Voor hooggevoelige vrouwen

Hoe kom je in contact met je innerlijke kind?

Hoe kom je in contact met je innerlijke kind?

Het innerlijk kind (of kwetsbare kind) bestaat uit al onze kinderlijke gevoelens, instincten en intuïties, energie en creativiteit. Ons magische en spelende zelf.

Als kind ben je zo kwetsbaar, dat je gemakkelijk denkt dat jij de schuld bent van de problemen in je omgeving. Je raakt van slag door de stemmingen om je heen. Hierdoor kun je gaan denken dat jij er niet mag zijn, dat er geen liefde is voor jou, dat je niet de moeite waard bent. ‘Ik zal wel niet lief geweest zijn’. Die pijn is zo groot, dat het kind hier geen contact mee wil maken. Het stopt het gevoel weg in het lijf en sluit het af.

We ontwikkelden overlevingsstrategieën, die destijds nodig waren om onszelf te beschermen tegen te pijnlijke situaties.

Deze onverwerkte gevoelens en emoties uit onze kindertijd spelen nu nog vaak een rol, en bepalen voor een deel ons leven.

We leerden ons aan te passen en onze werkelijke gevoelens niet te tonen.

Maar door je af te sluiten voor pijnlijke emoties, sluit je jezelf ook af voor emoties van vreugde, spelen, blijheid, warmte en geborgenheid, veiligheid en liefde!

We onderdrukken onze levensenergie.

Door hier aandacht voor te hebben er verschillende oefeningen mee te doen, zoals visualisaties kun je die overtuigingen als volwassene een plaats geven en zorg dragen voor het kind in jezelf.

Er kan een bevrijding plaatsvinden waardoor je meer ruimte en vrijheid ervaart.

In contact met je innerlijk kind maak je ook makkelijker contact met je innerlijke natuur.

Wie is je innerlijke kind?

Je innerlijke kind vorm je op basis van je ervaringen, tijdens de eerste zes jaar van je leven. Je ontwikkelt tijdens deze periode allerlei vaardigheden, die je in je leven nodig hebt.

Je ervaart wat veiligheid, warmte en vertrouwen voor je is, je leert met je gevoelens om te gaan, wie je bent, wat grenzen zijn en wat het woordje ‘nee’ betekent. Je leert je vrij te maken en te genieten van je lichaam, ontdekt wat goed en kwaad is en hoe je met andere mensen kunt omgaan; je sociale vaardigheden. Dat is heel veel en het gaat meestal ook goed. De vaardigheden die je wat minder of niet goed hebt geleerd kunnen echter, zonder dat je je er van bewust hoeft te zijn, je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Daardoor reageer je bijvoorbeeld in bepaalde situaties nog steeds vanuit het innerlijke kind van vijf jaar.

Wie heeft er ideale ouders of een perfecte jeugd gehad?

Iedereen maakt ongewenste gebeurtenissen mee. Sommigen hebben als kind zelfs heel ernstige en pijnlijke ervaringen meegemaakt, zoals misbruik, mishandeling of verwaarlozing. Onze natuurlijke reactie op alle ongewenste gebeurtenissen is dat we een overlevingsmechanisme ontwikkelen dat we ons hele verdere leven in stand houden. We denken dat we dán niet weer zo verdrietig, angstig, boos en ongelukkig zullen zijn. Op den duur frustreert dit je. Het gedragspatroon van je innerlijke kind werkt niet meer, het is een last en beperking, het is een gevangenis geworden.

Hoewel we ons daar meestal niet zo van bewust zijn, leven we als mens gelijktijdig in twee belevingswerelden. We hebben enerzijds de belevingswereld van de volwassene en anderzijds de belevingswereld van het kind in ons dat bepaalde gevoelens nog niet heeft verwerkt.

Van nature zijn wij een ‘heel’ mens, zonder beschadigingen. We zijn afhankelijk van onze opvoeders en vertrouwen hier ook geheel op. We kunnen ook niet anders.

Van nature voelen wij onze emoties, boosheid, blijheid, angst, liefde, verdriet etc. en handelen daarnaar. Als deze emoties naar boven komen, kunnen we ze uiten en zijn we weer in evenwicht.

Wanneer we als hooggevoelige met onze gevoelens verbonden zijn, weten we ook waar ons Innerlijk Kind zich bevindt. Voel je liefde voor jezelf dan ben je in contact met je hart en voel je ook je Innerlijk Kind daar.

