Voor hooggevoelige vrouwen

Wanneer je in verbinding komt met je innerlijke kind kom je in verbinding met je intuitie en lichaam

Wanneer je in verbinding komt met je innerlijke kind kom je in verbinding met je intuitie en lichaam

Iedereen heeft het, een innerlijk kind. Je hebt er zelfs 2 versies van; het pure wijze kind (je zielsverbinding, je hartsbewustzijn) en een gekwetst kind-deel in je (alle kwetsuren die je hebt opgelopen in je kindertijd, waarop het ego in het onbewuste deel overlevings- en beschermingsmechanismen heeft gecreëerd.

Vaak zijn we er ons niet van bewust dat wij gedreven worden door deze gedrags- en denkpatronen die ons hele leven en onze kijk op ons leven en onze gezondheid vorm geven. Op het moment dat je ouder wordt en tegenslagen en verdriet te verwerken krijgt, komen de patronen vaak weer te voorschijn omdat ze ‘oude’ pijn triggeren, waardoor je (onbewust) ook vanuit oud zeer reageert. Vanuit primaire emoties reageer je dan op bepaalde situaties en vooral ook hoe je met jezelf en anderen omgaat. Daarom kleurt dit vaak het geheel en zijn we niet meer objectief, maar reageren we vaak vanuit (dader of) slachtoffergevoel.

Dit is vaak de grootste worsteling in een leven van een mens, zeker van iemand die hooggevoelig is, want diegene schuift vaak zichzelf liever opzij voor een ander vanwege het enorme aangeboren empathische vermogen.

Maar hoe doe je dit eigenlijk?

Dit is echt kiezen voor een leven vanuit een hoger bewustzijn (zie mijn blog van vorige week). Dit is waar we allemaal  mee bezig zijn. Het transformatieproces van ego naar hartsbewustzijn. Het is heel lastig in het begin, want je patronen zijn zo diep ingesleten dat je vaak niet door hebt wat je doet, zegt of handelt, maar je merkt het aan je omgeving dat het niet in je voordeel is. Je loopt als het ware tegen een muur op en je handelt met alles wat je kunt, je intentie is vaak wel goed, maar het lukt je telkens niet. Kans dat je het op een gegeven moment wel opgeeft, dan verzand je nog dieper in dit ellendige stuk en identificeer je je helemaal met je slachtoffergevoel en neem je steeds minder verantwoordelijkheden of laat je deze los. Dit is niet zonder gevaar met kans op burn-out of depressies/angsten.

Wat je eigenlijk het beste kunt doen, is telkens als je doorkrijgt of voelt dat er iets niet klopt; dat merk je dat je je rot voelt, ongelukkig, angstig, je terug wil trekken, wil dat eigenlijk zeggen dat je niet goed bezig bent, even vanuit je volwassen deel nadenken en overzicht krijgen wat de realiteit is, dat je de feiten op een rijtje gaat zetten voor jezelf, relativeren…. Als dit niet lukt zijn dit de tekens die je vertellen dat je in je teruggetrokken deel/ gekwetste kind deel zit. Als een volwassenen soms of voortdurend in zijn of haar gekwetste kind-deel zit, dan kun je niet goed functioneren, dan ben je uit balans, dan wil je dat anderen jouw verantwoordelijkheden dragen, je gooit er met de pet naar, het kan je allemaal niets meer schelen en je verzuipt in je eigen ellende met alle gevolgen van dien.

Als je verbinding maakt het volwassen deel in je wat er ook altijd zit, kun je van hieruit het geheel beter overzien, en ook jouw innerlijk kind op gerichte momenten de ruimte geven om te troosten/erkennen en helen. Het is belangrijk dat je zelf leer om jezelf in balans te brengen en objectiever op situaties en/of anderen reageren, je zorgt beter op een gezondere manier voor jezelf en ben meer op het echte leven gericht in plaats van destructief gedrag en/of negatieve overtuigingen. In het jaarprogramma leer je je bewust te worden van jezelf van je gekwetse kind-deel en het volwassen deel in jezelf. Je leer jezelf met krachtige en prachtige bewustzijnsprocessen te trainen hoe je dit bij jezelf kunt transformeren in één jaar tijd. Ik heb hier ook een mooie online cursus over geschreven als je dit zelfstandig vanuit huis dit wilt doen.

Tips om meer te leven vanuit je kracht/ je volwassen deel:

 • Luister naar wat je gekwetste kind jou te vertellen heeft als je aandacht voor haar hebt
 • Zie jezelf als een volwassene die verbinding maakt met haar innerlijke kind
 • Draag je verantwoordelijkheden
 • Kom uit je identificatie van slachtoffergevoel/rol
 • Wees bewust dat je altijd keuzes hebt, ook van binnen hoe je je voelt
 • Mediteer elke dag 2 x
 • Verbind je met je volwassen lichaam door goed voeding, goede nachtrust en veel beweging en yoga
 • Verbind je jezelf met positieve ‘volwassen’ mensen om je heen die je optillen en niet omlaag trekken
 • Til zelf ook anderen mee op en gun ze altijd het beste en uit je waardering naar hen
 • Voel dat je jezelf wil helen in plaats van vernietigen
 • Kom in contact met dieren, zij geven onvoorwaardelijk liefde, deze openen je hart
 • Doe regelmatig een familieopstelling waarin je jouw thema’s kunt uitwerken op zielsniveau
 • Bezoek Rode tenten om een goede waardevolle relatie met vrouwen op te bouwen waarin je gedragen wordt als zuster
 • Doe alles waar je hart een sprongetje van maakt en volg dit pad.

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Wanneer je in verbinding komt met je innerlijke kind kom je in verbinding met je intuitie en lichaam