Voor hooggevoelige vrouwen

Coaches Vrouwenkracht Academie

tamara-frontpage-600x600

Tamara Beekmans | Oprichtster en directeur Vrouwenkracht Academie

Ik heb in 2013 de Vrouwenkracht Academie voor hooggevoelige vrouwen opgericht. Inmiddels starten we met de 20e editie van het jaarprogramma: ‘Uit je hoofd in je hart’, heb ik een boek geschreven wat richting een bestseller aan het gaan is, en leid ik coaches op die willen werken met de Vrouwenkracht Methode®.

De Vrouwenkracht Academie wordt ondersteund door een team van professionele mensen die ervaringsdeskundige zijn en die ik persoonlijk opleid. Zij ondersteunen mij en de groep tijdens de trainingsweekenden. Zij hebben zelf het jaarprogramma succesvol doorlopen. Op deze pagina stel ik ze met trots aan je voor!

Wil je liever meer over mij als persoon te weten komen klik dan hier.

Marieke-Steenbakkers

Marieke Steenbakkers | Spiritueel Business Coach & ondersteuning bedrijfsvoering Vrouwenkracht Academie

Specialiteit: Business coaching voor spirituele onderneemsters gericht op persoonlijke blokkades en overtuigingen die de groei van je bedrijf tegenhouden. Gericht op hooggevoelige, intuïtieve vrouwen met een sterke innerlijke criticus, saboteur(s) of pleaser. Transformeren van patronen die niet dienen en van hieruit weer in actie komen.

Ik ben Marieke (1976) en ik woon en werk in Geldrop samen met mijn pubers Luuk en Emma en heb een relatie met Henri. Als kind was ik al gevoelig en heb ik geleerd om mezelf kleiner te maken, mijn omgeving goed in de gaten te houden en me altijd aan te passen. Ik heb een gelukkige jeugd gehad en toch had ik patronen en overtuigingen opgebouwd die me in de weg zaten. Soms had ik het gevoel dat ik in cirkeltjes bleef rondgaan en telkens in dezelfde valkuilen liep en dat ik niet mocht klagen: ik had toch niks ‘ergs’ meegemaakt.

Na mijn scheiding in 2014, kwam ik mezelf ontzettend tegen, betrok alles wat fout was gegaan op mezelf. Ik had last van mijn sterke innerlijke criticus die vond dat ik altijd van alles ‘moest’. Samen met een paar saboteurs en mijn pleaser maakte hij het me flink lastig. Zeker toen ik in 2017 als ondernemer begon, liep ik weer tegen deze patronen aan. Ondernemen is een vergrootglas voor je persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens het jaarprogramma (2016) en de Vrouwenkracht Coach Opleiding (2019-2020) ben ik aan de slag gegaan met de Vrouwenkracht Methode® en ben ik stap voor stap dichter bij mezelf gekomen. De innerlijke rust en kracht die ik nu voel van binnenuit, maken dat ik met veel energie en vertrouwen in het leven sta.

Bij mezelf en bij mijn klanten heb ik gezien en ervaren dat de belangrijkste stappen die je als ondernemer kunt zetten als je wilt groeien met je bedrijf de stappen zijn die jij zet in je persoonlijke ontwikkeling. Als ondernemer, ben jij jouw bedrijf. En alles waar je tegenaan loopt, is een weerspiegeling van je persoonlijke processen.

 • Wat maakt dat je elke keer een stap terugzet op het moment dat je eigenlijk op het punt staat om die stap vooruit te zetten?
 • Wat is de reden dat je er moeite mee hebt om consistent zichtbaar te zijn?
 • Hoe komt het dat het zoveel moeite kost om te ontvangen?
 • Waar komt de onzekerheid vandaan of je wel goed genoeg bent?

In mijn ogen gaat het erom dat je de weg naar binnen maakt waardoor je steeds meer je ware kracht gaat voelen. Zowel de zachte vrouwelijke kracht, als de mannelijke daadkrachtige energie. En ik geloof dat je beiden nodig hebt om het beste uit jezelf te kunnen halen en in te zetten in je bedrijf.

De coaching kan gaan over zowel jouw persoonlijke processen als over (online) ondernemen en het inrichten van je bedrijf op een manier die past bij jou.

Ik coach op locatie in Geldrop/Eindhoven en online.

Meer informatie over mijn coaching en programma’s vind je op https://www.steengoedgeregeld.nl

greet-rekelhof-300x300

Greet Rekelhof | Vrouwenkracht Coach volgens de Vrouwenkracht Methode®

Specialiteit: onbewuste innerlijk kind patronen helpen op te lichten en zichtbaar te maken waardoor ze vanuit bewustzijn verwerkt en getransformeerd kunnen worden. toe.

Soorten coaching: Systemische coaching, Energetische coaching, HSP-begeleiding, Kunstzinnige therapie, Massage.

Ik begeleid hoog gevoelige mannen en vrouwen om connectie te vinden met zichzelf en het lichaam, met een bruisend hart.

Kan ik iets voor jou betekenen?

Ben je op zoek naar een manier waarop je jouw beste zelf kunt zijn en stevig in het leven staat op een manier die passend is voor jou?