Je innerlijke kind is:

 • Het kleine kind dat je was, dat gekoesterd, verzorgd en geliefd wilde worden, maar dat nu nog steeds in jou leeft.
 • Het emotionele en gevoelige deel in je, dat in de loop van je leven onderdrukt, gecontroleerd en tot zwijgen gebracht is, maar dat nog steeds in jou als volwassene aanwezig is.
 • Het creatieve en artistieke deel in jou, dat in de loop van je leven is gevormd (vervormd), gestructureerd en georganiseerd, die nog steeds in zijn oorspronkelijke staat in je leeft en wacht totdat het bevrijd wordt.
 • De vrolijke, dartele en humoristische persoon die je was toen je nog jong en onervaren was, maar die je hebt vervangen voor een meer volwassen, serieuzer doelgerichte gedrag. Maar dat vrolijke opgewekte kind zit nog steeds ergens in je verborgen.
 • Een gewond, gepijnigd, verwaarloosd, gefrustreerd, misbruikt en genegeerd deel in jezelf die je negeert en ontkent, maar dat altijd net onder de oppervlakte zit, waardoor je meestal net iets te bang en te bezorgd bent om je leven voluit te kunnen leven.
 • De persoon die je zou kunnen worden als je je ernst loslaat en je angsten overwint.
 • Dat deel in jou dat moet genezen en ondersteund moet worden en dat versterking nodig heeft om in je leven nieuwe kansen op geluk, gezondheid en persoonlijke groei te krijgen.

 Dan kun je nog steeds last hebben van één van de volgende thema’s:

 • geen nee durven zeggen of accepteren, of grenzen aangeven,
 • bang zijn voor intimiteit,
 • niet goed voor je behoeften zorgen,
 • je steeds weer afgewezen, of schuldig voelen,
 • perfectionistisch zijn,
 • je voor alles en iedereen verantwoordelijk achten,
 • mogelijk ben je verslaafd aan eten, alcohol of andere drugs,
 • misschien zit je vol wantrouwen of schaamte.

Krachtige Tips om als hooggevoelige in contact te komen met je innerlijke kind:

 • Wijs je zelf niet af, niets is te gek of raar.
 • Steun jezelf, elke dag en bij elk moment dat je het moeilijk hebt.
 • Adem naar je hart, en stel jezelf gerust.
 • Erken stressvolle situaties en vertel jezelf dat je mag onderzoeken, leren en groeien op jouw manier en jouw tempo.
 • Zorg dat je jezelf goed grond, want dan kom je beter in je lichaam waardoor je je al lekkerder voelt.
 • Nodig elke dag je hogere zelf uit in je lichaam en vraag of deze daar wil blijven.
 • Doe iets creatiefs, daarmee kom je in verbinding met het innerlijke kind in jezelf.
 • Doe de dingen waar je gelukkig van wordt!
 • Creëer positieve ervaringen in je leven, kom uit je comfortzone.
 • Zorg dat je aan je zelfvertrouwen gaat werken, elke dag, in plaats van dat je deze afbrokkelt, wees hier bewust van. En corrigeer jezelf hierop.
 • Weet dat je elke dag een keuze hebt hoe jouw dag eruit ziet. Het gaat erom hoe je ermee omgaat!
 • Doe de innerlijke kind visualisatie (zie hieronder)

Hier kun je de innerlijke kind visualisatie downloaden via mp3->

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

121 Comments

 • Zo herkenbaar. Ben heel veel bezig met mijn innerlijke kind, maar het blijft zo moeilijk om haar aan de hand mee te nemen, terwijl mijn volwassen “ik” ook zo bang is. Ik zou echt heel graag ondersteuning hierbij willen. Heel fijn dat je daar iets mee doet. Hooggevoelig zijn is heel fijn en mooi, maar ik vind het ook lastig dat alles zo overweldigd en de wereld zo hard is. Ik kijk uit naar de training. Alvast heel erg bedankt! Namaste

 • Sluit mooi aan bij gesprek met mijn lief deze ochtend. Benieuwd naar jouw visualisatie! Ik heb het boek besteld!

 • wat mooi omschreven, zeker herkenbaar voor mij en vele andere hooggevoeligen. Ben heel benieuwd naar de visualisatie uit je boek.
  Groetjes Petra

 • Hoi Tamara,

  Bedankt voor je mooie artikel. Mijn zusje en ik zijn er door gesteund en herkennen onszelf erin. Benieuwd naar de visualisatie oefening 🙂
  groetjes Tessa

 • Dankjewel voor dit artikel.
  Ik weet dat daar voor mij ook nog wat te behalen valt, en zou wat hulp dasabij zeer welkom heten.

