Voor hooggevoelige vrouwen

De kracht van Focussen!

De kracht van Focussen!

Dit is een verhaal voor moedige mensen. Hooggevoelige vrouwen die de moed vinden om hun verhaal te vertellen en hun verhaal willen herschrijven, door te leren van de lessen uit het verleden en te kiezen voor geluk en geluksgevoelens.  Ben jij zo’n vrouw die durft te creëren door zich hier elke dag op te focussen. Door hieraan juist wel de aandacht aan te geven die je nodig hebt. Ook al zit je helemaal aan de grond en loopt alles om je heen niet zoals je het zou willen. Al voel je oorlog om je heen, word je zelfs keihard afgewezen door anderen.

Dan is de vraag of jij dan nog in contact kunt zijn met de vrede, het rustpunt in jezelf? Of laat jij je meevoeren door de kritiek en verhalen van anderen waardoor jij in je machteloosheid schiet en je verlamt voelt, zover tot je je er ziek door voelt en teveel op de energie en trilling van anderen meegaat?

Of focus jij je op een gegeven moment toch op dat rustpunt in jezelf en dat je ondanks wat er ook gebeurt dat jij je van jezelf toch goed mag blijven voelen? Ongeacht wat? dat je dichtbij jezelf blijft en jezelf trouw kunt blijven, ongeacht wat de anderen om je heen ook zeggen, zelfs als het over jou gaat. Kun jij dan toch in vrede en rust blijven in jezelf, als iedereen om je heen je verraadt of minacht? Kun je dat bij de ander laten of laat jij jezelf dan ook in de steek en verraad jij jezelf uit zelfmedelijden en slachtofferschap, omdat je door de anderen gaat twijfelen aan jezelf?
Lukt het jou dan om vandaag er wel een toffe dag van te maken? Kun jij dit patroon doorbreken door je aandacht op iets anders te richten, anders te focussen? Focus je op de positieve dingen in het leven, al zijn dat er misschien niet veel, zolang je je hierop focust dan groeit DIT deel in je. Alles wat je aandacht geeft groeit. Als je je aandacht aan je slachtofferschap en dit je verlamming of verstarring geeft, wordt DIT groter en meer. Als jij de moed vindt om jouw aandacht te richten op datgene wat je wel waardeert en waar je dankbaar voor bent, al is het de zon die iedere dag opkomt, of het lekkere kopje thee wat je voor jezelf hebt gemaakt, dan gaat je energie in een opwaartse beweging in plaats van een neerwaartse spiraal. Focus en aandacht zijn hierbij de 2 toverwoorden.

Alles mag er zijn, maar WAAR richt jij je AANDACHT op?

Jij en jij alleen kan ervoor zorgen dat jij jouw verhaal kan herschrijven, dat jouw toekomst eruit komt te zien zoals jij voor ogen hebt, maakt niet uit waar je vandaan komt, of hoe erg het was of is!
Dan merk je dat het universum welwillend en onmiddellijk bereid is om te reageren op jouw verhaal. Jouw trilling verhoog je als je je op het positieve richt Alles in het leven wordt dan in werking gesteld om te realiseren wat jij eigenlijk wilt, vanuit de connectie met je eigen hart.
Dan zul je merken dat je al heel snel bereid bent het verleden het verleden te laten, waar ook ex-geliefden in thuis horen, vriendschappen die je niet meer voeden, en haatgevoelens en fouten van anderen en van jezelf, als je het klagen achterwege kan laten, en boze verwensingen en kwaad bloed zetten uitbant, net zoals onrechtvaardigheid en allerlei slecht gedrag, als je bereid bent om dit allemaal los te gaan laten. Als je bereid bent om je verhaal van je toekomst te herschrijven. Als je in verbinding met je hart komt, gaat je trilling omhoog en deze vibratie zal je helpen zuiveren van deze negatieve overtuigingen en emoties, ook alles wat je niet leuk vindt en nooit leuk hebt gevonden.

Je gaat deze dingen dan vervangen door datgene wat je WEL leuk vindt en

je wel waardeert en wat je wel WILT.

Dit gaat veel moeitelozer en sneller dan je denkt en dan de ervaring die je hebt met je aandacht richten op je pijn en kwetsures. Dan zul je zelf gaan merken dat deze hogere trilling, door je juist te richten op het positieve in je leven, je al snel bewijzen zal gaan leven door wat het leven je dan aanbiedt door ‘toevalligheden’ wat niets meer is dan je nieuwe focus op het leven van waar jij naar toe wilt, wat al snel zichtbaar zal worden.

Beoefen de kracht van jouw Mind elke dag, ga er niet moeilijk over doen, focus en zet door. Je zult dan zien dat je hierdoor in contact komt met datgene WIE jij echt bent. Her-inner jezelf en wat je hier komt doen op Aarde. Herinner je doel hier op Aarde door dit pad te bewandelen en denk er aan dat jij het waard bent dat elk idee wat in je opkomt jij kunt gaan realiseren! Dat jij het waard bent! En dat het Universum alles in werking zal zetten om datgene mogelijk voor je te maken waar jij heen wilt met jezelf, net zoals het Universum de Aarde assisteert in haar baan tot in verhouding met andere planeten.

