Voor hooggevoelige vrouwen

De overgang van 2018 naar 2019 vanuit energetisch oogpunt

De overgang van 2018 naar 2019 vanuit energetisch oogpunt

Collectief gezien heeft er meer dan ooit een enorme bewustzijnsshift plaatsgevonden. We zijn op dit moment al tot veel meer in staat dan een jaar geleden. Zelfs op DNA-niveau vinden er flinke veranderingen in onszelf plaats, waardoor we steeds authentieker worden en zelfstandiger en vrijer kunnen denken en dus ook leven. Dat wil zeggen dat we beginnen te voelen hoe we willen leven en wie we willen zijn, vrijgemaakt van onze opvoeding, denk- en gedragspratronen en beïnvloeding vanuit onze omgeving. Vrije zielen dat zijn we in wezen, vrije denkers. Alle innerlijke processen die plaats hebben gevonden afgelopen jaar gaan in 2019 zichtbaar naar buiten komen in ons dagelijkse leven. In de keuzes die we zullen gaan maken. Doordat er zoveel is losgelaten, is er ruimte gekomen voor heling en zelf-liefde. Je ego is zich meer en meer gaan koppelen met je multidimensionale ziel.

Het lijkt alsof 2019 een jaar zal worden waarin vele vruchten geplukt kunnen worden, waar we in 2018 zaadjes voor hebben geplant. Er heeft zich zoveel getransformeerd in 2018. Er is zoveel losgelaten wat niet meer past. Soms zelfs een manier van leven, relaties en vriendschappen, maar vooral oude overtuigingen.

Dit is een geweldige tijd van het jaar om rust te nemen, naar binnen te gaan, te vieren en bewust wat ruimte te maken tussen het einde van het jaar en het nieuwe jaar dat voor ons ligt. De tijd van stilte, implementatie en meditatie. Opladen. Vooral voor vrouwen is dit een periode van naar binnen keren en voelen, niet te veel doen, alleen waar we behoefte aan hebben. Geen volle agenda, maar oplaadtijd.

Komend jaar gaan we op ondervinden hoe krachtig we zijn en hoe we onze ware potentie naar buiten kunnen brengen. Dan zullen we door onze collectieve (oude) angsten programmaties heen moeten worstelen en deze bewust één voor een af moeten leggen, zodat we onze ware potentie, onze zielenopdracht, kunnen gaan manifesteren. We zullen een creatiekracht gaan ervaren die aangesloten is op het veld vanuit een 5D bewustzijn, waarin we onze dromen leren manifesteren. We mogen gaan leren hoe we ons vanuit de diepe connectie van binnenuit, zichtbaar in de wereld gaan neerzetten. We mogen leren ervaren hoeveel plezier dit gaat geven en hoeveel innerlijke vrijheid je kunt gaan ervaren als je door de 3D en 4D angsten heen bent gegaan.

Het afleggen van oude stukken doet pijn, je voelt dat je door dat proces heengaat. Het is onbekend en ons ego heeft altijd sterk de neiging ons met pijn te identificeren. Fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch, systemisch, overal wordt er ruimte gemaakt door de trillingsverhogingen van deze tijd, om los te kunnen laten wat oud is en het oorspronkelijke bewustzijn van menszijn, weer te activeren.

Terwijl het nu anders is, het is door dit proces heengaan, waardoor het afgelegd kan worden. En tegelijkertijd zullen we natuurlijk doorgroeien en telkens opnieuw zullen trillingsverhogingen nog meer hogere delen van ons bewustzijn helpen ontwaken en herinneren, koppelen aan en integreren in ons mens-zijn om steeds opnieuw een stap voorwaarts te groeien. Niet (meer) alleen energetisch, maar echt geïntegreerd, in ons fysieke doen en laten, in ons denken, voelen en handelen.

