Voor hooggevoelige vrouwen

Wat zijn de symptomen van een hoger bewustzijn?

Wat zijn de symptomen van een hoger bewustzijn?

We leven in een monumentale tijd waarin de mensheid een verschuiving meemaakt naar een hoger bewustzijn. Van een derde dimensie bewustzijn naar dat van een vijfde. Wanneer iemand het vijfde dimensie bewustzijn bereikt, dan kan dit een beleving geven als die van een permanente staat van vrede, zegening, liefde en vreugde en er is geen moeite nodig deze staat te behouden, geen malende gedachtegangen meer die je de hele dag en soms ook de nacht in beslag nemen. Dit is een natuurlijk en automatisch proces als je leeft vanuit een hoger bewustzijn. Alle negatieve energie wordt vanzelf weg gefilterd. In deze staat beginnen mensen zichzelf te zien in ieder ander, zowel mens als dier. Het hart gaat open.

Ze voelen liefde voor iedereen en er stromen geen negatieve gedachten in de hersenen van diegene die het bewustzijn van de vijfde dimensie heeft bereikt. Eigenlijk worden alle negatieve gedachten weg gefilterd. Het wordt stil in je hoofd, zonder het permanente gekakel dat iemand binnenkrijgt in de derde dimensie. Eigenlijk zijn er helemaal niet veel gedachten die binnenstromen in de hersenen van iemand die de vijfde dimensie heeft bereikt. Behalve als ze noodzakelijk zijn om hen van de ene gebeurtenis of moment naar het andere te brengen. Gewoon alleen praktische en functionele gedachten, zodat het ego-bewustzijn jou ondersteunt in deze wereld. Je doorziet patronen en nare emoties en gevoelens beleef je maar heel kort of ze blijven uit. Je relativeert razendsnel. Je herstelt sneller van situaties en betrekt niet alles meer op jezelf, je ziet deze eerder vanuit een objectief perspectief.

Wanneer iemand het vijfde dimensie bewustzijn bereikt is zijn/haar perceptie van tijd veel langzamer geworden. De klok lijkt wel snel te gaan maar in beleving is er dan niet veel tijd verstreken. Dit zou je kunnen vergelijken met wat er gebeurt als iemand doodgaat. Wanneer iemand sterft gaat deze over van het bewustzijn van de derde naar dat van de vierde dimensie. Er wordt wel gezegd dat terwijl er jaren voorbijgaan op aarde, dit slechts enkele minuten lijken in de geesteswereld.

Dit verklaart waarom er in de geesteswereld nauwelijks tijd verstrijkt, terwijl op aarde dan juist veel. Diegene die ooit een bijna doodervaring hebben gehad als gevolg van een ongeluk of iets dergelijks, zullen misschien ook gemerkt hebben dat hun hersenen langzamer gaan werken in dit soort situaties. Het lijkt alsof alles in slow motion gaat. De ziel bereidt zich voor om van een derde naar een vierde dimensie bewustzijn over te gaan. Dat verklaart waarom de tijd langzamer lijkt te gaan. In dat kader is de uitdrukking “tijd is een rekbaar begrip” toepasselijk en wie weet is het wel ontsprongen aan dit fenomeen.

Je kunt dit ook merken bij meditatie. Ook hier lijkt het alsof er niet veel tijd is verstreken, maar de klok aan de muur vertelt een ander verhaal. Ook hier beweegt de geest zich buiten de grenzen van de derde dimensie. Hetzelfde fenomeen doet zich voor in ons fysieke leven in ons stoffelijk lichaam op deze 3D aarde waarbij onze energieën toenemen en we ascenderen (klimmen op) naar de vijfde dimensie. Onze perceptie van tijd wordt langzamer.

Wanneer iemand het vijfde dimensie bewustzijn bereikt leeft hij/zij alleen nog in het nu, zonder referentie aan het verleden. Ze kunnen vroegere herinneringen wel ophalen als ze die nodig hebben, maar blijven niet in de emoties en pijnlichaam van dat verleden hangen, ook wel eens het gekwetste kind genoemd. Hun geest is op natuurlijke wijze geconcentreerd op het nu zonder dat ze daarvoor ook maar enige moeite hoeven te doen. Het is eenvoudigweg de staat waarin ze zijn en waarin ze automatisch leven. Moet je nagaan hoeveel tijd er dan overblijft waarin je kunt creëren.

