Voor hooggevoelige vrouwen

Wat voor uitwerking heeft jou uitstraling op anderen?

Wat voor uitwerking heeft jou uitstraling op anderen?

Het valt mij op dat veel hooggevoelige vrouwen vaak niet weten hoe zij zichzelf in hun kracht kunnen zetten. Ik struin zo en dan eens rond op de HSP facebook-groepen en forums en lees soms veel slachtoffergedrag of drama. Dat is zo jammer! Ik denk dan; “Wat doe je jezelf aan”?

Ik zie bij hooggevoelige vrouwen zoveel meer mogelijkheden door hun sterke intuïtie. Ze leven intens, ze maken hele bijzondere dingen mee in hun leven, en ze kunnen grote blijdschap ervaren als ze zich niet meer identificeren met hun dramaverhalen! Dan trek je je eigen energie omlaag, dat ga je zien in je uitstraling. Daar reageren anderen ook weer onbewust op. Mensen zien eerst je uitstraling, dan pas wat je aan hebt of hoe je er eigenlijk uitziet. Daarom kan een fysiek minder aantrekkelijk persoon er wild aantrekkelijk uitzien door een fantastische uitstraling!

Uitstraling komt door wat je denkt en voelt. Als je vaak negatieve gedachten hebt over anderen of over jezelf, zien en voelen mensen dat direct. Terwijl jij vaak denkt dat dat onzichtbaar is. Niet dus. Als je te vaak negatieve gedachtegangen en oordelen hebt over jezelf en anderen, zullen mensen je niet snel benaderen. Je hoeft daarvoor geen aura’s te kunnen zien. Iedereen ziet een positieve of negatieve uitstraling.

Hoe kun je nu elke dag een positieve uitstraling hebben, waardoor de relatie met jezelf verbetert en ook die met anderen? Door jezelf te trainen in het onderbreken en bewust worden van negatieve gedachtegangen. Als deze minder worden en je gaat bewuster gaat kijken naar de mooie kant van mensen en dingen en  je haalt vooral jezelf niet meer naar beneden, dan groeit je uitstraling en dat kan zelfs zo ver gaan dat je een mega mooi charisma krijgt.

Maar je uitstraling heeft ook effect hoe jij met andere mensen omgaat. Als jij bijvoorbeeld van roddelen houdt of anderen respectloos benadert, dan ga je eigenlijk ook zo met jezelf om. Zo binnen, zo buiten. Dat effect zie je dus in een minder aantrekkelijke uitstraling.

Ik heb een top 6 gemaakt van veelgehoorde overtuigingen van mijn klanten:

 1. Was ik maar normaal, ik voel me zo anders!
 2. Ja maar, voor mij is dat lastig, want ik ben hooggevoelig!
 3. Als ik niet hooggevoelig zou zijn, dan zou het allemaal veel beter gaan.
 4. Ik kan niet normaal functioneren; de wereld moet rekening met mijn gevoeligheid houden!
 5. Ik voel me zo alleen en onbegrepen (slachtoffergedrag).
 6. Anderen zijn altijd liever, beter, slimmer, leuker, slanker etc.

Draai het eens om!

Ik zou je uit willen dagen. Draai ze eens om, maak er iets moois van. Maak zelf een nieuw lijstje.

Kijk wat er mogelijk is, op een manier die bij jou past; er kan zo ontzettend veel! Zorg dat jij je van binnenuit veilig gaat voelen, doordat jij de verbinding met jezelf legt. Het is niet en nooit van de buitenwereld afhankelijk!!

Je hebt zelf invloed op hoe jij denkt, hoe jij je wil voelen vandaag, hoe jij je zelf goed beschermt en ook nee leert zeggen. Dat werkt en dan maak je een begin. Het heeft te maken met het feit dat je bewuster wordt, hoe je met jezelf omgaat, en hoeveel rekening je met jezelf houdt.

