Voor hooggevoelige vrouwen

De stilte is mijn vriend geworden

De stilte is mijn vriend geworden

Een van mijn grootste schatten die ik heb ontdekt in mezelf is dat ik de kleinste details opmerk, de meest kleine verandering in iemands gedrag neem ik waar. Ik voel de trilling en energie van iemand die van mijn gezelschap geniet of wanneer iemand het niet leuk vindt bij mij.. Nooit zeg ik iets ongevraagd, ik observeer, neem waar en trek mijn conclusie achteraf.

Wat ik wel opmerk en waar ikzelf heel blij van wordt altijd is dat ik OPEN ga als iemand echt interesse in mij toont en de liefde voelt voor mij of mijn levenswijze. Dan ga ik als een bloem open en komt mijn bron naar boven, voelbaar en zichtbaar als trillingen in de lucht, blijdschap en heel veel levensenergie. Toch is dit zeldzaam. Zoveel mensen blijven in hun eigenbelang. Wat ze kunnen halen bij mij, zonder zichzelf echt te tonen of te delen.

De leegte van deze vreemde wereld voor mij, de eenzaamheid die ik in vertrouwen heb genomen. De stilte die mijn vriend is geworden. Alleen zijn, ik kan het, ik wil het en ik heb vrede erin gevonden. Maar toch, kan niets op tegen die magische uitwisseling tussen mensen die elkaar boeiend vinden, elkaar respecteren en openlijk waarderen. Dat is magie. Dat is het echte leven. Dat is waar ik vandaan kom.

Vaak heb ik me terug getrokken en trek ik me terug als ik dit niet kan vinden of kan delen. Als ik met iemand in gesprek ben en ik merk dat ik gesloten blijf. Dan wordt er niets wederzijds uitgewisseld. Dan ontbreekt de magie. Dan trek ik me terug in mezelf en deel ik mij niet met de ander. Ik blijf niet beschikbaar en onzichtbaar en ben wel sociaal wenselijk aanwezig, voor de korte tijd die ik het laat duren. Want lang hoeft dan voor mij niet.

Dan ben ik liever alleen, waarin ik weer in mijn eigen magische rijken aanwezig kan zijn, met de natuurwezens en Moeder Aarde. Met mijn hond en mijn lijf die ik dan kan laten ontspannen en opladen in het moment. En geef mij de tijd die ik nodig heb en durf zelfs tegenwoordig nog meer tijd te nemen dan eerder.

Om te ontdekken hoe het is om nog meer vanuit ontspanning te leven en hoe ik dan in verbinding kan staan met mijn eigen Bron, Mijn eigen Licht en krachten. De inspiratie en energie die me dan toevalt waar ik in kan verdrinken en de tijd voor mij voorbij kan laten glijden.

Ik wacht niet op degene die mij kan laten openbloeien, ik probeer uit te vinden hoe ik dit zelf kan doen, hoe ik mijn levensenergie activeer en vanuit mijn eigen wijsheid en vertrouwen in mezelf en mijn intuïtie mijn leven een zinvolle prachtige betekenis kan geven.

Zo binnen, zo buiten. Door alles mooi en prachtig te maken, is waar mijn aandacht en creatie is verschenen. Elke hoekje, elke detail moet liefdevol en mooi zijn. Mag leven. Doet er toe.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Boek en E-book

De roep van de hooggevoelige vrouw

Hoe bevrijd je je van een pijnlijk verleden, waarin jij als hooggevoelig kind niet gezien en erkend werd, waardoor je later vanuit je hoofd bent gaan leven, afgesloten van je diepe gevoelswereld?

Ik neem je in dit boek mee naar mijn diepte en hoogtepunten van mijn leven, want als je leven zo begint, krijg je daar natuurlijk later last van, of je wilt of niet. Dit worden je overlevingsmechanisme patronen.

De roep van de hooggevoelige vrouw

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Boek en E-book

De roep van de hooggevoelige vrouw

Hoe bevrijd je je van een pijnlijk verleden, waarin jij als hooggevoelig kind niet gezien en erkend werd, waardoor je later vanuit je hoofd bent gaan leven, afgesloten van je diepe gevoelswereld?