  Hartegroet Ben

 • Prachtig opgeschreven, dank je wel! Ik werk heel veel met mijn innerlijk kind en die van anderen. Het is zooo onwijs mooi en ik hoop dit ook in groepen te kunnen gaan doen. Ik kijk uit naar de meditatie uit je boek!

 • mooi beschreven, ik werk in sessies ook vaak met het innerlijke kind, ben heel benieuwd naar jouw boek !

 • Heel herkenbaar!! 🙂 Naar je innerlijke kind leren luisteren en ermee ‘opstap’ gaan is heel verrijkend. Zelf luister ik heel graag naar mijn innerlijke speelse en creatieve kind 😀

 • Dank je wel voor dit prachtige stuk. Precies waar ik mee bezig ben. Mijzelf te helen. Mijn innerlijk kind te bevrijden. Lieve groet Ria

 • Mooi, mooi, zo liefdevol…na meer dan 40 jaar vond ik mijn eigen kleine vrolijke ik terug. Nu soms angst om dit terug kwijt te geraken.

 • Ik ben aardig op weg mijn hart te openen met als doel in verbinding te komen met mezelf. Als ik dat heb bereikt zal ik ook met anderen in verbinding kunnen zijn.
  Dank je wel.

 • Dit is dus net datgene waarmee ik momenteel aan het stoeien ben, ook met behulp van PRI.
  Vanochtend hierover nog gesproken met mijn psycholoog. Geen toeval dus, dat ik dit net nu op mijn fb tegenkom.

 • Mooi artikel! Benieuwd naar jou manier van innerlijk kind visualisatie. Lieve groet, Birkit

 • Prachtig, krachtig en herkenbaar! Heel toepasselijk thema voor mij op dit moment. Liefs voor jouw mooie werk lieve vrouw. X

 • Dank voor deze mooie tekst en herkenbare woorden. Ik ga me eens verdiepen in de tips die je geeft.
  Lieve groet,
  Tamara

 • Wat ik net heb gelezen doet me iets. Ik zit al heel mijn leven vast …met mezelf, ben veel te gevoelig, denk te veel na, pieker te veel, maak me dikwijls zorgen,en noem maar op. Ik leef precies niet voor mezelf maar voor anderen, zo kan ik het misschien wel omschrijven. Ik heb effectief wel het gevoel dat er in mijn kindertijd dingen zijn misgelopen…

 • Mijn innerlijke kind is langzaam aan het ontwaken, ben heel benieuwd naar jouw visualisatie oefening!
  Hartelijks, Karen

 • Heel mooi, ook ik zit in het overgangsproces en ik voel sterk dat er van alles goeds staat te gebeuren, zoveel positieve energie…! Al is er nu af en toe wel dat gepijnigde kind. Maar gelukkig veel positieve -volwassen, en kind- dingen..

 • Je verhaal heel aandachtig gelezen en vooral bij het rijtje ‘thema’s’ veeeel herkenning. Ik wil graag jouw krachtige visualisatie van het innerlijk kind, als ik het boek koop. Dan ontvang ik deze erbij. Begrijp ik dat goed?

 • Het begint allemaal bij je kind-zijn…. Is je kind gelukkig en voelt het zich veilig, dan kan het stralen en stralen! En dan straal je ook als jouw volwassen-zelf! En kan je leven in jouw volle potentie en waar je voor bent gekomen op deze aarde!

 • hoi Tamara
  ik lees jouw blogs graag en haal hier telkens weer voor mijn krachtige
  tips uit
  dankjewel

 • Hoi Tamara,

  Weeral een mooi blog ….
  Zo veel dat je schrijft is zo herkenbaar … Mijn innerlijke kind moet ik echt veel meer koesteren!! Ik zou dus heel blij zijn met je visualisatie. Alvast dankjewel, groetjes, Ann

 • Tot mijn 40e mijn hooggevoeligheid altijd gebagatelliseerd. Ben een nuchtere vrouw uit echt Gronings dorpje. Nu valt steeds meer op zijn plek.
  Zou graag je boek willen kopen zodat ik ook jouw visualisatie kan doen wat me zal helpen.

