Voor hooggevoelige vrouwen

Interne veiligheid – Deel 2

Interne veiligheid – Deel 2

Welke boodschap heb jij onbewust opgepikt in je kindertijd in je gezinssituatie? Dit zijn nu de grondovertuigingen die je leeft. Onveilige gevoelens die je toen ervoer kunnen nu nog steeds ervaren worden als een gebrek aan interne veiligheid.

Het kan zijn dat je door de dingen die je vroeger hebt meegemaakt al heel lang in een overlevingsmechanisme zit. Daaromheen zijn denk- en gedragspatronen vast gaan zitten. Want hoe je denkt, zo gedraag je je. Hierdoor ben je gewend om je aandacht voortdurend buiten jezelf te leggen, je checkt of alles wel ok is, of iedereen wel rustig is, of mensen jou goed behandelen, of je niet uitgesloten wordt, of je erbij hoort, of je er mag zijn. (Lees hier Deel 1 Interne veiligheid)

Dat hangt ervan af wat jouw grondovertuiging is in wat jij vroeger als kind hebt ervaren en welke boodschap jij hebt opgepikt door jouw gezinssituatie, door het contact met je ouders, met de dingen die je hebt ervaren, met de dingen die je wel hebt verwerkt of nog niet hebt verwerkt. Als het voor jou als kind zijnde niet veilig genoeg was, dan zijn deze heel krachtige denk- en gedragspatronen bij je ontstaan. Zeker als je daarna een aantal keer soortgelijke gebeurtenissen in je leven hebt meegemaakt, die deze patronen bevestigen.

Je hebt dan karresporen in je hersenen aangemaakt, waarop die overtuigingen zich voortdurend herhalen. Dat is een gedachtepatroon. Onbewust hebben wij dat helemaal niet door en daarom is het ontzettend belangrijk om regelmatig, een paar keer per dag, ‘Ik ben veilig’ tegen jezelf te zeggen, hand op je hart, adem in je hart, om je amygdala helemaal uit te zetten. Om je hormonen in balans te brengen en het oxytocinegehalte enorm hoog te maken. Dat is ook heel goed voor je immuunsysteem. Echte veiligheid, waarop je werkelijk kunt vertrouwen, dat zit binnenin jou. In jezelf.

Het is echt dat vertrouwen in jezelf. Door veel negatieve overtuigingen zijn we zo gewend dat we onszelf afwijzen. Als je jezelf heel vaak, bewust of onbewust, afwijst voel je je ook niet zo veilig in jezelf. Als je jezelf vaak uit gewoonte afwijst of bekritiseert, dan voel je je ook niet veilig en op die manier houd je die actieve amygdala in stand, waardoor je volledig uitgeput raakt. Je bent heel moe, je reageert heel scherp op je omgeving, Je kunt slecht slapen, je raakt de verbinding met jezelf kwijt in je lijf, ontspanning is heel moeilijk en je leeft eigenlijk continu op de toppen van je zenuwen. Je leeft dan op adrenaline en weet vaak niet beter. Als je dan tot rust komt, kun je erachter komen hoe gesloopt je lichaam voelt en hoe vermoeid je brein voelt. Je kunt je niet meer concentreren door een overactieve amygdala en adrenaline. Je maakt voortdurend cortisol aan. Dit is een enorme aanslag op je lichaam.

In de stress situatie waarin we nu wereldwijd verkeren, is het heel belangrijk voor je gezondheid om hier iedere dag even aandacht aan te schenken. De stress verzwakt je immuunsysteem enorm en dat betekent dat jouw lichaam geen energie stopt in het opbouwen en herstellen van haar cellen, maar continu aan het overleven is en op scherp moet staan. Hier mag je echt vanuit je bewustzijn op gaan letten; je hebt hier zelf de controle over. Ga dit zelf onderzoeken en ervaar hoe je door een eenvoudige oefening als hierboven al heel veel kunt doen.

Lees ook deel 3 van de informatie (van de drie delen) over interne veiligheid.

Op 1 september start het jaarprogramma voor hooggevoelige vrouwen waar we de eerste maanden werken aan interne veiligheid. Dat is de basis van ons bestaan. Zonder interne veiligheid heb je geen fundering in jezelf en voelt het heel naar. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij in Amsterdam en Eindhoven voor de live-jaargroep.

In je hart uit je hoofd

Jaarprogramma met begeleiding, supervisie, coaching en opstellingen:

Elke maand is er met je groep een supervisieavond en 5 livedagen, elke maand is er coaching die je in kunt plannen via de agenda in je ledensite, je kunt zo vaak als je wilt een opstelling erbij boeken bij Tamara. Het jaarprogramma is deels online en deels met een aantal contactmomenten per maand. Dit vul je in naar eigen behoefte.

Maand 1: Energieprogramma en ontladen van pijnlichaam met 5-minuten regel, ontladen pijnlichaam. Verlangen voelen en intentie.

Maand 2: Emoties en gevoelens, herschrijven verhaal van je verleden, loskomen slachtofferschap.

Maand 3: Interne veiligheid, je plek innemen, innerlijke rust vinden, werken met je energieveld.

Maand 4: Karresporen; 21 dagen programma, opsporen en omzetten van negatieve overtuigingen. Compassie, vertrouwen en loslaten.

Maand 5: Innerlijke criticus, angsten.

Maand 6: Innerlijke criticus, grenzen en begrenzen.

Maand 7: Innerlijke kind en lichaamsbewustzijn.

Maand 8: Innerlijke kind en je vrouwenlijn.

Maand 9: Hartsbewustzijn, intuïtie en versterk je innerlijk licht.

Maand 10: Zielenopdracht en hoger bewustzijn. Authentieke kracht verinnerlijken, bestaansrecht.

Ga naar de website om meer te lezen: https://vrouwenkrachtacademie.nl/online-jaarprogramma/

© Tamara Beekmans. Delen mag met bronvermelding.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Vrouwelijk Leiderschap

Online Jaarprogramma

Een door haar ziel bekrachtigde vrouw gaat vanuit haar eigen visie voelen hoe ze wil leven, een doel voelen dat groter is dan haar eigenbelang, een roep die groter is dan de som van haarzelf. Een  vrouw die vanuit haar ziel leeft, weet wat ze wil en ze zal geen genoegen nemen met minder dan wat ze waard is.

Online Jaarprogramma

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Vrouwelijk Leiderschap

Online Jaarprogramma

Leven vanuit je hartsbewustzijn betekent dat je leeft vanuit je volledige bewustzijn. Je erkent dat je meer bent dan je ego, gedachten en overtuigingen.