Welke kwaliteiten bezit een hooggevoelige? Lees wat je waard bent!

 1. Ik ben bijzonder, ik heb iets te bieden doordat mijn zintuigen sterker werken! Dat maakt mij erg blij!! Elke dag!
 2. Dit gaat me heel goed af, want ik ben hooggevoelig! Ik kan dingen van te voren aanvoelen komen! Dat geeft mij een veilig gevoel!
 3. Zonder hooggevoeligheid zou ik dat moeten missen.
 4. Ik functioneer geweldig! Ik vind het fijn om veel te voelen, want dat geeft mij zekerheid, omdat ik dingen voel aankomen! Ik neem ook tijd om dit te verwerken voor mezelf, zodat ik bij mezelf kan blijven.
 5. Ik voel me blij en verbonden met anderen; ik kies zelf de mensen uit waarmee ik me verbonden wil voelen!
 6. Ik ben empathisch, ik kan me goed inleven in wat iemand voelt.
 7. Ik ben heel creatief; ik kan enorm geïnspireerd zijn en dat moet eruit, waardoor ik mooie dingen kan creëren of mooie ideeën in de wereld zet!
 8. Ik ben authentiek tot in mijn diepste essentie!
 9. Ik ben dienstbaar en zachtaardig!
 10. Mijn intuïtie is sterk ontwikkeld en een groot hulpmiddel, dat ik altijd, waar nodig kan inzetten!
 11. Ik voel me verbonden met alles wat leeft, ook de dieren, bomen, planten en Moeder Aarde!
 12. Ik heb onzichtbaar contact met hogere wezens, zoals engelen en gidsen.
 13. Ik leef intens, ik kan ontzettend genieten van lekker eten, mooie muziek, fijne mensen!
 14. Door mijn ‘zijn’, inspireer ik anderen in mijn omgeving!

Kun je hier iets mee? Voel je dat je energie verandert als je dit bovenstaande leest in plaats van het top 6 -lijstje van veelgehoorde overtuigingen? Dat is nu de kunst. Je krijgt energie van positiviteit. Je wordt zelf ook moe van negatieve dingen en dan gebeuren er ook negatievere dingen in je leven. Positiviteit trekt positiviteit ook aan. Ook positievere mensen.

Maar………………

Ben je bereid een ander beeld te creëren over jezelf?

 1. Durf je in je kracht te komen en ten volle het leven te nemen? Wat gebeurt er dan, denk je?
 2. Ben jij bereid om het verschil te maken in de wereld met jouw sterke zintuigen en intuïtie?
 3. Wat zou jouw boodschap zijn voor andere hooggevoelige vrouwen?
 4. Doe elke dag één ding wat jou bang maakt! Hier groei je van als mens en dit verhoogt je zelfvertrouwen door positieve ervaringen op te doen en dat zie je ook in je uitstraling terug!
 5. Maak zelf je lijstje langer tot 10 punten, dan ontstaat er vanzelf een brainshift.

Bedankt voor het lezen.

Deel gerust onder aan deze pagina je conclusie onder aan deze pagina of mail het me en maak je eerste omslagpunt hiermee om je uitstraling ten positieve te versterken.

aukjetournierAukje Tournier:Door het samenzijn met andere gelijkgestemde vrouwen, is het mogelijk om echt gehoord en gezien te worden en herkenning te vinden. Het samenzijn werkt als een spiegel en is daarnaast ook nog eens gezellig, ondersteunend en heel inspirerend! Je ziet iedereen, inclusief jezelf enorme stappen maken. Heel mooi!”

Hanneke van de Kam:“Door het jaarprogramma ben ik mezelf gaan zien, waardoor er in mijn omgeving ook veel veranderde in hoe mensen naar mij keken en mij omgingen. Ik heb geleerd uit mijn hart te handelen.”

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Wat voor uitwerking heeft jou uitstraling op anderen?