Omdat iemand die de vijfde dimensie heeft bereikt vanzelf in het nu leeft, heeft hij/zij ook geen referentiekader in de toekomst. Wat ook betekent dat ze zich geen zorgen maken over wat komen gaat. Ze leven eenvoudigweg van moment tot moment en van gebeurtenis tot gebeurtenis. In het nu dus.

Iemand die het vijfde dimensie bewustzijn heeft bereikt, kan ook sterkere helderziende en intuïtieve gaven ervaren. Ook zal het bewustzijn veranderen van een staat die op denken is gebaseerd naar een intuïtief weten. Het is een innerlijk weten, als je hierop leert vertrouwen kan je leven een wonderlijke wending nemen waarop alles lijkt te kloppen. Gelijktijdig zal iemand ook weten of informatie ‘goed’ of ‘fout’ is, gebaseerd op de energie waarmee het resoneert, omdat alles energie/trilling is. Zelfs onze gedachten zijn energie.

Manifestatie, het creëren, is ook veel gemakkelijker wanneer iemand het vijfde dimensie bewustzijn heeft bereikt. Meditatie, visualisatie, rituelen, energie stoppen in intenties en enige focus of kennis van de Wet van Aantrekkingskracht blijft nodig. Alleen een lichte gedachte over wat gewenst is, is genoeg om dit te manifesteren in fysieke werkelijkheid. Het is heel wonderlijk hoe dit werkt, maar het werkt!

 Depositphotos_10690919_s-2015

In veel omstandigheden is zelfs een gedachte over wat men wenst niet nodig, omdat alles in het universum eenvoudigweg gesynchroniseerd is. Als je leeft in het natuurlijke ritme van je ‘zijn’ en in synchroniciteit met het universum dan klopt alles altijd.

Dit is zo’n fascinerende tijd om op aarde te leven, langzaam ontwaken we, de een sneller dan de ander. We groeien in de richting van een staat van zijn die vrij zal zijn van de wanklanken en beperkingen van de derde dimensie. Een prachtig mooi vooruitzicht. Hoe zal de nieuwe wereld er dan uit gaan zien. Binnen het jaarprogramma voor hooggevoelige vrouwen gaan we daar op een nuchtere en praktische manier dieper op in.

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

29 Comments

  • Heel herkenbaar, dit geeft antwoord op de status van mijn ‘zijn’. Bedankt daarvoor!

 • Ik ben me zeer bewust van deze verschuiving. Qua gevoelens en denkwijze het lijkt mij dat dit de normaalste zaak v.d wereld is, deze verandering. Toch moet ik hieraan nog wennen dit is mij vertrouwd en tegelijkertijd vreemd. Toch voel ik me tevens heel happy.

 • Heel herkenbaar….er gaat wel een soort gewenningsperiode aan vooraf…….nu begint t steeds meer te integreren in mijn bewuste wereld.

 • Herkenbaar alsof het over mij gaat. Ik wist tot voor kort (april 2015)weinig over dimensies en waar ik in leef. Er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Ik ben een nieuwe weg in geslagen. Sta open voor het nieuwe, de deur achter mij is zo goed als dicht. Dit is soms nog even lastig. sinds ik bezig ben met energie opbouw, bescherming en afbouw gebeurt er iets ben ik rustiger, sterker, energieker. Ik ben opweg naar een andere dimensie….nieuwetijdsmens?!

 • Heel herkenbaar, leef al jaren in de vijfde dimensie, maar ben blij dat ik mezelf heb leren schakelen tussen meerdere dimensies. Als ik te lang in de vijfde zit voel ik me soms letterlijk zweven. Wat niet altijd handig is.

 • Ja, ik weet dit. Het is steeds dichter bij aan het komen en soms lukt het om er heel even in te blijven.

  De energien zijn heel hoog.

  Een aantal jaren geleden om orecies te zijn 18 jaar heb ik mogen ervaren hoe het is om in de vijfde dimensie te leven.

  Wonderbaarlijk is het. Alles klopt, alles is met elkaar verbonden. Zo een mooie staat van zijn. Dat moment duurde bijna 5 dagen.

  Ik kan noet wachten tot wij dit in het nu mogen ervaren.

  Dank je voor het delen ????

