Voor hooggevoelige vrouwen

Het geheim van een goede HSP coach

Het geheim van een goede HSP coach

EEN VERHAAL WAT VERTELD MOET WORDEN

Er zijn anderhalf miljoen coaches in Nederland. Iedereen kan zomaar een coachingsopleiding volgen en zichzelf dan coach noemen. Van die anderhalf miljoen coaches, zijn er 8000 die ervan kunnen leven en 60 daarvan hebben een inkomen boven de €100.000,- per jaar. Waarin onderscheiden deze 8000 coaches zich? En vooral deze 60? Waarom krijgen zij veel klanten en moeten anderen er een baan naast hebben of een partner met voldoende inkomen?

Als je een coachingsopleiding volgt, ben je niet vanzelfsprekend een goede coach omdat je een aantal technieken hebt geleerd. Wat maakt iemand een goede coach? Wat maakt iemand geloofwaardig? Waarom wil iemand bij jou komen als coach als er zoveel keuze en aanbod is?

Ik ben erachter gekomen dat een echte goede coach/therapeut/psycholoog zelf ook zijn eigen transformatieprocessen is doorgegaan. Die coaches zijn in balans, dat voel je, zij hebben zelf ook pijnlijke overtuigingen of trauma’s doorgewerkt en weten hoe het voelt en hoe het is om daar doorheen te gaan. Zij hebben hun eigen innerlijke kind pijnen geheeld en onderzocht. Ze hebben zelfliefde ontwikkeld. Hierdoor kunnen zij je echt helpen om deze stappen ook te gaan zetten.

Hoe voel jij je bij iemand die van zichzelf houdt? Ook geliefd toch? Gezien, erkend, gewaardeerd. Welke rol zij ook innemen in je leven.

Hoe voelt een coach/therapeut aan die daar nog geen kaas van heeft gegeten? Brengt deze jou naar zelfliefde, heling en acceptatie en vooral transformatie?

Nee. Dat is onmogelijk.

Hoeveel ervaringen heb je niet gehad dat een coachingstraject niet veel deed en waar kwam dat door? Mijn ervaring met mijn therapeuten en coaches was (op 2 uitzonderingen daargelaten die me ECHT hebben geholpen), dat zij te theoretisch waren en eigenlijk voelde ik me totaal niet begrepen en gezien. Ik kon voelen, dat zij nooit door hun eigen ‘stof’ waren gegaan en niet invoelend konden zijn. HSP, wat is dat? Ik voelde me van een andere planeet soms. Dikwijls heb ik zelf ervaren hoe therapeuten en coaches afgesloten waren van hun eigen gevoel, hun lichaam en hun ziel, en voelbaar niet in balans waren. Soms voelde ik me tegenover een muur zitten als mensen alleen maar mentaal aan het werk gingen met mij. Dat haalde echt niets uit. En dan nodigden ze me ook nog uit om mijn diepste pijn op te rakelen, het was niet veilig genoeg. Het hielp me geen ene reet!

Nu we starten met inmiddels met de 17e groep van het jaarprogramma: Uit je hoofd, in je hart. Het is een zwaar, intensief programma en niet voor iedereen geschikt. Daarom doen we een strenge selectie. Maar de groepen zitten altijd vol en ik kan nu wel zeggen dat ik de nodige ervaring heb opgedaan in het begeleiden van hooggevoelige vrouwen in het afleggen van het overlevingsmechanisme naar hartsbewustzijn. Ik heb hier zelfs een boek over geschreven afgelopen jaar, waarin ik zelf met de billen bloot ga en mijn methodiek uiteenzet en op welke gronden ik deze baseer.

Vanaf dit jaar, na de zomer, wil ik jaartrainers gaan opleiden tot VrouwenkrachtCoach die met de Vrouwenkracht Methode® gaan werken. Juist omdat zij net als ik, zelf dit hele proces zelf hebben doorlopen, blinde vlekken hebben doorgespit en helder gekregen, denk- en gedragspatronen hebben getransformeerd, het pijnlichaam hebben opgeschoond en weer in verbinding zijn gekomen met het gekwetste en speelse innerlijke kinddeel in zichzelf. Zij hebben echt alle hoeken van de kamer gezien, ze zijn door het stof gegaan, het heeft pijn gedaan en daarna zóveel vreugde gebracht. Zij zijn bij hun eigen essentie uitgekomen en hebben eigenlijk een heel nieuw leven opgebouwd vanuit hun zielskracht. En hun proces is blijvend, zij vallen niet meer terug. Zij zijn bewust en kunnen nooit meer terug naar onbewust. Zij grijpen op tijd in en weten wat ze moeten doen door alle tools die zij hebben doorgrond.

Het is tijd dat de olievlek groter gaat worden, mijn missie in een groter veld uitgedragen mag gaan worden en dat ik deze kennis in hoe je iemand hierin begeleid, mag gaan overdragen. Zodat meer hooggevoelige mensen effectief geholpen kunnen worden en vooral deskundig begeleid worden in deze processen door een coach die zelf ook het hele proces heeft doorlopen om eigen pijnstukken af te leggen en zichzelf heeft kunnen helen.

De coachingsopleiding start op 6 september aanstaande. Deze is na vele maanden werk bijna afgerond en ik kan je alvast verklappen, het wordt meer dan supergaaf!

Is niet te vergelijken met een reguliere coachopleiding. Deze gaat diep, is rauw en intens, maar dan bereik je ook wat.

