Voor hooggevoelige vrouwen

Hoe maak je altijd de beste keuze?

Hoe maak je altijd de beste keuze?

Hoe weet je of je de goede keuze maakt? Maak je keuzes vanuit je verstand of keuzes vanuit je hart? Voor beiden is moed nodig. Sommige keuzes hebben grote consequenties voor de rest van je leven. Er zijn mensen die het heel moeilijk vinden om keuzes te maken. Dan hebben ze eigenlijk heel veel moeite om verantwoordelijkheid te nemen voor de consequenties van hun keuzes. Dus eigenlijk gaan keuzes over verantwoordelijkheid nemen in je leven, ongeacht welke keuze je ook maakt en dit te aanvaarden.

Keuzes maken vanuit je hoofd is ook heel moeilijk; er zijn zoveel gedachtegangen die elkaar tegen spreken en je dus aan het twijfelen brengen. Dat kan heel lang duren als je daar niet uit komt, soms wel een heel leven. Eigenlijk ben je dan je hele leven bang voor veranderingen, soms blijven mensen liever bij het oude en vertrouwde ook als is dat niet altijd even fijn; het is in ieder geval wel bekend. Om uit deze gewoontepatronen te stappen en te kiezen voor jezelf vraagt moed en daadkracht. Het gaat om het vergroten van je comfortzone. Dat voelt altijd spannend en eng.

Sommige mensen zijn er heel goed in geworden om de beste keuzes voor zichzelf te maken. Deze mensen hebben geleerd op zichzelf te vertrouwen, op hun intuïtie, de stem van hun hart. Ze horen wel hoe hun hoofd discusieert maar uiteindelijk baseren zij hun keuze op hun verlangen, kunnen beter de consequentie op de langere termijn overzien en deze mensen groeien als mens. Je krijgt hierdoor echt een beter leven en ook van verkeerde keuzes leer je heel veel. Dan is het je taak om deze te herstellen of terug te draaien, zo goed als dat mogelijk is.

Het gaat er uiteindelijk om dat als je leert op jezelf te vertrouwen je heel gemakkelijk keuzes kunt maken in je leven. Je merkt het aan jezelf of je er blij van wordt, of je er energie van krijgt, of het je van de daken wilt schreeuwen bij wijze van spreken, dat je niet kan wachten. Dát zijn de goede keuzes! Daar ga je voor en daar heb je het ook voor over dat je je tijdelijk wat ongemakkelijk voelt, omdat dit erbij hoort. Dat weet je dat op een gegeven moment gewoon.

Als je geen goede keuze hebt gemaakt, merk je dit aan een onrustig gevoel, bevestiging willen krijgen van anderen of het wel een goede keuze is, slapeloze nachten, benauwdheid, angsten en je terug willen trekken. Veel mensen komen dan in een verlammende toestand terecht. Maar ook hier kun je je keuze vaak herstellen door een open en heldere communicatie waarin je zelf je verantwoordelijkheid neemt over de consequentie van de beslissing, of deze nu ten voor of nadeel van jezelf of anderen uitpakt. Als je dat doet, groei je weer verder en dat geeft je weer kracht.
Het is niet erg, dit hoort ook gewoon bij mens zijn en als je je zelf als hooggevoelige vrouw hierin, traint, maakt dit je leven een stuk gemakkelijker en overzichtelijker en ga je op zoek naar nieuwe uitdagingen, waarin je grenzen verlegt en dit zorgt uiteindelijk voor een avontuurlijker leven!
Voel je vrij om hieronder jouw reactie en/of jouw tips over dit onderwerp te delen, waardoor je ook andere inspireert.

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Hoe maak je altijd de beste keuze?