 • Het afgelopen jaar was één grote achtbaan. De laatste weken voel ik een enorme rust van binnen en hier ben ik erg blij mee. Hoef hier niets voor te doen en ik merk dat ik meer mensen aantrek en die vragen hoe ik zo tevreden kan zijn. Ben hier zo blij mee!

 • Bedankt voor het delen!
  Voor mij voelt het als een soort van “emotieloosheid”
  Niet meer door diepe dalen, en nergens in blijven “hangen .
  Alles is goed zoals het is, en idd. je bent alles en kunt dus
  communiceren met alles.
  Mensen in een “lagere trilling/frequentie( dimensie) ! vinden
  het vaak nog vreemd om met iemand die hoger vibreert om
  te gaan, maar ieder op zijn eigen “tijd” zullen we maar zeggen!
  alles gebeurt op het juiste moment.

  Lieve lichtgroet, Ans

  • Hoi Ans,
   Jij noemt het in jouw reactie emotieloosheid, wat grappig zo voelde het voor mij ook, ik interpreteerde het ook zo en vertelde dat ook wel aan vrouwen die jonger waren dan ik, ik vertelde dan dat ik misschien meer mannelijke hormonen heb aangemaakt waardoor ik me zo vlak voelde. Nu weet ik wel beter! Groetjes Yvonne

 • Ik herken veel in bovenstaand verhaal en ik besef door dit verhaal dat ik hierin al een heel eind op weg ben en dat het meer met energieen te maken heeft dan met alleen maar persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het heel mooi geschreven dit verhaal en ik ben blij en dankbaar dat dit op mijn pad komt. Dank je wel!

 • Ik herken wat je zegt, alles wat ik nu net las is een bevestiging. Ik ga de ervaring in en alles valt op zijn plaats. Mooi om dit te ervaren en gewoon weten dat het waar is. Niet hoeven nadenken en malen maar gewoon voelen dat het klopt.
  Warme groet, Edith.

 • Hallo, wat een interessant verhaal over het hogerbewustzijn.
  Nu snap ik mezelf beter, ik vroeg me al af waarom er zo’n tevreden rust over mij heen is gekomen, ondanks dat er nog steeds veel vervelende dingen op mijn pad komen. Maar het lijkt wel of mij niet echt meer raakt. En ook ervaar ik dat het mij moeite kost om dingen uit het verleden naar boven te halen ik dacht dat ik het geblockt had maar besef nu dat ik gewoon in het NU leef. Heel mooi verwoord is het verhaal en plezierig om het tot je te nemen. Bedankt hiervoor!

 • Ik dacht dat dat allemaal kwam door de whiplash die ik eens had. In mijn hoofd plakt niks meer. Gedachten moet ik echt m’n best voor doen. Terwijl de creatie stroom gemakkelijk gaat.
  Tijdsbegrip is m’n leven lang niet synchroon aan die van mijn omgeving. Letterlijk verdwijnt tijd in het niets.
  2 uren kunnen zo weg zijn. Dat is niet te verklaren en geeft uiteraard weleens frictie met andere tijdbelevers.
  Ik hoef iemand niet te kennen om hem te kunnen zien. Door de buitenkant heen kijken.
  Ik ken geen 5e dimensie…. maar noemde het 6th time.
  Parallelle werelden en dimensies waarin dualiteit niet gekend is.
  Juist ontmoet ik ook veelal mannen die dit herkennen. En een enorme omslag ervaren/in gang zetten in hun leven. Niet veel vrouwen. Niet Echt…

 • Heel herkenbaar ik maak het zelf ook mee .
  Het geeft een diepe innerlijke vrede .

 • ja zo heel herkenbaar maar als je bv weet hoe het lopen gaat sta ik toch altijd versteld van mijn eigen reactie zo vaak van ach laat maar of ik krijg het spaans benauwd.

  en het besef ik ben steeds bewuster bezig maar wat doet en beteken ik voor die ander.
  maar ik geniet veel en veel meer nu van alles om me heen.

  liefs Madeleine Heiloo

 • De 5e dimensie voelt voor mij alsof ik opnieuw geboren ben.
  Ik leef een ander leven, in een nieuw tijdsperk, alles is anders in mij .
  Ik ben heel rustig en kalm en voel veel liefde niet alleen voor mensen en dieren maar ook voor materiële dingen .

  In liefde en in licht,
  Gea.

