Voor hooggevoelige vrouwen

Vermoeidheid, rugpijn, nekpijn, migraine? Wat is er toch allemaal aan de hand?

Vermoeidheid, rugpijn, nekpijn, migraine? Wat is er toch allemaal aan de hand?

Ik kwam iets tegen wat ik graag met jullie wil delen, aangezien ik zelf de afgelopen twee weken opvallend moe ben, te vaak hoofdpijn of zware migraine heb, op sommige dagen griepachtig en slechter slaap wat normaal nooit het geval is, heb ik eindelijk iets kunnen vinden wat dit allemaal verklaart. In mijn jaartrainingen en cursussen die ik begeleid heb ik ook de vrouwen gevraagd of zij ook last hadden van deze klachten, vele beaamden dat, maar ook het tegenovergestelde kreeg ik te horen: juist heel veel en hoge energie!!

Wat is er aan de hand, waardoor zoveel mensen hier last van hebben?

We hebben een zonsverduistering gehad, en een maansverduistering. De hele kosmos is actief in beweging en wij, zeker hooggevoelige, resoneren daar fijntjes op mee. Nou, fijn is het niet bepaald, maar wel nodig voel ik. Een hogere trilling, poorten van anderen dimensies die zich openen…mijn gevoeligheid wordt stukken groter, dat bedoel ik dat het in mijn voordeel uitwerkt, mijn helderziendheid, heldervoelendheid en helderhorendheid wordt alleen maar sterker lijkt wel. Gelukkig is dit ook mijn werk, en kan ik het effectief inzetten, anders was het misschien wel lastig voor me geweest. Toch maar regelmatig een rustdag inplannen om mijn lichaam de kans te geven om zich te resetten. Genoeg slapen, veel groente eten en water gevitaliseerd drinken.

Wat er nu al even gaande is, is dat de verandering van aarde-mens naar kosmisch-mens, van grofstoffelijk lichaam naar een fijner lichaam met een hoger bewustzijn. Dit kan ons tijdelijk lichamelijke verstoringen en ook emotionele uitbarstingen geven. De veranderende trillingen in en rond de aarde en de kosmos, helpen ons naar een hoger bewustzijn. We gaan als vanzelf mee met deze trillingen van de tijd, een veranderende tijd, we kunnen niet anders meer.

Vermoeidheid, het lichaam heeft rust nodig om al deze veranderingen een plekje te geven.

Zorg goed voor jezelf en neem nu eens wat vaker rust. Spierkrampen, spier- en gewrichtspijnen, veel transpiratie, griepachtige verschijnselen en koorts hebben ook te maken met de uitzuivering van emoties en blokkades. Medisch gezien zijn deze verschijnselen niet aantoonbaar en reguliere en alternatieve middelen helpen niet. Tintelingen en aanvallen van verhitting in het lichaam ontstaan door de uitzuivering en het integreren van het hoger bewustzijn. Net zoals koorts het lichaam van gifstoffen wil ontdoen, wil het ‘geestelijk vuur’ de persoonlijkheid en de psyche zuiveren.

Hoofdpijnen, oorsuis, druk in je oren en verminderde concentratie ontstaan door de frequentiewijzigingen voor de veranderingen van de hypofyse, epifyse en hersenen. De hoofdpijn wordt als een druk ervaren en de symptomen verminderen wanneer men mediteert en de veranderingen verwelkomt. Wazig zien, veranderingen in het reukvermogen, smaak en eetpatronen zijn te wijten aan de veranderingen van onze zintuigen.

Wij gaan alsmaar duidelijker waarnemen vanuit onze zintuigen zodat de nu nog slapende zintuigen mogen ontwaken. Regelmatig wakker worden en slapeloosheid, nachtelijke transpiratie, zijn de uitwerkingen van de energieën die het bioritme veranderen. Het gevoel dat alles snel gaat, dat maanden een week lijken en weken een dag, is juist.

De versnelde frequenties versnellen ook het tijdsbesef. Depressieve buien en paniekaanvallen ontstaan door het ontwaken van het Hoger bewustzijn. Ook hier het advies om via meditatie in contact te gaan met je Hogere zelf. Duizeligheid en misselijkheid zijn van korte duur en ontstaan als je niet goed geaard bent.

Aardende oefeningen voeren deze verschijnselen vlug af. (Onderaan deze blog heb ik een krachtige grondingsoefening uitgeschreven.) Wanneer er ruimte is om hogere frequenties te absorberen in het elektromagnetisch veld, kan het zijn dat men lichte elektronische schokjes, trillingen of kippenvel ervaart door de opname via het fysieke lichaam. Pijnen en pijntjes, vooral in de nek, schouders en rug. Dit is het gevolg van intense veranderingen op DNA niveau.