Veel hoog gevoelige mensen hebben als overlevingsmechanisme om uit contact te gaan met zichzelf en het lichaam. Ze proberen veiligheid te vinden in externe factoren en proberen zichzelf aan te passen aan de omgeving.

Omdat dit vaak op jonge leeftijd gebeurt, al voor de tijd waarop de hersenen zich zover ontwikkeld hebben dat er cognitieve herinnering mogelijk is, vergeten we dit. Het kan dan zorgen voor lastige situaties in het leven, waarbij je hulp probeert te zoeken, maar toch steeds niet bij de kern komt. Dit maakt dat ik heel vaak mensen begeleid die met cognitieve gedragstherapie bij de psycholoog geen diepe heling hebben kunnen vinden.

Ik ga met je terug naar de tijd dat waarin je bent begonnen je aan te passen en buiten jezelf bent gaan leven. Op heel diep niveau ga je dan stapsgewijs opnieuw de connectie maken met jezelf, door vele opgebouwde lagen van bescherming heen, naar de kern. Naar wie jij bent.

Je gaat in dit proces opnieuw leren om in contact met jouw wijze lichaam te vertrouwen op jouw intuïtieve zelf.

Mijn kracht ligt erin dat ik effectief door overlevingsmechanismes heen de pure ziel kan zien en je spiegel hierin kan zijn, zodat je jezelf kunt gaan hervinden en herpakken. Van burn-out naar light-in.

Wil jij:

 • je grenzen herkennen en voelen;
 • begrijpen hoe je met deze grenzen om kunt gaan;
 • jezelf kunnen geruststellen in zware tijden;
 • meer energie krijgen en dit kunnen behouden;
 • leren communiceren over je eigen behoeften;
 • voelen en begrijpen dat deze eigen behoeften er mogen zijn;
 • leren omgaan met mensen terwijl je je eigenwaarde behoudt;
 • jezelf beter leren kennen;
 • je patronen onder de loep houden;
 • tools leren om anders met je ingesleten patronen om te gaan;
 • kortom, je bruisende échte leven willen leiden?

Maakt dit iets in je los?

Dan zou ik graag vrijblijvend kennis met je willen maken om te kijken of er een wederzijdse klik is om met elkaar te gaan samenwerken.

Jij als mijn cliënt bent leidend, ik loop naast jou en spiegel je waar nodig, zodat je het zelf gaat zien. Dan komt er werkelijke transformatie.

Over mij & mijn missie

Voor mij is bruisen een soort sleutelwoord. Het zijn voor mij de momenten waarbij ik een ‘JA’ van binnenuit voel.

Die ‘JA’, die mijn hart een dansje laat maken en mijn lichaam laat gonzen. Ik noem het zelf een bruistablet. Een ingeving die mij in actie laat komen.

In mijn missie om mensen in te begeleiden hun eigen bruisende zelf te leven, heb ik gemerkt dat de Vrouwenkracht methode een prachtige diepe aanvulling is in mijn werk als hoog gevoeligheid coach en therapeut. Ik weet nog goed hoe ik die ‘JA’ voelde in mijn eerste gesprek met Tamara.

Waar kom ik vandaan?

Ik ben in 1959 geboren als eerste kindje uit een gezin van vier in een dorpje heel afgelegen onder de rook van Amsterdam.

Geen slaapbaby, maar een wakker mensje dat al direct wist wat ze wilde.

Er waren destijds in het gezin en in de familie zorgen die ik als baby feilloos aangevoeld heb. Ik ontwikkelde mij heel vlug tot een zo zelfstandig mogelijk individu.

Ik voelde precies wat er onderling allemaal speelde bij de volwassenen. Door mijn gedrag werd ik richting mijn omgeving een vergrootglas voor alle verhoudingen die scheef zaten.

Tussen wat mij verteld werd en wat er werkelijk was, zat een gapend gat. Ik viel erin en kon niet anders dan mijzelf redden. Soms door recalcitrant gedrag, soms door mij te verbergen, soms door voluit op de barricade te gaan staan. En later ook door mezelf te dissociëren van de pijn en deels naast mijn lichaam te zijn. Ik koos voor het gevecht, wanneer dat niet lukte, de vlucht. Lukte dat niet letterlijk, dan door uit connectie te gaan van de pijn.

Hier ligt voor mij de wortel van diepe patronen die ik later in mijn leven steeds weer tegen het licht mocht houden. Vooral tijdens mijn laatste opleiding bij Tamara heb ik deze patronen nog helderder gekregen en geleerd in verbinding te blijven. Ikzelf was daarbij leidend, Tamara begeleidend en dat is precies zoals het voor mij heel goed werkt en hoe ik ook graag werk.

Wanneer reageerde ik vanuit mijn volwassen bewuste zelf? Wanneer vooral vanuit oude nog onverwerkte kind pijn of mijn innerlijke rebel die iets in mijn omgeving wilde losmaken? En hoe lukte het mij om vanuit diep contact met mezelf in contact te blijven wanneer in mijn beleving er bedreigende situaties zich voordeden? Dat ligt heel subtiel.