 • ind. wonderlijk hoe deze wending lijkt te kloppen…..

 • Heel herkenbaar, jouw verhaal. Ik merk zelf dat wanneer ik mijn hart volg, ik op de juiste plaats en in het juiste moment ben. In het hier en nu. In de 5de dimensie speelt geen tijd en ruimte, daar is het enkel zijn. De stilte in mijzelf helpt mij om me in de 5de dimensie te begeven. Daar is geen oordeel, daar is onvoorwaardelijke liefde. En dat deel ik heel graag met de mensen, dieren en al wat leeft rondom mij. Hoe ouder ik word, hoe meer geluk ik ervaar en ik voel me erg dankbaar dat ik in deze tijd op aarde ben gekomen.
  lichtgroetje Anne 🙂

 • Er is iets wat ik me wel afvraag na al de reacties gelezen te hebben. Zoals de reactie van het is alsof je geen emoties meer hebt. Maar volgens mij zijn emoties toch juist heel belangrijk, je moet er wel goed mee kunnen omgaan. Het lijkt me niet echt juist om eerder gevoelloos te zijn.

  • het is geen gevoelloosheid,maar je kunt er beter mee om gaan het gaat niet meer zo diep ,dat wil niet zeggen,dat je gevoelloos bent,je kunt het eerder loslaten.

 • Hallo ik ben Tiny, bij mij gaat het nog steeds op en neer,,de verandering in mij en het transformatie proces, is al jaren zo heftig met bijna doodervaring, heb hele mooie tijden meegemaakt in mijn bron, maar nu ben ik ik zo boos vaak en verdrietig, en vreemd begrijp niet wat er gaande is.. De laatste tijd,is er iemand die dit herkent..

  • Heb je inmiddels mensen om je heen die hetzelfde als jij ervaren? Ik voel me er ook sons alleen in staan.

 • Ik heb echt van deze artikel genoten, en ik moet zeggen dat ik langzaam aan het ontwaken bent en ik zal dit gevoel van bewustzijn met geen goud willen wisselen, het is alsof ik in wonderland ben, in het begin is het natuurlijk moeilijk te geloven maar als je het eenmaal doorhebt: hoe het universum in elkaar zit en werkt dan ben je niet meer te stoppen ,je wordt net een raket die buiten de dampkring met het zelfde snelheid voortgaat(genietend).
  JE BENT NIET MEER TE STOPPEN,JE ERVAART ALLEEN MAAR GOEDE DINGEN DIE JE WENST.

  Ik wens iedereen het zelfde gevoel en dimensie

 • Beste meneen. Zo heb ik na een konflikt (een val door geweld) Een bijna doodervaring moeten meemaken. Zwart voor de ogen, niks voelen ik wende mij in een andere dimensie. Zo ben ik hierdoor anders gaan kijken naar alles om mij heen en wist ik dingen te zien welke andere niet voor ogen hadden. Had altijd rust voor de situatie en nog altijd rust gevonden. Diëren en mensen geef ik meer liefde en aandacht. Krijg dit ook terug. Ik ben dan een man maar moest dit topic even aangrijpen omdat oik wij mannen in hun kracht kunnen komen. En zeker als hooggevoelige jullie allen hierin begrijp. Help elkaar noch vrouw noch man. Dit is een mooie spirituele tijd! En kom allen te samen in jullie kracht.

 • Zo herkenbaar en fijn om te ervaren. Ook ik was mij al bewust waarom het zo is. Zoals geschreven, het is gewoon weten.

 • Dag Tamara,
  Mag ik als man ook iets inbrengen?
  Ik behandel mensen met ernstige identiteistsstoornissen. Daar komen de factoren bewustzijn en onbewuste vaak aan de orde. Daariin open je met de stelling “We leven in een monumentale tijd waarin de mensheid een verschuiving meemaakt naar een hoger bewustzijn. Van een derde dimensie bewustzijn naar dat van een vijfde.” Je gebruikt de term “Mensheid”, terwijl het maar een zeer elitaire groep is die zich dat kan permitteren. Zeker wanneer we daar de derde wereld bij betrekken en dogmatisch denkende en belevende. Ik wilde dat je gelijk had, maar mijns inziens is het minder dan een procent dat deze transitie doormaakt.
  Maar verder een inspirerend verhaal.

Comments are closed.

Wat zijn de symptomen van een hoger bewustzijn?