Dit gaat voorbij!!

Diepe gevoelens van verdriet, zonder aanwijsbare reden. Je bent je hele verleden aan het loskoppelen (dit leven en herinneringen uit vorige levens) en dit veroorzaakt gevoelens van verdriet ….. Huilen zonder aanwijsbare reden. Het is goed en gezond om de tranen te laten stromen. Het helpt bij het loslaten van de oude energie. Ook plotselinge verandering van werk, of carrière. Dit is een veel voorkomend symptoom. Als jij verandert zullen de dingen om je heen ook veranderen. Maak je niet druk om NU de ‘perfecte’ baan te vinden. Je bent in een overgangs-periode en het kan zijn dat je nog door een aantal van deze overstapjes gaat voordat je het werk gevonden hebt dat aansluit bij je passie.

Ongebruikelijke slaappatronen.

Het is waarschijnlijk dat je vele nachten lang tussen de 2.00 en 4.00 uur wakker wordt. Er wordt hard aan je gewerkt en dit zorgt er vaak voor dat je wakker wordt voor een ‘adempauze’. Maak je geen zorgen. Als je niet meer in slaap kunt komen, sta dan op en ga iets doen; dit is beter dan in bed blijven liggen piekeren over menselijke zaken….. Intense dromen. Waaronder oorlogs- en gevechtsdromen, achtervolgings- dromen of dromen vol monsters. De oude energie wordt letterlijk uit je cellen verwijderd en deze energieën uit het verleden worden vaak gesymboliseerd als oorlogen, proberen te ontsnappen en ‘boemannen’.

Lichamelijke desoriëntatie.

Je zult je bij tijd en wijle heel erg ongeaard voelen. Je zult ‘ruimtelijk uitgedaagd’ worden, met het gevoel of je je voeten niet op de grond kunt krijgen, of dat je tussen twee werelden loopt. Terwijl je bewustzijn overgaat naar de nieuwe energie kan je lichaam soms achterlopen. Probeer veel de natuur in te gaan, wat je zal helpen de nieuwe energie in je lichaam te gronden.

Verhoogde innerlijke dialoog.

Je zult merken dat je vaker met je ‘Zelf’ praat. Je zult je plotseling realiseren dat je bv. het laatste half uur er lustig op los gekletst hebt met jezelf. Er is een nieuw niveau van communicatie binnen jezelf aan het ontstaan en de innerlijke dialoog die je ervaart is daarvan het topje van de ijsberg.

Je bent ècht niet gek aan het worden!

Je bent gewoon een lichtwezen dat verschuift naar de nieuwe energie. Gevoelens van eenzaamheid, zelfs in het gezelschap van anderen. Je kunt je alleen en ver van anderen verwijderd voelen. Je kunt het verlangen krijgen weg te willen vluchten uit groepen en mensenmassa’s. Je bewandelt een heilig en eenzaam pad. En het ligt maar aan de mate waarin de gevoelens van eenzaamheid je zorgen baren, hoe goed je je op dit moment met anderen kunt verstaan. Het kan zijn dat je je totaal ongeïnteresseerd voelt, met geen enkele behoefte wát dan ook te doen. Dat is oké, en maakt gewoon deel uit van het proces.
Neem de tijd om ‘niet-iets’ te doen. Het lijkt erg op het herstarten van je computer.

(Bronvermelding: D.Heuvelmans)

De krachtigste grondingsoefening om te aarden, die past bij de 5de dimensie (hogerbewustzijn)

Ga even lekker zitten en probeer zo diep als je maar kunt adem te halen onderin je buik.

Vraag: Moeder Aarde wil je mij komen verbinden en komen gronden? Dan ga je met je aandacht naar het centrum van Moeder Aarde en verbind je je met dit middelpunt. De aarde zal energetisch onmiddelijk reageren.

Deze oefening duurt nog geen minuut als je een beetje geoefend bent, maar zorgt er wel voor dat het je geen energie kost wanneer je met andere mensen in contact bent. Daarnaast kom je zelf steeds beter in je lijf te zitten, en dat is ook de bedoeling van een lichaam (het is immers jouw huis).

Ik doe dit zelf na ieder gesprek. Probeer het te doen wanneer je merkt dat klachten gaat krijgen zoals: koud, moe, duizelig, emotioneel, pijn, honger…

Je zult merken dat je er van opknapt én dat je bij jezelf blijft in plaats van bij de ander! Gesprekken gaan vloeiender, gemakkelijker en positiever.

Wat levert een goede gronding op?

