Voor hooggevoelige vrouwen

Energetische koorden loslaten

Energetische koorden loslaten

Er zijn vele hooggevoelige mensen die op dit moment hun werk uitdragen als lichtwerker. Ze zijn hard nodig in deze tijd en ook speciaal naar Aarde gekomen voor deze taak, om licht te brengen in deze wereld. Maar ze hebben het momenteel ook zwaar te verduren als mens zijnde. Er gebeurt zo ontzettend veel. Tegenkrachten, onverwerkte emoties die worden geëtaleerd en ego-stukken van anderen die los aan het laten zijn van mensen die zich nog niet zo bewust zijn en geïdentificeerd zijn met het slachtofferschap, dat ze op hun bordje krijgen. Veel mensen die ineens uit de vriendenkring verdwijnen. Verschuivingen van relaties. De lichtwerkers die hun missie en bewustzijn willen uitdragen hebben het hiermee zwaar te verduren.

Veel in- en externe processen die vastlopen; daardoor komen er trage energiestromen op gang en soms lijkt alles heel lang te duren, net alsof je vast zit. Maar dat is niet zo, vaak moeten we eerst door ons bewustzijn te vergroten door krijgen wat we onszelf aandoen en wat anderen doen zegt alleen maar iets over jezelf waar jij nog werk te doen hebt. Toch blijken energetische aanvallen aan de orde van de dag. Ik bedoel hiermee dat je als gevoelig mens direct de negatieve gedachten van anderen over jou kunt ervaren, ook al zitten er kilometers afstand tussen. Je voelt dit namelijk in je energielichaam binnen komen. Je voelt dat heel sterk, daarover hoef je niet te twijfelen aan jezelf. Het is belangrijk dat je dit onderscheid leert maken, wat van jou is en van de ander. Als iemand boos op je is, kun je dat voelen. Ook deze boosheid heeft alles met de ander te maken en daarom is het belangrijk dat je deze energie netjes terug ‘geeft’.

Energetisch zijn we allemaal met koorden aan elkaar verbonden. Als een relatie of vriendschap klaar is kun je de energetische koorden doorknippen. Dan stuur je de liefde en energie terug naar degenge met de intentie: “dit is van jou (naam…), ik geef het je terug” en dan knip je als het ware de energetische koorden door. 

Ga niet mee in het verhaal en het drama van anderen of je eigen gedachtegangen, blijf bij jezelf en kies zelf altijd voor vrede. Vrede, in jezelf en hoe jij reageert op anderen. Als anderen jou proberen te vernietigen, dan wil dat alleen zeggen, dat zij niet liefdevol met jou omgaan, dus waarschijnlijk ook niet met zichzelf. Vernietig dan niet terug. Want het werkt namelijk zo dat, als jij naar buiten toe vernietigt, dit ook automatisch naar binnen slaat. Dat uithouden van niet reageren is in het begin moeilijk en pijnlijk, je voelt dan je onmacht of boosheid. Laat je verdriet toe en het gaat over. Dat maakt je echt vrij. Maar tegelijkertijd maakt dat je ook heel krachtig van binnenuit en je laat de deur van je hart open staan. Dan ga je niet mee de donkere kant in van die andere persoon of situatie en kun je in je eigen licht blijven staan.

Hoe lichter wij lichtwerkers het willen laten worden, hoe meer ook de donkere kanten zichtbaar worden en dat is normaal, anders kun je ook het licht niet waarnemen. Als lichtwerker heb je de taak om dit te dragen en in verbinding met het leven te blijven en anderen. Trek je niet terug, ga niet in je slachtofferenergie, maar blijf juist in verbinding met je eigen kern, je fysieke en energetische lichaam. Door elke dag bewust contact te maken met je hart en zeker op elk moment dat je een energetische aanval ervaart, kun je je eigen energie hoog houden en daar los van komen te staan. En relativeer, gebruik ook simpelweg je ‘mind’ hierin, kijk naar de feiten en laat de verhalen van anderen bij hen, zelfs als ze over jou gaan, laat het gaan, geef het terug aan hen. Identificeer je daar niet mee.

Train jezelf hierin, zodat je hier heel goed in wordt, ook al doet het pijn. Neem de tijd om deze pijn te ervaren en te voelen, laat hem opkomen, zodat ook deze energie weer vrij kan stromen en dan wordt het weer neutraal. Laat die mensen los, als je merkt dat ze jou in je groeiproces belemmeren. Laat ze helemaal los, ook via social media, dat zijn ook energetische koorden waardoor je met anderen verbonden blijft. Zet jezelf elke dag en zo vaak je kunt in een gouden ei, zodat je een beschermend schild om je heen hebt, waardoor je veiligheid in jezelf kunt blijven voelen.

