Voor hooggevoelige vrouwen

Ultieme vrijheid door transformatie van overlevingsmechanisme

Ultieme vrijheid door transformatie van overlevingsmechanisme

Ons reptielenbrein is altijd heel nuttig geweest voor ons evolutieproces, omdat het ons hielp overleven. Maar nu beperkt het overlevingsmechanisme ons en vertraagt het ons spirituele proces. Het probleem van onze linker hersenhelft, het reptielenbrein, is echter dat het zo onbewust is. Het zijn ingesleten karresporen, vaak met een verdedigingsmechanisme met defensief gedrag. Omdat je aandacht erop gericht blijft, is het vaak een voedingsbodem voor angst. Als je angst verwacht en je op deze verwachting reageert, kun je deze moeilijk transformeren.

Dus als je je ergens tegen verzet op dat moment, kun je er in vast blijven zitten. Door voortdurend aandacht te geven aan je angsten en door te proberen deze te ontkennen of te onderdrukken, blijft je trillingsfrequentie bizar laag. En dit leidt tot stress. Oude perceptuele gewoonten vertragen nog meer en stoppen je levensstroom en energie; je ontkent het bestaan van je eigen ziel op dat moment. Je blokkeert je innerlijke leiding, je behoudt je angsten en je houdt je gevoel van tekort in stand. Dit zorgt ervoor dat je geen goede keuzes kunt maken, waardoor je veel in pijn en lijden zit.

Vanuit je rechter hersenhelft kom je in je vollere en verruimde bewustzijn. Hier bevinden zich je creativiteit, groei en ontlading van je emoties. Hier zit je groei.
Het helpt wanneer je je trillingsfrequentie verhoogt, dan ontstaan er mogelijkheden om vanuit je hogere bewustzijn je overlevingsmechanismes op te sporen en uit te schakelen door nieuwe karresporen aan te leggen door middel van de 21 dagen programmering. Onbewust gedrag van jezelf leer je te doorzien en langzaamaan transformeer je tot een wezen zonder pijn, waarbij je je bewust bent van jezelf, hoe je denkt, hoe je je voelt en hoe je reageert. Vervolgens maak je keuzes hierin. Als je in het hier en NU leeft, kun je heel snel schakelen in je brein van links naar rechts. Hierin kun je letterlijk per moment in een nieuwe werkelijkheid stappen. Door de hoge trillingsfrequentie op Aarde is dit nu echt mogelijk.

Let op je ‘gewoonte’ denken, maak je ervan los door er iets anders voor in de plaats te zetten en reageer vanuit je hart en ziel in plaats van uit je overlevingsmechanisme (reptielenbrein).

We groeien allemaal nu en het is niet meer tegen te houden, het ontmaskeren en blootleggen van oude conditioneringen. Onze oude lineaire manier van waarnemen is aanleiding tot onbewust denken én onbewust gedrag. Dit is doorgegeven van generatie op generatie, van moeder op ongeboren kind. Het is een overlevingsinstinct van de reptielenhersenen en het voldoet aan de behoefte van de linkerhersenhelft om pijnlijke herinneringen, die pijnlijke gevoelens met zich meebrengen, te onderdrukken.

Deze gewoontes zorgen voor afgescheidenheid in jezelf en de buitenwereld, adrenaline aanmaak, schijnzekerheid, ego verheerlijking en vermijdings- of vluchtgedrag.
Dit denken leidt tot uitputting en vermoeidheid. Als je dit leert herkennen, kun je een begin maken om je open te stellen voor een andere manier van waarnemen en je bewust worden van de patronen vanuit je overlevingsmechanisme en blinde vlekken. Hier gaat het jaarprogramma over, Uit je hoofd, In je hart.

Je zult, door een nieuwe manier van denken te ontdekken, doorkrijgen dat deze patronen niet meer voor, maar tegen je werken, waardoor je gemotiveerd raakt om ze te gaan onderzoeken. Hiermee ben je onmiddellijk losgekomen van je identificatie ermee. Als je doorkrijgt dat het je niets meer oplevert, raak je gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan; hier is het ontwaken van je hogere bewustzijn al begonnen en komt er ruimte voor intuïtie.

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Ultieme vrijheid door transformatie van overlevingsmechanisme