 • Een goede balans in jezelf.
 • Evenwichtige emoties.
 • Meer energie.
 • Diepere ontspanning.
 • Beter slapen.
 • Optimisme.
 • Veerkracht.
 • Je staat veel meer in je kracht en dichter bij jezelf.
 • Alles gaat veel gemakkelijker.
 • Dingen kosten veel minder moeite.
 • Je levensenergie wordt geactiveerd.

Je bent goed geaard, wat merk je dan.

Ben je geaard en lukt het je dat altijd en overal te blijven, dan voel je rust.
Je bent in balans, moeilijk om te duwen en je blijft in je energie, wat er ook gebeurt.
Bovendien sta je voor jezelf, ook in moeilijke situaties.
Oude patronen laten dan los.
Je voelt je gezonder, energiek en het leven voelt licht.
Je merkt ook dat de dingen gemakkelijker gaan.

Nu geven je bovenstaande aardingstips je de basis. Wil je echter goed geaard blijven, dan is daar soms iets meer voor nodig.
Deze oefeningen van het energieprogramma helpen heel goed! Ik merk zelf hoeveel positief effect dit heeft op mijn leven.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

85 Comments

 • Dank je wel lievel Tamara voor deze verhelderende tekst. Dit verklaart een heleboel. Ik heb inderdaad veel last van lichamelijke klachten die jij ook beschrijft. Dankbaar dat ik dit mag lezen en me er aan kan overgeven. Ik wens iedereen heel veel wijsheid, moed en kracht, liefde en licht om deze periode goed door te komen. Met warmte en knuffels,Gerry

 • Heel verhelderend met een mooie oefening, bedankt.

 • wow… vandaar de mega hoofdpijn. . ga snel mediteren…dank je

 • Heel verhelderend,ben ook al dagen heel moe,niet vooruit te branden.Wat een mooie,
  chakrameditatie.Bedankt

 • Ben HSP er maar ben ontzettend moe en dat gaat met pieken dan actief en ineens heel moe zelfs in winkels val ik bijna in slaap maar die meditatie was heel mooi

 • Herkenbaar zijn de ongeaard zijn gevoelens, de slapeloosheid tussen 2.00 en 4.00 uur, het enorme verdriet ‘om niks’ en ga zo maar door. Dank je wel voor deze blog, ik ga je zeker volgen, want ik ben ervan overtuigd dat dit proces in mij nog lang niet is afgelopen, maar pas begint! D.m.v. de juiste edelstenen bij me te dragen, ben ik ‘gestart’ met alles naar een hoger / dieper niveau te brengen.

 • Eerst dacht ik: he ze schrijft over mij. Wat herken ik hier veel in. Dank je wel voor het plaatsen. De tijden van wakker zijn kloppen helemaal. Vandaar dat ik rond 04.30 dit zit te schrijven. Ik ga de aardinsoefening doen.. warme groet

 • Gevoelige mannen herkennen dit ook. Ik herken het namelijk ook zeker.
  Ik vind dat mannen te snel als niet gevoelig worden weggezet, terwijl wij zeker hetzelfde ervaren alleen wij stoppen het weg.

  gr.

  Jeff

 • ik legde alles bij me zwangerschap neer. Me lichamelijke klachten hoofdpijn en vermoeidheid. Het wakker zijn in de nacht heb hier ook last van. Mischien moet ik Indd maar is wat aan me zelf gaan doen mediteren,
  Ik laat het even op me af komen.
  Naar is een boel duidelijker

 • Wauw Tamara nu snap ik waarom ik me al een paar weken niet goed voel ik ga meteen beginnen met de oefening en hoop hierdoor weer bij mezelf terecht te komen. En alle kwaaltjes in het water kan wegspoelen. Bedankt Tamara

 • super artikel… nu begrijp ik dus waar al die ongemakken vandaan komen… eindelijk duidelijkheid…. dan je wel Tamara
  en de uitleg voor het gronden ga ik zeker doen….

 • Hallo Tamara, Waaaw dank je wel voor dit geweldig mooie uitgebreide artikel. Het is eerst weer een bevestiging, en merk vooral dat het ook rust brengt in mijn hoofd. Heel fijn. Resoneert goed . hele fijne dag warme groet Manon

 • he weer een bevestiging van het hoe en waarom. Dank je wel voor het delen. Mvg. Erik

 • Beste Tamara,
  Bedankt voor het delen! Wat is dit toch herkenbaar. Ik heb een paar dagen op bed gelegen met migraine/ verhoging en held vervelende oorpijn. Ik was er van overtuigd dat mijn oren ontstoken waren maar de huisarts zei weer dat er niets te zien was. Het is moeilijk om al die verschijnselen te omschrijven aan iemand die het maar niet begrijpt.
  Nu blijft er een gevoel over van desori�ntatie en wiebeligheid, maar als je belooft dat het weer over gaat… 😉 Bedankt voor de mooie tekst.
  Hartelijke groet, Henriette

 • Dank je wel voor het verklaren van de klachten die ik momenteel ervaar. Ga de meditatie gelijk toepassen.
  Lieve groet, Anita

 • Dankjewel Tamara, voor deze woorden. Ik word namelijk echt wél gek van mijzelf.. lig telkens weer plat met migraine, ik zie wazig en scheel, heb een SOS signaal uitgegeven naar de arts, ben in paniek en verdrietig en er wordt een antidepressiva voorgeschreven nu.

