Voor hooggevoelige vrouwen

20 tips waardoor je vanuit verlangen kunt gaan leven!

20 tips waardoor je vanuit verlangen kunt gaan leven!

Verlangen. Wat is verlangen? Verlangen is iets wat je vanbinnen ervaart en voelt, het staat in verbinding met wie jij in wezen bent. Dan heb ik het niet over verlangen naar een stuk chocolade, maar een dieper soort verlangen. Sommige mensen zijn dit al lang vergeten. Ze leven dan vanuit hun hoofd en denken dat ze het goed doen, juist omdat ze volgens verwachtingen van anderen leven.

Hierbij komt vaak een diepe angst voor afwijzing sterk naar voren; “Ik moet leven zoals anderen en de maatschappij van mij verlangen, anders val ik erbuiten en dat kan ik helemaal niet handelen”, “Als ze me maar niet raar vinden”. Wat als gevolg heeft dat mensen in een kramp gaan leven en zich voortdurend conformeren naar anderen en zo steeds verder van zichzelf af gaan staan. Dat wordt een gewoonte. Niet meer kunnen stralen, blij zijn, de moed verliezen en op de automatische piloot gaan leven. Je kent ze wel, de mensen die eerder naar beneden kijken dan naar boven.

Ook zij hebben net als jij en ik vanbinnen een diepe wens om vanuit hun verlangen te gaan leven. Maar dat betekent ook dat ze hun moed en lef bij elkaar moeten rapen om kleine stapjes uit hun comfortzone te zetten.

Verlangen verbindt je namelijk met wie jij in wezen bent als hooggevoelige vrouw. Dat kan spannend en eng zijn. Tenminste dat denkt je hoofd, maar je hoofd weet niet hoe dat moet vanuit je verlangen leven. Alleen je hart weet dat. Je hoofd weet alleen de vragen, je hart weet alle antwoorden. Als je hoofd, je mind ten dienste staat van je hart kun je voluit gaan leven.

Hoe leef je vanuit je hart, je innerlijke zachte kracht?

Hoe leef je vanuit je verlangen?


Pak een pen en papier en geef jezelf antwoord op de volgende vragen, niet vanuit je hoofd, maar wacht even tot de antwoorden opkomen van binnenuit.

 1. Kun jij je nog herinneren waar je als kind van droomde?
 2. Waar was je mee bezig?
 3. Wat is je verlangen?
 4. Sluit eens even je ogen en voel je verlangen eens?
 5. Hoe ziet dat eruit?
 6. Hoe zie jij er dan uit?
 7. Wat voel je dan?
 8. Wat gebeurt er in je lichaam, welk gevoel komt er op?
 9. Hoe staat het dan met je energie?
 10. Wat straal je dan uit?
 11. Hoe verloopt je leven dan?
 12. Wat doe je dan precies?
 13. Waar droom je van?
 14. Herinner jij je het weer?
 15. Wat is het eerste wat je gaat toepassen in je leven om een leven vanuit je verlangen te creëren?
 16. Wat moet je hiervoor loslaten, datgene wat je tegen houdt om jouw verlangen te leven?
 17. Blijf met dit gevoel in verbinding, maak briefjes en hang ze op, schrijf woordjes op je hand.
 18. Zeg hier voluit JA tegen! Alles in jou luistert namelijk mee en zet de energie in gang!
 19. Weet dat er geen weg meer terug is nu!
 20. Gefeliciteerd! Je hebt de eerste stap gezet naar je zielenopdracht, je levensdoel door je verlangen de ruimte te geven!

Neem je tijd voor deze vragen. Je hoofd weet niet het antwoord op deze vragen, maar als je je hart de tijd geeft, komt het antwoord vanzelf. Juist in de stilte, rust en ruimte.
Stel je hebt antwoord gekregen; hoe ziet jouw leven er dan uit als je leeft vanuit je eigen verlangen? Wat verandert er dan?

Veel vrouwen die niet volgens hun verlangen leven, voelen een bepaalde leegte in hun leven. Zij vullen deze vaak door overmatig bezig te blijven, zich vol te eten of een andere vorm van verslaving om dit gemis te onderdrukken. Het blijkt zo te zijn als je vanuit je verlangen leeft, dat je geen leegte meer ervaart in je leven en dat je levensenergie geactiveerd wordt. Je zet stappen in de richting van je droom. Je stelt doelen en je bent meer en meer in beweging, je zet stappen uit je comfortzone en je groeit als mens! Je gaat dingen doen die je niet dacht ooit te zullen doen! En dat is een ‘kicken-gevoel’! Begrijp je, dát gevoel is het! Geen leegte en lusteloosheid meer waar je doodmoe van wordt. Maar leven vanuit je verlangen als hooggevoelige vrouw!

Deze blog is geschreven om je even wakker te schudden uit het dagelijkse leven, waarschijnlijk ga je pas een tijdje ná het lezen vanuit je onderbewustzijn ‘nadenken’ over deze vragen en krijg je op een later moment je eigen inzichten. Dat is belangrijk!

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

20 tips waardoor je vanuit verlangen kunt gaan leven!