Hecht je niet aan het ongemak dat dit met zich mee zal brengen, leer het uit te houden en er geen plaatjes van te maken. Ga niet analyseren en ben vooral niet bang dat je terugvalt. Het is het afleggen van egomechanismes die jou niet ondersteunen maar je vooral elke dag, jaar in jaar uit, al tegenwerken. Nu komen deze even versterkt naar boven om losgelaten te willen worden. Deze oude interne mechanismes zullen in opstand komen en in gevecht gaan, je zult in de buitenwereld op de proef worden gesteld. Maak goede keuzes, vernietig niet en zelfs niet als je gekwetst wordt. Jij bent deze identificaties niet, dat zijn je oude mechanismes en patronen. Deze heb je, dat ben je niet, dus kun je leren ernaar te kijken zonder ze toe te eigenen. Ook zul je sterke fysieke transformaties doorgaan, met veel hoofdpijn en pijn in spieren en botten, dit hoort er allemaal bij. Op celniveau wordt er veel opgeruimd, daar waar oude onderdrukte pijn en emoties zitten opgeslagen.

Ook in ons emotionele lichaam zal er veel opgeruimd gaan worden, bij velen is dit proces al aan de gang. Veel zal er nog uitgehuild moeten worden en onderdrukte woede zal eruit willen. Lees in een eerdere blog hoe je eenvoudig je emoties in 5 minuten kunt ontladen zodat je je pijnlichaam leert opschonen, waardoor je minder pijn gaat voelen en minder triggers zult hebben.

Hierna komt er steeds meer ruimte om zuiver waar te kunnen nemen, om te voelen, je intuïtie te gaan vertrouwen zodat je deze verder kunt gaan ontwikkelen. En je mannelijke en vrouwelijke energie in balans te brengen. Hierover heb ik een krachtige visualisatie ingesproken.

Zorg voor voldoende slaap elke nacht, eet heel gezonde voeding (liefst bio, onbespoten dus), zodat je een helder hoofd krijgt. Geen suiker, geen alcohol, zoveel mogelijk groenten, voldoende water en fruit. Maak lekkere soepen in de winter. Mediteer elke dag, verbind je met je hart en grond je lichaam goed en bewust elke ochtend zodat je mind door deze shift heen kan gaan.

Onze trillingsfrequentie wordt steeds hoger, doordat deze op Aarde hoger wordt. Hoe hoger onze eigen trillingsfrequentie wordt, hoe sneller we door dit proces gaan. Je kunt jezelf helpen door bewust elke ochtend je eigen trillingsfrequentie hoger te zetten. Tot een jaar geleden was de normale trillingsfrequentie van mensen tussen de 0Hz en 500Hz. Nu is deze al vanaf de 500Hz.

Ik leer mijn jaartrainers om hun trilling in het begin van het jaarprogramma direct te verhogen. Als dit nog nieuw voor je is verhoog je maximaal naar 1000Hz of 1500Hz, dit ALTIJD in afstemming met je lichaam. Deze kan steeds verder verhoogd worden als je je ontwikkelt, maar doe het langzaam, anders wordt je ziek en raakt je lichaam uitgeput. Ga niet ineens een hele hoge frequentie aanzetten, want als je nog niet zover bent, kunnen je lichaam en bewustzijn dit nog niet dragen, daar wordt je knettergek van. Vraag het zorgvuldig aan je lichaam en er komt vanzelf een cijfer in je op. Voordat je gaat slapen zet je hem terug op 550Hz. Lager hoeft niet, dat zorgt ervoor dat je meer in 3D komt. Deze verhoogde trillingsfrequentie zorgt ervoor dat je bewustzijn zich langzaamaan beweegt naar de 5e dimensie of hoger. Als je niet weet wat 5D betekent, google dan even of lees mijn andere blogs voor uitleg.

Hoe hoger je trillingsfrequentie, hoe minder negatieve gedachten je hebt, maar je lichaam moet het dragen, aankunnen, dus overleg altijd met je lichaam. Hoe langer je je frequentie bewust verhoogt, hoe sneller de tijd zal gaan in je leven en hoe eerder je wakker wordt uit oude conditioneringen en oude programmaties die niet meer kloppen.

Het ontwaken is iets waar we allemaal onbewust naar verlangen, maar het is niet makkelijk. Want je gaat doorkrijgen dat er veel een illusie was en dan verkeer je even in niemandsland en dan komen we uit in 4D. Deze fase is nodig, maar lastig. Je hebt door dat het oude niet meer werkt, maar je hebt nog geen tools en nog niet genoeg inzichten voor het nieuwe in 5D. Dit zorgt ervoor dat de stappen die we zetten in ons proces zoveel sneller gaan, soms sneller dan we zelf bij kunnen houden. Alles wat niet meer past en wat niet klopt wordt zo duidelijk zichtbaar en komt boven tafel.