  Dank voor de oefeningen. Ik ga kijken of dat wil helpen…

 • Nou het is net of het over mij gaat herken er zoveel in en ik zelf had al een pas op de plek gemaakt wat ik ook als niet fijn vindt want ik ben graag van alles aan het doen na een week rugpijn nekpijn en in mijn lijf dan weer hier en dan weer daar pijn te hebben ben ik blij met je artikel ik heb mijzelf nooit als hsp.er gezien wist wel dat ik altijd wel gevoelig was maar voor mij hoefde dat geen naam te hebben ik vertrouw op mijzelf en mijn hogere ik, op de kosmos en in de kracht van positiviteit dus nu gewoon maar even het beste ervan maken .Voor iedereen die hier mee kampt veel licht en liefde .

 • Heel herkenbaar! Werd heel emotioneel tijdens het lezen en heel veel kippenvel van top tot teen. Dankjewel, voel nu een enorme geruststelling.
  Lieve groet,

 • wat dacht je van een vitamine te kort, krijg je ook deze symtonen van, bijvoorbeeld b12

 • Fijn om te lezen, maar ik word er wel angstig van en denk dan dat ik van alles heb. Ik voel me soms zo raar dat ik er bang van word, herkend iemand dit?

 • Caroline says…
  Dankjewel Tamara, voor deze woorden. Ik word namelijk echt wél gek van mijzelf.. lig telkens weer plat met migraine, ik zie wazig en scheel, heb een SOS signaal uitgegeven naar de arts, ben in paniek en verdrietig en er wordt een antidepressiva voorgeschreven nu.

  Dank voor de oefeningen. Ik ga kijken of dat wil helpen…

 • Inderdaad is het Universum in de weer en zullen mensen die onder andere HSP’r zijn, er hinder van kunnen ondervinden. Daarnaast misschien een tip, dat vrouwen en mannen in de overgang hier ook last van kunnen hebben. Je hormoonstelsel is in deze periode al aan het resetten en daar komen dan deze energieveranderingen nog eens bovenop. Wat heel erg help, buiten de aardingsoefeningen, is dat wij mensen in deze periode de moed hebben, om een innerlijke reis aan te gaan. De overgang of menopauze is een tijd waarbij de man of vrouw ‘eerlijk’ wordt en terugkeert naar zijn oorspronkelijke ziel. Warme groet Grace.

 • Dank je om dit te lezen voel ik mij meteen gerustgesteld. ik kreeg maandag ineens na een yogales te hebben gegeven een druk aan de linkerkant van mijn hoofd en ik zag doorzichtige vlekkken met kleuren van de regenboog, net van die grote bellenblaas bellen. kan jij daar een verklaring voor geven? ik heb daarna even wat grondingsoefeningen gedaan en toen was het weg, alleen nog wel 2 dagen hoofdpijn gehad.

 • Hoi Annet,
  Ik kan daar geen verklaring voor geven, ik merk zelf ook allerlei vreemde dingen op, maar ze gaan ook weer over. Goed gronden en bereid zijn dit proces in volste vertrouwen aan te gaan.
  Hartegroet Tamara

 • dit is een exacte beschrijving van hoe ik me voel. Zonnevlekken doen ook fijn mee…dank voor de heldere uitleg. Tanja

 • Heel herkenbaar dit stuk, werd steeds wakker op dubbele getallen, wist niet waardoor ik wakker werd voelde wel veel kruin energie , toen ik zei ok, de engelen zijn met mij bezig het is goed heb weer een paar uur geslapen en stond vol energie weer op

 • Heel herkenbaar,
  vooral vroeg wakker zijn. Ook willen werken aanmijzelf…
  nachtelijk transpireren.
  en de behoeften om dingen meer dan anders te eillen bespreken. We zijn niet alleen????

 • Nou veel is er precies met mij aan de hand.
  Veel herkenning bij het lezen van het blog.
  Verbaast maar begrijp het nu wel.
  Nog wat oefeningen doen en met geduld wachten tot mijn energie deels weer hersteld.
  Wordt niet meer 100%;maar weet nu dat het weer goed komt

 • Oh wat fijn deze info, ik ging inderdaad al aan mezelf twijfelen…. zo van WAT IS ER TOCH… dank je wel. Door deze bewustwording en dus acceptatie is er al meer rust in mezelf!!!

