Voor hooggevoelige vrouwen

Dit gebeurt er als angst de leiding over je leven neemt!

Dit gebeurt er als angst de leiding over je leven neemt!

Ik was in een van mijn oude angsten terecht gekomen. Ik was er weer met open ogen ingetuind.

De veranderingen die onlangs in mijn leven hadden plaats gevonden, waren zo groot, dat ik echt ver buiten mijn comfortzone was getreden. Door de groei van mijn bedrijf, de jaarprogramma’s die ik voor mezelf volgde voor mijn bedrijf en 2 nieuwe jaarprogramma’s die ik zelf ging lanceren, waren dit mega-stappen. Maar met mijn fysieke energie zat het niet goed, ik was te moe aan het worden. Dit had grote impact op mijn gedachtengangen waardoor oude stukken angst de kans kregen om naar boven te komen. Ik herkende oude patronen en ging blijkbaar weer over mijn oude hersenbanen ‘lopen’.

Dat was ook niet gek, had net een verhuizing achter de rug, wat niet alleen een verhuizing was, maar ook een heel nieuw leven, van 3 hoog achter naar een vrijstaande opgeknapte boerderij met flinke tuin en oprit. Los durven laten van dat wat niet meer past. De moed en kracht vinden om door te durven pakken met de keuzes die ik had gemaakt. Bij winst hoort ook altijd verlies, dat wist ik. Die balans regelt zichzelf altijd.

Ondertussen was ik de afgelopen maanden bezig geweest om mijn bedrijf een groeispurt te geven door dingen te veranderen en mijn team uit te breiden en een stagiaire op te gaan leiden als coach binnen de Vrouwenkrachtacademie. Dit is niet alleen praktisch werken, maar ook binnen mijn mindset moesten grenzen verlegd worden. Het anders durven denken, volhouden, uithouden…. Door mijn angsten en oude overtuigingen heen worstelen. Me niet terugtrekken, waartoe ik de neiging had. Maar juist uithouden, wachten tot de heftigste emoties zouden gaan zakken en mezelf uiteindelijk weer herpakken.

Maar lastig is dat als je angst voor tekort ervaart, dit als wezenlijke angst aanvoelt. Angst dat ik het allemaal niet zou gaan redden. Angst mijn groepen niet vol te krijgen. Angst dat er niemand zou komen voor de jaarprogramma’s. Angst voor te weinig inkomen. Angst dat ik het niet goed zou doen, angst om anderen te kort te doen. De hele riedel kwam naar boven. Ik sliep slechter, ging malen en voelde me ellendig.

Tot een deel in mij wakker werd die me zei even stil te gaan staan, ik moest hierdoor alle afspraken verzetten en me tegelijkertijd overgeven aan een diepe vermoeidheid. Het grappige was dat ik merkte dat er in deze periode ook geen klanten binnen kwamen, wat altijd vanzelfsprekend gebeurde. Dan wordt het me weer duidelijke dat echt alles energie is. (hoeveel bewijs wil ik nog hebben na al die jaren) Als zelfs mijn gedachtengangen aanmeldingen tegen kunnen houden, hoe zou dit dan zijn op andere gebieden. Andere thema’s in mijn leven? Hoe zou ik dit dan ook vóór me kunnen laten werken? Ik wist het eigenlijk al, ik werkte er al een tijdje mee, maar nu vanuit het vast zijn gelopen zijn, kon ik mezelf weer in beweging krijgen? Me herpakken en de energie zelf zweer keren dat het weer voor me gaat werken i.p.v. tegen?

Ik wist wat met te doen stond. Deze ervaring had ik gelukkig al eerder op mogen doen, ik moest door een andere deur in mezelf.. Ik moest zelf in gaan grijpen en me niet meer identificeren met deze (verouderde) gedachtengangen. Ik moest me weer gaan verbinden met mezelf, om in het vertrouwensdeel van mezelf te gaan zitten. Daar waar mijn ziel zit, mijn hart.

Ik besloot om ook op dit proces te gaan vertrouwen, dat dit ook onderzoek was, naar waarschijnlijk een groter bewustzijn. Ik besloot erop te vertrouwen dat de periode van naar binnen keren en rust nemen uiteindelijk haar vruchten zou gaan afwerpen. Stilstand is vruchtbaar zeg ik wel eens, nu nog doen. Dat bleek ook nu weer.

