Voor hooggevoelige vrouwen

Als je nog in de overlevingstand staat

Als je nog in de overlevingstand staat

Een hooggevoelige vrouw die nog in de overlevingsstand staat gaat onbewust haar gevoelens en emoties onderdrukken. Ze leeft meer vanuit haar hoofd, omdat ze hier wel controle over heeft. In plaats van haar emoties serieus te nemen en naar haar intuïtie te luisteren beredeneert ze vooral alles verstandelijk en leeft ze op mentale kracht.

Door haar hooggevoeligheid ervaart ze alles veel dieper dan de gemiddelde mens, haar emoties zijn overweldigend en ongecontroleerd door de stressreacties van haar lichaam. En juist doordat ze haar emoties en gevoelens niet meer serieus neemt, kunnen die op de meest ongewenste ogenblikken ongecontroleerd de overhand krijgen.

Gevoelens onderdrukken zorgt ook voor een negatief denkpatroon en onrealistische angsten, waardoor een vrouw zich niet meer veilig voelt in zichzelf. Doordat zij niet goed meer durft te vertrouwen op zichzelf en haar eigen intuïtie ontwikkelt ze geen interne veiligheid. Dit kun je ook ervaren bij een gevoel van afwijzing dat je in je kindertijd ervaren hebt, waardoor je je emoties onderdrukt hebt.

Het is dus heel belangrijk om te werken aan je interne veiligheid om je evenwichtig en stabiel te voelen. Het geeft je een stevige fundering. Als je interne veiligheid ervaart projecteer je je eigen pijn niet meer op anderen en vertrouw je op je intuïtie en de signalen die je lichaam afgeeft. Je kunt ook gemakkelijker relativeren en naar een situatie kijken zonder dat die gekleurd wordt door je eigen gevoelens en emoties. Wanneer jij je niet veilig voelt in jezelf dan versmalt je denken. Vanuit je brein ontwikkel je onrealistische angsten, waardoor je niet meer helder na kunt denken.

Het zenuwstelsel is een soort van communicatienetwerk in je lichaam dat ervoor zorgt dat je lichaam goed kan functioneren in verschillende omgevingen, door zowel uitwendige als inwendige prikkels waar te nemen. Deze prikkels nemen we waar met onze zintuigen. Een zenuwstelsel dat constant gericht is op overleven raakt overbelast, omdat het steeds op volle sterkte aan het waarnemen is. Het draait overuren met het scannen van de omgeving en het checken of het wel veilig is. Maar kun je heel alert zijn op emotionele afwijzing en andere sociale interacties waarbij je geen bevestiging krijgt.

Ook dat ervaart het zenuwstelsel als een gevaar waar jij tegen beschermd moet worden. Door dit mechanisme ben je eerder geneigd om veiligheid buiten jezelf te zoeken en daardoor jezelf te verliezen in het contact met anderen.
Als je leeft vanuit een overlevingsmechanisme is de kans groot dat je geven en nemen in sociale en intieme contacten uit balans is. Omdat je heel graag erkenning wil en niet afgewezen wil worden, pas je je voortdurend aan je omgeving aan. Je vertoont sterk pleasegedrag, met als onbewuste drijfveer een diep verlangen om echt gezien te worden.

Eigenlijk is het heel tegenstrijdig gedrag, want door te pleasen neem je meer afstand van je authentieke zelf en gaan anderen je nooit leren kennen en houden van je om wie je werkelijk bent. En dan kom je in een vicieuze cirkel terecht. Je gaat over je eigen grenzen heen om gezien en gewaardeerd te worden. Wanneer je dan door de ander gezien wordt, geeft dit een korte boost van vals zelfvertrouwen. Dus blijf je de ander pleasen om het valse gevoel van zelfvertrouwen maar te blijven genereren. Deze patronen kunnen zijn ontstaan in je kindertijd. Doordat deze nog actief zijn vanuit je overlevingsmechanisme kun je gaan werken met je gekwetste kind-deel.

Jessica: Tamara weet als geen hoe je de verbinding met je eigen wezen brengt, waardoor alle schellen van je ogen vallen om dit zichtbaar te laten worden zodat je het kunt ervaren en kunt voelen wie jij in wezen bent!

Jacobien: Net ruim 3 maanden van de jaartraining doorlopen, en ik al zo ongelooflijk veel verbetering voel. Ik beweeg me letterlijk soepeler en voel me beter dan ooit, vooral dankzij de (her)ontdekking van mijn eigen zijn als ankerpunt in dit leven (niet egoïstisch bedoeld). Ik ben je ontzettend dankbaar voor alles wat je me tot nu toe hebt aangereikt, waaronder natuurlijk de mooie werkboeken met oefeningen, de boeken op de leeslijst en de visualisaties. Voor aanvang van de training dacht ik dat een uur per dag voor mezelf nauwelijks haalbaar zou zijn, nu geniet ik er zo van dat het vinden van tijd als vanzelf gaat (ook naast gezin en werk). Ik geniet echt van deze ontdekkingsreis naar mezelf toe.

Vrouwelijk Leiderschap

Online Jaarprogramma

Een door haar ziel bekrachtigde vrouw gaat vanuit haar eigen visie voelen hoe ze wil leven, een doel voelen dat groter is dan haar eigenbelang, een roep die groter is dan de som van haarzelf. Een  vrouw die vanuit haar ziel leeft, weet wat ze wil en ze zal geen genoegen nemen met minder dan wat ze waard is.

Online Jaarprogramma

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Vrouwelijk Leiderschap

Online Jaarprogramma

Leven vanuit je hartsbewustzijn betekent dat je leeft vanuit je volledige bewustzijn. Je erkent dat je meer bent dan je ego, gedachten en overtuigingen.