 • Hallo annet, dat kunnen zo maar orbs geweest zijn! Naar ik begrijp prachtige lichtwezens uit een andere dimensie 🙂 via Google kan je vast meer info vinden. Groeten van Daan

 • Herkenbaar. Misschien dat ik nu wat meer in overgave kan komen. Hoe krijg je dit aan anderen uitgelegd. Hun reactie “je blijft wel erg lang ziek he” komt bij mij altijd binnen alsof ik me ergens moet verklaren.

 • Wat fijn Tamara dit te lezen, het verhelderd veel en stelt me gerust. Ook voel ik regelmatig hartkloppingen, nu begrijp ik dat dat ook deze veranderende energie kan zijn. Fijn. Vandaag heb ik mijn wantrouwen los mogen laten dat was iets wat naar boven kwam poppen….mooi en fijn deze opschoningen ben benieuwd waar dat naar toe gaat! Dank voor het delen sweet sis, wish you and you and me all the best!! groetjes Indy

 • Jee zeg!! Wat fijn om dit te lezen. Het is een feest van herkenning! Dank je wel!

 • Zo herkenbaar deze tekst ,was al op zoek naar het waarom er zovele dingen bij me speelden.heb zowat alles wat in de tekst stond gehad, van ziek zijn, hoge rilkoorstaanvallen,depresieve emotionele uitbarstingen en twijfelen aan mezelf.niet mis maar gelukkig komt alles weer dik in orde .toch best heftig hoe het allemaal in zijn werk gaat.maar heb het vertrouwen dat alles steeds goed komt.bedankt

 • Zo herkenbaar … constant het gevoel hebben dat er wat groots staat te gebeuren maar niet je vinger er op kunnen leggen …. Griep die maar niet over gaat. Ikzelf blijf last houden van mijn keelontsteking …

 • Erg herkenbaar, al twijfel ik nog een beetje omdat ik denk dat er ook iets anders aan de hand kan zijn (medische). Ik heb vooral last van druk, lichte pijnen, duizelingen en dan weer een licht hoofd, makkelijk wegvallen in lager bewustzijn – slaap. Het sprankelt allemaal veel minder, en dat ben ik niet gewend op deze manier van mezelf. Ik ga beslist jou en andere aarde oefeningen doen. Meer als dat ik anders doet, dat is dus beslist nodig nu, begrijp ik. Ik merk al een licht verschil als ik met inleving je aardeoefening lees (zonder goede houding). Veel dank voor het geven van dit inzicht! Super.

 • Herkenbaar! Nu weet ik wat het is…. Heel fijn om te weten, dank je wel.

 • Alsof dit over mij gaat… Eindelijk herkenning en duidelijke uitleg over wat er gebeurd. Nu nog leren hoe ik er mee om moet gaan… Aarden en meditatie is een uitdaging voor mij en ga daar hulp bij zoeken! Dank je wel!

 • Magnesium en vitamne d slikken in dit soort periodes helpt mij enorm tegen lichamelijke klachten!

 • Hallo Allemaal,
  Net dat ik beslist heb al mijn plannen (gesprektherapie enz.) te laten vallen omdat er toch geen beweging in komt. Merk ik deze tekst op.
  Ik dacht al “al mijn energie is op”, “ik kan me beter terug meer op mijn gezin en kleinkind richten”. Alle beschreven ‘kwaaltjes’, grieperig, koorsblaasjes, futloos, nachtelijk zweten en zelfs wakker liggen van 2 tot 4, soms 5u. Ze zijn zo herkenbaar. Ik vond het prettig om dit te lezen. Ik hoop alleen dat ze grondig hun werk gaan doen (lol 😉 ) want ik ben er klaar voor.
  Dank u voor deze tekst xxx

 • Ik schrik hiervan…. Dit ben ik. In alles! Het wakker worden ‘s-nachts, het praten met mezelf, de hoofdpijn, de nekpijn, de dromen, het gevoel om tussen twee werelden in te lopen… This is me!

 • Zo herkenbaar…. alsof het over mij gaat. Ik ben zo moe de laatste tijd dat ik mezelf soms niet meer herken. Ik ben vanaf morgen lekker een weekje vrij terwijl de kinderen op school zitten om even bij te tanken. Ik geef mij er helemaal aan over. Leuk om deze tip terug te lezen. Bedankt voor de opheldering. Verklaart een hoop.