Er is geen grotere creator dan jijzelf. En jij hebt alle reden om jouw leven zo te gaan creëren zoals jij dat voelt wat nodig is, wat klopt voor jou! Je zult merken dat alles wat jij creëert jou de vreugdevolle voldoening zal geven om op deze manier je leven voort te zetten als hooggevoelige vrouw.
Her-inner wie je bent! Je zult dan de voldoening en het plezier weer voluit gaan ervaren. En je zult merken dat vanuit je ziel, je bron, die je nu voedt en verbinding maakt, je nog meer vreugde en levenslust zal gaan schenken in je leven. Weet dat alles in het leven en de wereld om jou heen effect zal voelen van wie jij bent, datgene waar jij je aandacht op richt. Elke gedachte die jij denkt, en ieder verlangen wat in je opkomt.

Meestal besef je niet dat door jouw inspanning, jouw focus anders te richten de toekomstige generaties daar op mee zullen liften. Het is namelijk zo dat jouw bewustzijn groter wordt als jij je richt op een hogere trilling door positiviteit en een hogere hartfrequentie. Maar het is niet alleen dat, ook JIJ zal de positieve effecten ervan gaan ervaren in jouw leven.
Alleen door een innerlijke reis in jezelf te maken is het mogelijk om deze staat van zijn te ervaren. Het is niet egoïstisch om jezelf gelukkig te willen maken en daar alles voor te doen wat nodig is om daar te komen. Dat betekent ook dat je mensen zult gaan loslaten en diegenen negeren die tegen je liegen, je bedriegen, je verraden of achter je rug negatief over jou praten. Als je je daar alleen mee bezig houdt en je daarom je aandacht niet meer kunt richten op datgene wat wel mooi is in je leven en wat wel goed gaat, verlaag je je trilling en ga je vanuit je hart naar je hoofd. Dit werkt ook zo met de dingen die je afkeurt, die kun je beter negeren en in de plaats daarvan richt je je totale aandacht op de dingen die je wel fijn vindt. Negeer dat soort energieën en richt je op datgene, als is het maar één ding wat wel gaaf is in je leven, dan merk je dat je dat negatieve zo kunt loslaten, het krijgt geen voedingsbodem en aandacht meer, dus het verdwijnt. Dit lees je goed: Het VERDWIJNT dan vanzelf!

Dit is namelijk de grote kracht van jezelf leren te focussen op datgene wat goed voor je is. En je niet meer bezig te houden met dat wat slecht voor je is. Gebruik dus de kracht van focussen en daardoor stem je je veel eerder af op je innerlijke kracht en wijsheid wat van binnenuit komt. Leer deze kennen. Leer jezelf echt kennen. Wie ben je? Wie wil je zijn? Wie wil je worden?

Wees bereid om hier elke dag aan te werken, om de wereld, jouw wereld vanuit een positief perspectief te zien en benaderen, zelfs je bereidheid tonen als anderen niet respectvol met jou omgaan of jouw onheus bejegenen of zelfs pijn willen doen. Juist dan! Heb zelfrespect, negeer en geef er geen aandacht aan.
Als je dat lukt zal het jou lukken anders te kijken naar de mensen die jouw kwetsen, je zult ze gaan zien vanuit mededogen en compassie. Dat zij in feite in gevecht zijn met zichzelf en dit naar jou projecteren. Kritiek is altijd van een ander. Feedback is waar je iets mee kunt, hiervoor kun je je wel openstellen.

Als je hiermee aan de slag gaat, zul je merken dat bepaalde mensen weg zullen gaan uit je leven, diegene die nog (zelf) destructief bezig zijn. Je kunt namelijk geen onplezierige dingen in je leven houden als je je wilt verbinden met datgene wat je fijn vindt, waar je hart sneller van gaat kloppen, waar je op je levensstroom uitkomt, als je vanuit je hartbewustzijn gaat leven. Dan kun jij niet groeien en blijf je stilstaan! Stilstand doet pijn!

De contradictie is dat als je je focust op de mooie dingen in je leven, de minder mooie dingen in je leven geen plaats meer hebben. Ze hebben dan gewoonweg geen ruimte meer om er te zijn.
Zo eenvoudig is het eigenlijk. Focus je op wat je wel wilt in plaats van wat je niet wilt, dan zul je gaan ervaren hoe wonderlijk het leven zich om jou heen ontvouwt en je precies krijgt wat je nodig hebt. Wees lief voor jezelf en focus je.
Voel je vrij om hieronder jouw reactie en/of jouw tips over dit onderwerp te delen, waardoor je ook andere inspireert.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

De kracht van Focussen!