Voor hooggevoelige vrouwen

Hoe zorg je ervoor dat je kwetsbaarheid als kracht wordt?

Hoe zorg je ervoor dat je kwetsbaarheid als kracht wordt?

Vaak drukken we minder fijne gevoelens weg en dat kan een innerlijke strijd veroorzaken.
Je zegt dan niet wat je echt denkt of voelt en verzint hierdoor uitvluchten: je legt het buiten jezelf neer, trekt je terug of verzint iets.

Maar het gekke is: de meeste mensen vinden het enorm krachtig als iemand anders zich kwetsbaar opstelt, het geeft de ander ook een fijn gevoel, van vertrouwen. We vinden het knap als een ander dit toont. Maar om zelf kwetsbaarheid te tonen, dat is dikwijls een ander verhaal.
De meeste mensen durven gek genoeg niet, omdat er schaamte bij komt kijken. Waarom eigenlijk?

Waarom zou je je voor jezelf schamen? Door je kwetsbaar op te stellen, laat je in de eerste plaats aan jezelf zien dat je niet bang bent.

Kwetsbaarheid maakt het makkelijker om:

 • ingewikkelde problemen op te lossen
 • openlijk leren met verandering om te gaan
 • geeft doorgang tot innerlijke groei en ontwikkeling waardoor je meer creatief leert denken
 • het laat de innerlijke kracht in jezelf groeien.

Bij krachtige kwetsbaarheid draait het om de moed om jezelf te laten zien, dingen uit te proberen en het risico nemen te falen. Het versterkt zelfs je relaties, de relatie met jezelf wanneer je je kwetsbaar en oprecht opstelt, in plaats van de schijn op te houden perfect, probleemloos en moeiteloos ‘krachtig’ te zijn.

Het algemeen geaccepteerde idee dat we ontzag wekken en respect winnen bij anderen wanneer we ons onfeilbaar en onaanraakbaar sterk opstellen, klopt dus helemaal niet. Vaak wekt het een gevoel van weerzin bij anderen op en kom je gemaakt door over. En gemaakt of niet-authentiek zijn werkt niet, eerlijk zijn, oprecht blijven en gewoon jezelf blijven werkt wel.

Uít jezelf naar de mensen om je heen, toon je emoties, spreek je gedachten uit, laat juist ook je kwetsbare kanten en onzekerheden zien. Laat zien dat je gewoon een mens bent, net zoals iedereen om je heen – en ze zullen je veel eerder mogen, vertrouwen, respecteren en dingen met je delen.

Wat levert kwetsbaarheid op?

 • Kwetsbaarheid verbindt, kwetsbaarheid is moedig.
 • Kwetsbaarheid opent je eigen hart en daardoor dan ook dat van anderen.
 • Kwetsbaarheid verbind je met je ziel.
 • Kwetsbaarheid is als je je echte gevoelens laat zien. Je masker afzet. Je het ook even niet meer weet en dat dat mag van jezelf.
 • Kwetsbaarheid maakt je mooi, zacht en open.
 • Je groeit spiritueel als mens.
 • Door kwetsbaarheid laat je moed en lef in jezelf groeien.
 • Daardoor laat je de liefde voor jezelf groeien in je eigen hart.
 • Je waardeert kwetsbaarheid bij anderen, je hart gaat steeds verder open.
 • Je eigen authenticiteit komt hierdoor veel meer naar voren.
 • Je ontdekt steeds beter wie je bent.

En o, ja, soms wordt het niet gewaardeerd. Maar dat is niet erg. Er zijn altijd mensen die het wel als zwak blijven zien, die nog zelf vanuit hun eigen masker leven en jou afwijzen als jij hem wel afzet, omdat ze vaak niet beter weten, uit angst leven. Maar in feite wijzen ze alleen zichzelf af. Jij bent dan een spiegel voor die ander.
Het is een goede gewoonte jezelf gewoon te laten zien zoals het is, je komt dan juist in je hart. Het hoort bij een van de processen om een groter bewustzijn te creëren. Hierdoor ontstaat er ook meer liefdesbewustzijn, een hogere trillingsfrequentie en een soort JA tegen het LEVEN. Dan gaan de processen in werking.

Geef jezelf de vrijheid om uit te drukken wat je werkelijk voelt of hoe je iets ziet. Vanuit je diepste wezen. Omarm de antwoorden die vanuit je ziel komen en breng je hart tot leven.

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Hoe zorg je ervoor dat je kwetsbaarheid als kracht wordt?