Ik ben vindbaar op: www.hsp-atelier.nl en www.Atelier13b.nl

En vindbaar in de zorggids als Therapeut.

lieda-minten-.

Lieda van Stigt | Vrouwenkracht Coach volgens de Vrouwenkracht Methode®

Specialiteit: speciale aandacht voor hooggevoeligheid/HSP, persoonlijk leiderschap en empowerment van (toekomstige/young) professionals en het herstellen van de verbinding met jezelf in je (werk)context. Begeleiding bij de aanpak van beschermings- en overlevingsmechanismen met bijbehorende overtuigingen zodat je niet dienende patronen leert doorbreken en transformeren. Gericht op bewustwording, identiteit, angsten, stress, work-life balance, perfectionisten, pleasers, harde werkers, piekeren, emoties, zelfvertrouwen en veranderingen.

Soorten coaching: Systemische en energetische coaching met de Vrouwenkracht Methode®, life coaching, loopbaancoaching, work-balance coaching.

Ik ben Lieda Minten – van Stigt (1975) en ik woon in Uden samen met John-Pierre en onze twee jongens Jules en Finn. Ik ben geboren als jongste in een gezin waar hard gewerkt werd op onze boerderij in een klein Brabants dorp. Als kind voelde ik me anders, ondanks het grote gezin voelde ik me eenzaam. Ik deed ontzettend mijn best op school om gezien te worden, was braaf en paste me aan om niemand tot last te zijn want mijn ouders hadden het al zo moeilijk al werd hier niet over gepraat. Van hooggevoeligheid had ik nog nooit gehoord.

 

In 2018 kwam de Vrouwenkrachtacademie op mijn pad. Ik kwam keer op keer dezelfde patronen tegen en ondanks de vele studies die ik gevolgd heb, leerde ik nergens hoe ik hier zelf mee aan de slag kon gaan. Tijdens het jaarprogramma ‘Uit je hoofd, in je hart’ en de Vrouwenkracht coachopleiding heb ik patronen duurzaam leren doorbreken en transformeren. Het is het beste cadeau wat ik mezelf ooit gegund heb.

Ik ben geraakt door de Vrouwenkrachtmethode ® die werkt van binnen uit. Het was een bijzondere reis van zelfheling waarbij ik mezelf teruggevonden heb en nu met volle overtuiging kan zeggen: Wees jezelf en luister naar je hart en vertrouw op je intuïtie. Ik ervaar hierdoor meer geluk, rust en kan genieten van wat er allemaal is en van wat er op mijn pad komt. Ik ben er dan ook trots op dat ik als Vrouwenkracht coach bij kan dragen aan de missie van de Vrouwenkrachtacademie.

Mijn missie als coach is om in verbinding te werken aan heelheid en op deze manier bij te dragen aan een mooiere wereld en toekomst voor ons zelf en onze kinderen. Ik wil (toekomstige/young) professionals inspireren, coachen en begeleiden naar heelheid. Ik ben ervan overtuigd dat alle antwoorden in jezelf zitten en dat je al heel bent. Ontdekken hoe je je volle potentie kunt leven vraagt om zelfonderzoek en het vergroten van je (harts)bewustzijn om zo de verbinding met jezelf te herstellen. Ik kan je leren jezelf te herinneren wie je bent en (weer) in je kracht te komen zodat je het beste uit jezelf kunt halen en voluit kunt leven, studeren, werken en ZIJN.

Als coach gebruik ik mijn hooggevoeligheid en humor als kracht en ik ben integer, empathisch, analytisch, duidelijk en verbindend. Doordat ik mijn eigen thema’s ken en doorleefd heb, ben ik in staat mijn kennis en ervaring te delen met anderen. Mijn kennis en ervaring als HR- en organisatieadviseur bij grote zorg- en onderwijsinstellingen komen me hierbij goed van pas.

Ik heb een uitgebreide gereedschapskist aan coaching interventies en een sterk ontwikkelde intuïtie. Vertrekpunt voor mijn begeleiding vormt de vrouwenkrachtmethode® (ook voor mannen). Ik combineer dit met diverse vormen van coaching en werkvormen in afstemming met jouw behoefte, verlangen en ontwikkeling. In de intake zoomen we in op jouw ondersteuningsvraag en je verlangen. Iedere sessie werken we met dat wat zich bij jou aandient en wat op dat moment het belangrijkste is voor jou. Hoeveel sessies er nodig zijn hangt onder meer af van de ondersteuningsvraag.

Wat ik van jou vraag is een sterke motivatie om voor jezelf en met jezelf aan de slag te gaan. Je bent zelf verantwoordelijk voor je proces en het resultaat. Ik reik je praktische tools en effectieve opdrachten en oefeningen aan, maar je zult zelf het werk moeten doen.

Ik bied je altijd de mogelijkheid tot een vrijblijvend en gratis telefonisch of online kennismakingsgesprek. Als de persoonlijke klik, veiligheid en vertrouwen aanwezig zijn, is de kans op succes het grootst.

Locatie: Uden, evt. op locatie voor zakelijke trajecten, of online.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Hartegroet, Lieda