Bereid je erop voor dat het donkere deel in onze wereld nog groter gaat worden, als je kijkt wat er in de wereld aan de hand is; het donkere en negatieve probeert de overhand te krijgen. Maar donker kan zich alleen maar verbinden met donker. Niet met licht. Daarom is het jouw taak om je licht blijvend te laten schijnen om licht in het donker te brengen. Het is jouw taak om dit vol te houden en uit te houden, dan komt het kantelpunt op een gegeven moment. Hier begint de transformatie, de transformatie van jezelf, de ander, de buren, je vrienden, je collega’s en uiteindelijk als een olievlek de hele wereld. Dit proces betekent ook dat je je eigen donkere kant onder ogen moet gaan zien, leren hoe je jezelf in balans brengt. En dan vanuit je volle bewustzijn jij jezelf in het licht gaat zetten, jouw licht uit gaat stralen en laten zien aan de wereld om je heen, juist vanuit je onuitputtelijke ‘liefdesbewustzijn’. Dat valt niet altijd mee. Dit kun je leren door het zo vaak mogelijk te doen, zodat het een nieuwe gewoonte wordt en het meer en meer vanzelf gaat.

Wat kun jij als lichtwerker doen om door deze periode heen te komen.

Zorgen dat je je aura goed beschermt. Jouw eigen unieke energieveld.
Als je vermoeidheid voelt of pijn in je onderrug zonder aanwijsbare reden, weet, dat je dan in een transformatieproces zit naar het verhogen van je trilling. Je verhoogt je trilling door positiviteit, vanuit liefdesbewustzijn. Dan kun je je trilling verhogen. Dit is niet iets van vandaag; het is al een hele tijd gaande, maar we ervaren vandaag de dag steeds meer fysieke, sociale en emotionele reacties. Ik merk dit zelf ook; dat mijn lichaam soms erg pijn doet. Op dit moment is er een versnelling gaande in frequentie van de trilling.

De aarde is haar trilling aan het verhogen door de invloed van de kosmos erom heen. Dit ervaren wij als mensen ook, net zoals de rest van de natuur. Weet dat je lichaam het traagste is, langzamer dan je mind of je energielichaam. Maar het is heel belangrijk dat je je lichaam hierin volgt, hier dus heel goed voor zorgt. Ga op tijd naar bed, loop elke dag in de natuur, beweeg voldoende en eet zo gezond mogelijk, verdoof jezelf niet voor je gevoelens. Doordat je een lichaam hebt, kun je hier leven en hier moet je het mee doen. Het lichaam is wat ons mens maakt, en dit is zo belangrijk! Daarom is goed gronden ook zo belangrijk! Door goed gegrond te zijn, kun je afvoeren wat losgelaten kan worden, van jezelf en van anderen. Maar ook helpt gronden je op te laden, goed in je lichaam te wonen, waardoor je hetgeen kan verwezenlijken wat je zou willen.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

15 Comments

 • Dank je wel! Fijn om te lezen en dat wat je voelt en weet zo duidelijk in woorden op papier staan. Dat maakt het voor het hoofd dan even helder en écht zeg maar.. Lieve groet

 • Lieve Tamara,
  Bedankt voor je goede uitleg!
  Soms vind ik het wel overweldigend, zoveel opnemen en verwerken?
  Maar ook heel duidelijk.
  Ben blij met de handvaten die je geeft.
  Jij alle goeds met je nieuwe woon en werkplek!
  Warme groet, julia

 • Goedemorgen Tamara,
  Wat een mooi en duidelijk tekst….het meeste is zeer herkenbaar voor mij gedurende de wandeling die wij als lichtwerkers maken leren wij zoveel .
  Gr.Marleen