Dit is echt next level, hier is waar het om draait om anderen van zelfbewustzijn naar hartsbewustzijn te transformeren binnen jouw praktijk als Coach van deze nieuwe tijd, de nieuwe wereld!

Practice what you preache!

Eerst jezelf in balans brengen en houden door eerst het jaarprogramma goed af te ronden, je eigen blinde vlek helder te krijgen en dán pas kun je anderen professioneel begeleiden.

Met veel praktijkervaring, niet alles uit een boekje. Eigen ervaringen opdoen en fouten leren maken is een waardevol proces.

Energetisch leren werken met je klanten vanuit een bewuste en krachtige basis die voelbaar is, waardoor je anderen recht in het hart raakt. Hierdoor komen je klanten vanuit een natuurlijk proces als vanzelf in beweging, door jouw hoger bewustzijn wordt als vanzelf hun hartsverlangen geactiveerd. Ze herinneren hierdoor wie zij zijn. Want zielen en bewustzijn (h)erkennen en voelen elkaar.

Een klant voelt echt wel aan of jij als coach in balans bent of niet, of jij je levensenergie geactiveerd hebt of niet. Je moet echt een inspirerend voorbeeld zijn voor je klanten om hen ook naar dat level te kunnen begeleiden. Anders zetten ze de stappen niet snel omdat ze geen voorbeeld hebben. Dit kun je omdat jij je innerlijk werk hebt gedaan en je weet wat je daarvoor moest doen. Dan word je een voorloper, een pionier, een echte goede coach die een ander de weg kan wijzen in dit proces van oude patronen transformeren, pijn verwerken en jezelf leren helen.

Energetische communicatie is 80% van dit zielenwerk. Het gaat niet om technieken leren, dat is een oud verhaal en werkt niet voor de lange termijn.

Nee, hoe leer je mensen te begeleiden bij diepgaande processen, waarbij ze stap voor stap het overlevingsmechanisme transformeren naar een leven vanuit hun hartsverlangen? Hoe leer je mensen hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en op te pakken zodat ze het echt zelf gaan doen?

In het jaarprogramma: ‘Uit je hoofd, in je hart’, voor hooggevoelige vrouwen, werken we heel bewust om dit proces te versnellen en activeren.  Lees hier meer> .   

Over Tamara Beekmans

Tamara’s bijzondere levensreis heeft haar zeer waardevolle inzichten gegeven en doorleefde wijsheid gebracht, die ze heeft verwerkt in haar krachtige en unieke jaarprogramma’s. Ze heeft zichzelf bevrijd van een pijnlijk verleden, waarin ze als hooggevoelig kind meervoudige trauma’s opliep. Hierdoor moest ze, om te overleven, haar hooggevoeligheid onderdrukken, waardoor ze vanuit haar hoofd ging leven, afgesloten van haar diepe gevoelswereld. Later in haar leven kreeg ze hier veel last van, dit uitte zich in meerdere depressies, 5 burn-outs en een straatangst van 2 jaar. Ze heeft deze zelf leren overwinnen en is nu al jaren angst-, depressie- en burn-out vrij. Haar transformatie was groots. Van hieruit is de Vrouwenkracht Academie ontstaan, waarin ze op alle lagen met haar klanten werkt. Ze biedt hooggevoelige vrouwen praktische handvatten aan over hooggevoeligheid, hoger bewustzijn en hoe je de wezenlijke verbinding met jezelf kunt herstellen.

De vrouwen die bij haar één jaar in training en coaching gaan, kunnen door de Vrouwenkracht Methode® weer innerlijke vrijheid in alle facetten van hun leven ervaren en zij hebben hun innerlijke verbinding hersteld. En deze verandering is blijvend.

De vrouwen leren zichzelf te helen, gaan op zoek naar onderliggende patronen en hun blinde vlek en leren deze zelf te transformeren. Ze leren om oude, onderdrukte pijnlijke emoties te bevrijden uit het pijnlichaam. Ze gaan praktisch aan de slag met het onthechten van hun innerlijke criticus en leren hoe ze in contact komen met het gekwetste kind-deel en speelse kind-deel wat leidt naar hartsbewustzijn.

De training leert je om naar je eigen stem te luisteren die jou de weg wijst naar heling, en verbinding brengt vanuit je puurste essentie en hogere bewustzijn. Door middel van de door haarzelf ontwikkelde Vrouwenkracht Methode®, begeleidt ze hooggevoelige vrouwen in kleine groepen met veel passie en aandacht. Ze is geen zachte heelmeester, maar is recht door zee, eerlijk en duidelijk.

Met haar blogs en haar nieuwe boek wil ze de Vrouwenkracht Methode® voor iedereen bereikbaar maken voor wie op zoek is naar verbinding met haar of zijn diepste essentie en eigen wijsheid.

Tamara Beekmans (1975) is internationaal HSP Coach, trainer, systemisch therapeut, hoger bewustzijnscoach, docent, auteur, inspirator en oprichtster van de Vrouwenkracht Academie. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in het bewustzijnsproces. Ze heeft al duizenden mensen geïnspireerd en begeleid in het proces vanuit je hoofd, in je hart.

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van alles wat de Vrouwenkracht Academie doet.

In tijden van censuur kunnen we je zo altijd bereiken.

*Als je je aanmeldt, ontvangt je af en toe interessante mails. Je kunt je hiervoor op ieder gewenst moment weer afmelden.

Het geheim van een goede HSP coach