 • ik denk dat mijn zoon van 9 hier ook last van heeft… Alleen hij benoemd zijn klachten niet zo
  Ik herken veel klachten die jij beschrijft.. Dus dank voor uitleg en oefening ga ik doen.
  Wat helpt de kinderen in dit geval??

 • Alsof het verhaal over mij gaat wauw van a tot z! Dank je! Hopelijk geeft het me snel meer inzichten en is de onrust dan verdwenen. Nogmaals bedankt!

 • Zo mooi beschreven , goed dat ik er bewust van ben , want dit is super lastig zeker als je elke dag met kids moet werken die dit ook ervaren maar hun niet kunnen uitdrukken wat ze voelen . vandaar ik mij veel in de stilte begeef om mij weer op te laden . volgende week vakantie in de natuur super !!

 • mooi van deze site te ontdekken ,bij mij gebeurt er ook vanalles .
  Voel dat de natuur me heel goed doet en begin ook de verbinding met de kosmos te voelen ,
  Terwijl ik dit schrijf komen ook tranen van ontroering ,
  Ik wens iedereen alle goeds op weg naar harmonie op deze wereld ,
  Warme groet lut

 • dankjewel, hier hebben heel veel mensen iets aan……

 • Herkenbaar. Toevallig kwam ik hier terecht. Maar alles klopt wat je beschrijft. Ik voel me vermoeid en uit het niks een misselijkheids en duizelig bijna tot flauwvallen aanval uit het niets. Snap er niets van. En ja inderdaad lig al aantal dagen wakker tussen die tijden gelukkig hebben we serries op tv. Haha. Maar ook het verdriet voelen van vroeger alles herbeleven huilbuien alles erop en aan. Alles op tv krant media wat gevoelige verhalen heeft zette mij aan het voelen en huilen. Niet snappen wat er aan de hand is met me. In de nacht wakker worden met letterlijke plasjes zweet op me borstkas wat ik nooit eerder had. Nachten wakker liggen omdat de pijn in mijn schouders en enkels me wakker houden en geen houding weet te vinden. En dan nog eens het terug trekken van alles en iedereen. Zelfs aan de telefoon zitten beangstigt me. 2 Kids die ook oververmoeid door het huis lopen. Ik dacht dat ik er emotioneel ff door heen zat en mezelf weer moest pushen om me mezelf op te pakken maar na het lezen is van je stukje is alles wel duidelijk. Precies zo als ik mezelf ervaar nu op dit moment. Maar lees dus ook dat ik totaal niet geaard ben nu hahaha Dat word meer het bos ingaan dus…

 • Héél erg bedankt voor deze mooie blog, zo herkenbaar in niet één ding, maar in alles…….
  Tamara, bedankt, het geeft zoveel opheldering!

 • Zo voel ik het exact. Werd er best wel onzeker van.
  Fijn dat ik nu weet wat het is.
  Kan dan ook vertrouwen hebben.
  Groetjes en bedankt.

 • Ergens wist ik het al! Maar soms is bevestiging zo fijn! Door de vele nacht pijnen raak je ook wel eens vertwijfeld…

 • wat herkenbaar. Ik voelde me alsof ik van een andere planeet kwam en een andere taal sprak.
  De pijn die beschreven wordt, de misselijkheid eigenlijk alles.
  Toch maar eens die rimboe in die tuin heet ????. En die oefening om te aarden en niet alles zo binnen te krijgen van anderen, ga ik zeker doen. Dank je wel.

 • Mooi om weer te lezen, ik heb dit een poos terug ook zo gelezen, de herkenbare verschijnselen, het brengt me weer terug bij het opgeluchte gevoel dat ik toen ook had, want je bent niet alleen de enige die door deze kolkende stroom van impulsen aan het waden is, ook bij mij, wazig zien, hoofdpijnen, draaiduizelingen, bizarre oorsuizingen van hoge tonen tot een heel onheilspellende zeer lage frequentie brom, die niet van mijzelf is en niet herkenbaar als iets van mijzelf, lijkt mechanisch, met regelmaat rond 3 uur snachts wakker schrikken van niets, beurtelings koud en erg warm, veel emotie en ook ongeintreseerdheid in aardse zaken, ze lijken zo minder iets waar ik me nou echt heel druk om moet maken, beetje het gevoel of aan de zijlijn staat, ook een scherper gevoeligheid, zonder woorden weten wat er bij andere mensen speelt, ook de negatieve, hun haat en boosheid, wraakzucht en ego, heel vermoeiend is het!