 • Lieve Tamara,
  Je omschrijft precies mijn leven, mijn zijn. Dat raakt mij zo dat ik nu alleen maar kan huilen. Je legt je vinger precies op de pijnlijke plek. Het gevoel dat door mijn geboorte er heel veel mis is gegaan binnen ons gezin is er altijd geweest, maar ook net zo vaak weggestopt, omdat dit een gevoel is die niet leefbaar is, zo pijnlijk. Mijn kinderen zijn mijn grootste geluk, maar sinds ze het huis uit zijn, ben ik stuurloos geworden. Ik kan me niet meer verstoppen achter een druk leven als werkende, alleenstaande moeder. Ik heb nu meer tijd om te voelen en dat brengt me uit balans. Ik zou die krachtige visualisatie graag van je ontvangen, Tamara. Misschien dat dit mij sterkt en me leert om mijn innerlijke kind te vinden en haar te koesteren en lief te hebben. Heel erg bedankt.
  Liefs,
  Det

  • De info van Tamara is mijn verhaal. Heb veel van en over haar gelezen. Herkenbaar o.a. hooggevoelig en dit weggestopt omdat het er niet mocht zijn. Herhaaldelijk tegengekomen maar niet als innerlijk kind als zodanig herkent en niet weten hoe ermee om te gaan. Vele verhalen en reacties van mensen hier spreken mij aan en jouw verhaal Det in het bijzonder door het lege nest dat jij benoemt: doelloos en inmiddels, alleenstaand, fysiek en mentaal uitgeput en elke dag voelt als overleven. Ik ben een doorzetter maar wat is het af en toe zwaar.
   Tamara, hartelijk dank voor jouw verhaal en de vele informatie. Ik ga er in ieder geval mee aan de slag.

 • Wat een mooi geschreven blog! Ik ben heel benieuwd naar de visualisatie, zou die graag ontvangen.

 • Wat een prachtige blog. Zoveel herkenning. Ik zou graag de visualisatie willen ontvangen. Ik zou zo graag vanuit mijn hart willen leven. Meer van mezelf te gaan houden.
  Dank je wel Tamarra voor deze treffende tekst.

 • mooie duidelijke blog, Tamara, ik wil je visualisatie graag uitproberen. vriendelijke groet

 • Zo herkenbaar ..Zo de vinger op de juiste plekken voor het eerst het idee dat ik op een plek ben gekomen waar ik wat mee zou kunnen.
  Ik zou graag die visualisatie bij het boek willen ontvangen.

 • Hallo Tamara,
  Mooie tekst…
  heel veel herkenning…
  10 jaar antidepresiva geslikt… ben er nu van af maar loop steeds weer “vast”.

 • Terwijl ik weet dat het antwoord wat ik zoek verborgen zit in mijn “verloren” innerlijk kind, durf ik haar niet op te zoeken. Wie weet is jou visualisatie een pijl in de juiste richting.

 • Inge says…
  Terwijl ik weet dat het antwoord wat ik zoek verborgen zit in mijn “verloren” innerlijk kind, durf ik haar niet op te zoeken. Wie weet is jou visualisatie een pijl in de juiste richting.

 • Ik zit compleet opgesloten in mijn gevoel na een trauma al 8 jaar geleden.
  Heb veel lichamelijke pijnen gekregen hierdoor.
  Er word me steeds gezegd geen contact te hebben met mezelf meer, En dat ik alleen nog reageer vanuit het innerlijke kind.
  En dat ik haar steeds weg druk en niet naar haar luister.
  Dus zou graag ook met mijn innerlijke kind in contact komen zoals jij dat zo duidelijk omschrijft en haar omarmen en niet meer afstoten.

  Je hebt het mooi uitgelegd

  Dank

 • Ben zo verbaast dat dit alles bij mij zo kloppend is en ik dus zoek ben naar mijn ware zelf.
  Dan kun je nog steeds last hebben van één van de volgende thema’s:

  geen nee durven zeggen of accepteren, of grenzen aangeven,
  bang zijn voor intimiteit,
  niet goed voor je behoeften zorgen,
  je steeds weer afgewezen, of schuldig voelen,
  perfectionistisch zijn,
  je voor alles en iedereen verantwoordelijk achten,
  mogelijk ben je verslaafd aan eten, alcohol of andere drugs,
  misschien zit je vol wantrouwen of schaamte. :dit klopt allemaal

 • Ik wil heel graag weer in contact komen met mijn innerlijk kind.