 • Lieve Tamara, dankjewel! Dit is het wat er op het moment met me gebeurt, wat je beschrijft. Het is erg uitdagend, ik wankel en moet mezelf steeds ‘herinneren’ aan het terug gaan naar de liefdes energie. Het voelt alsof nu het moment is dat ‘alles uit de kast moet getrokken worden’, om zelf niet ten onder te gaan aan negativiteiten, zorgen en strijd. En in tegendeel licht te voelen, licht te zijn, licht te brengen. Ik kom idd ook erg m’n eigen ego tegen en het voelt als een soort .. niet vernedering, maar ‘humbling down’ – ik word ook op m’n plaats gezet, of ben die aan het zoeken. Het leven vraagt: ‘Wat ga je hier mee doen? Welke plaats neem je in? Wie kies je te zijn … ondanks en dankzij alles?’. En het vraagt moed en vertrouwen. In dit alles voel ‘k ook dankbaarheid, voor elke sprankel, elk teken van liefde, maar merk ook dat het soms moeilijk is m’n hart en ziel te blijven openstellen voor schoonheid en liefde. Want pijn wordt makkelijk met afsluiten beantwoord.
  Dankjewel Tamara!! Alle goeds en sterkte, aan alle hooggevoelige (en niet-hooggevoelige) vrouwen ‘out there’!

 • Dank je wel Tamara, voor je geweldige steun in mijn rug. Ik sta midden in het proces en wankel nogal eens, want is vaak nog niet zo licht. Je artikel is bemoedigend en verhelderend. Hartelijke groeten,
  Caty

 • Lieve Tamara, dank voor dit mooie artikel. Wat je schrijft is erg herkenbaar voor mij. Ik herken sowieso altijd veel in je woorden en ben dankbaar voor de moed die ik daar uit put. Ik weet dat ik hooggevoelig ben, maar ben ik dan ook een lichtwerker? Nogmaals dank voor je steun.

  Liefs, Vivian

 • Lieve Tamara,

  Dank je wel voor de informatie, aangezien ik een hooggevoelig iemand ben met een verhoogd bewustzijn ben ik me er van bewust dat ik kan voelen dat er veel in de wereld gaande is. Zelf heb ik al langer dan een half jaar vervelende lichamelijke klachten. Ik ben onder behandeling bij een natuurgeeneeskundige. Maar zelf denk ik ook dat de verhoging van de frequentie hiermee heeft te maken. Slapen staat ook allang op een laag pitje, daardoor som ook zo ontzettend moe. Gelukkig kan ik het goed bij mezelf houden, en heb groot vertrouwen dat het goed komt, maar het duurt wel lang, ik weet dat het licht sterker is dan de duisternis, en ik gun iedereen het hoogste welzijn, vriend en vijand want dan is er geen vijand meer…… Liefs Aly.

 • Hallo Tamara, vol interesse lees ik de mailtjes die van jou krijg! Ook het bovenstaande spreekt mij zo aan… Dank je wel voor de info. Hoop je ooit eens live te mogen ontmoeten bij een training of activiteit.
  Vriendelijke groet, Miu

 • Ook ik herken veel in bovenstaande reacties. Fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat. Dat geeft veel steun en vertrouwen. Bedankt Tamara voor de heldere boodschappen.
  Lieve groet voor iedereen⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 • Dank voor deze mooie uitleg.
  Is de plek nog niet vergeven, dan heb ik heel graag interesse!!

 • Wow Tamara……wat een mooie tekst. Hij resoneert helemaal. Mijn lijf reageert op de laatste twee weken met pijn in de onderrug en met hoofdpijn. Mijn kriticus is weer hard bezig. Op die moeten vind ik het lastig om mijn energie hoog te houden. Angst komt weer snel om de hoek. Maar ik blijf toepassen wat ik intussen geleerd heb en ik weet dat het een proces is. Dank je wel voor de mail

 • Dankjewel Lieve Tamara,
  Precies wat ik nodig heb…Het opstellingen weekend vader/dochter relatie heeft veel losgemaakt en jouw uitleg steunt mij enorm.

 • Dank je wel Tamara
  Het juiste verhaal en natuurlijk op het goede moment

 • Wat een helder geschreven stuk. En zo actueel en herkenbaar. Dankjewel voor de tips, ze zijn zeer bruikbaar en lijken op wat ikzelf soms doe. Het is bevestigend. Ik worstel nog weleens met mijn neiging om te pleasen, dat rem ik wel af, maar voel me dan schuldig dat ik zo’n relatie, er niet mee Iin stand houd. Alsof dat m’n taak is. Ik ben me er van bewust. En ik stuur nu de wens van contact terug, dan houdt dat willen pleasen ook op. Dus ook daar trekt men aan lijntjes. We zijn zo verbonden dat het ‘n heel systeem is geworden met hoofdlijnen en rare zijnen.
  Ik lees je artikelen met plezier, ik leer er veel van, nooit te oud om te leren met m’n 65ste. Dankje voor je publicaties. ?

Comments are closed.

Energetische koorden loslaten