 • Lieve Tamara, ik kan je volgen, ik ben zelf ook heldervoelend met een +je. Ik heb ook cvs, en daardoor weet ik dat alle gezondheidsredenen die je hierboven beschrijft wel eens tot een puur lichamelijke oorzaak kunnen gebracht worden, of nu al zijn. Natuurlijk is er een link tussen hsp en vermoeidheid en alles wat niet zichtbaar is ook aanvoelen… Dat weet ik als de beste, maar zo kritisch als ik voor mezelf ben ben ik ook even hier. Graag wens ik toch even te benadrukken als de klachten langer dan een half jaar aanwezig blijven ga dan toch maar even naar de dokter. Wat jij hier beschrijft is voor vele een psychische en lichamelijke ‘trigger’ die de trigger punten activeert in overgevoelig worden. Nu ik weet even goed als jij dat het ook psychische invloeden heeft, en ja hoor ik ben zeer hoog heldervoelend en weet dat er veel activiteit is in deze perioden van het jaar. Ik heb er ook last van, maar weet wel goed het verschil uit te maken tussen normale vermoeidheid die een tijdje extreem kan zijn of extreme ‘diepe’ vermoeidheid, die uit de bovengenoemde krachten kan uitgroeien… Er speelt nog zoveel meer mee, heb je tekorten in je lichaam? Heb je een psychische blokkade? Je hormonen systeem is bij bovengenoemde klachten ook in verandering… Als je wenst kan je hierover bij mij informatie krijgen. groetjes Esther

 • Ik loop al 2weken in en uit bij de dokter met al deze verschijnselen die hierboven omschreven staan.
  Een koorts die al 2weken aan houd, pijntjes in mijn lichaam. Ben erg emotioneel huil veel de laatste weken.
  ik gaf al aan bij de huisarts dat ik het gevoel had dat mijn hele hormoonhuishouding overhoop lag.
  En vond die vermoeidheid ookal zo vreemd. Ben blij dat een vriendin mij wees op dit stukje.
  Dit verklaard voor mij wel het een en ander.
  Ik ben hooggevoelig, Helderziend/wetend/voelend/ruikend en soms ook horend.
  Ik las dat de natuur heel goed is. Nu is mij al vaker gezegd door mediums dat ik de natuur in moet en dat dat mij enorm zal gaan helpen. Ik weet wat ik dit weekend ga doen. Een lekkere wandeling plannen. Fijn weekend iedereen.

 • Is het raar dat ik alleen maar onrustiger word bij het lezen van dit artikel? Het komt allemaal zo overeen dat ik niet zo goed weet wat ik met dit gevoel aan moet. Spiritualiteit is blijft namelijk voor mij altijd een grijs gebied. Het gevoel van gek worden en het verliezen van een vertouwd gevoel bij de dagelijkse realiteit is iets wat ik de hele dag door met vlagen op voel komen. Het lezen dit artikel versterkt dit gevoel van ongeloof alleen maar. Klinkt allemaal niet heel duidelijk, maar ik probeer mijn gevoel zo goed mogelijk te verwoorden.

 • herken het zeker. Maar hoe verklaar ik nu voor de 4e keer ziek te zijn en ben strontmisselijk en heb aften in mijn mond. Ik eet nl super gezond en slik allerlei orthomoleculaire en uitgeteste supplementen. Bizar

 • Dit heb ik al vaker ergens gelezen, steeds met de belofte dat het weer voorbij zal gaan, maar ik heb al jaren last van die verschijnselen en kan nergens meer van genieten. Is het doel van spiritueel ontwaken dan altijd maar om te lijden en zo mededogen te ontwikkelen?

  Elke dag voelt voor mij als een loden last op mijn schouders en ik wou dat dit eindelijk eens voorbij was.

 • Vandaag onrustig en emotioneel, niet goed weten wat te doen wie herkent dit? Af en toe denk ik toch echt ik word gek of ben ik bang dat het toch lichamelijk is, maar alles komt aan het licht om getransformeerd te worden!

 • Hi Tamari, bedankt voor het delen en ook de oefening.
  Ja, ik ervaar ook heel veel van wat je benoemd. ..daarom ga ik het niet allemaal herhalen.
  Vooral het dagelijks tussen 02 :00 – 04:00u wakker zijn, en dit al weken.
  Oververmoeid zijn soms in extreme maar vaak ook in geweldig hoog energie…nieuwe energie.Mijn oren alsof ze aan een stopcontact verbonden zijn en soms ben ik links gewoon doof.Ruik soms niets of juist extreem…smaak is soms weg.
  Ook heb ik vaak geen zien in in mensen en de massa.
  Ook de dromen die de laatste weken ook een soort dood -herboven -zuivering in een vertical oneindig diep kanal/buis ..Zo indrukwekkende, het leek op een bijna dood ervaring.Ik ga je aarding oefening doen .Ook mediteer ik en doe er aan activaties met hologram en muziek.
  Sterkte voor iedereen en een hart groet,
  Ester

 • Wat bijzonder te lezen dat ik niet de enige ben met oorsuizen, extreem gevoeligheid voor geluiden, mensen en geuren! Wel een prachtige tijd om in te leven.