 • Wauwwww wat een mooi bericht..en zooooo herkenbaar..
  ik weet dat ik mijn innerlijk kind moet opzoeken en omarmen..maar dat kleine meisje doet precies als ik..iedereen op veilige afstand houden..
  hoop met jou visualisatie dat ik daarmee aan de slag kan gaan
  En dat ik mezelf niet hoef weg te cijferen voor anderen en dat ik er zelf ook mag zijn..

  Groetjes Esther..
  groetjes Esther..

 • Wat een mooie verduidelijking. Nu nog proberen die liefde voor mezelf te voelen.

 • Mooi stuk, erg herkenbaar.
  Maar juist de tips zijn moeilijk uitvoerbaar. Het voor jezelf zorgen, jezelf liefhebben…

 • Hallo, ik zou graag het boek willen kopen om de viualisatie van het innerlijke kind te ontvangen, want er is nog veel ‘mis’ met me.

 • Wat een duidelijk verhaal en prachtig geïllustreerd. Ook ik ontvang heel graag de visualisatie van het innerlijke kind bij het boek.

 • door dit te lezen is mij heel veel duidelijk en zou graag meer willen lezen om me zelf weer te vinden. dankjewel!

  groetjes,

 • Dankjewel Tamara voor deze blog. Heel helder en ik voel het mee, bijna woord voor woord. Herkenning en al – innerlijk – weten en een soort rust, zachtheid, geruststelling? voel ik erbij in mezelf. Fijn!
  En wat een mooie plaatjes ook bij je blog, Ja innerlijk kind :)!

 • Erg mooi. Al heb ik een erg fijne jeugd gehad ga ik nu een moeilijke tijd door.met mijn man.. gevoel van niet goed genoeg zijn gefaald hebben en altijd willen pleasen..blijven boven komen.. altijd heb ik de neiging mezelf als mindere te zien. En wordt uiteindelijk ook zo behandeld..ik vecht om hieruit te komen . En meer vanuit mijn hart te gaan leven .

 • Dag Tamara,

  Allemaal heel herkenbaar, kan ik ook die visualisatie via het boek kopen?

  Bedankt alvast!!

 • Beste,

  Ik probeer al een tijdje het kind in mezelf te vinden, maar ben er tot op heden nog niet in geslaagd. Misschien helpt uw manier van visualisatie me hierbij.
  Alvast bedankt

 • Bedankt om dit te delen! Benieuwd naar de kindvisualisatie in je boek.

 • Wat zijn we toch streng voor onszelf! Onze kritische ouder onderdrukt ons innerlijke kind. Graag ontvang ik ook de visualisatie bij het boek. Om aardiger te zijn voor mezelf. Dank je wel Tamara! Een goed artikel van je trouwens.

 • Graag ontvang ik de visualisatie Tamara.
  Wat schrijf je helder, duidelijk en to the point. Fijn om je artikelen te lezen. Dank!

 • Jouw tips heb ik opgeslagen en zou daar graag de visualisatie aan toe voegen.
  Het is tijd voor mijn kleine meisje! Ik ga je boek kopen!
  Dank je wel 🙂

 • Mooi stuk
  Zou heel graag je boek willen kopen om in contact te komen met mijn innerlijk kind vanuit mijn hart. Lijkt me super

 • Mooie herkenbare tekst. Ik ben o de goede weg.en zal zeker weer de gegeven informatie kunnen gebruiken. Dank je wel ????

 • Mooi geschreven ..veel herkenbaarheid.
  Zou graag je visualisatie willen proberen om bij mezelf te komen..ik weet allang niet meer wie ik ben.

 • Hallo Tamara,

  Jouw artikel over het innerlijk kind is zo herkenbaar en prachtig verwoord!

  Lieve groetjes…

 • Heel herkenbaar hierboven geschreven tekst! Hooggevoelig absoluut probeer nu alleen de positieve kanten er van te zien. Voor mij is acceptatie de sleutel. Voorheen wilde ik niet anders zijn dan andere en was ik behoorlijk aan het vechten maar heb het losgelaten om dus nu ook gebruik te maken van de positieve kanten van HSP.

 • Ik wil mijn innerlijke kind graag terugvinden en haar meer ruimte geven en omarmen.

 • Dankjewel Tamara,
  Met open mond en betraande ogen je blog gelezen, niet alles was nieuw, maar toch vielen er wat puzzelstukjes op hun plek. Een aha Erlebnis heet dat geloof ik in goed Nederlands.