Het ontwaken in 5D, ons hartsbewustzijn, zal je vele voordelen opleveren. Je voelt je verbonden met jezelf, met alles en iedereen om je heen, je hoofd is tot rust gekomen, er is minder strijd. Door de emotionele opruiming en je bewustzijnsshift komt er meer ruimte voor je inspiratie die binnen kan komen vanuit je wezen en in je kruinchakra. Deze ga je voelen, horen of zien en deze ga je leven. Dit is een ontstopbaar verlangen dat je een enorme energieboost geeft. Het leven in 5D is heel gaaf, je voelt je verbonden met alles wat leeft, je ervaart minder angst, deze is gemakkelijker te overwinnen en je zet stappen om je zielenopdracht te leven. Over trillingsfrequenties heb ik eerder een blog geschreven.

Deze informatie komt via allerlei wegen steeds meer naar je toe. Blijf altijd mediteren, als is het maar 2×5 minuten elke dag. In het begin zul je merken dat je heel onrustig bent, leer om te blijven zitten, doe het altijd in stilte, zonder visualisatie. Meditatie is de enige vorm waarbij je leert met je eigen ziel te communiceren, daar is geduld en training voor nodig, maar als je daar werkelijk uitkomt, is het fantastisch! Als je jezelf hier goed in traint/conditioneert dan kun je heel gemakkelijk in verbinding met je wezen blijven. Dan voel je je nooit meer alleen of eenzaam, dan ben je pure inspiratie, creativiteit, ben je moedig en wil je dingen doen op jouw manier, wat meestal ook goed is voor anderen.

Je kunt kijken naar het grote geheel en je voelt affiniteit om iets te doen met een veel groter doel dan alleen het jouwe. Dit is nog maar een kleine opsomming van de voordelen die dit proces je op kunnen leveren. In het jaarprogramma werken we heel bewust om dit proces in een jaar te doorlopen. Je kunt het ook alleen doen, maar dan ben je er veel langer mee bezig. Het is gaaf dat het ook in een jaar tijd kan en je ziet de vrouwen echt een bewustzijnsshift maken in korte tijd als ze alle tools aangereikt krijgen. En ook de steun van de groep helpt enorm om deze stappen te zetten en te gaan. Hier is veel moed voor nodig en een enorme motivatie, dan lukt het.

Deze periode worden veel lichtwerkers ingezet om de kar te trekken. De weg te wijzen, doordat zij zijn voorgegaan in dit proces. Veel HSP’ers zijn lichtwerker en vaak ook nog alleen. Komend jaar ga ik een opleiding starten voor Lichtwerkers die eerst het jaarprogramma hebben gevolgd. Het is belangrijk om krachten te bundelen en er niet alleen voor te staan, dat maakt je nog sterker en het proces is leuker als je het kan delen en uitwisselen.

Hier is een kleine affirmatie om je proces te activeren in het nieuwe jaar.

  • Ik begrijp meer en meer wat het betekent om naar mijn innerlijke stem te luisteren en daarvoor te gaan staan; ik ondersteun mijzelf om mijn verlangens te verwezenlijken.
  • Ik geloof in mijzelf en dat ik echt mijn authenticiteit kan gaan leven door dit proces te omarmen.
  • Ik sta open om mijn innerlijke leiding en geest te volgen. Deze innerlijke kennis en oeroude wijsheid is een parel uit de vele levens die ik leefde, één die ik dicht bij mijn hart houd, koester, eer en respecteer.
  • Het zijn mijn goddelijke vonk en mijn innerlijk licht, die mij de weg wijzen.
  • Ik blijf op mijn eigen pad. Als ik een Ja voel van binnen, dan loop ik een tijdje met iemand op, vanuit kracht en verbinding. Anders wacht ik op een volgend teken totdat ik de roep van mijn ziel hoor om in actie te komen welke richting ik op ga lopen. Dit verlicht ook mijn pad. Op deze manier ontwikkel ik een krachtig innerlijk vertrouwen in mezelf en in het universum, mijn gidsen en engelen.

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

De overgang van 2018 naar 2019 vanuit energetisch oogpunt