Voor hooggevoelige vrouwen

Kunnen we leven zonder masker op?

Kunnen we leven zonder masker op?

Het is een lastige tijd voor velen, zeker voor hooggevoelige mensen; alles komt direct via het gevoel binnen, vaak zonder filter en dit voelt diep, intens, pijnlijk en verwarrend. Pijnen worden aangeraakt en gevoel van machteloosheid neemt het soms over. Maar ook hier kun je in deze roerige tijden iets aan doen. Als je door hebt dat de politiek en media in spelen op de angst. Dat doen ze met een reden want mensen die bang zijn, daar heb je macht over en kun je sturen. Dit gebeurt vanuit een patriarchaal collectief egomechanisme.

Angst verlamt namelijk of laat je vechten of vluchten. Maar wat het niet doet is je kalmeren, veiligheid voelen, vertrouwen hebben, vanuit het hart verbinden, gezamenlijk in opstand komen om te gaan voor een betere wereld. Nee, het maakt juist afhankelijk, onze politiek leiders zullen wel voor ons zorgen. Is dat echt zo? Nee. Dat kan niet eens, maar toch laten ze ons erin geloven dat zij ons zullen gaan beschermen.

Vindt niemand dat vreemd, dat we ons collectief niet richten op veiligheid, verbinding en steun. Onze planeet Aarde biedt mensen ontelbare mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen. Wat doen wij; wij zijn onszelf aan het vernietigen, om geloof, geld, macht, strijd. Wat heeft het voor zin? Wanneer worden wij wakker?

Je voert namelijk pas oorlog in de wereld als je een oorlog in jezelf ervaart.

Zo binnen zo buiten.

Dit betekent dat je bewust verbonden bent met je vrouwelijkheid; deze kun je waarnemen en voelen in je lichaam als zachtheid en in je hart. Ook als het niet altijd prettig aanvoelt, is dat om iets te verwerken om weer de verbinding met jezelf te voelen.

Het is nu tijd dat er een bewustwordingsproces bij vrouwen in gang wordt gezet, dat deze vrouwen hun mannen en zonen in hun hart brengen doordat de vrouw zelf vanuit haar hart kan leven. Vrouwen voeren geen oorlog, omdat zij zelf leven kunnen geven, maar zij voeden wel zonen op. Zij kunnen ervoor zorgen dat de ‘maskermakers’ van deze tijden kunnen transformeren, naar een leven zonder masker. Naar echtheid, als mannen hun mannelijke kracht in bezit kunnen nemen, hoeven zij ook niet te verwoesten en leven zij juist vanuit verbinding en hun hart.

Het is NU tijd om deze maskers af te laten en te kijken en ervaren wat daaronder zich schuil houdt, het transformatieproces is begonnen. Zolang de meerderheid hun maskers ophouden, kunnen zij niet voelen wat ze doen en aanrichten.

Vrouwen zijn nu nodig om op te staan en dat doen zij voornamelijk vanuit de onderlaag. In de stilte, vanuit zachte kracht, vanuit verbondenheid met andere vrouwen, die zij niet meer zien als concurrenten maar als sisters. Dit gebeurt in een actieve meditatieve toestand, door integratie en door verbinding gaat er een veld van kracht, het universele wetend veld waar alle informatie is opgeslagen, dat wat vele malen groter zal zijn dan wij kunnen bevatten met ons menselijk brein. Het is namelijk een onzichtbaar veld. Maar wel een voelbaar veld.

Nooit hebben we dat eerder zo krachtig en bewust gedaan, proberen dat veld om te zetten in heling en positiviteit, kijk naar de klimaatmars, kijk naar de protestmars in Parijs met alleen maar schoenen op het plein. De opstand tegen GMO. We zijn het al aan het doen. Maar de vraag is wanneer is het  veld zo groot en krachtig geworden dat we duidelijke bewustzijnsveranderingen van onze wereldleiders zullen gaan zien in onze wereld.

Een nieuwe wereld waar het ego niet de leiding neemt, vanuit overlevingsmechanismen, gedreven door grenzeloze waanzin. Nee, het is een intieme, innerlijke zijnstoestand waarop centrering en gronding voorop staat. Deze vindt plaats in de diepte van de Vrouwelijke Ziel en in het vrouwelijke deel van de mannelijke ziel, deze zit verankerd in een gevoelstoestand en kan niet vanuit de Mind voltrokken worden. Deze is altijd gegrond in het lichaam en in verbinding met de aarde. Het gevoel zal dan worden toegelaten en niet gecreëerd worden. Het zal gebeuren op een plek in jezelf waar woorden zelfs geen toegang hebben. Dit deel is altijd gericht op de hogere waarheid voor een hoger doel in een hoger bewustzijn.

tips

 • Wees een voorbeeld, wees een inspiratiebron voor anderen.
 • Vertrouw op jezelf, zodat anderen dat kunnen voelen, daardoor vertrouwen ze jou ook en dan ook zichzelf!
 • Laat je kwetsbaarheid zien aan anderen zodat je deze leert aanvaarden als je kracht.
 • Wees echt, zet je masker af, verberg niets.
 • Ga voor een echte verbinding en relatie met jezelf, wees je eigen beste vriendin!
 • Ga voor echte verbinding met anderen, wees de beste vriendin die je maar kunt zijn!
 • Wees eerlijk en doe geen concessies om te pleasen.
 • Vertrouw op je intuïtie en handel daar naar!
 • Luister naar de stem van je hart en pas daar je keuzes op aan.
 • Doe elke avond dankbaarheidsoefeningen, deze openen je hart.
 • Kijk naar het grotere geheel, overzie consequenties van je handelen, ook op de langere termijn.
 • Ga zorgvuldig met anderen om, zo ook met dieren en planten/bomen en de Aarde, als je je verbonden hiermee voelt, dan leef je zonder masker.
 • Laat je niet afleiden als jij weet dat je de juiste keuze maakt, ook al begrijpen anderen deze niet.
 • Laat je nooit beperken door geld, meningen van anderen en je onzekerheid.
 • Blijf ten alle tijden trouw aan jezelf, al verklaart de hele wereld je voor gek of wijzen ze je af!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Kunnen we leven zonder masker op?