 • Fijn verhaal.ik herken een hoop symptomen. Zeker elke nacht tussen 2-4 wakker worden en mijn doorgaans onvermoeibare energie en denken in mogelijkheden is de laatste tijd volledig van slag. Ik ‘weet’ het even niet meer, voel dat ik een hoop oude zaken aan het loslaten ben terwijl het nieuwe nog niet ‘bekend’ is. Ik weet wel wat maar weet niet hoe…. en dat is best lastig. Being single mom in het buitenland 😉

 • Wow, bedankt Tamara voor dit fijne verhaal! Ik herken er veel van. Vooral het “wazig” zien. Soms lijkt het overdag mistig te zijn zonder dat dat echt is. Alsof er een waas voor mn ogen zit. Ook de diepe emoties ken ik. Dit heb ik wel vaker bij tijden dus daar keek ik niet van op. Ik hoop echt dat de wereld bewust of onbewust meegaat in deze verandering, ook de minder sensitieve mensen.
  Ik verlang naar een verandering, dat we van een informatie-, technologie-, en consumptiemaatschappij naar iets anders zullen gaan. Ik weet niet precies wat de sterren hierover aangeven, maar ik zou het zeer fijn vinden. Zelf voel ik me goed en niet altijd thuis in deze maatschappij, maar ik zie zeker de mooie dingen. Ik hoop voor al het levende op deze wereld en daarbuiten dat er een doorbraak plaats zal vinden

 • wat een herkenbaar verhaal tamara mijn moeder en ik hebben allebei al weken last van onze oren een enorme druk op de oren. Ik ga het haar straks meteen vertellen waar het door komt! en pijn in hoofd en nek herken ik ook. maar zeker niet prettig, gewoon niet lekker in mijn vel. dan denk je al gauw wat heb ik nou weer? nu voel ik me er niet zo alleen in staan. Ik hoop dat we naar een liefdevollere samenleving gaan en elkaar in de waarde kunnen laten, elkaar helpen en inspireren. bedankt tamara gr ingrid

 • Blij dat ik dit stukje tegenkom nu. Voel me af en toe de gekte nabij.
  Herken de genoemde klachten: slapeloosheid, schouderklachten, vreemde smaak, emotioneel, besef van een vorig leven, tijdsbesef in de war.

 • Ik heb deze site gekregen van mijn coach , eindelijk de herkenning,
  Maar kun je er ook angsten van krijgen.
  Ik zit mer angsten die ik niet kan plaatsen. of waar ze vandaan komen..

 • Angelique van Gaal says…
  Ik heb deze site gekregen van mijn coach , eindelijk de herkenning,
  Maar kun je er ook angsten van krijgen.
  Ik zit mer angsten die ik niet kan plaatsen. of waar ze vandaan komen..

  liefs angyx

  Hoi Angelique,
  Ik herken mezelf ook in het hsp zijn, maar loop ook tegen angsten aan, vooral angst voor wat ik voel en of dat niets ergs is, bijna hypochondrisch Hoe ervaar jij het?

 • Beste Tamara,

  Raak! Vorige week ging ik naar de huisarts met precies bovenstaande klachten. Ik dacht: wat is er aan de hand?? Medisch niets, op een virale infectie na. Ik merkte een enorme shift.

  Wat een bevestiging op het juiste moment.. dankjewel!

 • Dank je wel tamara voor de grondige uitleg. Heb de grondoefening gedaan en moet zeggen ik voel me veel beter. Ook blij dat mijn klachten van voorbijgaande aard zullen zijn. Bedankt liefs, marleen

 • Wow dit verheldert alles. Dankjewel voor het schrijven van dit zeer herkenbare stuk en super dat er tips bij staan om alles te verzachten.

 • Hi!
  Ik kwam je artikel zojuist tegen. Dankjewel voor je heldere verwoording van wat er vandaag de dag allemaal onbewust speelt!

  Liefs

 • Bedank t voor dit inzichtelijke artikel over hooggevoeligheid. Ik moet me wellicht gezegend voelen omdat ik zo kosmisch verbonden ben. Ik heb echter last zowel van volle als van nieuwe maan. De symptomen variëren van slecht slapen, ultra-lucide dromen en stemmingswisselingen. Verhoogde innerlijke dialoog is heel constant bij mij. Ik ga aan de slag met je grondingsoefeningen.

Comments are closed.

Vermoeidheid, rugpijn, nekpijn, migraine? Wat is er toch allemaal aan de hand?