Voor hooggevoelige vrouwen

Waardoor ben ik vaak zo moe?

Waardoor ben ik vaak zo moe?

Soms is het lastig je energiepeil goed te regelen. Soms door contact met mensen die energie kosten, maar soms ook door vermoeidheid als je te weinig rust hebt genomen om te ontladen. Als we een aantal dingen meemaken, die veel stress hebben gegeven, dan moeten we heel goed voor onze energie zorgen. Door preventief te werk gaan: goed (biologisch= zonder gif) en op tijd te eten, voldoende nachtrust en veel buiten in de natuur te lopen, het liefst op je blote voeten. Als het nodig is voor jou kun je ook even je afspraken uitstellen, zodat je niet over je eigen grenzen heen hoeft te gaan. Je geeft jezelf even vrijaf en rust.

Voor mij is dat soms noodzakelijk omdat ik de stemmingen van anderen anders te goed aan voel en er teveel binnen komt; mijn filter is dan dunner dan normaal. Dan voel ik meteen of iemand gestrest is, of moe is en zelf emoties en gedachten pik ik dan op. Dan krijg ik daar te veel last van en kan ik me moeilijker ontladen.

Hoe ontdek je dat iets van jouzelf is of van een ander? Door in de basis goed voor jezelf te zorgen, regelmatig te mediteren en af te stemmen op jezelf, voel je jezelf. Wat bij jou hoort. Bewustwording van wie jij bent. Je zelf niet identificeren met je emoties en je gedachtegangen. Dat is maar een deel van jou, maar niet wie jij in wezen bent. Door veel te mediteren in mijn leven, vanaf mijn 14e, kom ik gemakkelijk in verbinding met mijn wezen en laat ik mij niet meer leiden door het malende denken en alle drama die daarbij hoort.

Maar soms ben je al overbelast en dan kost het meer tijd om op jezelf af te stemmen, jezelf te ontladen. Dan kun je daar meer aandacht en tijd voor nemen. Dan heeft het ook effect. Je agenda even leegmaken, veel alleen wandelen in de natuur. Geen extra prikkels opzoeken en rust nemen. Lezen, tekenen, tuinieren, wandelen. Ook zonder je telefoon, tv en pc. Dan merk je eigenlijk dat je binnen een dag al aardig bij kunt trekken.

Soms zijn er ook mensen in je omgeving die niet goed voor hun eigen energie kunnen zorgen en daar anderen voor nodig hebben. Dat zijn vaak mensen die niet alleen kunnen zijn. Lees: niet met zichzelf kunnen zijn. Zij hebben andere mensen nodig om zichzelf aan op te laden. Als jij als hooggevoelige deze mensen regelmatig in je buurt hebt, dan tappen zij energie van je af, en dan kan alleen jouw bewuste (energetisch en communicatieve) begrenzing dit voorkomen of stoppen.

Je kent dat wel, als je even met iemand hebt gesproken, dat je daarna uren moe bent en tot niets meer komt. Zodra je dit voelt als je met iemand in gesprek raakt, is het daarbij belangrijk dat jezelf alert bent op je lichaamssignalen om dit te stoppen. Je kunt dit doen door het te benoemen, maar als je dat te spannend vindt, kun je ook weglopen. We vinden dat vaak erg moeilijk, omdat we een ander niet willen kwetsen, maar is het niet vervelender dat iemand jouw energie aftapt waardoor je trilling elke keer verlaagd wordt.

Als je dan rust neemt en heel goed voor jezelf zorgt, zodat je je weer uitgerust voelt, dan kun je pas op een hogere trilling gaan ervaren wat het met je doet. Dan merk je eerder signalen op. Op langere termijn, zeg maar 6 weken, dan zie en ervaar je echt resultaat bij jezelf. Dit is mijn ervaring en ook wat ik zie bij de vrouwen die ik dit leer en hierin begeleid. Het is belangrijk dat je jezelf altijd op nr. 1 zet. Altijd. En niet de ander. De ander moet zichzelf ook op nummer 1 zetten. Dat is onze eigen taak.

Dat betekent ook dat je volledig trouw aan jezelf mag gaan zijn. Niet meteen denken als je iets voelt bij een ander, dat je de ander dan ook meteen moet gaan helpen. Je kunt alleen mensen helpen die daar om vragen. Niet zelf te pas en te onpas voor God gaan spelen. Vaak is het zo dat jezelf deze gevoelens van die ander zo goed oppikt, dat jij daar niet tegen kunt en eigenlijk dát wil gaan veranderen. Klopt dat?

Zie alles als een oefening en een onderzoek. Je mag hierin zeker ook fouten maken, daar leer je enorm van. Deze geven je inzichten en een hoger bewustzijn. Cadeautjes eigenlijk als je je zelf niet gaat bekritiseren. Geen maskers meer opzetten voor de buitenwereld, je mag zijn zoals je bent. Als je vaak alles mooier maakt, doordat je standaard over je eigen grenzen heen gaat, negeer je je eigen gevoelens. Onder dat masker ben je vaak moe en boos en vooral verdrietig dat je jezelf in de steek laat.

Ik heb er 18 jaar over gedaan om voor mezelf een energieprogramma te ontwikkelen wat aan alle eisen voldoet waar hooggevoelige mensen tegenaan lopen, waardoor je niet meer zo snel leegloopt bij andere mensen met sterke emoties of die een lage trilling hebben.

In de ochtend laad je jezelf ermee op en leer je je te verbinden en beschermen voor de gehele dag. En voor de avond ontlaad je jezelf, wat heel belangrijk is, waardoor je heel goed en diep kunt slapen. En dan sta je weer fris op in de ochtend. Het voorkomt dat je te overbelast raakt, waardoor je toch altijd prima kunt blijven functioneren tussen de mensen op een hoger energieniveau, wat de uitwisseling altijd ten goede komt.

Wil jij dat ook, dan kun je het energieprogramma aanschaffen, wil je (daarna) veel meer leren en intensief begeleid worden in dit proces, dan kun je meer lezen hieronder bij het jaarprogramma en/of een telefonische intake aanvragen.

 

Het krachtige Ochtend en Avond Energieprogramma om je op- en te ontladen voor hooggevoelige mensen

Energieprogramma

Inmiddels doen al een aantal duizenden hooggevoelige vrouwen, mannen èn kinderen deze oefeningen dagelijks. Ik ontvang met grote regelmatig een mail, waarin ze vertellen hoe deze oefeningen hun leven hebben verbeterd.

Energieprogramma

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Het krachtige Ochtend en Avond Energieprogramma om je op- en te ontladen voor hooggevoelige mensen

Energieprogramma

Inmiddels doen al een aantal duizenden hooggevoelige vrouwen, mannen èn kinderen deze oefeningen dagelijks.