Voor hooggevoelige vrouwen

Hoe sta je op na je val?

Hoe sta je op na je val?

Herken je dit, elke keer dat je een poging hebt gewaagd om iets nieuws te doen, iets spannends, iets waarvan je voelde: Ik moet dit doen om diverse redenen. Misschien wel om je doel te bereiken. Je droompad te bewandelen? En je doet zo je best, maar toch lukt het niet, je valt….

Je kunt ‘vallen’ omdat je bang bent geworden? Of omdat iemand anders je bang heeft gemaakt. Of omdat jij het moeilijk vindt om iets vol te houden als het moeilijk wordt. Dat heeft te maken met innerlijke kracht en veerkracht. Hoe houd je iets vol, ook al maak je telkens fouten.

Mijn uitdaging ligt erin om zoveel mogelijk fouten te mogen maken. Hiervan leer ik het meeste. Doordat ik dit mag van mezelf, ontwikkel ik een enorm vermogen aan veerkracht en flexibiliteit in mezelf. Door deze ‘fouten’ krijg ik enorme inzichten in processen en ook in mezelf. Ik leer hierdoor beter het geheel te overzien en de consequenties op langere termijn te zien. Hierin zie ik ook juist vaak een oplossing.

Ja, je fouten verwerken, jezelf of anderen vergeven hoort ook bij dit proces. Als je emoties weer gekalmeerd zijn, kun je weer helder nadenken en open staan voor nieuwe ingevingen en vertrouwen op je intuïtie. Iets nieuws leren gaat met vallen en opstaan.

Weet je nog toen je leerde fietsen? Precies hetzelfde. Als je bepaalde denk- of gedragspatronen wilt veranderen in jezelf gaat dat eerst gepaard met vallen en opstaan. Tot je doorkrijgt wat voor effect het heeft en waar je dan bewust voor kan kiezen. Soms moet je door de bittere pil heen om het effect te bereiken wat je beoogt.

Opstaan is een keuze.

Zo is je laten vallen ook een keuze.

Blijven liggen helemaal.

Dat noem ik een ‘mindset’.

Als je opstaat nadat je bent gevallen, ben je een vrij mens. Iemand met voldoende vertrouwen in zichzelf en die zichzelf niet afwijst na een val. Ook hierin zoek je uitdagingen en oplossingen voor een volgende keer. Er komt een soort genialiteit aan te pas, want als je zelf door de oplossingen van je fouten heen inzichten verkrijgt, ben je geniaal bezig.

Hiervoor groei je (ook spiritueel) enorm. Jezelf blijven uitdagen na een val, vraagt moed. Veel moed. Deze moed verzamel je diep van binnen. Deze moed zegt ook dat jij jezelf niet zal afwijzen ongeacht wat er gebeurt. Hierdoor maak je keuzes, hele bewuste keuzes. Als ze niet zo goed uitpakken, aanvaard je de verantwoordelijkheid van de consequenties.

Dit is het volwassen deel in jou die hier heel goed mee weet om te gaan. Dit zijn de hooggevoelige vrouwen die ervaring hebben, die al vaker op onderzoek uit zijn gegaan, op hun bek zijn gegaan en ook weer zijn opgestaan. Ze zijn niet meer bang.

Als je bereid bent om de val te maken, heb je veel innerlijke kracht verworven en een onverwoest vertrouwen in jezelf dat jij je wonden die je op zal doen ook zelf kan helen. Je likt je wonden, geneest en heelt ze en je staat weer op. Je hebt zo de bereidheid om op te staan. Dit maakt oerkracht in je wakker. Je bent sterk van binnen. Ongeacht wat de buitenwereld daarvan vindt. Natuurlijk voel je je ook kwetsbaar, maar je hebt geleerd dat dit juist je kracht is als deze groeit.

Dit is zielsveel van jezelf houden, bereid zijn je dromen na te jagen ongeacht wat het je kost, je kijkt met een positieve mindset wat het je oplevert, en daar ga je voor. Dit zijn de meest moedige hooggevoelige vrouwen, met ballen en met lef. Als zij ergens voor gaan, houdt niets of niemand ze nog tegen. Zij bereiken het meeste in hun leven.

De vrouwen die blijven liggen, hebben de moed gehad, maar ze weten niet hoe ze weer op kunnen staan. Soms niet eens dát ze kunnen opstaan. Soms de moed opgegeven, de gemakkelijkste weg gekozen. Angst heeft de overhand gekregen en de weg terug naar opstaan, lijkt eindeloos moeilijk en ingewikkeld. Ze hebben nog niet de ervaring wat er gebeurt als ze toch opstaan voor zichzelf. Of dat ze te weinig draagkracht hebben ontwikkeld en de moed verloren hebben en dan lijkt het een gemakkelijker leven om even geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen. Maar hier zitten we wel in het lijden, en niet in het leiden.

Na verloop van tijd komen ze hier achter, maar soms zitten mensen hier hun hele leven in. Ze geven dan vooral anderen de schuld dat zij niet op kunnen staan, want ooit waren ze moedig genoeg om het te proberen, het lukte niet en ze gaven het op. Ook ik heb hier gezeten, ooit. En dit is echt een lijdensweg. Als je hier in zit zit je volledig in je gekwetste kind stuk, wat zich uit in slachtoffergedrag.

Het leven verloopt natuurlijker als je wel opstaat en gewoon mag vallen als het niet lukt, als je dan ook maar weer gewoon opstaat. Dat is de natuur. Dat hoort ook bij mens zijn. Mensen maken keuzes in hun leven. Overweeg je keuzes goed. Voel goed in, denk na over het effect op de langere termijn, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

Aanvaard dan alles wat erbij hoort. Dat brengt je naar innerlijke vrede in jezelf. Maakt je ook evenwichtig en je innerlijke kracht laat je groeien als mens. Juist in verbinding met jezelf en daardoor ook met de ander.

In het jaarprogramma voor hoger opgeleide hooggevoelige vrouwen en in de themaweekenden werken we heel bewust keer op keer op het opnieuw programmeren van je gedachten en gedragspatronen die voortkomen uit het overlevingsmechanisme waardoor je vanuit je hoofd gaat leven. Dan ontstaat er meer ruimte om je intuïtie te ontwikkelen waardoor er vanzelf meer balans ontstaat. Niet alleen tussen hoofd en hart, maar ook in je mannelijke en vrouwelijk deel. Dit komt de relatie met jezelf en om je heen ten goede en heeft zelfs positieve invloed op je werksituatie waardoor je vanuit zachte kracht vrouwelijk leiderschap kunt innemen. Wil je meer weten kun je een telefonisch intakegesprek aanvragen. Lees hier meer> .

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Vrouwelijk Leiderschap

Online Jaarprogramma

Een door haar ziel bekrachtigde vrouw gaat vanuit haar eigen visie voelen hoe ze wil leven, een doel voelen dat groter is dan haar eigenbelang, een roep die groter is dan de som van haarzelf. Een  vrouw die vanuit haar ziel leeft, weet wat ze wil en ze zal geen genoegen nemen met minder dan wat ze waard is.

Online Jaarprogramma

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Vrouwelijk Leiderschap

Online Jaarprogramma

Leven vanuit je hartsbewustzijn betekent dat je leeft vanuit je volledige bewustzijn. Je erkent dat je meer bent dan je ego, gedachten en overtuigingen.