 • Wow, heel duidelijke en heldere uiteenzetting over innerlijk kind. Begrijpbaar, herkenbaar, dank je wel
  Kurt

 • Ben heel benieuwt naar het boek en of het voor mij ook iets gaat betekenen.

 • Graag ontvang ik de visualisatie. Met veel aandacht en herkenning lees ik je blogs.
  Wat prettig dat je zo staat voor het vrouwzijn en dit ook vorm geeft.
  Vind het erg inspirerend, dank je wel.
  Groeten,

  Sarah

 • Heerlijk. Tekst, inhoud, zinnen , die ik mij elke dag wil herinneren .
  Bedankt Tamara .

 • Ook ik heb moeite met mijn innerlijke kind, ik zou hier graag mee aan de slag gaan om meer te kunnen genieten.

 • Heel herkenbaar . Precies het proces waar ik in zit. Fijn om zo duidelijk beschreven te zien.

 • Hoi Tamara,
  fijn om je artikel tegen te komen op mijn weg.
  Bedankt!

 • Ik voel mijn innerlijk kind roepen om waarachtig te leven. Maar hoe moeilijk is dat! Vaak zit je verstrikt in je alledaagse werkelijkheid en durf je niet te luisteren naar je innerlijke kind. Ik doe mijn best om te luisteren en hier naar te leven. Maar ik zou wel wat steun kunnen gebruiken!

 • Mooi omschreven, en toen ik het las kwamen de tranen van mijn innerlijke kind boven… Zo veel gemist als kind en er klaar voor dat verdriet te verwerken

 • Hallo, niks is toeval. Ik krijg met jou tekst meteen de bevestiging van wat jaren gaande was! Dank je en hartengroet

 • Wat een fijne blog weer Tamara, ik lees deze graag nog een paar keer. Dank daarvoor! En liefs voor jou!

 • Hallo Tamara,

  Dankjewel voor het mooie geschreven stuk!
  Ik kamp al mijn hele leven met een “ziek” lichaam waar geen duidelijke oorzaak lijkt te zijn.
  Al bij de GGZ ed. Gelopen maar dit “zieke” gevoel blijft. Al vele alternatieve dingen geprobeerd en kleine verbeteringen maar nog steeds het leven niet volledig kunnen leven. Ik ben nu op onderzoek of er meer ligt in mijn innerlijke kind dus ben enorm benieuwd naar je visualisatie en ik koop je boek!
  Lees graag je artikelen! Bedankt voor je mooie stukken!

 • Ik zou heel graag de visualisatie willen doen. Momenteel heel erg bezig om mijn innerlijk kind te helen. Jouw teksten spreken me erg aan. Dank daarvoor.

 • Wat heb je dit mooi en krachtig verwoord. Het geeft weer een stukje inzicht in jezelf. Fijn!

 • Heb de tips gelezen en ze spreken me aan al moet ik ze ook nog even laten bezinken.Ben erg nieuwsgierig naar de visualisatie.
  mindful groet, Anneke

 • Ik wil graag het boek willen kopen om met mijn beschadigd innerlijk kind in contact te komen

 • wat mooi verwoord ik ben er zo aan toe om mijn innerlijke kind te omarmen en lief te hebben Tamara bedankt.

 • Ik vrees dat het bange kind nog altijd in me huist. Ik zou zeer leuk vinden indien een visiualisatie een verandering zou kunnen brengen. Angst maakt teveel deel uit van mijn leven.

 • Mooi artikel Tamara! Vooral de tips zijn fijn om te onthouden.
  En mee aan de gang te gaan.
  Hartegroet
  Sonja

 • Heel mooi en herkenbaar geschreven. De tips spreken mij ook erg aan. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar jouw visualisatie.

  Lieve groet

 • Mooi verwoord en herkenbaar.
  Visualiseren is echt mijn ding heb daar soms moeite mee om te oefenen, maar ben benieuwd of deze visualisatie iets met me doet.
  Hartegroet Margriet

 • Al 1,5 jaar PRI therapie achter de rug, nu net 2 maanden bezig met haptotherapie en jouw verhaal wederom ontdekt/bevestigd. Als dit te combineren is héél graag!

 • Zeer goed verwoord! Het innerlijk kind is een deel van iedereen dat beschermd en gekoesterd mag worden. Nu als volwassene probeer ik dat te doen. Want als kind heb ik zeer ernstige ervaringen ondergaan. Ik heb het gevoel dat jouw visualisatie in het boek mij daarbij zal helpen! !

