. Vier ook al je successen; deze mijlpalen zul je je juist gaan herinneren, waardoor het gemakkelijker wordt de volgende horde te nemen.

Hoe kun je de kracht van dankbaarheid in je eigen leven toepassen?

Hier zijn een paar goede Tips:

1. Hou een dankbaarheidsdagboek bij.
Schrijf elke dag op waar je dankbaar voor bent – van de kleinste gebeurtenis tot de grootste prestatie. Hou altijd een aantekeningenboekje bij je en schrijf op waar je dankbaar voor bent wanneer je daar behoefte aan hebt. Wees echt dankbaar en voel de emoties van liefde en vreugde die je hebt voor deze geschenken.

2. Maak een dankbaarheidspotje.
Elke keer wanneer er iets in je leven komt waar je dankbaar voor bent, schrijf het dan op een kladje. Vouw deze papiertjes op en stop ze aan het einde van de dag in een speciaal potje of doosje. Wanneer je het even moeilijk hebt, pak dan een of twee van deze papiertjes uit de doos en en sta stil bij de dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. Je kunt ze ook voor het hele jaar opsparen en op je verjaardag of op oudjaar alles eens rustig doornemen. Dat is heel bijzonder.

3. Maak dankbaarheidsaffirmaties.
Kies een tijdstip waarop je hardop affirmaties voor jezelf kunt herhalen. Begint met de woorden ‘Ik ben dankbaar voor en waardeer…’. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: ‘Ik ben dankbaar voor en waardeer dat ik geld op mijn bankrekening heb staan zodat ik mezelf en mijn geliefden kan onderhouden.’ Zeg het met je hart en vol overtuiging.

4. Begin en eindig je dag met dankbaarheid.
Wanneer ‘s avonds in bed ligt, denk dan bewust na over waar je dankbaar voor bent. Je zult merken dat je makkelijker in slaap valt en beter droomt. En wanneer je ‘s ochtends wakker wordt, denk dan weer aan de dingen waar je dankbaar voor bent. Het is een geweldige en krachtige manier om je dag met geluk en dankbaarheid te beginnen en eindigen. Je zult merken dat je ook overdag makkelijker dankbaar kunt zijn voor alles.

5. Uit je dankbaarheid.

Sta stil bij wat je waardeert aan de andere en laat hem of haar dat weten. Maak oogcontact. Daarna is hij/zij aan de beurt om iets leuks over jou te zeggen. Doe dit 5 tot 6 keer en luister ook echt naar elkaar. Je zult merken dat het veel met je gaat doen en ook voor de verbinding tussen jou en de ander. Je kunt deze oefening ook met jezelf doen door de spiegel erbij te gebruiken.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Dit is het geheim van een gelukkig leven!