De eerste dag nadat ik besloot om weer in het vertrouwen te gaan zitten, was het even een worsteling om uit dat karrenspoor (van je hersenen) te komen, om weer op mijn bewuste gecreëerde karrenspoor uit te komen. Mijn gedachten gingen alle kanten op, van uiterst erg angstig en alles op willen geven, naar het andere uiterste naar vertrouwen en wachten, uitzitten en rust nemen en niets doen.

Deze eerste dagen van deze omslag zei ik bewust hardop tegen mezelf dat ik kon vertrouwen, ik verbond me met mijn hart en deed verder niets om in actie te komen. Die verbinding van vertrouwen in mijn bedrijf, in mezelf, wie ik ben, wat ik doe in mijn werk, hoe ik omga met mensen, wat ik doe om mijn klanten verder te helpen; dit gebeurt allemaal vanuit de liefde die in mijn hart woont. De drive om echt te willen helpen, het verschil te maken, helemaal vanuit mijn diepste wezen. Als ik me hierover kon open stellen, dan hoefde ik me ook helemaal geen zorgen te maken. Dat weet ik. Het gaat ook om vertrouwen hebben dat er ook voor je wordt gezorgd.

De verandering voelde ik plaats nemen. Het was als een schifting. Een kracht die weer terug kwam. Een levensenergie en levenslust. Verbinding met mijn eigen middelpunt. Weer ontdekken dat alleen mijn hoofd angsten kent, niet mijn wezen en mijn hart. Ik richtte mijn aandacht op mijn creativiteit, slapen, schrijven en niks doen. Een paar dagen gingen voorbij, een dag of 3 ongeveer.

En daar kwam het al, de totale omslag. Ik zat weer in het vertrouwen, voelde me uitgerust, angsten vielen als vanzelf weg. Mijn innerlijke kracht voelde ik weer toenemen, ook een ander energieveld hing om me heen.  Ik kon weer de stroom aan creatieve gedachtengangen toe laten, heb een schrift halfvol geschreven met ideeën die ik ga uitwerken deze zomer. En wat het meest concrete bewijs voor me was, dat ineens weer mails binnen stroomden met aanmeldingen voor de jaarprogramma’s! Wat ik daarna ervoer was dat ik niet een stap naar achteren was gezet, maar juist verder vooruit was gekomen door dit voorval. Ik was hier zelf uit gekomen. Ik kreeg op tijd door wat er aan de hand was, waardoor ik zelf kon ingrijpen en me kon resetten. Ik had door deze ervaring opnieuw winst behaald. Het was een mooi onderzoek hoe de mind werkt en hoe focussen en vertrouwen werkt.

Wat heeft gedachtenkracht een grote energetisch uitwerking zeg! Als je denkt dat dingen zich alleen in je hoofd afspelen, ben je nog niet bewust van de energie die je hiermee uitstraalt. En hoe dit effect heeft op je leven.

In het jaarprogramma van hoofd naar hart, gaan we hier uitgebreid op in hoe dat je nieuwe karrensporen (hersenbanen) aanlegt om jezelf opnieuw te programmeren waardoor je oude overtuigingen om leert zetten in nieuwe overtuigingen, die je als hooggevoelige vrouw wel ondersteunen in je werk en je leven. We starten nu voor de 5e  keer het succesvolle jaarprogramma van Hoofd naar Hart. Ook start er een nieuw jaarprogramma: Spiritueel Ondernemen!

Bedankt voor het lezen.

Voel je vrij om te delen via de social media knoppen of een bericht hieronder achter te laten.

Wil jij ook je eigen de leiding terug over je eigen leven en je energie? Wil jij een goede relatie met jezelf, leren hoe je jezelf heelt en daardoor ook goede relaties met anderen opbouwen? Wil jij leren hoe jij in je kracht kunt blijven als hooggevoelige vrouw in elke situatie, omdat jij bewust bent hoe jij op je best kunt zijn en blijven? Wil jij jouw energielevel hoog krijgen en houden, zonder daar al te veel moeite voor te doen? Wil jij uit je overlevingsmechanisme komen en vanuit ontspanning je leven inrichten? Wil jij weten hoe het is om vanuit je hart te gaan leven?

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Dit gebeurt er als angst de leiding over je leven neemt!