 • Herkenbaar weer Tamara! Gelukkig heb ik al wat grote stappen gemaakt! Ben nu met mijn coach bezig om mijn innerlijke kind te begeleiden/helpen! Maar ben ook heel erg benieuwd naar de visualisatie.

 • Wat een prachtige uitleg en zo herkenbaar!
  Graag zou ik de visualisatie doen.

 • Mooie blog! Veel is heel herkenbaar. Ik download graag de visualisatie.

 • Duidelijke taal! Dankje voor de info voel me (af en toe) geconfronteerd met mn innerlijke kind en ervaar dat veelal als prettig. Soms wil ik echter, als t me minder gaat, juist in contact komen met mn innerlijke kind maar lukt t me niet contact ermee te maken. Dus ben wel erg benieuwd of jouw visiualisatie mij daarbij gaat helpen. Wil ‘m erg graag ‘s proberen.
  Lieve groet,
  Jeanne

 • Duidelijk en heel herkenbaar, dank je wel. Ben benieuwd naar de visualisatie.

 • Prachtige blog. Dankjewel om dit met ons te willen delen. Kijk uit naar de visualisatie.

 • Hallo Tamara
  Mooi geschreven,erg herkenbaar. Ben erg benieuwd naar de visualisatie.

 • Dank je voor je blog en Reading Tamara. Het is ontzettend waardevol!

 • Graag download ik de innerlijk kind visualisatie. Alvast bedankt! Groetjes, Cleo

 • Wat een mooi stuk met veel herkenning. Ik zou heel graag een innerlijk kind visualisatie willen!

 • Lieve Tamara,

  Dank je wel voor je blog over het innerlijke kind. Ik heb alles meegemaakt wat beschreven staat maar ja ik was dan ook een ongewenst kind. In de tijd dat ik werd geboren was er niet de mogelijkheid om daar open over te praten. Alhoewel ik al heel veel heb weten te plaatsen mede door therapie etc…en wat ook heel belangrijk is de mensen vergeven die me dit hebben aangedaan. Maar toch blijf mijn innerlijke kind het soms moeilijk hebben, al weet ik zelf dat ze als klein meisje heel sterk en krachtig was om te overleven….oude pijnen die kunnen heel hardnekkig in je blijven hangen. En die blijf je overal meenemen omdat je het gewoon bent dat ze er zijn, opgegroeid met je en daardoor soms blind en zie je ze niet…maar ik herken wel de symptomen, zoals schuldgevoelens, en je afgewezen voelen, je teveel voelen, daar heb ik nu nog het meeste last van. Dan vind ik het heel fijn om dan dit te kunnen lezen, dat steekt je weer een riem onder het hart en ben je weer klaar om ze aan te pakken. Wat niet altijd gemakkelijk is en soms komt er later weer iets omhoog waarvan je dacht, hmm had ik dat al niet uitgewerkt…?? Daar zie je aan dat wat je hebt meegemaakt in je kindertijd, allé bij mij vanaf mijn geboorte toch diep verankerd zit in jezelf. Maar ondanks mijn zwaar leven ben ik toch dankbaar voor wat het mij geleerd heeft want het heeft me wel de persoon gemaakt die ik de dag van vandaag ben en ben ik nu wel gelukkig.

  Liefs Myriam xxx

 • Mooi artikel!!
  Ben nu ook een paar weken bezig met de heling van mijn innerlijke kind en het doet goed!!!
  Ik ga zeer zeker jou meditatie/visualisatie toepassen.
  Aan het aantal reacties te zien zijn er heel veel mensen die behoefte aan hebben en die er toch wel mee bezig zijn.

  neem gerust een kijkje op mijn blog:
  https://yoo.rs/useroverview/38733/candy%20

 • Voor mij is deze manier van onderzoek in mijzelf ook erg belangrijk.
  Veel hulp heb ik gehad aan een coaching dag bij Ammy van Bedaf.

  Zei schreef het boek STOP liefdesverdriet waar ik de titel van het boek een iets misleidende naam vind hebben.
  Dit boek beschrijft zeer verhelderend hoe de opvoeding van een kind uit ongezonde emotionele gezinnen ,veel verdriet en ellende kan veroorzaken.

Comments are closed.

Hoe kom je in contact met je innerlijke kind?